Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bad sector nsl gıderılır ?

Paulie

Öne çıkan mesajlar

DİS
bızımkıler aptallık yapıp masamı ılerı gerı oynattılar hard dıskkten cıvvv dıe bır ses geldı ve wındows kıtlendıo actıgım zamanda bı kac dosyada errror verıo ,
98 ı actıgım zamanda bad sector olabılecegını soylluo nsl gıderılır...
Sosyal ağlarda paylaş

Diskinin Ureticisini Biliyorsan Eger Web sayfasına Git Ve Oradaki
Disk Toollardan sana uygun olani indir ve bununla diskini formatla eger fiziksel bir sorun degilse buyuk olcude bu isine yarayabilir...
Bazi Bad Sector ler diske format attiginda bile duzelebiliyor(Fiziksel Degilse) Ms bazen kendisi bad sector olarak algiliyo sacma biliyorum ama yapiyor basima geldi...[hline]L.E.Q.U.I.E.R.A.: Lifelike Electronic Quadruplet Used for Intensive Exploration and Rational Assassination
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşım bad sector olayı çizik şeklinde ve read write kafalarının ayarını bozuyor. Ve sadece bilg kapandığı zaman diske temas etmesi gereken bu kafalar işlem sırasında ayarlarının bozulmasından dolayı temas edebiliyor ve yeni çizikler çıkarıyor. (Normalde bu kafalar yüksek hızın disk yüzeyinde oluşturduğu hava yastığının üzerinde kayarlar. Hava topu oyunu gibi.)[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

nası yani makinayı hareket ettirdin die harddisk mi uçtu?..
alal ben oyun yüklerken kasayı düşürmüştüm yine şanslıymışım..[hline]Öyle İmzaları İstemiyoruz burada....
[Bu mesaj Kimliği Belirsiz Bir Admin tarafından 10 Ocak 2003 20:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer WindowsNT varsa bad sectorlu kısımı kullanılmaz hale getirebilirsin.. tabi bu küçük hard disk için değmiycek kadar zahmetli bir iş..ama örneğin 20gb hdd varsa bunun 2 gb.. bad sectorluyse yapılabilir..
Tabi zamanlada daha da büyüyicek ama para biriktirmene zaman kazandırıcak kadar seni idare eder..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LethE, 13 Ocak 2003 16:15 tarihinde demiş ki:
alal ben oyun yüklerken kasayı düşürmüştüm yine şanslıymışım..[hline]Öyle İmzaları İstemiyoruz burada....
[Bu mesaj Kimliği Belirsiz Bir Admin tarafından 10 Ocak 2003 20:02 tarihinde değiştirilmiştir]

helal walla.
makinanın içini falan açsan nolucak acaba
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zed, 13 Ocak 2003 19:09 tarihinde demiş ki:
benim bildiğim bad sector düzeltilmez, işaretlenir ki bi daha üstüne bişey yazılmaz.[hline]open your heart | i'm coming home[/b]

normal prosedür odur zaten
ama bazen hdd ufacık bi sorun olduğu zaman "taam bu bs dir"
diip sallıyo fdisk format scandisk falan çeşitli kombinasyonlar deneyince düzelebilio
aksi taktirde zaten direk işaretliyip geçiceksin ki o noktayla daha fazla uraşıp büyük sorunlar yaratmasın[hline]Canlılar Çabuk yorulur , ama ölüler hiç uyumaz .
Sosyal ağlarda paylaş

İki tip badsector var.

Birisi disk yüzeyi üzerindeki manyetik hatalardan dolayı oluşan badsectorler. Bunlar hiçbir şekilde düzeltilemez, fakat aynı zamanda da üremezler. Oldukları yerde kalırlar. Belirli software'ler ile Marklanırlar, ve sistem erişimine kapatılırlar.

İkincisi ise disk yüzeyinde, kafada veya herhangi başka kritik noktalarda meydana gelen fiziksel deformasyondur. Bu tür hatalar kritik noktaya göre belirli semptomlar ve belirli çözümler gerektirirler, bazıları çözümsüzdür. Eğer disk yüzeyinde bir deformasyon var ise - ki bu fiziksellerin en çok karşılaşılanıdır - o zaman minik bir partitioning trick ile problem workaround olarak çözülür.

Deformasyonun hangi sektörde olduğu bulunur. Sektör ve sektörün etrafındaki bazı kısımlar hesaplamaya katılmayarak, disk bölümlenme yapılır. Bu elbetteki deformasyonun yerine göre, garip bölümler oluşturabilir diskinizde, ama yüksek ihtimalle ( %100 değil ) bad sectorlerin çoğalmasını durduracak, veya çoğalma oranını oldukça azaltacaktır.

Bu arada eğer kullanıcı hatası yoksa, disk yere düşmemişse, harddiskin yüzeyinde görülen bir deformasyon yoksa, yüksek ihtimalle disk garantiden döner. Bir deneyin bence. Bir şey kaybetmezsiniz.

[hline]
Ethernass..
A new world..

www.ethernass.com

[Bu mesaj ShARkY tarafından 14 Ocak 2003 20:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

O birinci tip bad sector hdd'de pek gözükmeyen cins, en azından yoğun manyetik alanda çalışmıyor (baz istasyonunun dibinde, yada vericilere komşu olarak) yada cep telefonunuzu kasa üzerinde bırakmayı sevmiyorsanız. Bu birinci tip bad sectorlerden genelde floppyler yakınır. Çünki bu hatanın tek sorumlusu dış ortamdan gelen istem dışı manyetik alan ve floppyler buna bol bol maruz kalıyor.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
low level format gerekir bad sector gidermek için
ama genelde başarısız oluyo diskin ağzına sıçıyo llf[hline]Infernal_Reborn, kendisine tapan fanlarından hergün yaklaşık 300 tane "you rule" mesajı alarak paticiğin en karizmatik kişiliği seçilmiştir.
DeamoN, 23 August 2003 21:05 tarihinde demiş ki:
infernal abi you rule abi senin üstüne kimse tanımam abi sana taparım abi zaten çok da sazanım abi mazur gör abi atladım direk abi küçük emrah tripleri abi
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben söyledim ama llf yapmaya kalkma sen
%90 bozuyo diski[hline]Infernal_Reborn, kendisine tapan fanlarından hergün yaklaşık 300 tane "you rule" mesajı alarak paticiğin en karizmatik kişiliği seçilmiştir.
DeamoN, 23 August 2003 21:05 tarihinde demiş ki:
infernal abi you rule abi senin üstüne kimse tanımam abi sana taparım abi zaten çok da sazanım abi mazur gör abi atladım direk abi küçük emrah tripleri abi
Sosyal ağlarda paylaş

low level format aslında işe yarıyor, attım ve herhangi bir sorun kalmadı llf atmadan önce gerekli bütün prog ları ilgili siteden cekip güncellemektir. ondan sonra besmele çek diğer ark larında dediği fiziksel sorun yoksa kesin demeyim ama hatalar düzelir.[hline]Gerçek çıplaktır,
ama insanları heyecanlandırmaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...