Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyin Gücü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
uçan rahipler olayı tamamen geyik.Hayır öyle bir şey olsa gözümüzle görsek bile inanmayız.İnsanoğlu herşeyden şüphe etmeyi pek sever.Aslında ay'a ayak basılmadığını ordaki görüntülerin hepsinin Amerika'da bir studyoda ayarlandığı şeklindeki haberleri hatırlarsınız umarım.Hatta gazetecinin biri Amstrong'a bu olay doğru mu diye sorunca Amstrong cevabını yumruk olarak takdim etmişti kendisine.Ya ya ya...
Mesaj tarihi:
Ya zaten insan beyni madem %2 sini falan kulanıyor geriye kalan kısım ne işe yarıyo peki ?
yani olay şu aslında
Zaten insan evrende yaratılmış insan olduğu İslamda (Kuranda ) geçiyor.
madem bi o kadar üstünüz şu an bilmesekte bi şekilde insanların böyle bi gücü olduğu kesin.
beyin gücüyle gerçekten böyle çatal kaşık(!) seti yamultanlar varmış ki ben zaten teleizyonda bi kanalda bikaç sene öne bi video izlemiştim rusların kgb ordusundan olanlar bunlardan yaralanmak için bi ara bu konuların üstüne gidiyolar ve bu tür özellikleri olan insanları araştırıyolar.
buldukları bazı insanların videoları gösteriliyor.
mesela benim gördüüm gerçekten inanılmaz bişeydi.
olay şu:
kadının arkadasında iki tane adam beklıyolar
masanın yanında oturuyo kadın orda bi camdan kutu var ve içinde ufak sopa parçaları oyuncak gibi şeyler var.
izlediim video yaklasık 5 6 dakka kadardı.
kadın ıkınıyo da ıkınyo falan(ciddiyim)
sonra bu parçalar havalanmaya başlıyordu.
birbirlerının etrafında dönüyordu falan ve kadın bi süre sonra yoruluyordu nefes nefese kalıyordu.bırakıyordu sonra .
programı anlatan kişi ise bu iş sırasında kadın 7 kilo verdiini söylüyordu.
şoke olmuştum.
daha böyle bi çok olay var
mesela Amerikanın 51. bölge denilen yerde bu tür insanları kullandıı söyleniyor.
yani bunların bi kanıt ya da düzmece mı olduğuna tabiki bizler kara vericez.
yani sonuçta insanız istedğimize inanırız istedğimize inanmayız.
ama olay böyleydi....[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Mesaj tarihi:
Bu dönem ingilizce 102 dersinde konunun başlığı "The Power of Mind dı" Bu yüzden, bu konuda hatırı sayılır sayıda makale okudum. İzninizle bir hadiseyi aktarayım.

Amerika'da bir kanser hastası, doktorlar sadece bir hafta veriyorlar yaşaması için, daha fazla değil. Neyse bakıyorlar çare yok adam gidiyor, ama durumu da anlatmak istemiyorlar. Hastaya, at kanından yapılan, kansere çare olma ihtimali olan bir serum geliştirdiklerini fakat bunun hiç denenmediğini anlatıyorlar. Hasta serumu üzerinde denemesi için yalvarıyor. Serumu alan hastayı bir gün sonra inceliyorlar, vucudunun tamamını sarmış olan tümörler yok olmuş, velhasılı kelam hasta iyileşiyor.

İşin ilk enteresan noktası, at kanından yapılmış denile serum dedikleri şey, kesinlikle tümörlere etkiyecek, vucutla reaktif bir madde değil. Maddenin ne olduğunu hatırlamıyorum, ama duyunca ne verdiklerini ne alaka nasıl iyi olur demiştim. Fakat adam iyileşmiş gördüğünüz üzere.

Yabancılar, buna "expectancy theory" diyor. Türkçeye çevirecek olursak beklenti teorisi gibi bir şey çıkıyor yanılmıyorsam. Diyorlar ki, insanın beklentileri, inandığı şeyler gerçek olabiliyormuş. Yani zihnin gücü hastalıkları bile iyileştirebilir sonucunu çıkarıyor adamlar. Tam olarak açıklayamadım durumu, ama kısaca böyle işte.

