xueshen Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 yeter artık biz haluk levente teomana bile zar zor dayanırken nedir bu yeni çıkan gruplar. hele bide en son zardan adam mıdır nedir öle bişey çıkmış yarıldım gülmekten. kardan adam yapsalarmış daha iyimiş. dumanı ilk geldiinde tv de özlem tekinin programda göreniniz varmı özlem tekin azlarının payını vermişti. az öncede tv de gördüm konser anında ön sırada abilerine ablalarına özenen gençler (ki bariz belli oluyordu) aptal aptal bakıyolardı. peki ya mangaya ne demeli allan özenti grubu linkin park taklitçişi noolcak bu işin sonu kim dur diyecek.[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 xhusen abi iyi hoş dion böle abidik gubidik gruplar kendi tarzını yaratamamış gruplar hakkında böle konuşman güzelde türkiye ye daha ynei yeni yayılmaya başlıyor hele bi yayılsın tamamen ondan sonra tepkini getir bu rock yaptıklarını zanleden d3nyolar çoğalsın ülkemiz hazmetsin sonra çık karşı ama şimdi çok erken[signature][hline]memoenzim le ayşeenzim birleşirse ortaya muhareemzin cıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 yaw var adam akıllı müzik yapanlar onlar harcanıyor arada. inşalla millet doru yolu bulur yoksa iyice beter olcak[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Numb Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 şöyleki.. zaten bu tarz dinleyen adamlar yerli gruplara hep ezik olarak baktığı için sanırım kafanızdan bu imajın gitmesi kolay olmayacaktır. her çıkan da pink floyd olmaz ya dimi yani.. arada kötülerinin bile ünlü olabileceği bi sektör olsun bu rock sektörü gerisi gelir zaten :)[signature][hline] sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Bir grup nu-metal yapıyor diye nasıl oluyorda özentilikle suçlanabilir? O zaman Mezarkabul Iron Maiden özentisi. Rhapsody Blind Guardian özentisi diye uzar gider bu liste. ortada nu-metal diye bir müzik tarzı var. İsteyen alır yapar. Kimse sırf nu-metal yapıyor diye bir grubu diğer grubun özentisi olmakla suçlayamaz. Ha Manga hayranı mıyım? Hayır. Nu-metal sever miyim? Hayır. Haksızlığa dayanbilir miyim? Hayır. Ayrıyetten Duman, Haluk Levent, Zardanadam v.s beğenmesende Türkiye'de rock ve türevilerinin yayılmasına hizmet eden müzisyenler. Bırak devam etsinler. En azından bir sektör oluşuyor.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Düşüncelerimizi söylerken dikkatli olalaım, sizin sevmediğinizi başkaları seviyor olabilir, üslubuyla söyleyelim ne düşünüyorsak !* calculus çalışan mod uyarısıdır * not:zardanadam hiç dinlemedim am aisimleri gerçekten ilgiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Zardanadam dinlemek isteyenler buraya tıklayarak Zardanadam'ın sitesine ulaşabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 kusura bakmayın sevmediim için biraz taraflı kelimeler kullanmış olabilirim ama demek istediimm bir sektör oluşurken onların aralarında harcanıp giden insanlar? hatta tam bir sektör oluşmadan birbirine benzer grupların çıkması, yada eskiden tutmamış olan grupların tekrar canlanması bana biraz garip geliyor.[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 en azından manganın yaptığı müzik dinleniyo şahsen ben diğerlerinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim özenti mözenti ama bişiler yapıyo adamlar.diğerlerinde şarkı söyleyen insanda ses bile yok müzik müziğe benzemiyo..