gellidus Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Evet arkadaslar suanda Bilkent te okumaktayim ama Sabanci universitesine gecmeyi dusunuyorum. Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi 1. sinif ogrencisiyim ama Sabanci Universitesi Doga ve Sosyal bilimler fakultesi -social and political sciences bolumune yatay gecis yapmayi dusunuyorum. Gerekli sartlari tutturmus durumdayim. Sabanci universitesi hakkinda her turlu bilgiye ihtiyacim var. Sitesinden zaten gerekli bilgileri aldim fakat birde ogrencilerden kampus hayati derslerin zorlugu hocalarin durumu yurt durumu bu gibi konularda bilgi istiyorum. Tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 iyi yonleri turkiyenin en iyi universitesi hele hele sps te rakibi yok yani mulkiye ye gidip cevre den bi il e vali olmayi planlamiyorsan halil berktay seref mardin yusuf hakan erdem (ingilizcesi vahim) cemil husnu kocak koral goymen gibi adamlari barindiriyor inonu falan da arada bir derslere giriyor sanirim yani muhabbetlerde diger universiteler soyle geciyor, [bogazicili genc: ya bizim tarihci hasta bi kadin soyle guzel boyle guzel, sabancili: haa haa su kadin bize 2. ders geldi sene basindada pek iyi anlatamadi bizim hocaya gore zayif kaldi] ogrenciler olarak epey iyi soyle iyi okulun %4-5 i timberland bot giyiyor, % 1 i ay meger tankut z4 almis ondan gelmemmiighhhs muhabbetlerine giriyor %30 terno %30andolulu veya istanbullu caliskan kisilikler %40ta istanbullu kolejliler robert uskudar alman koc istanbul erkek galatasaray dan gelenler olusturuyor kokos tipler yok epey rahat az cok bir rekabet var sinavlardan %10 alan sapmalar disinda pek zayif alan yok, hele hele final onceleri disari ciktiginda insan goremiyorsun herkez kapanmis oluyor kotulugu inanilmaz derecede bir asosyallik cokmus okula, en buyuk aktivite hali saha maclari ve cafe dorm da oturmak hic bir aktivite yok disarda insan yok dersler zor derslere duzenli girmeyen insanlar sinavlardan (devamsizliktan degil) yari yariya cakiyor derslerden devamli onune proje konuyor fresh de haftada 3 quiz idi ilerki yillari bilmiycem belki soph vce junior da biraz daha rahatlatirlar[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 hims zaten suan icin bir anlik gaza gelmis durumdayim iyice dusunmeden arastirmadan gecmeyi dusunmuyorum zaten bu donem sonu deil bir dahaki yani kis donemi sonunda dusunuyorum. Ama galiba sosyalciler bile mesela fizik elektrik kuantum fln gorme gibi durumlari varmis nedir bu olay ben biraz okudum havuz dan 5 ders fln almak gerekiyor fln diye neyse cok saol bayagi yardimci oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 valla eğer ankarayı seviyorsan bilkentten ayrılma,istanbulda olduğu için gidilebilir sabancıya,gerçi onun da kampusu istanbulda sayılmazmış ya neyse,eğitimi iyidir birde 10000$ dı sanırım ücreti(emin değilim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 sabancıda şu an için aradığımı bulamadım. onlar da zaten beni aramıyolarmış sanırım. sps için bence süper bi okul, imkanları delimanyak. asosyalliğe farklı bi bakış açısı var. ticari kaygı ön plana geçmiş gibi; yemekler çok pahalı. ulaşım çok sorunlu. iyi tavla bilmen yararına olur :P yurtlar rahat, ilişkiler iyi, burslu-burssuz ayrımı yok. bi sürü olanak kullanmana imkan var ama kullanmak biraz zor. yıllık 11100$[signature][hline]En refresh | Rakipsiz [Bu mesaj zaidral tarafından 16 Şubat 2005 01:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 türkiyenin en ii üniversitesi diye birşey yok zaten.her alan için ayrı ayrı sınıflandırılır üniversiteler.fizikte birinci,hukukta birinci,fen fakültesinde birinci,mühendislik fakültesinde birinci şeklinde olur.eğer tam bi karar veremediysen+bir çok alanda çalışabilecek bi meslek düşünüyorsan ve verecek çok paran varsa/össdeki performansına güveniyosan git sabancıya.