Nimloth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Onu algılayabilmek de bi yetenek. Mozart 1/16 notayı anlayabiliyomuş.[signature][hline]Breaking into the hell or heaven i don't mind Suspect creator is to be judging right
metboy Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Feandreu, 25 Mayıs 2005 18:37 tarihinde demiş ki: biraz up gibi olcak :) bir yanlış Müzikte ses kalınlaşıp incelmez... Tizleşir ve Pesleşir... Ayrıca porte üzerinde ses yükseldikçe tizleşir yani frekans artar ve ince bir ton alır... aeh haklısın ama olsun o kadar :)[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Delinquent Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Turk musikisinde bemol ve diyezin yani sira koma, eskik bakiyye, bakiyye, kucuk mucennep, buyuk mucennep, tanini, artik ikili gibi araliklar bulunur.[signature][hline]Delinquent's Homepage Delinquent's DeviantART Gallery Young enough to feel an earthquake, too cool to even care.
Korax Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 artik 2li diye bi olay yok bildiğim kadarıyla. Büyük ve küçük 2li var. Büyük ikili 1 tam perde küçük ikilide yarım perdedir.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Korax Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: moonfall, 03 Haziran 2005 20:45 tarihinde demiş ki: işte oyle bişeyler duymuştum... sonuçta tamam gitarın perdeleri var çok rahat sesleri ayırt edebiliyoruz ama ya kanundaki sesler?perdesi yok.. neyse beni aydınlatabilecek bi arkadaş varmı? kanun zaten perdeli bi enstürman değil. arp gibi düşün kanunu.Atıyorum 50 tane tel var,Bunların bi dizilimi var.Tam olarak bilmiyorum atıyorum mi-fa-sol#-la-si-do# gibi gidiyo.Ve telin başladığı yerdede ufak bi kombinasyon var,demirler yani,onlarla teli birazcık daha gerdirebiliyosun ufak bi hareketle.Böylece tona göre dizilimi ayarlayıp çalıyolar.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Korax Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 said: Proxa, 03 Ağustos 2004 16:26 tarihinde demiş ki: bence tab yönetir ben notayla 1.5 satte çokardığım şarkıyı tab ile 15 dakikada çıkardım ve artık mümkünse tab kullanıyorum bu arada güzel olmuş tebrikler :) eheh tabla nereye kadar peki? Atıyorum bi grupta çalıyosun,basscı sana döndü ve dediki sol marş.yada hadi fa minörden bilmemneyi çalcaz dedi.Nasıl gitcen dur abi 2 dakka tabları yaz diyemezsin dimi =) nota herzaman şart,herzamanda yardımcı olacak.Nasıl ilk okulda okumak ve yazmak için önce nasıl yazılır nasıl okunur öğreniyoruz ve ömür boyu kullanıyoruz?Buda müzik hayatı için geçerli bişey. Notasız sadece biyere kadar.Sırf notayla bitse yine iyi,bunun armonisi var falanı var filanı var.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] [Bu mesaj Korax tarafından 04 Haziran 2005 01:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Elderon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 bu kaynakla millet nota okuyabilirse, helal valla :p[signature][hline]Albert Einstein 1912 yılında demiş ki: "İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..." Albert Einstein (1879-1955)
Korax Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2005 Eniyisi ya ders almak yada bi kitap alıp solfejle ilgili okumak. Lavignac 1a alsanız bile öğrenirsiniz çok zor değil. Bide Temel Müzik Kuralları Ilhan Baran(biraz deli bi adamdır ama türkiyede üstüne yoktur,benim ilk solfej hocam ayıptır söylemesi :D) aldınızmı rahat öğrenirsiniz.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Draven Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Tablar tek yonlu, sarki ogrenmek icin cok kullanisli. Ancak tab sarki bestelemege yaramaz. Nota bilgisi beste yapiminda baya etkili haliyle. Cok guzel anlatmissin eline saglik, devamini bekliyoruz.
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 nota bilgisi yanında teknikte bilmek lazım tabi[signature][hline]Fire in the Darkness...
Feandreu Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Tab bilirsen iyi gitarist nota bilirsen iyi müzisyen olursun =) Aradaki fark bu... Ayrıca komalı sesler için saz veya perdesiz gitar (klasik veya elektro) kullanabilirsiniz... Veya kullanan birinden size göstermesini isteyebilirsiniz ;)
Siamon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Ya bu basit bişi aslında anlamıcak bişi yok.. gitarın klavyesi üstünde 1 perde ileri gidince 1/2 nota çıkmış oluosun Mi-Fa ve Si-Do dışında.. yani 2 nota dışında.. 7-2=5 o zaman 5 tane "arızalı" nota var..[signature][hline]Siamonun Resimleri
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 onları notadan saymıonuz mu aa ne ayıp :)[signature][hline]Fire in the Darkness...
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: Draven, 04 Haziran 2005 03:51 tarihinde demiş ki: Tablar tek yonlu, sarki ogrenmek icin cok kullanisli. Ancak tab sarki bestelemege yaramaz. Nota bilgisi beste yapiminda baya etkili haliyle. Cok guzel anlatmissin eline saglik, devamini bekliyoruz. ben baya güzel şeyler yapıyorum elektro gitar hakkında bass hakkında hiçbişey bilmememe rağmen baya güzel şarkılar yapıyorum tab ile hatta Jandor ile bi tane yaptık :) yollamayız auehae bizim cunki bu şarkı :-)[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları
Korax Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2005 said: Siamon, 04 Haziran 2005 13:51 tarihinde demiş ki: Ya bu basit bişi aslında anlamıcak bişi yok.. gitarın klavyesi üstünde 1 perde ileri gidince 1/2 nota çıkmış oluosun Mi-Fa ve Si-Do dışında.. yani 2 nota dışında.. 7-2=5 o zaman 5 tane "arızalı" nota var.. 5 tane arızalı nota yok :) Örneğin fa çift diyez deriz genelde x yada * olarak gösterilir notanın yanında. fa çift diyez = sol çünkü 1 tam perde tizleşiyo böylece çıkan ses sol oluyo ama notanın adı fa çift diyez oluyo. Çift bemolde vardır.Anlatmak istediğim şukadar nota arıza alır sukadar nota almaz gibi bişey yok hepsi arıza alır.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] [Bu mesaj Korax tarafından 04 Haziran 2005 23:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Numb Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 arızalı nota olmaz. arızalı nota doğulur.[signature][hline] sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Bana 0'dan nota öğrenme guide'ı lazım hehe. Peki öğrenirken gitar ya da bir enstrüman üzerinde öğrenmek mi faydalı olur, yoksa solfejle falan mı? Ya da ikisini de mi yapmak lazım.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Korax Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 ikisinide yapmak lazım ama önce solfejle başla. Lavignac 1a zaten 0dan nota öğreten bi guide. Alıp günde 5-10 dakka baksanız 1 haftada nedir ne değildir hiçdeğilse fikriniz olur.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
mdma Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 nota kavramını ilk okul 4 te öğretmişlerdi blokflüt çalarkene. blokflüttede kalın do dan 2 oktav tiz ince do ya kadar sesleri cıkartabiliyorduk.dersleri sadece okulda bırakmayıp sonrasında gitarla klavyeyle fln uraştığım için hala portredeki yerlerini fln hatırlıyorum notaların.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Öne çıkan mesajlar