Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyük Turnuva


Miracle

Öne çıkan mesajlar

Ya arkadaslar ben diorum ki söle bütün serilerle bir turnuva düzenlesek.Isteyen istedigi kartlarla katilabilse.Neden bu kisitlama?illa T2 .

eski kartlarimizlada oynayabilsek.Son çikan seriler hep artifact üzerine.Eski kartlarla oynayalimki stratejiler belli olmasin.Ayni seri kartlari ile oynayinca kimin nelerle gelecegi belli oluyor.Ne bilim birisi artifact deck'i ile gelirken baska biri elf deck'i ile yada goblin yada v.s daha hos olmazmi?

Magic'de kisitlama olmasin.Yani aldigimiz kartlarin bir süre sonra turnuvalarda kullanilmamasi bence kötü.Benim gibi düsünenler içinde gerekliseylerde turnuva düzenlense bence katilim orani artar.Çünki bazilarimizin yeni decklerle yapacaklari strateji belli.Bazilarimiz eski deckleriyle oynamak isteyebilir(Ki ben onlardan biriyim).Yani gene T2 gibi turnuvalar yapalim ama eskilerede sans verelim:).

Bir çok magic oyuncusu elindeki kagitlarla oyun oynayamamaktan muzdarip.Oyunderken turnuva.Durum böyle olunca turnuvalara katilimda bir hayli az oluyor.ör: ben yesil ile oynayan biriyim ve son seriler bana göre degil.Artifact deck'i ile herhangi bir basari saglayamiyorum.Herkezin sevdigi bir renk vardir.:)

Saygilarimi sunuyorum.Yorumlarinizi bekliyorum.Çogunlugu saglarsak hayallerimizi gerçeklestirebiliriz bence:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaa gençler haklısınız;eskiler daha güzel belki ama extended sınırını ve banned restricted listelerini kullanmazsanız GÜÇLÜ deste olayı biraz abarır,şöyle diyim oyun 2. veya 3. tur biterse siz de bişey anlamazsınız.. adam fal açar gibin oynar karşınızda.[signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle katılıyorum T1 desteleri bir incelerseniz görüceksiniz ki çoook dengesiz kartlar var eğer bu kartlar kullanılacak olursa en eski kartları olan turnuvayı yener tabiki böyle bişey de istemiyoruz. O yüzden bir sınırlama getirmek istiyoruz.
mesela en basitinden kolay toplanabilecek bir t1 açılışı söylüyorum size ilk el swamp dark ritual priest of gix priest of gix hypnotic specter ee karşıdakinin ne yapmasını bekliyorsunuz ki bu açılışa. Tabiki hiçbişey bu kartların temini de çok zor diil fakat benim fikrimce bütün dengeleri alt üst ederler. Tabiki böyle bir şeyi de istemeyiz değilmi?
Ama belki şöyle olabilir extended ı biraz daha genişleterek oynayabiliriz fakat bunun içinde çok kapsamlı bir çalışma ban list çıkarılması filan lazım katılımın yüksek olması ve turnuvanın izmirde yapılması durumunda ben bu konularla uğraşmaya gönüllüyüm. Siz sadece hangi editionlardan kartlarınız olduğunuzu söyleyin.
mantıklı olanı extendedı 3 edition daha genişletmek olabilir bence daha eski kartlar gittikçe dengesizleşiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kardeşim yeni deckim yok eskisiyle oynuyorum, ritual fln hepsini kullanıyorum, sıkıysa suratıma banned deyin :D[signature][hline]There is no Emotion; There is peace
There is no ignorance; There is knowledge
There is no passion; There is serenity
There is no death; There is the Force

Obi-Wan "Ben" KENOBi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turnuvadan ban kartlar çıkartılırsa bi problem olmaz sırf type-2 oynamak ve oynamaya zorlamak magic oynatmak ve sevdirmek degil tamamen ticari bi bakış açısı olur eski kartların çok abarık olanlarınada çok abarık çözümler var yani olay dengeli. hemde seçme şansı bütün edditionlardan oldugu için desteler kesinlikle daha zengin ve kaliteli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
orkun97, 25 Şubat 2005 12:43 tarihinde demiş ki:eski kartların çok abarık olanlarınada çok abarık çözümler var yani olay dengeli.

pek öyle diil aslında... yani komboları ya da hızlı açılışları kesmek zannettiğin kadar kolay diil. tabi force of will gibi şeyler çözüme yardımcı oloabilir ama kimde var? yani illa "istediğimiz gibi oynayalım" diyosanız dicek bişeyim yok ama emin olun tanımadığınız birileri gelir... tüm maçları ilk 4 tur içinde kazanır... siz de "vay bea" dersiniz arkasından... benim kişisel görüşüm.
ps: magic'in eski bilgisayar oyunu Duels of the planeswalkersda deste kurarken banned restricted sınırları yok ve ben bi deste yapmıştım İLK TUR oyunu alıyodu(kendi başlayıp bitiriyor yani, adama hiç şans vermeden.) ve bunu ööle mükemmel açılışla filan yapmıyor; belli bikaç kartın olması yeterli ve şu ana kadar denemelerimin %75inde yaklaşık ilk 4 tur içinde bitirdi oyunu [destenin bugünkü değeri yaklışık $35000+ civarı][signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaslar aramizda arkadaslarla yaptigimiz oyunlarda ban listesi belirliyomusunuz? He baktiniz banlanmasi gerekli kagitlar var magic the gathering sitesinde banlanan kagitlarin listesi var.Olmadi oradaki kagitlar banlanir.

Ama amaç karma decklerle bisiler yapmak.Ayni seri kagitlarin hepsini biliyosunuz karsi tarafin neyle karsiniza çikip neler yapabilecegini tahmin edebiliyosunuz.Yani bu zevkli degil.Rakip öyle bir desteyle çiksinki arada dumur olun dimi ama:)

Düsünsenize karsi taraf kötü bir deck le çikmis ne zevk alabilirsinizki.Sizi zorlayacakki zevkli olsun ve deck inizin nelere karsi zayif oldugunu görün. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3..ama 4 de olurdu abartmak istemedim ehehe. isteyen deneyebilir decklist aşağıda... proxie yazıp oynayın isterseniz fal gibi .. aslında bazı kartları niye koymuşum ben de anlamadım

4 braingayser
4 ancestral recall
4 time walk
4 time twister
4 fastfond

3 mox sapphire
3 mox jet
3 mox ruby
3 mox emerald
3 black lotus

3 demonic tutor
3 disintegrate
1 mana flare
2 inferno
4 counterspell(bu son ikisini hani olur ya, bulamazsanız hiçbişey bari oyunu kaybetmekten kurtulmak için koymuşum ama sonra pek hoşuma gitmemeye başladı)

18 de dual land atın içine... volcanic island, underground sea, tropical island, boyou filan işte. veeeee.... elinizde ilk turn rakibi öldüren deste var.. adını ben koydum BrainScan ! nası? :)[signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya tabi ki arkadaşlar arsında oynarken "bu kart banned" diye ağlamanın alemi yok .. ama wizards da şunu istiyor; oyun olsun.. yani hemen şemsiyeyi açmasın birisi.. gerçi hala var şemsiyeler (ör:scepter/chant ) ama wizards herkes büyü oynasın, yaratıklar saldırsın büyüler konuşsun vs vs filan istiyo sanırım.. counterspell'i basmamak da bence bunun işateri...

ps: yukarıda fastfond yazdığım şey fastbond olacak;pardon[signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...