İşin diğer entesan noktası ise, hasta iyileştikten sonra 1-2 ay yaşıyor, fakat günün birinde ona verilen şeyin "placebo" (fake ilaç diyelim) olduğunu öğreniyor ve ertesi gün ölüyor.

Yazdıklarım copy paste değil, doğrudan bilimsel makalelere dayanan bir durumdu. Konuyla ilgilenen arkadaşlar isterlerse, Power of Mind la alakalı yazmış olduğum mini mini essayimi gönderebilirim.[signature][hline]With each kill I grow wiser
With added wisdom I grow stronger / A.E.
Mesaj tarihi:
Expectancy teorisinin tüm elle tutulur örnekleri insan anatomisi içerisinde oluyo. En azından benim duyduklarım. Bu etkinin sadece insan vücudunda olması aslında o kadar uçuk yada bilimin hala tam anlamıyla açıklayamadığı şeyler değil. Beyin kendine verilen direktifleri uygulamak için vücuda normal yollarla yapılamayacak etkileri yapıyo hormonların dengesi değişiyo vs. diyelim kısaca. Aynı mantık köpekten kaçarken veya korku sırasında normalde sizi aşan hareketleri yapabilmeniz de de var.[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse)
Tkit - MxO(Output)
Macheor - Daoc(Merlin)
Mesaj tarihi:
said:
delikedi, 27 Mayıs 2005 18:50 tarihinde demiş ki:
Aynı mantık köpekten kaçarken veya korku sırasında normalde sizi aşan hareketleri yapabilmeniz de de var.

o biraz farklı. tam öyle olmuyo. bildiğin fazla adrenalin salgılanması vs vs. :-)[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call!
Ben istemedim gitmeni,kedi istedi.
Mesaj tarihi:
Kimse yanımda olmadımı bende bir cismi gözlerim kapalı olmak şartıyla kaldırabiliyorum ama gözümü açtığımda o cisim yerinde duruyor falan feşmekan :D[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||
>> X+ Project web design <<

Mesaj tarihi:
zamanında Uri Geller diye bi herif kaşıkları büküp kırıyodu , bozuk saatler tek dokunuşla çalışmaya başlıyodu filan...Yanlış hatırlamıyosam bu adam Türkiye'ye de gelmişti ve "bütün meselenin bir nesneye yoğunlaşma" olduğunu söylemişti...[signature][hline]snuk!
Mesaj tarihi:
said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 15:50 tarihinde demiş ki:
beyin dalgaları gercek ama rozenans yapamayacak kadar dusuk şiddetli... bu olayın olması ancak enberji paylaşımı ile olur. yani kaotik madde... kaotik madde sayesinde maddelerin ana maddesi olan enerjiyi zihinsel yonemlerle kullanmak mumkun ama şu anda bu oly imkansız cunku rozenans yapabilmek lazım kaos ortamına cıkmak için ve dedğim gibi rozenans için çok zayıf beyin dalgalarına sahibiz.

said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 15:52 tarihinde demiş ki:
ehehe bilimsel konu olursa bilimsel konuşulur değil mi?

hangi bilimsel kaynağa göre konuştuğunu anlayamadım. bu güç nedir nasıldır, nasıl paylaşılıyor, falan-filan....,.,........?
kaotik madde nedir, nasıldır, falan-filan.....,.......,...,....?
madem bilimsel konuşuyorsun.
bunlardan herhangi birine cevap olarak, herhangi bir kabul görmüş bilimsel yayını buraya yazabilir misin ? link - url falan fistan önemli değil. sen sadece kaynak göster.

ben beyin dalgaları ile ilgili bilimsel bir yayını (örnek olması için) buraya link olarak koyuyorum.

yok uyduruyorsan o zaman uyduruyorum de neden bilimsel diyorsun.

