Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Isdn bağlantı telekom da


Masakari

Öne çıkan mesajlar

adsl icin gecen gitmiştim telekom a bu yeni baglantıyı gordum broşürüne baktım adsl den daha hızlı diyordu guvenligide adsl den daha iyiymiş(dinamik ip) ayrıca adsl gibi özel bir modem e gerek te yokmuş eski dial up fax/modemleri ile bağlantı yapılıyor dedi oradaki çalışan.İlgililere duyurulur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ordaki çalışan yanlış biliyor galiba
almanya dayken isdn kullandım, max128k idi, ekstra modem gerekiyordu, eve ekstra hat çekiliyordu, ve sınırsız 7/24 bir bağlantı değildi.

ha sonra bişiler değiştiyse bilmem.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
isdn yeni degil
dial up kadar eski bir baglantı
2 dial up hattını birleştirip voltranı oluşturma mantıgı içe çalışıyor

ücretlendirme suan nasıl bilmiyorumda eskiden *2 dial up parası geliyordu hali ile..

int cafelerde dial up yetmiyor diye isdn baglatırlardı, şu dönemde adsl varken veya cable .. isdn almak gereksizlik ve saçmalık ..

anca adsl nin olmadıgı semtlerde cablede yoksa isdn alınabilir ama gereksiz bence

hız konusunda ise online oyunlarda adsl den düşük ping alabilirsiniz neticede adsl aynı port tan upload/download yaparken dial up farklı portları kullanıyor ve engelleme olmuyor
isdn de ise veri akışı yüksek olan oyunlar için daha geniş bant oldugunu düşünürsek nispeten daha düşük ping demek olur[signature][hline]G3NK
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Masakari, 25 Mayıs 2005 16:00 tarihinde demiş ki: modem e gerek te yokmuş eski dial up fax/modemleri ile bağlantı yapılıyor dedi oradaki çalışan.


56 k ? kutusu kendinden pahalı olan modemle nasıl bir verim almayı düşünüyorsunki ?[signature][hline] «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||
>> X+ Project web design <<

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tam emin olmamakla birlikte diğer bağlantıların (kablo, belki isdn) oyunlarda falan daha iyi ping aldığını düşünmemiz adsl'in asimetrik olmasından kaynaklanıyor, dalga boyu inişli çıkışlı olduğundan çok packet loss olabiliyor diye biliyordum, umarım yanlış değildir.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır hayır, baya bi kafanız karışmız sizin şu adsl konusunda :)

isdn'nin daha düşük ping almasının sebebi geniş bant olmasından ziyade, dijital bir hat üzerinden şebekeye ulaşması, adsl'de ise dandirik telefon bakır kablolarını kullanıyoruz. en azından upload'dan doğan yavaşlığını saymazsak, öncelikli ping yavaşlığının sebebi budur.

ha tabi bu şebekeye ne kadar uzakta oturduğunuza da göre değişebilir...


...diye biliyorum ben.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
abi bu ISDN çok eski bişey, eski derken türekiyeye geleli çok oluyor. İnternet için değil ama eğer VoIP yada Video Konferans gibi bir uygulama yapılacaksa, özellikle yurtdışı ile bağlantı kurmak için daha verimlidir. Bandgenişliği adslsden daha düşük, öyle 2Mbit diyor ama birde tarifeler sayfasına bakın bakalım kaçaymış.
tel hattını meşgul eder, adsl den farklı oalrak ama VoIP ile birden fazla tel. görüşmesi yapabileceğinden pek önemli değil. Ama tabi dediğim gibi VK yada VoIP için kullanıyorsan. ADSLden önce bazı yerlerde lease line yada FRye alternatif olarak kullanıldı fiyatı daha uygun olduğundan.[signature][hline]Tanoren = Your Personal Entertainer

MSN: [email protected]
Anime listem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...