Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pizza Tarifi Rica Ediyorum


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aaaaaaaaargghhh.

gıcık mısınız kardeşim, biliyorum ben hazır pizza almasını, pizza söylemesini. ben pizzayı kendim yapmak istiyorum, hobi gibi bir şey bu. mesele pizza yemek değil olay orda.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Mesaj tarihi:
dün annemin tarifi ile tekrar denedim. annem anlattı ben uyguladım ama pek başarılı olamadık. bakın aynen şöyle gerçekleşiyor olay.

hamur için malzemeler:
- yarım kilo un
- yaş maya
- margarin
- sıvı yağ
- toz şeker

bir leğene yarım kilo unu boşalttım. ortasına çimentolarda yapıldığı gibi bir delik açtım. başka bir kapta yaş mayayı ve suyu karıştırdım içine bir iki kaşık şeker attım. sonra bu karışımı unun ortasına döktüm. hamur temel olarak bunlardan oluşuyor.

bunları yoğurmaya başlıyoruz. böyle kıvamına gelene kadar su ya da un ekliyoruz. bilmem kaç dakka sonra güzel bir kıvama geliyor. bu tarifte hamuru dinlendirmeye bırakmak gerekmiyormuş, neden bilmiyorum ben de öyle yaptım.

aldım top şeklindeki hamuru açtım oklavayla incelttim. aslında 500 gr unla yapılan hamur eşşek gibi oldu. annem 2'ye bölelim gerisini sonra yaparız dedi. ama eşşeklik ettim dinlemedim ben kalın hamurlu da severim dedim ve öyle bıraktım. yuvarlak bir tepsiye aldım, fazla gelen kenarlarının içine kaşar koydum kapadım. kenarların üstüne yine biraz yağ sürdüm, biraz da sulandırılmış salça.

iç kısmına da sulandırılmış salçadan oluşan sosu sürdükten sonra üstüne kendi seçimim olan malzemeleri dizdim. ve fırına verdim. 200 derecede ön ısıtılmış fırında 15-20 dakka pişirdim.

pek güzel olmadı açıkcası. öncelikle kalın nerdeyse 2 cm oldu. kenarların arasına bolca kaşar koymuş olmama rağmen deve gibi hamur arasında tadı gelmiyordu bile. üst tarafının malzemeleri süper pişti. peynir uzadı kızardı eridi parlamaya başladı, mantarlar vs süper kıvama geldi, ama altta hamur hala mayış mayıştı. çok kalın olduğu için içi pişmemiş sanırım. ya da bir şeyler eksik.

bu arada sonradan farkettim ki hamura tuz atmamışım. bir dahakine hamuru çok ince yapcam, tuz atcam ve kuru mayayla denicem. yine sonucu yazarım. bu arada tavsiyesi olan varsa yine yazsın.

yufkayla ekmekle yapılan tavsiyeleri es geçiniz lütfen. adam gibi hamur çok makbule geçer. bye.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 03 Eylül 2004 22:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Valla Patetes Pizzası Mükemmel Ötesi Bi$i..

Kesinlikle Deneyin Hem Çok Kolay Hemde Çok Lezzetli.

Patatesleri ( artık ne kadar yiye bilirseniz ) çok küçük karelere kesiyorsunuz. Kestikten Sonra Onları yıkıyorsunuz sonra içerisine Baharat arşivinizden herşeyi kata bilirsiniz son kattıktan sonra karıştırın bu sırada ( Ocağın Üstünde Yanmayan tavamızın içerisindeki yağ kızmaya başlıyor ) sizde Patatesleri hazırladıktan sonra tavaya boşaltıyorsunuz.İlk önce kızaarmasını bekliyorsunuz patatesler kızardıktan sonra en az 2 veya 3 yumurtayı bi bardağa kırıp çalkaladıktan sonra tabi tuzunuda attıktan sonra patateslerin üstüne boşaltın ve yumurtaların pişmesini bekleyin o patatesleri tutacak zaten herneyse piştikten sonra servis tabağına tersini çevirerek dökün hmmmsss miss miss yemeye hazır ve nazır harika kenlikle deneyin[signature][hline]
Mesaj tarihi:
ben hamur olarak ekmek hamuru kulanıyordum bir güzel oluyordu[signature][hline]Savaşmadan önce ölmeyi bilmek,
ölmeden önce cesur olmak gerek.
Mesaj tarihi:
said:
SilphatosIce_, 30 Ağustos 2004 14:44 tarihinde demiş ki:
Pizza yapamazsın sen yahu :). Pizzacılar da çok pahalı geliyorsa git bir markete, Superfresh'in falan böyle 4lü, ekonomik pizzaları var onlardan kap ve fırına at 30 dk. Afiyet olsun.


mikrodalgaysa 2dk[signature][hline]Siamonun Resimleri

Mesaj tarihi:
evet bu gün 2. denememi yaptım ve çok iyi oldu. geçen sefer yanlış yazmışım bu arada, yaş maya diil kuru baya kullanmıştım. yine kuru maya kullandım. aslında bu sefer değişiklik yapıp yaş kullanmak istiyordum ama annemin söylediğine göre yaş mayayı kullandıktan sonra 1-2 saat dinlendirmeye bırakmak gerekiyormuş.

her neyse. geçen seferkiyle aynı yaptım hamuru. biraz tuz ekledim tabii bu sefer. ;) hamur bittikten sonra yarım saat bi kenara koydum bekledim, maksat deney. sonra aldım mayayı ortadan ikiye ayırdım. yarısını buzluğa attım. diğer yarısını açıp kare tepsiye olduğu gibi yaydım. üstüne de malzemeler dizdim.

