SolidSnake Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Solid's Map Editor Tutorial v1.0 Merhaba arkadaşlar bu makalede map editoru daha kolayca tanıyabileceğiz.Çoğu harita yapımcısı arkadaşımız bu editorün ingilizce olmasından dolayı çok zorluk çekiyormuş.Şimdi işleri biraz daha kolaylaştırmak için bu rehberi yazıyorum.Şimdi başlayalım NOT:Herhangi bir unlicensed product (We unlimited,yada başlarının yaptığı WorldEditor versiyonları)un içerdiği bilgileri buraya yazmayacağım zaten WorldEditorde ustalaşırsanız bu programlarda gelen extra triggerlarda zorluk çekmezsiniz. WARCRAFT III WORLD EDITOR Trigger Guide:Şimdi Triggerlar bir mapın temelidir.Bir RPG mapında yada bir campaing mapının başarılı olması için zengin triggerlara sahip olması gerekir.Ama eğer bi Siege map yada ne biliyim Sniper,Paintball gibi maplar yapacaksanız buraya çok az ihtiyacınız olcaktır.Ama unutmayın he bir map yapmak istiyorsanız mutlaka trigger bilginizin olması gerekir.Hadi başlayalım;Bir triggerın çalışması için 2-3 arası yapı gerekir.3 yapı özel triggerlardır ve bunlar condition kullanırlar.Event-bir triggerin ne zaman olacağını ayarlar.Mesela mapınız başlayınca bir Mp3 çalmasını istiyorsanız. "Map Initialization" seçmelisiniz.Condition-Buda hangi koşullarda triggerınızın çalışacağını belirler.Mesela player comprasion-Bir trigger yaptınız ve bu trigger bir üniteyi 100 hp heallemek istiyor."Owner of Triggering unit is equal to Player2" dediginizde ,istediginiz triggerin çalışması sadece player2 için geçerli olacaktır.Action-Trigger ın sonucunda olmasını istediğiniz şey. -Bütün event-condition-action ların tek tek ne işe yaradığını ne yazmak için zamanım yeter nede siz okursunuz arkadaşlar bilmediğiniz ögrenmek istediginiz bir event-condition-action varsa bu threade yazın cevaplayayım. SoundEditor-Import ettiğiniz soundları burdan aktif etçeksiniz. "baba nasıl sound import etçem ?" -Kaliteli olmak koşuluyla mp3 şeklindeki bir dosyayı import editorden import edip sound editorden /imported klasörüne gelip aktif ediceksin.Object Manager-%100 gereksiz bir tuşObject editor-Hmm işte geldik bir map editin triggerdan sonra en önemli olayına.bir map ypaıyorsanız custom unitleri custom ability leri ve upgradeleri ve hatta skinleri buradan degiştircez. Seçtigimiz üniteleri editlemek yada yeni bir ünit yaptıktan sonra sagdaki tabloda bir çok özellik görcez.[En önemlileri yazıyorum.]AbilitiesDefaultActive-heal,slow gibi autocast büyülerine sahip olan bi ünitin hangisinin normalde aktif olacagını ayarlatıyor.Abilites NormaL:Unite skillerini ekliyor.Slow,Dispel,Abolish gibi.AbilitiesHero:Hero özelliklerini ekliyor.Art-Walk-RunSpeed:Yürüyüş hızı bildiginiz gibi.ArtButtonPosiitionX-Y : Ünitenin çıktıgı binadaki konumu X -sol sag ilişkisi Y alt üst mesela Footman ın X ide sıfırdır Y side 0dır.Çünkü barakada ilk boşluk ona ait.Ama bir Knight 2 X 0 Y kordinatlarına sahiptir.Yani burda dikkat etmeniz gereken X yada Y ye 0 verdiginizde o ilk kareyi belirtir.Mesela 2.ci satirin 3.cü boşluğu için X-1 Y-2vermelisinizdir. NOT:Burda yanlışlık olursa 2 ünite aynı icona biner.1 bastıgınızda 2 ünite birden çıkar barakadan.Yada altardan.CasterUpgradeArt:Mesela bir scout towerı arcane tower yapmak istiyorsunuz.O anda upgrade iconunu bu ayarlıyor işte.DeathTime:ünite ölürken yere yığıldıgında ölme süresi.[MGde çok büyüktür mesela]ArtIcon-GameInterferance,ScoreScreen:Oyundaki ve skor ekranındaki ünitenin iconunu ayarlamk için.ArtModelFile-Ünitenin dış görünüşü yani bi footman i rifleman kalıbına sokmak istiyosanız dış görünüşü değiştiriyor.Custom Skin Modellerini burdan Imported seççez yine.ArtScalingValue:Bir ünitenin yada binanın büyüklüğünü belirler.Mesela MG yi 0.30 yapın we cici minik MG lerle tanışın. ArtColors,red,blue,green:Ünitenin renk ayarları.[0-255 arası bir sayı]Combat-AcquisitonRange:Eğer menzilli bir ünite yada binaysa rangesi.Melee bir üniteyse savaşa başlama uzaklıgı mesela footman in 100 yaparsanız.Uzaktaki düşmana saldırmayacaktır.Dibine bi adam sokarsanız saldırır.CombatAreaofEffect:Saldırının splash damagesi.Small,medium,full armor çeşitlerine göre splash degerleri.World editorde small light armordur mesela bunların ismi degişiklik gösterebilir alışmak lazım fazla kurcalamayın hepsine aynı sayı verin :)Combat-attacktype:Saldırı türü,heromu piercing mi siege mi olsun kanka ?Combat-DamageBase:Bir ünitenin MUTLAKA vurabileceği damage.Mesela footman nedir 13-14 demi.Footmanın damage base ı 13tür.CombatNumberofDice:Damage hesaplanırken atılcak zar sayısı.CombatDamageSidesPerDice:Zar yüzü WARCRAFT III DAMAGE SISTEMI : Her ünitenin random bi damage si wardır mesela Rifleman 18-24 dür.Bu rifleman ın damagesi 16 + [1-4 damage x2 ] = yani 18 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Çok teşekkür ediyorum bilgilerini güzel bir sunum ile paylaştıgın için.. Sticky[signature][hline]..it's time I disappear Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SolidSnake Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Birşey değil eternal ama birşey yazmayı unutmuşum, maplarımızı kitlemeyelim herkes birbirinden öğrensin daha kaliteli eserler ortaya çıksın arkadaşlar[signature][hline]BattleNet : MaGe_SoLid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2004 Helal olsun ellerine sağlık[signature][hline]Don't try to live so wise. Don't cry 'cause you're so right. Don't dry with fakes or fears, 'Cause you will hate yourself in the end. Naruto; Akeboshi-Wind Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silentwalker Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Slm ben henüz yeni üye olmuş bir mapperım Size bir soru sorucam aslında dotanın taklidini yapabilecek kadar yetenekliyimdir.