Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa Birliği'nin yeni emri ve insanımızın komik tavrı.

elaidi

Öne çıkan mesajlar

said:
DynamicK, 16 Şubat 2005 22:28 tarihinde demiş ki:
din kültürü senin Allahla arandaki bağdır

din kültürü dedin mi bütün dinleri konu alırsın, mesela taoizm, taoizmei de öğrenirsin ama taoizm'de Allah nerde?

ayrıca din kültürü dersi İslam dersi görüşüne hiç katılmıyorum, belki size gelen din hocaları biraz yobazdı, ben sınavlarımda örnek olarak hrıstiyanların sakramentleri tao inancı ve bunun yanında imanın şartları sorularını yapıyorum. sadece İslam mı yoksa bütün dinler mi? lütfen alakasız alakasız konuşmayalım,

ayrıca bi arkadaşımız sen nerden bilion avrupayı demiş, avrupanın çoğu ülkesinde bulundum ve orada birçok arkadaşım var merak etme sıkmıyoruz bi tarafımızdan[signature][hline]Mehteran özenti gençliğe bir dur diyor
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupayi bilmiyorum da, abd'de bir cok okullarda var, zaten daha 3 yasinda kilise kurslarina gonderenler var cocuklarini. Ama abd'liler genelde bayagi dincidir zaten, koyu fanatikleri bile var bol bol goruyoruz. Bence dogru degil ama bizdeki gibi ayni olay var burdada.

Bu arada din konusunda cok bilgisi olmasa da, cok guzel ahlakli olan milyonlarca kisi var Turkiye'de.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 16 Şubat 2005 22:27 tarihinde demiş ki:
said:
Mehteran, 16 Şubat 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
said:
DynamicK, 16 Şubat 2005 22:24 tarihinde demiş ki:
mehteran isabet olur.

nasıl isabet olur? gençlik din öğrenmesin de ahlaksızlık mı olsun, din ahlak demektir ahlak da din demektir, bilmem biliyor musun ama avrupa ülkerenin hepsinde din kültürü dersi var

Din kültürü eşit değildir islam dersi beyefendi.

Ayrıca din <=> ahlak da değildir, ikisi de bir bireyde birbirlerinden farklı olarak bulunabilirler.

din ile ahlak ayrı olarak bulunabilir ama ayrı olursa bu ahlak asla tam olmaz, unutma ki din toplum düzenini sağlar, toplumun düzenini sağlayan en büyük etmen de ahlaktır, artık hesabını sen burdan yaparsın[signature][hline]Mehteran özenti gençliğe bir dur diyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Hah işte bak din kültürü dersi ülkemizde islam dersidir

din kültürü senin inancındır kültüründür sen neden inandıgını bilmiyorsun ki
senin nüfus cüzdanında islamiyet yazıyor diye kitaplarda agırlıklı olarak islamiyeti işliyorlar diyor sufi

eyvallah peki sana seçme hakkı verilmiş mi
böyle gelmiş böyle gidiyor bir dayatmacadır süregeliyor

cocuk seçmiş mi dinini?
hayır ona lanse edilen ve diğer dinleri bütünleştirdi onlardaki yanlışlıkları son gönderilen Kitap oldugundan düzeltti diye hep iyi unsurları vurgulayarak, diğer dinlerde bozulmaları örnekleyip, onları kötüleyerek cocuga islamiyeti öğretince; ister istemez seçme hakkı kendine verilsede baştan alnına kazınmış yolda devam ediyor öğrenciler.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
G3NK
Sosyal ağlarda paylaş

çocuk dinini okuldan öğrendiğiyle oluşturmuyor. böyledir derseniz gülerim. hanginiz lisedeki din dersinden dolayı başı secdeden kalkmayan müslüman oldunuz? ya da hanginizin bir tanıdığı?

