Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

inanıyorum gerçekten vardır

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
her topicte geçen bir söz olması bakımından dikkatimi çekti.

inanç bilginin olmadığı yerde olur.

eğer bilmiyorsanız bilmiyorsunuzdur neden inanıyorsunuz ?
ben bunu anlayamadım.

yok ister inanırım ister inanmam diyosunuz da siz asıl bilgi eksiklğinizi böyle kapatmaya çalışıyorsunuz sanki. belki de gerçekler sıkıcı geliyor size.
bence bu laf dejenere edici bir laf. soru sormak sorgulamak yok inanmak var.
yeni nesil "ben herşeye inanırım abi"ci anlaşılan.
o zaman sizin inandıklarınızın bir kıymeti kalmıyor benden söylemesi.
sonuçta bir şey siz inanıyorsunuz diye var olamaz.
en fazla kendinizi kandırırsınız.
o da güzel yalan tarlası.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
amerikan filmlerinin canlı başarısı...ahanda önümüzde...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Mesaj tarihi:
said:
armra, 27 Mayıs 2005 23:31 tarihinde demiş ki:

inanç bilginin olmadığı yerde olur.
.

inanma insanda varoluştan gelendir. bunun hakkında bişey yapamassın, değiştiremessin.[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call!
Ben istemedim gitmeni,kedi istedi.
Mesaj tarihi:
İnsan mutlaka bişeye inananır.Bu illa Tanrı olmak zorunda deil.İnançsızım diyen biri bile inançlıdır.Kendisini varedene,annesi olabilir yada ne biliim bunları vareden bişeye inanıodur,doğa fln gibi.Bi şekilde inancı oluo.Önüne geçilemiyecek bişey bence...[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

Mesaj tarihi:
said:
inanma insanda varoluştan gelendir. bunun hakkında bişey yapamassın, değiştiremessin.

bu sözlerini de bir dogma gibi kabul mü etmeliyim ?

inanç hakkında fetva vermeye çalışmıyorum.
düşünmeden ,araştırmadan, bilgi sahibi bile olmaya çalışmadan , her önümüze gelene evet inanıyorum vardır diyen papağanlar mı olmalıyız? ne yani ?[signature][hline]
Mesaj tarihi:
İyide bişeye inanmazsan hiçbişey öğrenemezsinki

Öğretmen: Çocuklar, Bugün toplama işlemine devam ediyoruz. 2+2=4 eder...
Öğrenci: Hadde len çocukmu kandırıosun

Eee... Nası öğrencez bunları? Bilgi, inanarak elde edilir.Tabii bilgileri kafamıza kablolarla filan soktukları zaman bu değişebilir. Ancak şimdilik böyle.

İnsan öyle yada böyle birşeye inanma ihtiyacı güder. Sevdiklerine, öğrenmek istediklerine, geleceğe, geçmişe... Aslında herşeye.

Zaman zaman kendimizi kandırırız, bu doğru.Ancak hiçbirşeye inanmazsan hiçbirşey elde edemezsin.

(Bu konu kesin dine yada uzaylılara kayıcak)

[Bu mesaj PhoenixFire tarafından 27 Mayıs 2005 23:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Horrible, 27 Mayıs 2005 23:36 tarihinde demiş ki:
İnsan mutlaka bişeye inananır.Bu illa Tanrı olmak zorunda deil.İnançsızım diyen biri bile inançlıdır.Kendisini varedene,annesi olabilir yada ne biliim bunları vareden bişeye inanıodur,doğa fln gibi.Bi şekilde inancı oluo.Önüne geçilemiyecek bişey bence...

sence bence şunca bunca ateistler annelerine tapıyor felan topicin olayı o değil.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
İnanç diince öle bişe çıkardım ?!?! Ama inanmadan da olmaz sonuçta?Yani bişeye inanamak için bilgi sahibi olmak lazım demişsin önce o bilgiye inanmak lasım o zmn ? Ya bilgi yanlıssa...[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