[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 dinlemeyiverin madem sevmiyorsunuz? ben seviniyorum sahsen yerli rock gruplari ciktikca. ulkeyi pop arabesk tekelinden kurtariyorlar bir sekilde, ama iyi ama kotu. zardanadam bir turlu dinleyemedim, yorum yapamiyorum o yuzden. ama ciksin yani. Bunlar olacakki daha iyileri de olsun. teoman'dan ciddi anlamda rahatsiz oluyorum bende, itici bir adam, yaptigi muzigi sevmiyorum vesaire; ama o adam yani 7-8 sene once rock muzigi tekrar populerlestiren. duman diyorsunuz, mvo diyorsunuz, gayet yerli yapim basarili gruplar kendi caplarinda. manga hakkinda birsey diyemiyorum, cok fason geliyor onlara bana, yinede var olmalari, hande yener yerine manga dinleyen bir kitle olmasi beni umutlandiriyor. belki mangayi bir basamak olarak kullanip daha iyisini kesfedecekler cunku.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arian Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Pardonda xueshen siz ya tam olarak bu işin için değilsin yada sadece 'sağa sola, bişeylere bir laf atayım' durumundasınız.Bundan önce bir topicte daha böle bir şeyler demiştiniz.Kim(ler) harcanıp gidiyor bu piyasada bir tane adam gibiörnek vericeğini zannetmiyorum.Biliyorum gerçekten çok güzel gruplar ve çok iyi olma adayı ama müzikte ve türkiye piyasasında bazı şeyler şans+para+popülerite ile oluşuyor bunuda hemen hemen hepimiz biliyoruz.Bir albüm firması hiçbir grubun 100 tane cd satışı için albüm yapmaz.Yani türkiyede yeni oluşan bir sektör ve çok iyi gruplar var belki dünyaca ünlü olmıyacaklar veya bir arkadaşın dediği gibi herkes Pink Floyd olmayacak ki öle bişey olduğundada bu sefer "kim bu pink flody allahın özentileri.." lafları herkes tarafından söylenicekti.Yani şu son 2-3 yıldır internetin türkiyede yayılmasıyla daha fazla grup ve şarkı dinliyoruz.Artık hep çok iyilerini istiyoruz ve gruplarda hep en iyilerini vermeye çalışıyorlar bu evrim teorisine çok benzeyen birşey iyi olan hayatta kalır soyunu devam ettirir.Lütfen bazı şeyler "tiki,kıro,metalci,pankcı,özenti,..." derken o insanı ilk önce tanıyalım ve ne mal olduğunu öğrendikten sonra laflar edelim.Şuan bence siz o özenti diyen adamlardan daha özenti geliyorsunuz bana karşı."Bazı şeylere karşı çıkmayılım, sisteme HAYIR" gibi söylemlerle iki lafla söylenicek ve uygulanıcak şeyler değil bunlar.Merak etme türkiyede gerizekalı oranı çok düşük yani etrafındaki kimse akılından biri zoru yok ve bazı şeyleri kafaları basıyor, ancak bazı şeyleri belki görmek veya duymak istemiyor olabilirler.Sevmiyor olabilirsiniz o zaman bırakın dinlemeyin, festivale geldiğinde ise gene dinlemek zorunda değilsin geçersin sahneden uzak bir yerlerde başka işlerle uğraşırsın.Grupların ise mesela sağda solda çok çıkmasınız sebebi ise çok basit her müzisyen daha çok konser vermek ister ve müziğini başkalarına ulaşmasını ister.Mesela aranızda bazılarınız "o zaman Kral TVde neden yayınlıyorlar videolarını?".Çünkü bütün insanlar sizin izlediğiniz kanalları izlemiyor ve türkiye bir tek istanbul,ankara,izmirden oluşmuyor.Karstaki bir adamın atıyorum Kurbanı dinlemeye hakkı yok mu o kişi kurbanı sevemez mi?Karsta belki diğer müzik kanalları çıkmıyor ve gösterilmiyordur adam Kral TVde görüp sevebilir.Bu yüzden lütfen birşeylere b.k atmadan önce heleki bu müzik ve sanatla ilgili birşeyse eğer konu hakkında iyi bir bilgimiz yoksa söylediklerimizi 2 defa düşünelim. Dipnot:Bunlar tamamen kişisel görüşlerimdir.Bu konularda ben çok mu bilgiliyim veya çok mu herşeyi biliyorum, tabiiki hayır bazı şeylerle uğraşıyorum ama daha yolun başındayım.Bu yazıda kimseyi rencide etmek istemişimdir.Ayrıca belki merak edenler olabilir punk-hard rock arası bir müzik zevkim var.Metal veya pop dinlemem ama asla "NEFRET EDERİM" demem.[signature][hline]Arian Elwing !?Papyrus!* [Bu mesaj kawa tarafından 01 Haziran 2005 14:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Ayrıca Zardanadam yeni bir grup değil..