çocuğun dini temeli genellikle ailesinden gelir. ebeveynin çocuğu üzerindeki din eğitimi hakkı da evrensel bir haktır. bütün dünyanın kabul ettiği bir haktır. her birey, çocuğunun eğitimi üzerinde tasarruf hakkına sahiptir. insan, inandığı felsefesinde ya da dininde samimi ise bunu çocuğuna aktarmak isteyecektir. çünkü onun için doğru olan odur ve sevdiğinin de doğru bildiği yoldan gitmesini ister. o yüzden ailenin aktaracağı dinsel öğretiye itiraz hakkı yok kimsenin.

kaldı ki aile din eğitimi verdi diye herkes robot gibi kabullenmiyor aldığı dini bilgileri. aklı kendine yeten herkes zamanı geldiğinde kendi muhakemesini yapar, yolunu seçer, değiştirir veya devam eder. aklı kendine yetmeyenler de ailesinin anlattığının peşinden gitmese ilk gördüğü başka şeyin peşinden gidecektir zaten. öyle kişinin devam ettiği yola da faydası olmaz.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005

[Bu mesaj Sufi tarafından 16 Şubat 2005 23:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 16 Şubat 2005 22:09 tarihinde demiş ki:
Sufi hemşehrisi çıkana bile ayrı muamele çeken,
siyasi görüşünü sorgularda ilk etapta soran
polisin dini görüşü alet etmeden adil davranabilecegini düşünme bari ;)

+1

dogru . ilk sorulardan biridir`` memleket nere ? ``
muslumanlar bile kendi alt gruplarnda bolunmus ve birbirlerine onyargili davraniyolarsa , kimbilir gayrimuslumanlar n kagitlarinda parmakla gosterilirmis gibi belirtilnce nolur[signature][hline]Su olsam , Ates olsam

www.tev.gov.tr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mehteran, 16 Şubat 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
said:
DynamicK, 16 Şubat 2005 22:24 tarihinde demiş ki:
mehteran isabet olur.

nasıl isabet olur? gençlik din öğrenmesin de ahlaksızlık mı olsun, din ahlak demektir ahlak da din demektir, bilmem biliyor musun ama avrupa ülkerenin hepsinde din kültürü dersi var

yillardir din dersi gorduk.. bak bakalim bi ulkene yolsuzluk yapanlar , calip cirpanlar saymakla bitiyo mu ?
Ha ahlaktan kastin , boyle gece hayati olmasin, alkol sigara olmasin , evlenene kadar cinsellik olmasin ise belki belli bi kitlede dedigin tarz bi ahlak anlayisi asilanalblr.. Ama hersey insanin icinde biter .. ne din dersiyle ( ki bzm okulda yok ama cogunda zorla dua ezberltilen - nama kildirilan ) ne baska biseyle olur ahlak.. o yetistirme tarzi aile ve kisinin kendinse baglidir daha cok..[signature][hline]Su olsam , Ates olsam

www.tev.gov.tr
Sosyal ağlarda paylaş

nüfus cüzdanında yazmasın, katılıyorum. zaten doğruyu da göstermeyen bir ibreden bahsediyoruz. kaldı ki böyle bir ibreye ihtiyaç da yok.

okulda din dersi de olmasın. ona da katılıyorum. okuldan islami bilgi edinmiş tek kişi tanımıyorum. arka plandaki örtülü(!) bu amaca da hizmet edemiyor. faydasız. kalkmasıyla en kötüsü, bize uzak birkaç din hakkında yüzeysel bilgi edinmemiş oluruz.

üzerinde çok tartışılacak konular değil aslında bu ikisi de.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 16 Şubat 2005 23:25 tarihinde demiş ki:
Yahu gelsin bişey demiyoruz gelen değişir o önemli değil
ama kimliğimize yazılmasın ne o damgalı eşşek gibi

nufus kutugunde yazilmasina gerek yok demistim ben de zaten, okumamissin demek. O konuyu 5 sayfa once gecmistik, din dersi ile ilgili tartisilyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

İmam hatipler kapatılmasın, çıkan sadece ilahiyat bölümüne gidebilsin. Yoksa bu ülkenin imamlara, hatiplere de ihtiyacı var.
Ama olmaları gereken şeyi olsunlar, madem onun okuluna gidiyorlar.

Oradan çıkıp da ülke yönetmeye kalkmasınlar, sonra böyle oluyoruz.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Sosyal ağlarda paylaş

milletvekilliği vatandaşlık hakkıdır. kişinin okuduğu okula ya da başka şeylere göre sınırlandırılamaz. sınırlandırılırsa bunun adına demokrasiden başka herşey denir. milletvekili olmaya engel olan hukuki gerekçeler yasalarla belirtilmiş zaten.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
mesela ilk okulu bitirip orta okuluda bitirmeye calışanlar milletvekili olamaz
ama yumruk atmayı bilen max ilk okul mezunu kişiler olabilir
eh yakışanda budur elin japonu mecliste karate yapıyorsa bizde osmanlıyı patlatmalıyız temsil ettigimiz milletin sesi olmalıyız[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
G3NK
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...