Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitar alacağım. Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?


TinerciTim

Öne çıkan mesajlar

Tam olarak netleşmedi de yazın ÖSS sonrasında bi elektro almak istiyorum. 1000$ lık bi sınırım var. Bi kaç yerle konuştum eğer elektroya yeni başlıyorsan ibanez/jackson markalarını tavsiye ettiler. Evde bi klasik gitar ve kendimi epey gelistirdim. Klasik gitarla metal şarkılarını çalmaktan bıktım. Gitarlar hakkında bi kaç yerden okuduğum yazılar dışında bilgim yok. Neler önerirsiniz? Bir de netten (diyelim ki ESP'nin sitesinden sipariş versem Dave'in gitarını) gelişinde olsun gitar da olsun herhangi bi aksilik yaşar mıyım? Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jackson ın çogu modeli gereksiz pahalı aslında;ama iyidir severim sesini..Hm Les Paul alabilirsin, Epiphone paran yeterse Gibson..Fender Stratocaster veya.Squire olabilir fender yerine,artan parayla da manyetikleri değiştirebilirsin.
Bi de ne çalıcaksın ona göre önersem.[signature][hline]Still Goin' Wild !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Strat iyi gider o zaman sana =]
Çoğu blues,hard rock..hatta kullanmıyan mı var ya.
http://www.srvmusic.com/
Burdan bakabilirsin,gidip denersin bi de.Bu arada les paul gördüm orda 1200$ eğer alabilirsen şahane olur,gidip dene tabi önce.Yerini bilmiyosan tarif edebilirim.

edit:Fender Stratocaster - '91 Usa, Klavye; Rosewood $1050 varmış bi de.O da güzel olabilir,denemek şart. =]
[signature][hline]Still Goin' Wild !

[Bu mesaj Tarist tarafından 01 Haziran 2005 14:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada amfin var mı ?
1000$ a gitar+amfi mi alıcan?
Evet modadaki,barlar sokağında.Eskiden turuncuydu tentesi şimdi mavi oldu =].Baya yardımcı olur dükkan sahibi zaten.[signature][hline]Still Goin' Wild !

[Bu mesaj Tarist tarafından 01 Haziran 2005 14:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tarist, 01 Haziran 2005 15:19 tarihinde demiş ki:
Tünel'de satıyorlar.Birinci el.Adını unuttum bi mağaza vardı 2,3 katlı bişey her türlü müzik aleti var.Hatta bi gibson vardı les paul 3000 euro demişti adam.
3000 euro fln dimi ya pf epiphone les paul fiyatı hakkında bişi bilen var mı ? :)[signature][hline]life is unfair, kill yourself or get over it.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buradaki fiyatlar doğrumu? srv'de gibson sg sormuştum, 1000-1100$ arası demişti. hmmm ilginç..[signature][hline]Albert Einstein 1912 yılında demiş ki:
"İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..."

Albert Einstein (1879-1955)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk once buraya bakarsan belki isine yarayacak seyler bulabilirsin. Ben de bir suredir arastiriyorum. Arastirdigima gore genel olarak,

Ibanezler her türe cok iyi uyum saglayabilen, rahat ve teknoloji harikasi gitarlar. Ama yukarida linkini verdigim forumda dela`nin dedigi gibi, bir alana yogunlasmamislar (hepsi degil tabii, genel olarak..).

Gibson Les Paul, Fender Stratocaster gibi gitarlarin ise kendine özgü tonlari vardir. Her ne kadar calmasi cok zevkli olsa da ve bir cok kisi her alanda kullanilabilineceklerini iddia etse de, uzmanliklari kendi alanlarindadir bence. Standart bir fender stratocaster ile megadeth calmak hos olmaz bence.

Jackson`lardan ise daha cok metal agirlikli tonlar super oluyor. Blues/Jazz icin de kendilerine haz bir tinilari oluyor.

Kimi Les Paul hayranidir, kimi strat, kimi jackson.. Eger hangisini istedigini bilmiyorsan hepsini iyice dinleyip karar ver bence. Sonucta ibanez alip da 2 ay sonra ben les paul istiyorum diyebilirsin, ya da tam tersi. Ama e-gitar a yeni baslayan biri detaylari cok farkedemiyor zaten.