[signature][hline]Click! John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki: Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nimloth Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 E özenti mözenti çıkmasınlar mı? O zaman hiç gelişmesin müzik piyasası, diğer herşeyde olduğu gibi yurtdışına kıskanarak bakalım. Yapmayın müzik kardeşim avrupa'nın amerika'nın işi o. Bizim görevimiz imrenerek izlemek.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Muzik yapmak da ozenti oldu ya bravo. Hadi ozenti dinlemeyi gectim de yapmanın neresi ozenti be adamlar bi caba sarfediyolar bi emek var ortada. Kolaysa siz gecin sahneye de yapın biseyler o adamlar cok daha kaliteli biseyler cıkaran anca o zaman diyebilirsiniz bunlar ozenti diye, ama yapamıyosanız susun.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Sen zaten Haluk Levent'e ve Teoman'a zor dayandığını söyleyen biri olarak "popülerse bizden değildir" felsefesini benimsediğini gözümüze gözümüze sokmuşsun. Manga, Zardan adam, duman, mor ve ötesi gibi gruplar tabi ki bir şeyleri taklit edecekler veya esinlenecekler sonuçta yep yeni bir sound/tür yaratmak iddasıyla yola çıkmıyorlar. Senin o harcanıyor dediğin grupların şarkılarını dinlet eminim burda en az on kişi on farklı grubun taklidi diyeceklerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 beğenmezsin geçer gidersin ama kim ne yapıyosa sen daha iyisini bile yapsan emeğe saygı denen bişiy var, gelmişini geçmişini bilmeden hop bunlar özenti şöle böle demek yannış bence, bende populariteyle kakalandığını düşünüorum manganın fln ama yeni yeni çıkıcak böle gruplar yurtdışında milyonlarca grup var hepsimi süper hayır ama aralarından güzel olanları seçioruz, yakında herkes çıkar ortaya sen sevdiini dinlersin başkası sevdigini. [signature][hline]life is unfair, kill yourself or get over it. [Bu mesaj octopus tarafından 01 Haziran 2005 15:17 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj octopus tarafından 01 Haziran 2005 15:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cyn1cal Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Çok güzel bir konu , fkt türkiye'nin acı gerçeklerini bildiğimiz için bu tür şeylere ne kdr çok çene yorarsak bir o kadarda zorlanırız nasıl ki ( kendini kişisel fikrim ) kimseye saygısızlık etmemek altında söylüyorum bir Teoman ve iki Haluk Levent gibi müzik yaptığını sanıp hiçbir canlı konserinde istenilen performansı veremeyip sonra ben rock çıyım diye geçindikten sonra aynen bu şekildede insanlarımızın gözü boyandıktan sonra bu çıkan yeni türk gruplarına haykırmamız anlamsız geliyor biz normali ile uğraşırken bunların yanına iki tane daha anormal eklense nolur eklenmese nolur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cyn1cal Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 said: xueshen, 01 Haziran 2005 03:38 tarihinde demiş ki: yaw var adam akıllı müzik yapanlar onlar harcanıyor arada. inşalla millet doru yolu bulur yoksa iyice beter olcak Hocam bir konuda hem fikiriz söylemiş olduğun isimler konusunda Peki sadece şunu merak ediyorum harcanıyor dediğin gruplar kimler bunların cevabını beklyorum saygılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 . biraz sert kelimeler kullanmış olabilirim bu konuda özür diliyorum. amacım saa sola laf atmak deil yanlış anlaşıldıysam gene özür diliyorum. bende kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim sadece. konserlerdeki gençleri gördükçe dayanamıyorum. hiçmi dikkat etmediniz allah aşkına; söylemek istediim bir türk grubu çıkıp nu-metal yapamaz. rock yapamaz deil. hatta yapmalarını bende isterim ama birebir kopya şeklinde olmamalı yıllarca kullanılan klişeleşmil bir laf vardırya 'özgün