[signature][hline]FUCK= Fornication Under Control of the King pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 e tabi bi de dağda yaşamak istiyorsan[signature][hline]FUCK= Fornication Under Control of the King pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 kusura bakma aklıma geldikçe yazıyorum bi de tam okumamışım öss fln dedim salla onu.kampüs hayatı bnm orda okuyan ark.larım hiç de beklediklerini bulamamışlar.her türlü klüp varmış gibi gösteriliyo ama aksine çoğu boşmuş,aktif değilmiş.sen bilirsin yani.istanbulu yaşamak istiyosan hele çok zor.ama snn amacın kariyer yapmaksa o zmn sosyal bilimlerde sağlam.sabancının kendi bünyesinde ii öğrencilere(iyi derken kastım sadece dersler değil,örneğin bi MUN e katılan,yada okul içinde kendini gösterebilen insanlar) iş imkanı da var.[signature][hline]FUCK= Fornication Under Control of the King pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
swswsw Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Öğrenciler inek gibi çalişiyormuş Ve giden 3 arkadaşim memnun değil paranla rezil oluyorsun.[signature][hline]Gaius Julius Caesar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
swswsw Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Salla okumayi dişarda hayat var.[signature][hline]Gaius Julius Caesar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 gebze sınırları icinde olması da bir dezavantaj olarak sayılabilir.Sosyal aktivite istanbulda gezme eglenme acısından eger ozel aracın yoksa zorluk cekersin.Olsa da zorluk cekersin istanbula cok yakın bir okul oldugu soylenemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Onceden de soyledigim gibi suanda Bilkent te okuyorum. Internet sitesinden baktigim kadariyla Sabanci Bilkent ten ders icerikleri konusunda bayagi ustun. Yani alinan dersler gercekten guzel vede ilerde isimize yariyacak dersler. Acikcasi Bilkent te istedigimi bulamadim bir lise hayatindan oteye gidemiyor onune dersleri koyuyorlar onlari veriyorsun geciyorsun. Haa kampus olarak spor olanaklari sehre olan uzaklik fln zaten Bilkent le karsilastirmak zor. Bilmiyorum eger burda aldigim dersleri orda saydirabilirsem gecmeyi dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
swswsw Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Salla Okumayi gel senle Borsaya girelim çok para var çok..[signature][hline]Gaius Julius Caesar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: fizban, 16 Şubat 2005 03:34 tarihinde demiş ki: zaten okumaya gidiyosun. amaç o parayla eğlenmek değil öğretim almak :) iyide iş hayatına atıldıktan sonra kim gezip eğlenebilio bu bizim geçiş dönemimiz ne sorumluluk binmiş üstümüze ne de aile baskısı olabildiğince aktif geçirmek lazım dersleri unutmadan tabi =) zaten o dengeyi kuramayacak biriysen gelme üniversiteye,direk çalışmaya başla[signature][hline]FUCK= Fornication Under Control of the King pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Ya oyle demeyin arkadaslar ben okulu eylulde bitirdim calıshmaya kendi paramı kazanmaya baslayınca daha da eglenir oldum.tabi sadece cuma ve stesi aksamları cıkabiliyorum artık orası ayrı. Bu arada sabancı ya itulu ve ytu lu arkadaslarından daha rahat ulasabilen arkadası da tebrik ediyorum.Ben ytu yu bitirdim.Okul hayatım boyunca dort farklı evde oturdum.Birinde okula varma surem besh dakika dierinde yaklasık 20 dk dier ikisinde de 30-40 dk yı buluyordu.Avrupa tarafında oturup da ozel arac kullanmadan benden hızlı gidebiliyorsanız sabancı uni ye bravo size. Okul gebzede bulunuyor.Kopruye kadar olan uzaklık yaklasık 40 km. Avrupa tarafından geliyorsanız yaklasık 50km yol katediceksiniz. Bu yolu saatte ortalama 90km ile gitseniz yaklasık 35 dakikada gidersiniz.Tabi bir toplu tasıma aracıyla sabahları ve aksamları trafik saatlerinde ortalama 90km yapmak pek mumkun degildir. Ama istanbulda herhangi bir universitede okudugunuz zaman da eger okula yakın oturmuyorsanız yani en azından bir vasıta kullanıyorsanız bu sureye yakın bir zaman ulasımla gececektir. Kusura bakmayın ulasım uzerinde cok durdum.Cunku istanbul trafiiginden nefret ediyorum her ne kadar istanbula ashık olsam da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Zaten okulun dag basında oldugunu kimse saklamıyor ki :) O yol hakikaten hergün cekilmez, o yüzden yurtlarda kalmak sart. Gezip tozmak istiosanız da ya arabanız olcak ya da servis eziyetine katlancaksınız.. Egitim olayı konusunda bi tereddütünüz olmasın ama. Bilgisayar ve Meka hocaları aşmış okulda, diger mühendislik bölümündekiler hakkında en ufak bir bilgim yok. Ama herkesin dedigine göre onlar da epey iyi.. Yalnız üniversiteyi "tamamen" eglence amaclı görüyorsanız biraz zorlanabilirsiniz. Cünkü arasıra dısardaki üniversitelerden falan ders alan arkadaslar var, arada baya bi fark var diolar. Ama su lafa da kesinlikle katılmıyorum, hergün eşşek gibi çalışmanız gerekiyor, kendinize hic vakit kalmıyor olayına.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Hep dağ başı denmiş ama Taksim ve Kadıköy'e sürekli shuttlelar var, araban da varsa ayrıca hiç zorluk çekmezsin TEM den basıp, normal trafik şartlarında 45 dakikada Taksim'desin. Bence dağ başı olması, İstanbul gibi bir şehirde çok iyi. Bomba patlıcak derdi olmuyor en azından, eşşek gibi güvenli zaten kampus. Okul zengin, her türlü imkanı var ve bunu öğrencilere akıtıyorlar. Projeler olsun, öğretim görevlileri olsun. İnanılmaz hocalarımız var. Bu sebeple Türkiye'nin en iyi üniversitesi rahatça diyebilirim. Parayı bastırıp istediğikleri adamı alabiliyorlar. Dersler kastırıyor evet. Ama birisi paranla rezil olmak demiş, tatile gelmiyorsun üniversiteye geliyorsun. Çalışacaksan gelmeni tavsiye ederim, ben çok memnunum.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Turkiye'nin en iyi egitim sunan universitesi denebilir belki, ama sunulan egitimi almak ogrencinin yetenegidir. Bana gore kotu universite yoktur tembel ogrenci vardir. Okul'a dunyanin parasini oduyoruz yaklasik 14000$ toplam ama derslere girmedikten sonra yazik oluyor sonucta herhangi bir universitede okuyan ogrencilerle ayni kitaplari okuyoruz. Ben Halil Berktay'in yuzunu gormedim ilk ay disinda sadece kitaptan calistim bir de ozet buldum ordan buldan gecicek notu aldim. Kisacasi sabah kalkip derse gidemedigimden bizde ogretim uyesi olmasinin bana hicbir katkisi olmadi. Penth sen simdi sabah aksam WoW oynuyosun okulda da oynayacaksin bildigim kadariyla ayni yere geliyor yine laf :) Okulu degerlendirenler icin en iyi okul olabilir belki dedigin gibi calisanlar gelsin.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 said: Penthesilea, 17 Şubat 2005 12:48 tarihinde demiş ki: Taksim ve Kadıköy'e sürekli shuttlelar varyalanın batsın![signature][hline]En refresh | Rakipsiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 said: zaidral, 17 Şubat 2005 20:49 tarihinde demiş ki: said: Penthesilea, 17 Şubat 2005 12:48 tarihinde demiş ki: Taksim ve Kadıköy'e sürekli shuttlelar varyalanın batsın! bizim okulun taksimden dolapdereye shuttle lari bile yarim saatte kalkiyo sizin nasi sürekli olabilir ki yuh..okul shuttle mi zicio afedersiniz ama ?[signature][hline]FUCK= Fornication Under Control of the King pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP [Bu mesaj undomiel tarafından 18 Şubat 2005 01:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 lol bırakın ya sabancı ünisine kadıköyden bile yarım saatte gidiyorsun nasıl karşıdan 40 dakkada gelecen? Sonra eğitiminiz süper müper diyorsunuz ama çoğu iş çevresinde eğitim sisteminiz farklı olduğu için sab uni mezunlarına uzaylı gibi bakıyor...