Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyanık italyanlar..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Milan-Liverpool Şampiyonlar Ligi final maçı için İstanbul'a gelen İtalyanların Türkiye'den aldıkları 1 YTL'yi, 2 euro yerine kullandıkları ortaya çıktı. İtalya'da bazı Türklerin de yaptığı bu sahtekarlık özellikle tütüncüler birliğini isyan ettirdi.

Şampiyonlar Ligi final maçı için İstanbul'a gelen İtalyanlar 2 euro ile 1 YTL arasındaki benzerliğin farkına vardı ve paralarını bozdurarak 1 YTL'lik bozuk paralar aldı. Bu paraları ülkelerine götüren İtalyanlar, 1 YTL'leri 2 euroluk madeni para ile hizmet veren otomatik makinalarda kullanmaya başladı.

İtalya'da birçok sigara makinası 1 YTL'lerle dolarken, ülkede sigara yaklaşık 4.5 euroya satılıyor. İtalyanlar makinada 2 euro gibi algılanan 1 YTL'lerden 3 adet atıyor, makina hem sigarayı hem de 1 buçuk euro para üstünü veriyor. Yani İtalyanlar hem sigaralarını içiyor hem de üstüne para alıyor.

Bu sahtekarlık aslında ülkede yeni değil. 2 euro yerine 1 YTL'nin kullanımı Avrupa'da yaşayan bazı Türkler tarafından 4 aydır kullanılıyordu. Zira sahtekarlığın en çok görüldüğü yerler de Türk yolcu gemilerinin uğrak yeri olan Ancona, Venedik, Bari ve Brindizi...

Sahtekarlık, Milan Liverpool maçı sonrasında İtalyanlar tarafından da sıklıkla kullanılınca tütüncüler birliği harekete geçti. Birlik 2 euroyu daha ayrıntılı okuyan bir teknoloji sisteminin makinalara yerleştirilmesini istedi.

Şimdi yetkililer bu soruna çözüm bulmaya çalışıyor...[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||

>>>X+ Projéct web design
Mesaj tarihi:
zaten ytl çıkmasına bir iki ay kala avrupada bu konuya dikkati çeken insanlar olmuştu, almanya ve fransada bazı makineler değiştirilmişti.[signature][hline]yargılamayın, henüz siz de yargılanmadınız
Mesaj tarihi:
zaten ytl cıkmadan once solemıslerdı bole bıseyler adamlar tr ye ye gelıce uygulamaya gecmısler :)
sabah habelrerdede dınlemıstım guzel taktık yanı[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Mesaj tarihi:
bayadır var bu:) italyanlarda kapmış. iyi lan. paramızın değeri zorlada olsa yükseldi:P[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Mesaj tarihi:
italyanlarla ilgili bir flash vardı, böyle bi avrupalıları gösteriyor bi italyanları bize benzeyen bir çok yönlerini görmüştüm. buda onlardan biri olsa gerek.[signature][hline]Gece biter gece başlar.. Çoktan unutmuşsundur sabahları..
Mesaj tarihi:
abi bu italyanlardan her bişiyi bekliyorum ben...zaten başkanlarıda tayyiple kanka...doğal karşıladım...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.

##########################
####[/b]BbbBboooOoooOoşşşŞşşŞ####
####BbbİiiirrrrrrLiiiĞİiiiİİiiiiiİii####
##########################
Mesaj tarihi:
said:
Sensible, 03 Haziran 2005 18:04 tarihinde demiş ki:
Ahaha yarıldım yahu. Süper! Bu İtalyanlar tam Türk

birinin bunu demesini bekliyordum :D[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Mesaj tarihi:
demek ki tek uyanıklar biz değilmişiz:D[signature][hline]İdealist kısa dönemi düşünmez.Çıkarcı uzun dönemi önemsemez.Gerçekçi ise kısa dönemde yapılan veya yapılmayanların uzun dönemi belirlediğine inanır...
Mesaj tarihi:
amannn yine bizim icatlarımızla iş yapıyolar bizden uyanık olamazlar yane :D[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki:
paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors
Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki:
Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli.

BabacumMostors, 30 Mayıs 2005 12:37 tarihinde demiş ki:
neden iki yeşil daire denildiğinde aklıma yeşile boyanmış memeler geldi? alla alla bahar -vurdu galiba
24$ KazanaLım.. Hadi KurbağaLar =)
Mesaj tarihi:
İtalyanlar da Türktü..

edik : zaten söylenmiş. geç kaldım.

[signature][hline]Breaking into the hell or heaven i don't mind
Suspect creator is to be judging right

[Bu mesaj Abandoned tarafından 03 Haziran 2005 19:18 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...