birşeyler' ;benimde beklentim budur yeni çıkan gruplardan. geçen gün bahar şenliklerinde çıkıpta daha yeni demo albümlerini çıkarmış gruplar vardı gerçekten özgün birşeyler yapabilen (özür dilerim bende isimlere dikkat etmedim arkadaşlardan örenip yazacaım isimlerini). bu gün türk rock die tabir edilen grupları dinleyipte burhan öçala burun kvıran insanlar gördüm. (ki daha çok yeni gelen nesilde yaşanmakta bu durum). iyi güzel yeni yeni rock müzii yapıyor insanlar yeni bir sektör oluşuyor ama bununla birlikte bilinçsiz bir müzik tüketimi douyor. ve böyle gitmeye devam ederse rock yapıyoruz die daha beter gruplar çıkacak.[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 ya bırakın Türkçe Rock Metal alternatif falan olmaz Türkçe Rock türüne uygun bi dil değil[signature][hline]memoenzim le ayşeenzim birleşirse ortaya muhareemzin cıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arian Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Türkçe Rock dediğiniz sanırım "Anadolu Rock" dedikleri sınıflandırma.Bende böle bir sınıflandırmanın olmasına pek sıcak bakmıyorum hatta bence popun gelişmişi olabilir böle bir müzik.Ancak Erutan türkçe rock çokda iyi olabilecek bir tür.Türkçede rock müziğinde söz olabilecek niteliği çok iyi bir dil.Belkide sen güzel sözü olan parçalar dinlemişin türkçe yada sözlere bakışın biraz daha farklı.[signature][hline]Arian Elwing !?Papyrus!* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 bana kalırsa türkiyede böyle şeylerin olması daha iyi gruplar için yol açacak.hepimiz konuşmayı diğerlerini taklit ederek öğrenmişizdir.ama bi noktada da özentilik olayına katılıyorum.mesela insanlar mor ve ötesi diyo berisini hiç düşünmüyor.Sonra ben rock sevmem pop dinlerim ne bu gürültü diyenler çıkıyo bu tarz insanlar arasından.ayrıca türkçe metal veya rock müziğe uygun değildir diye bişi geçiyo aslında bence ingilizceden daha uygun.dinledim ve gördüm he bi de zardanadamın cıkan yeni albümü 3. albümleri olması lazım[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 said: Erutan, 01 Haziran 2005 03:19 tarihinde demiş ki: xhusen abi iyi hoş dion böle abidik gubidik gruplar kendi tarzını yaratamamış gruplar hakkında böle konuşman güzelde türkiye ye daha ynei yeni yayılmaya başlıyor hele bi yayılsın tamamen ondan sonra tepkini getir bu rock yaptıklarını zanleden d3nyolar çoğalsın ülkemiz hazmetsin sonra çık karşı ama şimdi çok erken +1 sing your song adlı bi yarışma vardı show tv de kargonun solisti sunuyodu o zamanlar manga katılmıştı..bu 4-5 sene önceydi o zaman linkin park daha yeni yeni çıkıyodu.. Bi de şu varki Kurban gibi harika gruplarda var bu ülkede..kalite müzik herşey olmuyo bu zamanda para+populerite gibi bi kavramda olunca bu ülkede herşey batıyo..mesela albüm satsın die skandal bi olay yaratıyo kafasından..böleleride var bunlar oldukça bize her şarkı "kırcan mı belimi " havasında[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep [Bu mesaj trapt tarafından 01 Haziran 2005 17:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 iyi veya kötü , ülkemizde müzik adına yapılan çalışmalar kaliteyi daha da arttıracak...[signature][hline]snuk! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 zardanadam çok güzel bi grup bence. son albümlerini dinlemedim de ondan önce korsan diye bi albumleri vardı o süperdi ve bence Türkiye'deki sayılı düzgün gruplardandı.son halini bilmiyorum ama.. piyasa olmuş olabilirler. konuya dönünce,etrafta gerçekten abuk subuk birsürü grup var,biri tutunca tabi güzelim ülkemde herşeyin suyu çıkarıldığı gibi bunun da suyu çıktı.[signature][hline]^Dallas Mavericks^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar