Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

c++ da nasıl win32 uygulaması yaparım?

LethE

Öne çıkan mesajlar

Okulda öyle okmutlardır 4-5 tane header filedır öğrendik sonra ödev verildi bize "dandik" bi hesap makinesi yapıcaksın dediler.. bakındım ettim ama wizard lar çok acayip şeyler açıyor workspace de 2-3 klasor bişiler oluyor tabi bön bön bakıyorum bende..
şimdik ilk sorum
1-) LPC diye birşey var library galiba bunun içindeki header dsoyalarını nerden görücem edicem? (yada tanımladıkları bişiler mi ne varmış).. (mud "şey" si )
2-) şöyle gri düz bir ekranda 10 15 tane tuş.. 2 tane sayıların gösterilceği kutucuk yapmam lazım.. nasıl nerden bşalamam gerektiğini söyleyebilirmisiniz?
yapılcakşey FS1 diye bi program.
bu alete on,off,keyboard(input on),keyboard(input off.. aynı tuş yapıcakmış), add,subb,,vsvsvs tuşlarını ve accumulator ile location adındada 2 tane sayı kutusu koymam gerekiyor.. yardım lütfen :)[signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm LPC diye bir şeyi ilk defa duyuroum :
MFC kullanıyor musunuz? yoksa sade api kullanarak mı yazılması lazım? derleyici olarak ne kullanıyosunuz?
bahsettiğin header dosyaları neler? veya daha önceden yaptığınız bi programı bi yere upload edersen yardım edebilirim.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

ya sorun şu.. bizim okulda öğrendiğimiz
cmath , iostream , iomanip.. bu bildiğimiz headerlar..
az biraz functiondır structure dır gösterdiler.. sonra benden windows applicaiton calculator istiyo.. ne anlarım ne yaparım bilemiyorum..
(lpc için link versem çünkü bende ne olduğunu bilmiyorum)ahanda link! :) [signature][hline]Fire is the universal language

[Bu mesaj LethE tarafından 26 Mayıs 2005 19:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o var zaten...
ama ben bişi anlamadım işte.
new diyorum.
project ten win app wizard ı seçiyorum.. bana bişiler soruyo (pek anlamıyorum ne diyo) sonra OK ,Cancel, HELP tuşları cıkıyo ben buralara tuş nası ekilyim bulamadım.. sayı kutucuklarını nası yapıyım bulamadım sıyırdım kafayı ya....
**orda bide hazır "hello world" diye bişi var acıyorum onu... garipp garipp hiç anlamadığım kodlar cıkıyo karşıma..imdak :([signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

Planet Source Code linkine tikliyorsun, sana yardimcisi olmasi muhtemel proje listeleri geliyor. Bunlara bakiyorsun, eger anlamassan wastiee'ye private message atiyorsun :P

Bana da atabilirsin fakat ben biraz kapitalistim, charge ederim :P

Birde merak ettim nedir yani, Compiler bile tanitmadan bana Calculater yaz diyen Okul ise o okulu kiniyorum, patron ise kaynak bile gostermedigini varsayarak bu tarz i$ ahlakina sahip yonetici neslinin bir an once tukenmesini diliyorum.

Kolay gelsin.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Vallaha sene başında c++ bilmediğini bizimle birlikte öğreneceğini söyleyen 60 yaşında bi profösör bu (güya)..
tahtaya projectörle programı koyup ilk yazanın 100 aldığı quiclerden yada pascalda sırf "writeln" iile outputu yazdırarak 100 alınabilen bir adam...
sınav soruları kitaptaki alıştırmalar... (çok doluyum bu adama karşı)[signature][hline]Fire is the universal language
ehem: çok saol bu arada

[Bu mesaj LethE tarafından 26 Mayıs 2005 20:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

berk odtüdesin ve öğrenci numaran 019071 mi?..
ahah seninkini bulduk gene linkde :)[signature][hline]Fire is the universal language
edit:hazır calculator ı bile calıstıramadım :(?
"nafxcwd.lib(afxinl2.obj) : error LNK2005: already defined in nafxcwd.lib(afxinl2.obj)
C:Program FilesMicrosoft Visual StudioVC98MFCLIBnafxcwd.lib : fatal error LNK1127: library is corrupt
Error executing link.exe.

calculator.exe - 76 error(s), 0 warning(s)"