eğer kimsenin bilmediği ama senin bildiğin bir şeyler var ise onları anlat o zaman.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
[spo1=Essay]Secondly, alternative medicine can improve health through taking advantage of the power of belief like the placebo effect. The power of belief can overcome various difficulties, for, as Dr. Irving Kirsch contends, "If you expect to get better, you will," (Blakeslee 51). The power of belief relies on the expectancy theory, which claims that the former experiences of human life make human mind generate expectations for the future. Moreover, as Dr. Marcel Kinsbourne points out, the human mind consists of two components: One of them receive the flow of perceptions and the other one “draws on memories and feelings to generate patterns of brain activity related to what is expected to happen”(Blakeslee 52). Furthermore, Research on monkeys indicates that these expectancies interferes the brain activity. The story of Mr. Wright proves the expectancy theory. A patient called Mr. Wright who is given only few days to live become healthy after taking placebo. He is cured because he believed that he would. To sum up, these truths confirm that the placebo effect heal the body through the power of belief because expectations of mind may become real. So, alternative medicine, which is based on the same facts with placebo, has got the power to heal the body.[/spo]

[Bu mesaj Wispy tarafından 27 Mayıs 2005 19:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o biraz farklı. tam öyle olmuyo. bildiğin fazla adrenalin salgılanması vs vs. :-)

Yok benim kastettiğim mantık olarak duruma göre vücudun kendini aşması mantığıydı. Yani beyinin tabiri caizse external bi güçten çok kendi bilindik sınırları içinde psikolojik duruma göre ayarlama yapması vs. Adrenalinde duruma göre salgılanmıyomu nihayetinde :)
Wispynin mesajıda olaya açıklık getirir nitelikte. Beklenti ihtiyaçları doğuruyo. İhtiyaçlarıda akıl karşılıyo. Beyin gücü budur bence ki insanüstü dediğimiz olguya yer vermeden işi hallediyo.
[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse)
Tkit - MxO(Output)
Macheor - Daoc(Merlin)

[Bu mesaj delikedi tarafından 27 Mayıs 2005 19:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Kedim çok şımarıktır elimi şöyle bi kaldırayım hemen yatar karnını döner ve sevmemi bekler geçen gün böyle birşey oldu çok komikti elimi kaldırdım ve şöyle bi salladım oda çat düşüverdi

O zaman bende beyin var :)[signature][hline]------------------------------------------
nedanko, 06 Şubat 2005 23:13 tarihinde utanmadan demiş ki:"Hayatımın film izleme rekorunu kırdım 21 saat, peki en çok siz ne kadar izlediniz diyede bi topic açabilirdim. Ama herkes şüpheli o yüzden açmadım..
Mesaj tarihi:
said:
rexx, 27 Mayıs 2005 18:57 tarihinde demiş ki:
Kimse yanımda olmadımı bende bir cismi gözlerim kapalı olmak şartıyla kaldırabiliyorum ama gözümü açtığımda o cisim yerinde duruyor falan feşmekan :D

eheh o halde gözünü kapat kimse yokken cismi kaldır fotoğrafını çek gözün kapalıyken yolla bize haehafdsfdshggfh[signature][hline]Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki:
Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli.
Mesaj tarihi:
bir sürü asıllı ya da asılsız ne kadar ortaya ne atılmışsa ortak nokta enerjiyi kullanmak ve yoğunlaşmak. Dalgaya alan arkadaşlara diyorum: insanın sınırlarını hangimiz biliyoruz da olmaz ööle şey deyip geçiyoruz?[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call!
Ben istemedim gitmeni,kedi istedi.
Mesaj tarihi:
said:
Ferrero, 27 Mayıs 2005 19:21 tarihinde demiş ki:
said:
rexx, 27 Mayıs 2005 18:57 tarihinde demiş ki:
Kimse yanımda olmadımı bende bir cismi gözlerim kapalı olmak şartıyla kaldırabiliyorum ama gözümü açtığımda o cisim yerinde duruyor falan feşmekan :D

eheh o halde gözünü kapat kimse yokken cismi kaldır fotoğrafını çek gözün kapalıyken yolla bize haehafdsfdshggfh

Bu kalleşlik olur yoksa bir daha kaldıramam :D[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||

>>> X+ Project web design <<
  • Yeni Oluştur...