Mesaj tarihi:
said:
PhoenixFire, 27 Mayıs 2005 23:39 tarihinde demiş ki:
İyide bişeye inanmazsan hiçbişey öğrenemezsinki

Öğretmen: Çocuklar, Bugün toplama işlemine devam ediyoruz. 2+2=4 eder...
Öğrenci: Hadde len çocukmu kandırıosun

Eee... Nası öğrencez bunları? Bilgi, inanarak elde edilir.Tabii bilgileri kafamıza kablolarla filan soktukları zaman bu değişebilir. Ancak şimdilik böyle.

İnsan öyle yada böyle birşeye inanma ihtiyacı güder. Sevdiklerine, öğrenmek istediklerine, geleceğe, geçmişe... Aslında herşeye.

Zaman zaman kendimizi kandırırız, bu doğru.Ancak hiçbirşeye inanmazsan hiçbirşey elde edemezsin.

(Bu konu kesin dine yada uzaylılara kayıcak)

[Bu mesaj PhoenixFire tarafından 27 Mayıs 2005 23:41 tarihinde değiştirilmiştir]

bu öğrenmek değilki her söyleneni kabul etmek.

2+2=4 evet aksini ispat edene kadar kabul görmüş bişedir. aksini ispat ettinde senin sözlerini beğenmediler mi ? et okullarda senin dediğin okutulsun.
soracaksın canım neden böyle diye yoksa ne kıymeti var ?[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
armra, 27 Mayıs 2005 23:39 tarihinde demiş ki:
said:
inanma insanda varoluştan gelendir. bunun hakkında bişey yapamassın, değiştiremessin.

bu sözlerini de bir dogma gibi kabul mü etmeliyim ?

dogma kabul etme istersen. bu sefer de sözlerimin dogmacılıkla igili olmadığına inanacaksın. inanmaktan kaçamassın. nereye varmaya çalışıyosun onu da bi anlayabilsem[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call!
Ben istemedim gitmeni,kedi istedi.
Mesaj tarihi:
sen biraz yarım yamalak quotlamışsın lafı. aslında laf cahillik insanı dayatılan şeylere kolayca inandırabilir tadında birşey.[signature][hline]

[Bu mesaj lord_elvyn tarafından 27 Mayıs 2005 23:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Horrible, 27 Mayıs 2005 23:43 tarihinde demiş ki:
İnanç diince öle bişe çıkardım ?!?! Ama inanmadan da olmaz sonuçta?Yani bişeye inanamak için bilgi sahibi olmak lazım demişsin önce o bilgiye inanmak lasım o zmn ? Ya bilgi yanlıssa...

buradaki inanç o tarz bir inanç degil.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Eee ne tarz inanç yaa?Din olarak inanç olarak algıladım o tarz diil dediniz,e normal bişeye inanmak olarak algılıorum o tarzda deil ne tarz bi inanma???[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
yahu sadece beni sorguluyorsunuz !
başka hiç bişeyi sorguladığınızı görmedim.
beni de neden bunları sorguluyorsun diye sorguluyorsunuz.

yani tek tip gibi geldiniz bana. sormayan sorgulamayan düşünmeyen
sadece size benzemeyenleri düzeltmeye çalışan.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Horrible, 27 Mayıs 2005 23:49 tarihinde demiş ki:
Eee ne tarz inanç yaa?Din olarak inanç olarak algıladım o tarz diil dediniz,e normal bişeye inanmak olarak algılıorum o tarzda deil ne tarz bi inanma???

bak yukarıda yazıyor.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
lord_elvyn, 27 Mayıs 2005 23:49 tarihinde demiş ki:
said:
-DoruK-, 27 Mayıs 2005 23:47 tarihinde demiş ki:
sen bana cahil mi demeye çalışıyorsun?

bilmem, tanıma uyuyor musun?

tanıma uymadığıma inanıyorum?[signature][hline]yok imza
  • Yeni Oluştur...