Şimdi dotada item birleştirme sistemi varya.Ben bu sistemi yapıyorum ama itemların birleşmesi için illa herhangi bir hareket yapman gerekiyor. Yani issued order with no target gibi bu sorunumu çözerseniz size çok teşekkür ediceğim. SilentWalker[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 ya onu anca trigger ile yapabilirsin.2 condition koyarsın şu item şu itemi inventory de olunca diye. action olarakta bu 2 itemi yok edip yenı bı ıtem verme trıgger ı koyarsın.Hiçde zor birşey degil..[signature][hline]Strenght,Pride,Discipline Türk DaoC sunucusu bekleriz herkesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrayTotem Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Okumadım.. Ama ellerine sağlık çok uğraşmışın.. Diğer arkadaşlar adına teşekkür ederim =)[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ; Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz.... Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!! Cray Totem/sNaKe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Sımdı ben warchasers gibi birşey yapmak istiyorum.Biliyorum acayip zor birşey de.Bu spawn olaylarını nasıl yapıyoruz.Bir ev koyucam o evden 5 sanıyede bir footman cıkacak mesela.O ev yıkılınca artık cıkmıcak.Bu lazım.Sonra arkasındakı normal evi yıkınca bir yaratık cıkacak.Onu gebertince arkasındakı kapı acılcak ? Bu kolay birşeymi?Eger yapabilirsen resimli yapamazsan işte bir şekilde anlatabılırmısın? Sağolasın.[signature][hline]Warcraft III - Frozen Thorne Caglarus Td Creator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 eh , resimli anlatmayayımda yön vereyim ben sana :) Şimdi bak bunu triggerla anlatıcam. Bir ev koyarsın.Bu ev ile ilgili trigger yapıcan. TRIGGER NAME: Ev Spawnı Event map initalizon Condition - Action 1/wait 5 seconds 2/Create 1 footman at LocationX(Evin dibine bi region koyacaksın oradan cıkacakya footman) ------------------------------- Event - Condition (1 nolu ev patlayınca, yokolunca) Action Turn off Trigger EvSpawnı 1 ---------------------------------- anlayabildinmi daha ayrıntılı mı açıklayayım ?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Tamam onu birazdan deniyecem.Sound nasıl eklıyebılırım oyuna ? Oyun boyunca sarkı calcak?[signature][hline]Warcraft III - Frozen Thorne Caglarus Td Creator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 önce uygun kalitede ve formatta (waw yada mp3 istiyodu sanırım) müzigi Import Editor den , mapa yükleyeceksin pc n den gösterip. Sonra mesela bi yerde sarkı calmasını ıstıcen. Action - Play Sound (HedeHödöBenim.Mp3) yapacaksın.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Yaw madem ilgileniyonz patideki mapperlar birleşip bişeyler yapalm...gazlıysanız ama, elimizde patlamasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Ben bilgisayar oyunları bolumune actım.Hep beraber birleşek başlıyak söyle manyak harıtalar yapam dedim.Ya işte toplanmak zor .[signature][hline]Warcraft III - Frozen Thorne Caglarus Td Creator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Uygun kalite nasıl anlıyacagız ?[signature][hline]Warcraft III - Frozen Thorne Caglarus Td Creator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 orda yazıyo mesela : 440mhz mp3 formatında olmalıdır.Diye ya sorun yok zaten uygun degilse import etmez mapa :D[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Oke sagol.Su haritayı bıtıreyım link yollarım size.Oynarsınız benım mapda :)[signature][hline]Warcraft III - Frozen Thorne Caglarus Td Creator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Event - Condition (1 nolu ev patlayınca, yokolunca) Action Turn off Trigger EvSpawnı 1 burada condition dan HİÇBİRŞEY anlıyamadım.???!!!! action u yaptım ama condion 0[signature][hline]Warcraft III - Frozen Thorne Caglarus Td Creator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 evente koydum Unit dies. Uniti eve yaptım.Sadece 2 adam cıktı.Baskada hicbirsey olmadı.Galiba yapamıycaz[signature][hline]Warcraft III - Frozen Thorne Caglarus Td Creator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Event- Periodic Zaman aralıgı (ing aklıma gelmiyo) mesela 5 sn condition yok action - create 2 units... ile trigger ın geri sarımını saglayabilirsin. ------------------ Evet condition da diye hatırlıyodum eventteymis unit dies lada olur.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar