hellspe Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 [b] DIREC-T Röportajı (Ocak 2005) Biraz klasik olacak ama öncelikle biraraya gelisinizden bahseder misiniz... Bilge: Biz zaten Özgür'le Adana'dan tanisiyorduk. Istanbul'a gelince Özgür'le tekrar direct-i kurmaya karar verdik.Ilk önce basçimiz Çelik'ti.Daha sonra o gruptan ayrildi ve Alex katildi.Bu arada bir demo yayinladik.Pek çok yere dagittik.Roxy müzik yarismasina katildik.orada 1. olduk.yarisma sonrasinda albüm çikarabilirdik ama o dönem konustugumuz firma vardi o yüzden yarisma sonrasi albüm teklifini reddettik. Ama sonradan firmayla anlasmazliklar oldu biz de albümü sonraya biraktik.Daha sonra da Deniz (KURBAN) anlastik ve prodüktörlügümüzü o yapti. Aslinda böyle olmasi daha yarariniza oldu galiba?Çünkü yaptiginiz müzik birbirine yakin ve dertlerinizi daha iyi anlatabiliyorsunuz...? Bilge: Evet kesinlikle öyle. Deniz de bizi daha iyi anladi ve istedigimiz rahatlikta albüm yapabildik. Aslinda bu albüm Roxy sonrasi bekleniyordu. Albüm çikana kadar dinleyicilerinizden nasil tepkiler geldi? Bilge: Evet etrafimizdaki herkes albüm ne zaman çikiyor,hadi artik diyordu.Yani albüm çikartmadigimiz için pek çok tepki aldik. Sokak grubunuzla ilgili devan eden projeniz var mi? Bilge: Hayir artik sokakta çalmiyoruz.Eskiden kimse tanimiyordu,ama simdi görünce yanimiza geliyorlar:)) Alex ve Özgür'e bu sorum,siz daha önce Sahane Pazar 'in orkestrasindaydiniz....Bu sizin için nasil bir deneyim oldu? Özgür: Açikçasi o isi para kazanmak için yapiyorduk.bir seyler yapabilmek için paranin da olmasi lazim zaten.Alex 4 yildir orda çaliyordu bende 3 sene çaldim.Ama albüm çikinca oradan ayrildik... Sahane Pazar demisken.. Basiniza dumur seyler geldi mi? Özgür: Orada bulunmak basli basina bir dumurdu zaten.Her program ayri bir olay :)) Brutal ve scream vokal yapanlar sesleriyle ilgili sorunlarla karsilasirlar çogu kez ,sende sarkilarini bagirarak söylüyorsun....Senin bu tür bir kaygin var mi? Bilge: Hayir yok,çünkü ne yaptigimi biliyorum... Sesini kontrol edebiliyorsun yani... Bilge: Evet... Peki sesini korumak için birsey yapiyor musun? Bilge: Yoo ,yani özel bisey yapmiyorum,sigara kullanmiyorum,çay içiyorum:) Tarzinizi sizin bakis açinizdan anlatir misiniz? Bilge: Grunge yapiyoruz.Tutup da kimse bana grunge yapmiyorsunuz diyemez müzigin bi yükselip bir alçalmasina bakilirsa..Grunge yapiyoruz. Adinizla beraber grunge sözcügü çok kullaniliyor... Bilge: Evet zaten grunge da var müzigimizde,bize grunge yapmiyorsunuz diyenin alnini karislarim ben... Simdiye kadar pek çok festivalde yer aldiniz? Özgür: Evet H2000'de, Alternatif Fest'te çiktik... Peki festivaller mi yoksa küçük konserler mi sizi daha çok heyecanlandiriyor? Özgür-Bilge: FESTIVAAAL!! Bilge: Sonuçta festivalde daha kaliteli bir ses düzeni var,her sey daha profesyonel... Ama diger konserlerdeki samimi ortam orada yok?? Özgür:Yine de o festivallere gelenlerde bize yakin müzikler dinliyor bazilari bizi orada dinleyip begeniyor..... Sizin dinledikleriniz?? Bilge: Mor ve Ötesi,Cemiyette Pisiyorum,Anima...Bunlardan yakinda Cemiyette Pisiyorumun albümü çikacak.... Hayatinizi degistiren albümler neler? Özgür: Queen'in 2 cd'li bir albümünü almistim.Adini hatirlamiyorum içinde "We Will Rock You" falan vardi o albüm mesala... Bilge:Evet kesinlikle Queen Alex: Nirvana... 2005'teki projeleriniz neler? BIlge: Simdi yeni klip çektik onu izlemeye basliycaksiniz,konserler devam edecek yine ve 2005 Mayis'ta ikinci albümü çikarmayi düsünüyoruz... Sinemayla araniz nasil? Bilge: Valla ii yani oyunculugu deneyebilirim tekliflere açigim neden olmasin.. Özgür: Sinemaya gidiyor musunuz anlaminda sormustu.. Bilge: Ha evet takip etmeye çalisiorum. Kubrick filmlerini seviyorum.. Futbolla araniz nasil? Bilge: Bizim iyi de Alex spiker olmayi düsünüyordu :)) Alex: Evet! Çok severim çünkü! Takim tutuyor musunuz? Özgür: Galatasaray. Bilge: Ben de Galatasarayliyim Alex: Ben takim tutmam Playstationla futbol oynar misiniz? Özel turnuvalar düzenler misiniz? Özgür-Bilge: (birbirilerini göstererek) Evet! :)) Sahneye çikmadan önce takintilariniz var mi? Bilge: Yoo.. nasilsak öyle çikiyoruz sahneye. Bir de ben bu ayki Cosmogirl röportajinizi okudum. Orda aninda besteledigin bir parça var galiba :)? Bilge: Aa evet. kazmagirl kazmagirl yüregimi kazmagirl, söyledigimi yazmagirl.. :)))) Son olarak eklemek istediginiz bir sey var mi? Bilge: Tekrar Bursa'ya gelmeyi çok isteriz... Röportaj için tesekkürler.. Özgür-Alex-Bilge: Biz tesekkür ederiz... Röportajı Yapan : Ismigül - Asli ______________________________ MAVi SAKAL Röportajı (Ağustos 2003 ) 1) Türkiyedeki çogu grup genelde sarkilarini ingilizce yaziyor ve ortalikta "Türkçe söz Rock Müzigi kalibina uymuyor" gibi bir yargi var. Sizin sarkilarinizin hemen hemen hepsi Türkçe ve müzik ile mükemmel uyum içinde, bu konuda söyleyeceginiz birseyler varmi? Konu etmeye bile değmez. Bunu söyleyenler otomatik olarak başkalarının yazdığı ingilizce sö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 pentagrm mavi sakal ve directi okudum guzel saol[signature][hline]excuse me while jimmy kisses the sky slash kotu solo yazmaz [b]aaa banada sozlukte topic acilmis girin yorum yapin içinizi dokun nefretinizi bosaltin[b] [b]boooys dooont cry[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hellspe Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2005 vay bea kfaı patlatana kdr okudun :) bi tek bunları okuyan manyak deilmişim :)[signature][hline]Rock City [b]Slash Online The Metallica Club Of Turkey Almora Sevenler Buraya ########################## ####BbbBboooOoooOoşşşŞşşŞ#### ####BbbİiiirrrrrrLiiiĞİiiiİİiiiiiİii#### ######################### Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar