Prawler Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: orc_lord, 04 Haziran 2005 19:46 tarihinde demiş ki: şahan'ın ceviz kıran adlı programında buna benzer birşey tartışıyorlardı :) benzer dğeil bunu tartışıyorlardı[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Sözlükte ben!
Suark Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 olurmu lan.Otobüsün içinde zıplarsan bırının ustune düşersin sonra seni dövüp aşşa atarlar bu yuzden otobuste zıpladınmı aynı yere düşmemiş olursun.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Logan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: Siamon, 04 Haziran 2005 19:58 tarihinde demiş ki: said: Logan, 04 Haziran 2005 18:55 tarihinde demiş ki: en basit örnekle anlatayım: arada otobüsten, minibüsten (araç hareket halindeyken) atladığımız zaman tam atladığımız yere düşmeyiz. düştükten sonra illa ileri doğru bir itme kuvveti oluşacaktır ve bizi de sendeletip azcık öne atacaktır. bunun nedeni aracın içinde bulunduğumuz zaman sahip olduğumuz moment. araç, atıyorum 10m/s ile gidiyorsa, içinden atlayan da 40 kiloysa momenti P=m.V'den 400Ns (Newton x saniye) olur. yerimizde durduğumuz takdirde ise momentimiz hızımız sebebiyle 0 olur. 400Ns momente sahip bir insanın momentini 0 yapacak olay ise sürtünmedir. sürtünme ise gidilen yol, sürtünme katsayısı, yerçekimi ve ağırlıkla alakalı olduğu için ancak belli bir yol alarak kazandığımız 400 momenti 0'a indiririz. zıplayıp aynı yere düşmemize gelirsek momentle gayet kolay anlaşılacağını umuyorum. zıplayınca dünya 500m/s ile dönüyorsa bizde 60 kilo isek momentimiz dünyanın hızının bize kazandırdığı momenttir ve 60.500=30000Ns olur. zıpladığımız zaman hava sürtünmesi çok ama çok az olduğu için moment kaybı da o denli az olur. dolayısıyla momentimizi o kısa süre içerisinde 0'a indirip bizi durduracak bir sürtünme olmadığı için zıpladığımızda hareket etmeyiz.. "yaw arkadaşım fizikte yalan bi olay zaten, haftaya onunda dökümanlarıyla gelicem burda kanıtlıcam fizik die bişi olmadını.." -ne alakası var sinan bey??? ;) [Bu mesaj Logan tarafından 04 Haziran 2005 22:11 tarihinde değiştirilmiştir]
seyyah Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 çok şahan izlemenin zararları....[signature][hline]Seyyah olup şu âlemi gezerim. Bir dost bulamadım gün akşam oldu.
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 hala şahan diyonuz. belki şahan bu topici okudu? şahan 2003 te varmıydı? aha şahan patiyemi takılıyodu yoksa? laaan quamor şahan olmasın?[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?.
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 o kim desem ?[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
geffen Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Yuh ya aynı cümleler aynı geyikler aynı şekilde dönüyor.. Bütün topicte aslında yazılan çoğu şey bilmem kim zaten daha önce yazmıştı.[signature][hline]küçük dağları ben yarattım...[/i] kalhiae G3NK-Ster paradayz!
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 azmo seni sınıf ögretmeni yapalım :)
Korax Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 azmo buraların ascıı'cısı benim,sana düello teklif ediyorum.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 aslinda dünya dönmüyo azmo dönüyo biz duruyoruz :-P[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 diğer postları okumadım ama aklıma gelen birşeyi yazayım. Tavana sürtünmesi miminum a indirilmiş, edebilen ucunda rüzdardan havadan pek etkilenmeyecek ağırlıkta bir cisim olan bir şarkaç düşünün. sarkacın bir yöne çekilip bıraktıktan sonra sadece +yön -yön düzleminde iki boyutlu hareket yapacağını varsayıyoruz. sarkaç durgun halde iken merkezi sarkacın yeri gösterdiği nokta olan bir daire çizin ve bunu bir saate çizerek. gördüğüm örnekte sarkaç boyuna L dersek saatin yarı çapı L/6 civarında birşeydi. son olarak sistemi hazırladıktan sonra sarkacın ucunu alıp saatinize bakarak saat kaçsa yere çizdiğiniz saatte de o noktaya getirip bırakın. sarkaçın sürtünmesi minimum a indirilmiş olduğundan yeterince uzun bir süre boyunca sarkacı ilk getirdiğiniz konum ile tam karşısı arasında sallanacaktır (mesela 40dk). bu süre içinde arada gelip bakarsanız sarkacın saat üzerinde gösterdiği zamanın kendi saatinizle doğru orantılı bir şekilde ilerlediğini görebilirsiniz. aslında ilerleyen saat değildir. tahmin ettiğiniz gibi dünya dönmektedir. en kesin sonuç için deneyi kutuplarda yapmakta fayda var :)
Öne çıkan mesajlar