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 said: Goarth, 18 Şubat 2005 01:12 tarihinde demiş ki: lol bırakın ya sabancı ünisine kadıköyden bile yarım saatte gidiyorsun nasıl karşıdan 40 dakkada gelecen? Sonra eğitiminiz süper müper diyorsunuz ama çoğu iş çevresinde eğitim sisteminiz farklı olduğu için sab uni mezunlarına uzaylı gibi bakıyor... Is cevresindeki tepkilerini nerden gozlemlediniz? P.S: soru biraz agresif oldu ama kesinlikle boyle bir tavrim yok :D benim icin en onemli konu egitim konusu aciksasi ben egitim sistemi farkli oldugu icin is cevrelerinde daha olumlu karsilanicagini bekliyordum. Kendi arabam oldugu icin ulasimi pek sorun gormuyorum arabada muzik dinliyerek butun gece trafikte bile durabilirim :P Ders iside kendimi biraz siktigim zaman yapamayacagim sey yok ders konusunda diye dusunuyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
undomiel Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 bu sene 1.sinif olan bi ark.imin söledigini aktariyorum.kiz ea mezunu.sanat ve sosyal bilimlerde 3/4 burslu okuyor.fizik dersi var.sabahlara kadar calistim ve 30 aldim finalden dedi.30 da alsa 100 de alsa neyine yarayacak onun fizik?ben lise sonda sirf sevdigim icin 4 ay biyoloji dersi aldim bir ea olarak sinavda da 8 tane yaptim simdi hukuk'un h'sinin biyolojiyle alakasi yok..sen atiyorum müh.ve doga bilimleri istiyosun.mezun olunca da günün en az 15 saatini bi mühendis olarak ya fabrikalarda ya devrelerin basinda gecireceksin.peki bunlar olurken sanat yönetmenliginin hangi dersi senin gelismeni saglayacak..iste ben bunu anlayamiyorum.orda gidilcek tek fakülte varsa o da ekonomi ve idari bilimlerdir.çünkü onlarin ikisinde de zaten her üniversitede disiplinlerarasi egitim verilir.[signature][hline]FUCK= Fornication Under Control of the King pati pati resim =op sende yaz yaz yaz =oP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 said: homoid, 18 Şubat 2005 01:32 tarihinde demiş ki: said: Goarth, 18 Şubat 2005 01:12 tarihinde demiş ki: lol bırakın ya sabancı ünisine kadıköyden bile yarım saatte gidiyorsun nasıl karşıdan 40 dakkada gelecen? Sonra eğitiminiz süper müper diyorsunuz ama çoğu iş çevresinde eğitim sisteminiz farklı olduğu için sab uni mezunlarına uzaylı gibi bakıyor... Is cevresindeki tepkilerini nerden gozlemlediniz? P.S: soru biraz agresif oldu ama kesinlikle boyle bir tavrim yok :D benim icin en onemli konu egitim konusu aciksasi ben egitim sistemi farkli oldugu icin is cevrelerinde daha olumlu karsilanicagini bekliyordum. Kendi arabam oldugu icin ulasimi pek sorun gormuyorum arabada muzik dinliyerek butun gece trafikte bile durabilirim :P Ders iside kendimi biraz siktigim zaman yapamayacagim sey yok ders konusunda diye dusunuyorum :P Aile dostlarımızın ve arkadaşlarımın babaları yorumları bunlar. Kendileri çeşitli kuruluşlarda çalışıyorlar. Onlar iş başvurularını değerlendirirken genelde sabancıları eliyorlarmış çünkü tam bir eğitim aldıkları şüpheliymiş...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Sabancı ne zamandan beri turkiyenin en iyi universitesi ya da en iyi egitim veren universitesi oldu afedersiniz? Kaç mezun verdi, kaç kere verdigi mezunlar buyuk isler basardılar da en iyi universite oluyo? Sadece ogretim gorevlilerine ve parasal imkanlara bakılıyo olsaydı dunyada koklu universite kavramı ve bu unilerin basarılarının kabul edilmesi gibi bisey olmazdı. Sabancı cok iyi bi universite olucak ama zamanla.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş. Member of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar