Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyük Turnuva

Miracle

Öne çıkan mesajlar

Izmir'de type1 hayal gibi geliyor bana. Ama 5 proxy olursa bence yapilir. Benim kafamdaki deck hazir bile. Olursa katilirim. O deck list yazan arkadasa da belirtmeliyim ki yazdigi kartlarin bi kismi restricted, yani oyle bi deck olamaz. En basitinden black lotus en fazla 1 tane koyulabilir. Bilgilerine sunayim dedim.[signature][hline] "I cannot remember NOT BeinG"
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkadaşlar ben burdaki insanlarla konuştum da hiç kimse pek yanaşmıyo t1 kartları olmadığından ama belki şöyle yapabiliriz bazı edition kartların kulanımını sağlayabiliriz yani extended ı genişletebiliriz mesela
alliances
mirage
visions
fifth edition
weatherlight
expantionlarını extended a ekleyebiliriz
uygunmudur?
sonuçta eğlencesine bir turnuva yapıyoruz
gerçi rating li olması durumu var(büyük ihtimal eğer bu sefer süpriz bi problem çıkmazsa)
Sosyal ağlarda paylaş

Bence oyle kafadan bannleme falan olmaz. Yapilacaksa T1 - 5 Proxy olsun, dunyanin heryerinde de budur zaten. Diger turlu herkes baska bi sey diyecek, al sana karambol. Bana kalirsa katilacak arkadaslar otursun incelesin TYPE1 nedir, ne degildir, restrictedlar belli zaten, ona gore deckini kursun. Yoksa oyle extended'i genisletmek falan hikaye. Zaten type1'in tadi baska olur. Diger turlu ext'dan pek bi farki olmaz(metagame degismeyecek - bi de cok fazla denge bozacak kart var, biz yasak olayina neyi gorduk ki karar vericez? Wizard zor karar veriyor). Ama gordugum kadariyla bazi arkadaslar oynarken olmadik kartlar ciksin dumur olalim falan diyor, oyle dusunuyorlarsa gitsinler 10 milyonu kazi-kazan'a yatirsinlar. Kanimca hem strateji hem de sans olursa esas eglence oluyor. Hesapliyorsun, tutmuyor ya da side'dan girdigin kart topdeck oluyor, egleniyorsun. Diger turlu sideboard bile kurulmaz. Benim onerim, lafim Murat'a TYPE1 - 5 PROXY! Herkes bastirsin Lotus'u printerdan gelsin ;)[signature][hline] "I cannot remember NOT BeinG"
Sosyal ağlarda paylaş

Thread'i biraz okudum. Genel olarak...
1-) Genis bir Kart Pool'undan olusan Deckler ile oynamak istiyorlar. (Onun icin T1 tercih edilmis).
2-) Kimsede P9 ve benzeri pahali kart olmadigi icin Proxy kullanmak isteyenler var (veya kullanmak istemeyenler).
3-) Proxy kullanilmasi dahilinde, Kombo decklerinin Turnuvanin tadini kaciracagi endisesi var.

Bu durumda en iyi secim T1.5 (Legacy) oynamaniz. Tüm Setlerin kullanimina izin veriliyor. Fakat P9'lar ve Libary of A., Mana Drain... gibi pahali bircok kart banned. Tam aradiginiz bana soracak olursaniz. Birde Legacy icin Banned List "Tiklayiniz".[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim hic aramadigim bi type LEGACY. Yasak karttan gecilmiyor. Power9'i gectim Vampiric Tutor bile banned. Necropotence, Tinker, Oath of Druids vb. Ayrica bu type konusunda hic bi bilgim yok, bi de bunu arastirmak ve hatta deck olusturmak (ki article bile okumadim hic) zor geliyor. Biraz baktim pek kaynakta yok. O yuzden T1 - 5 proxy diyorum, gayet uygun bence.[signature][hline] "I cannot remember NOT BeinG"
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii´ki Banned'den gecilmeyecek. T1.5'i T1'den ayiran noktada bu zaten. Asiri broken olan kartlarin yasaklanmasi ve Combo decklerinin sayisini azaltilmasi. Bir yandan T1'deki Kart Pool'u elde edilmeye calisiliyor, diger yandan ise Extended'in oynanabilirligi... T1.5 bunu icin ideal...

T1.5 icin Kaynak: "Tiklayiniz" Sadece T1.5 icin acilmis olan ve Legacy ile alakali A'dan z'ye hemen hemen herseyi bulabileceginiz bir Site.[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

Valla hic broken yok(Fireblast, Swords to Plowshares, Force of Will, Duallandler, Survival of the Fittest). Bence bu type combo kesici gibi bi sey. Decklistlere baktim, genelde creature. Valla 4 Lackey ile nasil ext. oynanabilirligi oluyor onu da anlativerin? Bi kere oynadim Lackey'e karsi, gordum. Neyse fireblast banned olmadigina gore hersekilde katilirim :)[signature][hline] "I cannot remember NOT BeinG"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Stillwind, 24 Şubat 2005 21:19 tarihinde demiş ki:
Misal ben arkadasimin deckinden biliyorum. Adamın acilisi aynen soyle.

1. turn: Forest, Llanowar Elf
2. turn: Swamp, Dark Ritual, SPIRITMONGER !

O anda oyun bitiyor zaten :)

Tabii unutmamak lazim, boyle oyun bitti diye sevinen adamlar var. Valla keske o acilisi bana yapsa;
1- Nasil acabiliyor? Karsi taraf armut mu topluyor? (rakibin 1'ci turn'u: Swamp, Cabal Therapy ya da Duress veya 2.turn'u Daze, Force of Will, Force Spike vb.
2- Acsa nolucak? Karsi tarafin elinde 7 kart duruyorsa hala o Monger heba olur gider.
Yani demek istedigim hersey kendi icinde dengeli, oyle broken mroken yemez type1'da, cunku meta'si farkli. Ama dedigim gibi isterseniz genisletelim, Fireblast atmayali cok oldu :)[signature][hline] "I cannot remember NOT BeinG"
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Gobo Slight oynuyorum. Ayrica T1.5'de Gobo Slight o kadarda can yakan bir Deck degil... Ortalamanin üstünde, iyi, ama süper degil...
Bir format belirlenirken, o'nunla ne elde edilmeye calisildigi düsünülür. Extended'de son birkac blockun Kartlari ile oynanmak isteniyor (bu arada 2005'in 8'ci ayinda Extended Rotate oluyor. Yani bazi Blocklar formattan cikiyor.). T1'de ise Restricted Kartlarin kullanimina izin vererek daha abartili bir oyun sekli sergileniyor. T1.5 ise bu ikisinin arasi bir sey. Ne cok abartili, ne de Extended'deki gibi az bir Kart secenegi var. Bannlanmasi gereken kartlar yetkililer tarafindan sayisizca testten geciriliyor ve Turnuva'larin kayitlari dikkate aliniyor. Cok baskin bir deck tipi varsa (mesela skullclamp'li affinity gibi) o zaman sinirlamalar getiriliyor. Bu cok normal ve oyun zevkini arttiran hamleler.
Bence tam olarak ne istediginize emin olun Turnuva formatinizi belirlerken. Eger cok abartili bir oyun sekli istiyorsaniz (turnuvada sanctioned degilse) Proxy'lere izin verin ve T1 yapin. Yok genis bir Kart Pool ile oynamak, fakat 1'st Turn kill'lerden olusan Deckler ile oynamak istemiyorsaniz T1.5'i secin. Rath Cycle 'dan sonraki kartlarla oynamak istiyorsaniz Extended. En iyisi, turnuvaya katilacak olanlar arasinda bir anket yapilmasi...[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar o zaman bu mesaj dan sonra anketi başlatıyorum

lütfen herkez kendi fikrini yazsın

Seçenekler
a)5 proxy T1
b)no proxy T1
c)T1.5
d)3 block genişletilmiş extended
e)x block genişletilmiş extended

benim kişisel düşüncem de t1.5 un bize daha uygun olacağı yönünde. Hem daha önce de arkadaşların belirttiği gibi first turn kill lerden kurtulmuş oluruz hemde zannetmiyorumki herkezde güzel bir t1 deste yapmaya yetecek kartlar olsun. Ama eğer T1.5 oynayacak olursak (en azından herkezin bir t2 yada extended destesi olduğunu kabul edersek) herkez kendi destesine uygun olan kartları ekleyerek güzel desteler yapabilir bence. Örnek mavi oynayanlar bulabilirlerse force of will kırmızı oynayanlar fireblast vb.
Sosyal ağlarda paylaş

bence proxy siz t1 olsun madem insanlar eski kartlarıyla oynamak istiyolar buyrun oynayalım ama bazı kartları da kullanabilelim zaten proxy olmadan zannetmiyorum pek first turn kill olacağını proxy olursa tabi iş biraz çığrından çıkabilir[signature][hline]"Nothing can stop the power of life--
not even death."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...