Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dondurmacı Mado !?!

sabonis

Öne çıkan mesajlar

sabonis ve 2 arkadaşı mado'ya giderler, sabonis dondurma alacaktır:

- 3 kaşık olacak
+ tabi neli aceba
- çikolata parçacıklı
+ tamam başka (çikolata parçacıklı dondurma koyar külaha)
- kaymak
+ tamam başka (külaha karamel koyar)

arkamdaki arkadaşım beni uyarır "abi karamel?" diye. "zaten karamel de alacaktım problem değil" diye cevap veririm. ve ardından dondurmacının kaymağı karamel olarak anladığını düşünüp/varsayıp bir daha:

- ve kaymak
+ ve kaymak? bi kaymak daha yani?
- nasıl?
+ e demin de kaymak koydum? (karamelli dondurmayı işaret eder)
- nasıl ya o kahverengi şey kaymak mı?
+ değil mi?

o sırada başka bir mado çalışanı gelir. iki mado çalışanı aralarında geçen konuşma:

- abi bu kaymak değil mi?
+ hayır kahverengi olan karamel, beyaz olan kaymak
- beyaz olan mı kaymak hmmm
+ evet

bana dönerek
- şey pardon karamel koymuşum size az önce, yeniden hazırlayayım
+ yok ben zaten alacaktım karamel teşekkürler

anında ortamdan uzaklaşırım. ve gece eve dönene kadar geçen 4 saat boyunca bu konu üstünde geyik yaparız arkadaşlarla.
hayır yani, garip olan dondurmacıda çalışan bir elamanın kaymağı bilmemesidir, üstüne bu yetmiyormuş gibi karameli de bilmemesidir. ayrıca kaymak denilen şeyin beyaz olduğundan bihaber olmasıdır. ve bu kişi mado gibi bir dondurmacıda işe alınmıştır...

ekşisözlüğe yazdığım şeyi copy paste ettiğimdem bu tip yazılmıştır...[signature][hline]Old loves they die hard
Old lies they die harder...
Sosyal ağlarda paylaş

eh yani yannız birşey diyimmi tam benim aldığım tarz fakat ben genelde 4 top alırım karameli 2 top koydururum..

herneyse bak bence kaymak yerine "sade" kullan daha çok böyle biliniyor hem ağza daha yatkın hemde böyle karışıklar olmaz..[signature][hline]Lord British: Savun kendini Bilektörn..
Lord Blackthorne: Savunayım dimi...Muhafızlar!!!
E-Mail: [email protected] | ICQ: 124744
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanları yargılamıyalım. Belki işe yeni başladı, maddi durumu pekte iyi olmadığı için butür şeylerle ilgili fazla bilgisi yoktu. Mado şubesinin sahibi ise çocuğa iyilik olsun diye çocuğu işe aldı. Çocuk en azından iyi niyetli davranmış. Bence dalga geçmemeli. Ne bileyim en azından bu durumun gerçek olduğunu düşünürseniz dalga geçtiğiniz için içiniz sızlamaz mı?[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gwindon, 01 Haziran 2005 22:23 tarihinde demiş ki:
said:
FRP_Master, 01 Haziran 2005 22:22 tarihinde demiş ki:

herneyse bak bence kaymak yerine "sade" kullan daha çok böyle biliniyor hem ağza daha yatkın hemde böyle karışıklar olmaz..

ne yani şidi kaymakama sadeam mı dicez???

dsfsdfdsfsd[signature][hline]İdealist kısa dönemi düşünmez.Çıkarcı uzun dönemi önemsemez.Gerçekçi ise kısa dönemde yapılan veya yapılmayanların uzun dönemi belirlediğine inanır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Selamon, 01 Haziran 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
İnsanları yargılamıyalım. Belki işe yeni başladı, maddi durumu pekte iyi olmadığı için butür şeylerle ilgili fazla bilgisi yoktu. Mado şubesinin sahibi ise çocuğa iyilik olsun diye çocuğu işe aldı. Çocuk en azından iyi niyetli davranmış. Bence dalga geçmemeli. Ne bileyim en azından bu durumun gerçek olduğunu düşünürseniz dalga geçtiğiniz için içiniz sızlamaz mı?

+1[signature][hline]Lord British: Savun kendini Bilektörn..
Lord Blackthorne: Savunayım dimi...Muhafızlar!!!
E-Mail: [email protected] | ICQ: 124744
Sosyal ağlarda paylaş

Selamon'a katılıyorum. Gereksiz bi yazı olmus yani bunun uzerıne bukadar dusunmekte sacma.

Adamın paraya ihityacı vardır ve basvurdugu yer olan mado'dan kabul edılmıstır. Kaymak genel birşeydir tamam ama bilmemeside kültürel ve insanın o tür durumlarıyla ilgilidir.

Hani dondurmayı az koydu parayı cok aldı yada bozuk dondurma satıyorlar gibi bi şey olsa anlıyıcamda cidden gereksiz olarak nitelendirdim...[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Selamon, 01 Haziran 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
İnsanları yargılamıyalım. Belki işe yeni başladı, maddi durumu pekte iyi olmadığı için butür şeylerle ilgili fazla bilgisi yoktu. Mado şubesinin sahibi ise çocuğa iyilik olsun diye çocuğu işe aldı. Çocuk en azından iyi niyetli davranmış. Bence dalga geçmemeli. Ne bileyim en azından bu durumun gerçek olduğunu düşünürseniz dalga geçtiğiniz için içiniz sızlamaz mı?

Çok haklısın..[signature][hline]www.talonofdragon.tk Frp-Fk Sitesi-Admin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 01 Haziran 2005 22:18 tarihinde demiş ki:
ve bu kişi mado gibi bir dondurmacıda işe alınmıştır...

Adamı yargılamıyo ki ? Diyo ki mado gibi bi dondurmacıda işe alınmıştır.

Mesela benim köşebaşındaki dondurmacıdan değil de mado'dan alma sebebim nedir. Güvenilirlik, lezzet ve iyi hizmet.

Hizmet kısmına satış kısmına karamel nedir bilmeyen, krema nedir bilmeyen birini almasın. Eğer işe alan adam o kadar iyilik sahibiyse başka bir departmana alsın.

Ben adamı yargılamıyorum adam bilmeyebilir. Bi hatası öyle bir yerde çalışırken onları ezberleyecekti. Ama en büyük hata onu orda çalıştıranda..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Shaggy - Boombastic | arşiv**
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...