Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

güç nedir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"Güç" çok ucu açık bir kavram. Fiziksel güç deyince aklıma kas gücü ve dövüş sanatları geliyor mesela. Beyin gücü deyince , karar verme yetisi, pratik işlem yeteneği, yaratıcılık geliyor. Herkes için bağlı olduğu koşullara göre değişir bunlar. Heralde asıl "güç", koşuluna göre hangi gücünü kullanabileceğine karar verme olayıdır.(?!)[signature][hline]...
  • Admin
Mesaj tarihi:
elektrikte de
p= i^2 * R (watt)

ısıtıcı, lamba , motor vb pek cok günlük yaşamda kullandıgımız aletin gücü watt cinsinden belirtilir ve bizi ilgilendiren kısmı da odur. lamba 220 volt 60 watt yazarsa 220 volt aydınlatma gücünü belirtmez, kaç watt oldugu önemlidir. yani gücü..

bunun dısında güç zor da demektir. geç olsun güç olmasın derler

güç: amcamın yaptıgı kas kütlesinin dışa vurumudur

güç: sahip oldugun olanakların etkisi ile sana sağladıkları kolaylıklardır[signature][hline]G3NK
Mesaj tarihi:
said:
Diablo, 05 Haziran 2005 14:31 tarihinde demiş ki:
çok kaslı da olsan üzerine saldıran 2 bıcaklı tinerciye karşı ne yapıcaksın :)

Belki sen bişe yapamazsın, belki ben yapamam, ama ikisinin birden tersini çevirip düzden birbirine sokucak bisürü adam tanıyorum.

Örnek:
Eski kick box hocam, kendisi aynı zamanda 5. dan kareteci olur.Başka bir kaç dövüş sanatını da iyi bilmektedir.

Onu geçtim, öğrencilerininbir çoğunda o tip durumlarda kendini koruyabilecek yetenek mevcuttur.

[Bu mesaj Lisze tarafından 05 Haziran 2005 15:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
aikido kick box falan tabi işe yarar da onlr teknik tir gucune baglı olan bişi degil yani onu anlatmak istedim :)[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Mesaj tarihi:
Tabiki onlar teknik, fakat kas gücünün yokluğunda teknikleri uygulaman mümkün olmaz.Karşında ki senden daha güçlüyse tutup da kolunu bükemezsin.

Öle iki bıçak darbesiyle yıkılmicak adamlar da tanıyorum..
Tabi bu görecelidir, bıçağan boyuna, açtığı yaraya göre.
Ama siz demek istediğimi anlamışsınızdır.

[Bu mesaj Lisze tarafından 05 Haziran 2005 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...