bu sefer pişirirken fırına ön ısıtma yapmadım. 20 dk civarı bekledim tam hatırlamıyorum. üst tarafı güzel olunca altını da kontrol ettim aldım aldım. dediğim gibi gayet iyi oldu.

ama tabi belki daha da iyi olabilir. tavsiye verin biliyorsanız. şunu yaparsanız daha kalın olur, şunu yaparsanız daha kıtırdak olur gibi.. bol pizzalı günler.. ;)[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Mesaj tarihi:
Buradaki gaz ile 2 gündür pizza gelio aklıma pizza oldu içim dışım her gittiğim yerde pizza istedim :) bi de bunu nası yapısoun die sorunca garsonlar ööle kalıo. (gerçi garson ne bilsin :P)[signature][hline]:."Earth and Fire! Heed my call! zuhaha.cjb.net
Mesaj tarihi:
said:
elle_iphe, 30 Ağustos 2004 14:45 tarihinde demiş ki:
valla bence hamura kasma git 6-7 tane yufka al sora tepsiyi yağlayıp ilk yufkayı koy sonra ilk kata sadece çırpılmış yumurta-süt karışımını sür ikinci yufkayı koy. domates sosu sür.üçüncüyü koy peynir rendesi dök.dördüncüyü koy domats sosu -baharat-peynir rendesi dök.beşinciyi koy ton balığı-zeytin-mısır-mantar koy.. ve son olarak altıncı kata domates sosu üstüne doğranmış sosis-sucuk-salam-ne bulursan koy sonra pişir . pişiminden 4-5 dk önce peynir rendesi dök tepelerine ..
her öğünde bi dilim yersin artık kabarık pizzandan(:
afiyet olsun


bu sanki lazanya olmuş daha çok

edit: asıl konuya gelirsel, pizzaya ek olarak lazanya ve mantı yaparım tavsiyem mantı gerçi hamuru açması baya yoruyor ama hazırlarıda güzel değil

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 04 Eylül 2004 16:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yok hamuru yoğurmak sorun değil. ama adam gibi hamur tarifi lazım. pratik pizza falan istemiyorum. yani son yaptığım güzel oldu ama bir şeyler eksik galiba. ya da püf noktaları falan vardır.

nerde süper yemek yapan hatun kişiler? yardııım.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Mesaj tarihi:
hamura yumurta kırıyormusun? tavsiye ederim[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
benim uvey babam bir sef ascidir ayrica manyak pizzalar yapar euhueh ondan alırım aksam bir tarif yazarım istersen :P[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

uA.com
Mesaj tarihi:
yap bi menemen ye, uğraşma öyle ecnebi yemekleriyle, neymiş pizzaymış, neymiş hamburgermiş, neymiş bilmemne menü, geçin bunları yaa[signature][hline]***Bugarea*** - **Anti-Pati** - *Disspanzer* - *Dr. Fuchs* - *Mehteran* - *SonEfsane*
Mesaj tarihi:
Hamuru mayaladıktan sonra illa ki üstü tercihen bir havlu ile kapalı olarak ılık ortamda beklet, kabardığından yani mayalandığından emin olmadan başlama hazırlığa. Mayanın tuttuğunu, parmağınla bastırdığın zaman hamurun eski halini almasından anlayabilirsin, ayrıca kokudan da anlaşılır ama sen anlar mısın bilemem =P

Sonra hamuru elle aç, 10 dakika bekletip ısıtılmış fırında 5 dk. kadar pişir. Çıkarıp zeytinyağı sür, sonra malzemeleri ekle ve pişir.

Unutmadan, kaşarı pizzanın üstüne hemen koyarsan kurur, o yüzden bir kısmını ayırıp kalanını domates sosu ile karıştırarak baştan koy, pişmesine yakın ayırdığın az miktarda kaşarı üztüne gezdirip yeniden fırınla.
Mesaj tarihi:
said:
Nefr, 04 Haziran 2005 18:09 tarihinde demiş ki:
Hamuru mayaladıktan sonra illa ki üstü tercihen bir havlu ile kapalı olarak ılık ortamda beklet, kabardığından yani mayalandığından emin olmadan başlama hazırlığa. Mayanın tuttuğunu, parmağınla bastırdığın zaman hamurun eski halini almasından anlayabilirsin, ayrıca kokudan da anlaşılır ama sen anlar mısın bilemem =P


Saolasın Nefr, bu dediklerini zaten yapıyorum. Ama diğer dediklerin ilginç geldi, denicem en kısa sürede. :)[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Mesaj tarihi:
said:
CusTodeM, 04 Haziran 2005 16:20 tarihinde demiş ki:
benim uvey babam bir sef ascidir ayrica manyak pizzalar yapar euhueh ondan alırım aksam bir tarif yazarım istersen :P


süper olur![signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Mesaj tarihi:
şöyle bişey öneririm, tam pizza sayılmaz ama karnını en kısa sürede doyurur.

şimdi fırından lavaş veya pide alıyorsun; kızarmış olmasın hatta hafif hamur gibi olsun

üstünede kaşar dilimliyosun; mini fırına atıp sadece üstünü kızartıyorsun 6 dk sonra çıkartıp yiyorsun baya iyi karın doyuruyor.

tabi sos, üstüne malzeme herşey eklenir ama uzun sürüyo hazırlaması.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
×
  • Yeni Oluştur...