[Bu mesaj LethE tarafından 26 Mayıs 2005 20:44 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj LethE tarafından 26 Mayıs 2005 20:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya delphi de nası yapıyım hayatımda çift tıklamadım ben ona :(. visual basic de denedim 10 tane tuş koydum tuşların ne yapacağını ayarlıyamadım :P. bide sayı kutcuklarını cıkaramadım (ehh. ne kaldı?)
:(
bi pascal (bişiler yapıyoz) bide c++ (çok az gibime geliyo) biliyorum ama basic de yaparsın fln dediler. (grup arkadaşları güya ama işte bunlar da fıss çıktı yapamadılar)
Berk mümkünse tuş ların ne yapıcagını yazmayı ve kutuck yapmayı göstereiblirmisin?[signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

şimdik basicde tuşları koydum..
hala Sayı hanesini koyamadım..
tuşlara çift tıklıyorum şu çıkıyor..
Private Sub Data1_Validate(Action As Integer, Save As Integer)
End Sub
Private Sub Command1_Click()
End Sub

şimdi öyle bişi olmalı ki 1 e bastığımda accumulator(ilk kutu) daki sayinin sagina eklemeli..mesela
açtım programı.. 1 e bastım. 1 var.. bi daha bastıgımda 11 olmalı..
şöyle yapsam (c++ tadında söylüyorum) "acc = acc * 10 + 1" Yermi program bunu?[signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

tuşlar böyle oldu
yalnız "ON" tuşuna basmadan diğer tuşların "gri" yani basılamaz hale gelmesini sağlamak mümkünmü?
Private Sub Data1_Validate(Action As Integer, Save As Integer)

End Sub

Private Sub Command1_Click()
acc = acc * 10 + 1

End Sub

Private Sub Command10_Click()
acc = acc * 10 + 1
End Sub

Private Sub Command11_Click()

End Sub

Private Sub Command12_Click()
acc = acc + Loc
End Sub

Private Sub Command13_Click()
acc = Loc - acc
End Sub

Private Sub Command14_Click()
acc = Loc * acc
End Sub

Private Sub Command15_Click()
acc = Loc / div
End Sub

Private Sub Command16_Click()
Loc = acc
End Sub

Private Sub Command17_Click()
acc = Loc
End Sub

Private Sub Command19_Click()
prt
End Sub

Private Sub Command2_Click()
acc = acc * 10 + 2
End Sub

Private Sub Command3_Click()
acc = acc * 10 + 3
End Sub

Private Sub Command4_Click()
acc = acc * 10 + 4
End Sub

Private Sub Command5_Click()
acc = acc * 10 + 5
End Sub

Private Sub Command6_Click()
acc = acc * 10 + 6
End Sub

Private Sub Command7_Click()
acc = acc * 10 + 7
End Sub

Private Sub Command8_Click()
acc = acc * 10 + 8
End Sub

Private Sub Command9_Click()
acc = acc * 10 + 9
End Sub
[signature][hline]Fire is the universal language

[Bu mesaj LethE tarafından 26 Mayıs 2005 23:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

adama dedik ki hocam siz bunu 1 kilometre yakınından geçicek bişi gostermediniz.. o da " ne haliniz var sa görün istediğniiz programla yapın ama yapı ngetirin" dedi.. nitekim visual basic çok rahatmış.. yaptım bitti.. mutluyum :)
c++ da yapmayı öğrensem daha bi mutlu olcam ama :)[signature][hline]Fire is the universal language
sınıfta 3-4 kisi yaptı bunun büyük ihtimalle ben VB yaptım. bi arkadaş Java scp ile yaptım dedi.. baya iexplorerdan açılıyor :P.. başka yapan varsa onlarda hazır almışlarır :)

[Bu mesaj LethE tarafından 27 Mayıs 2005 02:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

VB Rapid Development'tir. Cok da basarili bir dildir yaratilma amaci kapsaminda ( 6.0 versiyonundan bahsediyorum ) . Native Code compile olur ve oldukca hizli calisir. Zilyon tane handicap'i vardir fakat bilyon tane avantaji ile bunlari orter :)
Sen bu avantajlarindan bir tanesini bugun yasamissin zaten.

Ben senin yerinde olsam, belli ki hocandan hayir yok, daha kendi ne yaptigini bilmiyor ki size ogretsin, eger merakin varsa guzel bir kitap alip okumaya basla C++ icin.

C++ tamamen object oriented bir dildir, yani full destek verir bu konuya. Sayisiz nimetleri vardir sayisiz da basa bela acar bu nimetler wisely kullanilmassa.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

valla 200üncü safadayım kitapta.. öyle structure dır classtır anlatıyor ama.. benim asıl istediğim mud fln yapmak :P.. şunu biraz yapsam gaza gelip yerim bile kitabı (maddi anlamda). :)
grafik ile ilgili de en arkada birşey anlatmış ama nasıl olduğunu anlamadım.. başka bir şeyi buna bvağlıyıp bişi bişi yapıcakmışız... çok kasış bu c++ :P. Vb rulz artık :)[signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...