Elektro gitar calmaya baslayali 2 ay olmustu. Bir kac sey calabiliyordum ama guzel gelmiyordu. Gittim bir gitar dukkanina, soyle 1000+ dolarlik uber bir jackson aldim denedim, baktim yine guzel olmuyor, sonra bilen bi arkadas benim gitari aldi eline, sandim o gitar benim gitar degil :p. Neyse, fazla tozuttum.. Sozu ustalara birakmak lazim.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de dediğim gibi bir les paul ya da strat ile metal tonları alınabilse bile, iyi bir ton için sağlam ekipman lazım. Ama standart güzel bir jackson'ı bir marshall amfiye taktığında precessor / pedal bile olmadan hiç de fena olmayan tonlar alabilirsin. Ya da H/S/H manyetikli bir ibanez ile, amfinin equalizer ayarlarıyla da oynayarak çıkan kombinasyonlarla bir sürü farklı ton elde edilebilir.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En fazla megadeth çalacaksan o zaman jackson ya da esp düşün/dene bence. Jackson'larla çok güzel blues da çalınıyor. V stil gitarlar konser ve şovlar için mükemmel, ama yeni öğrenen biri için çok kullanışsız, oturarak çalmak ölüm, denemedim ama hatta belki de çalınmaz yani. İlla da öyle şekil gitarlarla ilgileniyorsan explorer kasalar iyidir. Ya da explorer'a benzer olarak Jackson'ın WRMG Warrior modeli süper mesela.



Hem tipi harika, hem emg hz manyetiklerle geliyor, hem floyd rose var, 24 perde, fazla süslü değil, jackson klası. :)

Ha ben 1.5 yıldır çalmama rağmen, böyle bir gitar almak için güvenemiyorum daha kendime. Yani sahnede şov yapcak duruma gelmeden almam şahsen, sırf şov amaçlı bu tip kasalar bence. Ha alıp da evde coşabilirsin tabii, ama birilerinin önüne bu gitarla çıkıp da turnalar söylersen gülerler :p.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]


[Bu mesaj Mirage tarafından 01 Haziran 2005 20:18 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bi kere burda ki yorumları çok dikkate alma kendin dene git al. Bak zamanında ben buraya aynı konuyu açtım acayip etkilendim bi arkadaştan fender strat aldım ikinci el. Şu an memnunumda hani metale daha yatkın bi gitar alsam belki daha memnun olabilirdim.
Jackson ve Ibanezden kullan derim tercihini madem 1000$ limitin var. Jackson metal ağırlıklı , ibanez her türe giden metal tonlarıda verebilcek türde gitarlar yapar genelde.
Şimdi bu işin baya janjanlı amfisi var pedalı var falan. Anlatmasıda zor şimdi çünkü yanlış yazcağımız tek şey ynalış yönlendirir seni :) www.turkrock.com un Alım satım bölümünde ikinci ellerine göz atabilirsin. Netten alman sakat tavsiye etmem (yurtdışından yani uğraşman lazım epey).
V kasalar sahne performansı iyi olur tabide oturarak çalarken bacak arası gibi bi pozisyona getirmen gerekir :) En güzeli bence gidip denemen güzelce şöle anlatman sonra buraya neler gördüğünü yazman. Ona göre daha güzel yorumlar gelir bence[signature][hline]nedanko, 08 Şubat 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
Aşk bir elma şekeridir. Bitince sapı kalır..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence cin olmadan adam çarpma, ilk önce ucuz bir gitar al. iyice ilerlettiğin zaman daha güzel bir şey alırsın...[signature][hline]Albert Einstein 1912 yılında demiş ki:
"İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..."

Albert Einstein (1879-1955)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tarist, 01 Haziran 2005 16:23 tarihinde demiş ki:
Srv 2. el çünkü direk.Orjinal az geliyo sanırım.
Ucuz mu geldi sana sg =D


valla 1100$ ise kafaya koydum, alıcam... pahalı olabilir ama şu saatten sonra fiyat düşünecek halim yok :)[signature][hline]Albert Einstein 1912 yılında demiş ki:
"İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim..."

Albert Einstein (1879-1955)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...