Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir aracın trafiğe çıkması için

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Evet çok merak ederim bunu:) bir aracın trafiğe çıkması için hangi standartlara uyması gerekiyor? Plaka almak için yani.

.
.
.
yok daha araba yapmıyorum.(go-cart yapıyorum)[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi pati açıldıktan bi süre sora demişki: suandaki sistem birebir eski sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

go-cart ile yola çıkıcam dedimmi ben ya?
Farklı birşey için soruyoruz. Alakasız cevaplar veriyorsunuz.
Gayet düzgün bi mesaj atmışız anında "chemicala olan nefretimizi açtığı konulara kusalım herkez bilsin chemicaldan nefret ettimizi" şekilde herkez.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi pati açıldıktan bi süre sora demişki: suandaki sistem birebir eski sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya plaka almak için diyorum ehliyet demiyorumki ben. Sürücü izni ile araç izni ayrı şeyler. Tutup akli denge yerinde olması diyorsun tabiki iğnelediğini düşünücem.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Sosyal ağlarda paylaş

ya merak ettim suçmu:)
zaten yapmayı planladıım go-cart ile sokağa çıkma gibi birşey düşünmüyordum.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Sosyal ağlarda paylaş

Go kartına plaka vermezler zaten, trafiğe çıkma izni de yok diye biliyorum. Hani far, katalitik vb. taktın, yola uygun hale getirdin diyelim (ki bayağı kasar seni bu)

10 bg den düşükse gücü (ki 6.5 bg lik bir motordan bahsediyordun yanlış hatırlamıyorsam) plaka almana gerek yok. Vergisiz kullanabilirsin mobiletler gibi. Tabi ehliyete sahip olman gerekir (kaçak kullanmayı düşünmüyorsan)

[Bu mesaj Mino tarafından 28 Mayıs 2005 18:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu en kolay şeydir farları sinyalleri takmak:) çok eylencelidir. Bitane küçük akü ayarlarsın gayet basit bi şekilde takarsın farları. Kaynak ile şasinin üstüne far ayakları yaparsın.
6,5 beygir ile yola çıkabiliyosam oh oh süper ya ozaman. Ehliyet alıcam zaten yakın zamana. Yazlıkta dolaşırım herhalde bütüngün.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Sosyal ağlarda paylaş

Ön ve arka farların trafik standartları yeterliliğini karşılamalı... yani kısa farın 30 m (25 de olabilir) uzun farların 100m yi aydınlatacak arka farların olacak, 5 m den duyulan kornan olacak, ayrıntı için trafik kitaplarına başvurabilirsin...

Caddede kullanmanı tavsiye etmem eğer yazlık gibi bir yerdeyse iş görür malum çok alçak olacağı için diğerleri seni göremeyebilir.

Çevreyollarına çıkmayı aklından bile geçirme mobilet gibi bir statüde olacaksın çünkü.

Edit: Eğer mobilet statüsünde olacaksa motosiklet standartlarına uyma durumu olabilir bu durumda 100 metre aydınlatatan farlara kasmayabilirsin.

[Bu mesaj Mino tarafından 28 Mayıs 2005 19:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yok yazlığa kadar gidiyim yeter zaten.. Sahil yolundan bisiklet yolunun kenarından tintin gidilir aslında. Polis birşey demesin yeter. Orada bırakıcam büyük ihtimal. Olmadı pickup ile taşıttırırım. Yazlığın oralar gayet boş zate darıca-bayramoğlu yolunda bitek minibüsler var onlara dikkat etmek lazım zaten çok küçük yapmıcam alçak olmuyacak okadar yani. Birazdaha yüksek 50cm falan daha uzun olacak normal go-cartlardan.
Birde alçak araçların arkasına gözüksün diye direk dikiliyor üstünede kırmızı bayrak asılıyor:) Çölde kullanılan atv araçlara bide kumda yapılan yarışlarda araçlar kum tepelerinin arkasından gözüksün diye direk dikiyolar üstüne.

Farlar ile olacaksa gayet kolay onları yapmam.
[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C

[Bu mesaj Chemical tarafından 28 Mayıs 2005 19:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi tamam şimdi bitek go-cartı yapmak kaldı :D

Bugün go-cart pisti bir yere gittim. Soru sordum biraz sistemleri öğrendim. Vites şanzıman sistemi yokmuş. İşte direk otomatik kavrama varmış işte belirli bir devire ulaşınca dönüşü 2. mile aktaran basit bir sistem iç içe girmiş 2 tane diskten oluşuyor içteki diskin dışında pabuçlar var hızlanınca yayın tansiyonu bunları tutmaya yetmeyince dıştaki diske oturuyor ve bunuda döndürüyor.
Kavramanın çıkışı zincir aktarma ile tekerleklere bağlı. Zincir dişlileri nerdeyse aynı boyutta.
Ama ne varki kullandıkları motorlar 8000 devirlik motorlar. Ve volanları yok direk bağlılar kavramaya.
3600devire uygun otomatik kavrama yoktur heralde ondan manuel bişi olacak gaz pedalına bağlı herhalde. Birde tekerlekler daha büyük olur zincir aktarmada dişli boyutları değişicek.
Öle işte:)[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...