Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

belli bir type sahip olan her bir item icin trigger yapmak?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaslar ben type i t_chair olan her itema bir trigger yapmak istiyorum. Simdi her türlü sandalyenin, bankin, tahtin vs.vs. type i t_chair. Bende bir oyuncuyu oturuyormu diye check yapacagim. Simdi triggerlara yazdim [typedef t_chair] altina on=@step zart zurt gerekenleri yazdim fakat hic bir sekilde sonuc alamadim. Ne yapmam gerekiyor? spheredefs ten mi bir degisiklik yapacaim bilemedim sizlere danisiyorum...[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Mesaj tarihi:
arakdaslar bu konuyu gec bir zamanda acmistim o yuzden gormeyenler olmustur diye dusunuyorum. Bu yuzden tekrar soruyorum sizlere...[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Mesaj tarihi:
simdi ilk olarak, default bir type'i degistiremiyorsun bildigim kadariyla. yeni bir type yaparsin oda su sekilde olur.

said:

[typedef t_deneme]
on=@dclick
src.say Deneme.

on=@click
message [newbiefied]

on=@create
color 0455
attr attr_newbie

gibi gibi.[signature][hline]Bahtiyar, 10.07.1997
a.k.a Vikont De'valmont
Gel gor beni, gor icerde, bak ne haldeyim!
Mesaj tarihi:
evet aynisini yaptim.

[typedef t_chair]

on=@step
if ()
return 1
else
src.newitem i_oturuyor
src.act.equip
return 1
endif

ama zannediyorum typedef yeni typeler yaratmak icin kullaniliyor. Hic bir sey de olmadi oturunca[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Mesaj tarihi:
Bir kişinin oturup oturmadığını check edemezsin. Hele ki default olan bir komutu hiç değiştiremezsin diye biliyorum.

Yalnız dediğin gibi step ile yaptırtabilirsin. Ama t_chair yerine farklı bir komut kullan.

[spo1=örneğin][itemdef oturak]
id i_chair_stone
name Oturak
type oturak

on=@create
attr 010

[typedef oturak]
on=@step
if !
serv.newitem oturdu
new.equip

[itemdef oturdu]
id i_gold
type t_eq_script
weight 0

on=@equip
timer 4

on=@timer
attr attr_decay
cont.sysmessage gucunuzu toparliyorsunuz..
cont.hits + 5
remove
return 1[/spo]
scpin başarı şansını bilmiyorum ama denemekte fayda var.
Mesaj tarihi:
dedigin dogru fakat yaptigin yanlis. Böyle yaparsan oyunda sadece bir tane sandalye olur ayrica onun yerine teker teker bütün sandalye çesitlerinin altina yaparsin bunu. Galiba öyle yapacagiz :) neyse saolun arkadaslar.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
bunu sadece yeni bir eşya olarak çıkartabilirsin mesela bir yatak gerçi bu biraz kasar ama ( sanırım server açılacak tekrar ) script tayfanla yaparasın..[signature][hline]No Question ;
No Answer ;
No Problem ...
Mesaj tarihi:
[itemdef i_oturucu]
id i_moongate_black
type t_teleporter // t_chair i de dene
name Oturak

on=@create
dispid i_chair

on=@step
if (
move 1 1
return 1
else
src.newitem i_oturtma
src.new.equip
src.say ahanda oturdum mu?
endif

ben naptım bilmiyom ama dene sen :)[signature][hline]Dale dale elleri var yüzümde yüzümde
kavurucu bakışları gözümde gözümde

[Bu mesaj Tcpip tarafından 24 Mayıs 2005 19:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
İlk önce serverdaki tüm typeı aradığın şekilde olanları bulacak bir item yap(çift tıkladığında)
Bunları sen belirle...

Bunun dışında char.scp den human male ve famelae i bul, buna on=@step vererek eğer oturduğu itemin type ı istediğin gibiyse, src.sysmessage Oturdunuz. Enerji topluyorsunuz gibisinden yap ve stamina ve ya hit çoğalttır...[signature][hline]Mail|SKYBlog|Icq|Hadi, söyle sence ben neyim?
Hayatta ne olursa olsun kazanan hep iyiler ve RP olsun...
Saygılarımla...

Rotweiler Quietsoul
Master Paladin of Clearness
Ce qui est impuissant, ce qui est peureux...
  • Yeni Oluştur...