misogynist Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 Bronx'un Scriptlerini kullanarak kendi bilgisayarimda Local server actım...işletim sistemim Linux ve char.scp'de takılıyor acılmıyor server...Hatanın ne oldugu belli degil oylece takılıyor...Char.scp'yi spherechar.scp ile degistirdigimde server duzgun calışıyor ama bu seferde npc'lerin cogu kayboluyor...Ornek shadow vortex...Char.scp'nın neden sorun cıkarttıgını anlayamadım...Hata mesajı yok yardımcı olursanız sevınırım... Saygilar....
Gremlin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 nasıl sorun çıkardığını anlayamadım sphere srw programını açtığında mı sorun çıkıyo eğer öyleyse sorunu gidermek için hata mesajını buraya yazarsan yardımcı olabilir sanırım...
Taina Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2003 http://www.paticik.com/forum/view.php?id=30410 [hline]Ulaşmayı Düsündüğü Limanlar Tükenmedikçe;Gemi Zamana Meydan Okur. ¦ AddToTuİCq ¦[/b] Sheak Soyrel's ¦ SenTOMail ¦ [Bu mesaj Taina tarafından 03 June 2003 21:29 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Taina tarafından 03 June 2003 21:30 tarihinde değiştirilmiştir]
misogynist Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 said: gremlin483, 03 June 2003 16:53 tarihinde demiş ki: nasıl sorun çıkardığını anlayamadım sphere srw programını açtığında mı sorun çıkıyo eğer öyleyse sorunu gidermek için hata mesajını buraya yazarsan yardımcı olabilir sanırım... Spheresvr.exe'yi calıstırıyorum console char.scp'de takılıyor ama char.scp'yi spherechar.scp ile degıstırırsem sorun duzelıyor...herhangı bı hata mesajı almıyorum ama takılı kalıyor....spherechar.scp'yı koyarsam duzgun bı sekılde acılıyor ama bronx'un scrıptlerındekı char.scp'de okumuyor dosyayı...spherechar.scp'yı kullanırsamda bir cok npc'yi kaybedıyorum...Sorunu anlamıs degılım hata mesajı yok
Dagger Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 sphere tablesi açıosun said: c:spherescriptsdefs.scp c:spherescriptsitemsitemb1.scp c:spherescriptsitemsitemb2.scp c:spherescriptsitemsitemb3.scp c:spherescriptsitemsitemb4.scp c:spherescriptsitemsitemb5.scp c:spherescriptsitemsitemb6.scp c:spherescriptsitemsitemb7.scp c:spherescriptsitemsresources.scp c:spherescriptsitems c:spherescriptscharschar.scp c:spherescriptscharschar_anim.scp c:spherescriptscharschar_evil.scp c:spherescriptscharschar_human.scp c:spherescriptscharschar_orc.scp c:spherescriptscharschar_ore.scp c:spherescriptscharschar_x.scp c:spherescriptscharschar_hvendor.scp c:spherescriptschars c:spherescriptstable_x.scp c:spherescripts c:spherescriptsevents c:spherescriptsgumps c:spherescriptsspeech satırlarını said: /scripts/defs.scp /scripts/items/itemb1.scp /scripts/items/itemb2.scp /scripts/items/itemb3.scp /scripts/items/itemb4.scp /scripts/items/itemb5.scp /scripts/items/itemb6.scp /scripts/items/itemb7.scp /scripts/items/resources.scp /scripts/items/ /scripts/chars/char.scp /scripts/chars/char_anim.scp /scripts/chars/char_evil.scp /scripts/chars/char_human.scp /scripts/chars/char_orc.scp /scripts/chars/char_ore.scp /scripts/chars/char_x.scp /scripts/chars/char_hvendor.scp /scripts/chars/ /scripts/table_x.scp /scripts/ /scripts/events/ /scripts/gumps/ /scripts/speech/ ile değiştir[hline]Not: Chem msg atma! Chemical, 05 June 2003 02:53 tarihinde demiş ki: neblim atlıoz işte Forum dimi burası? yoksa özelmi konuşuyorsunuz? etrafa açık bi forum burası dimi? e altına not koyun chem mesaj atma diye --- Ra_d, 04 June 2003 23:37 tarihinde demiş ki: zed ye beni...:) --- [Dagger v0.12b - Forum Auto Answering Program]
misogynist Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Butun scriptler okunuyor fakat char.scp'de takiliyor sadece...Senin yaptigini denedim fakat olmadi...Spherechar.scp duzgun sekilde calısıyor yerlestirdigimde klasore ama char.scp calıstırmıyor... dosyayı okuyamıyor nedenını anlıyamadım :(
alkadras Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Aklım almadı vallahi Eger Error msj i vermıyorsa warning falan vermesi gerek Bence Sphere ın acılıs anından takılma anına kadar olan bolumu gonder Ozaman sorunu anlayabiliriz sanırım.[hline]*arkanda*
misogynist Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Normal bi sekilde açılıyor...Sadece char.scp yazıyor ve orda takılıyor.... Loading file /usr/local/sphere/char.scp bu satırda takılıyor ve hıc bırsey yapmıyor ayrıca hata mesajıda yok :(
esquire Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Kullandığın Linux turu ve surumunu bildirirsen, bilgim dahilinde sana yardimci olabilirim. Ayriyetten Linux 'unda mounted bir surucu varmi? -- Bu arada daha onceki Linux ve sphere ile ilgili topicte yamis oldugum Sphere 'i compile edip +S modda calisma mantigini Linux ile biraz hasir nesir olanlar iyi anlamistir.
sharky Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2003 Bildiğim kadarı ile Sphere, açık kaynak koduyla gelmiyor. Eh bu durumda compile gibi bir işlem uygulanamaz. Ayrıca belirli processlerin belirli zamandan sonra S yani Sleeping Mode'a geçmesini ise siz değil, Kernel kendisi ayarlamakta. Ha kaşına kaşına elbetteki bir process 'i Slept olarak başlatabilirsiniz belki, ama ne işe yarayacağı tartışılır. Ek bir şey belirtmek istiyorum, arkadaşın sorunu ile mounted device ların alakasını bana anlatabilirseniz, yepyeni şeyler öğreneceğime eminim. Windows'taki Sphere ile Linux'taki Sphere'in Console ları aynı değil. Windows'taki Sphere 'de ( böyle mi bilemiyorum, ama mantıklı geliyor ) herhangi bir process anında noktalar koyuyorsa yanyana, Linux'ta bu alt satıra geçtiğinde karşınıza çıkacaktır.. Yani yüksek ihtimalle ( char.scp ne dosyasıdır bilemiyorum ), o dosyanın boyutu bir hayli büyük olduğundan ( büyük mü ? ) aslında Sphere parse etmekle meşgul.. Genel olarak bu tür şeyleri 'ps -aux | grep sphere' ile rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer CPU Usage bir hayli çok ise, demek ki o sırada %80 default prosedürlerinden bir kaç tanesini gerçekleştiriyordur.. Biraz daha bekleyin. Ethernass'ta POL'ün açılması 4-5 dakikayı bulurdu. Hiç olmadı 'kill -SIGHUP ' komutunu verin veya -SIGHUP yerine -13 kullanın.. İşe yarayabilir.[hline] -ee
Öne çıkan mesajlar