Eraqrest Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: horacegoesskiing, 15 Şubat 2005 20:02 tarihinde demiş ki: sistemsiz baksak da wizardın daha yavaş ilerleyeceğini düşünmem. neden yavaş ilerlesin ki? hayatını adamış adam. İşte wizard iki büyü atmak için hayatını adıyor. Sorcerer direk çata çuta basıyor fireball'ları. Yani sistemsiz bakıyoruz tabi ki ;) [Bu mesaj Eraq tarafından 16 Şubat 2005 11:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Passanger Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 sorcererın rp mantıgında daha karızmatık oldugunu untmayalım nıyetınız rp yapmaksa sorcerer cok guzledır kızlar falan ama kesım lvl atlayım dıyorsanız ozaman wizard oynayın ben sahsen sorcererı tercıh ederım.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 allah allah. adam sistemini biliyo ama. neyse. tercih de duruma göre değişir. genelde ama eğlencesine oynanan oyunlarda spellcaster imromptu tipleri tercih ederim evet. aklıma gelmişken, metamagic ekleme olayı nşa da emiyor sorcererlarda. :)[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
ssj4songoku Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Sorcerer filan yalan.DM olarak at bir knowledge check diyon bööö bööö bakıyo ama wizard öyle değil.Zeki adam ayrıca inti abarttığından daha çok skill alıyor.Ayrıca bence bir wiz ile sorcerer kapışıyor diyelim.Wiz adamın attığı büyüleri öğrendiği gibi tüyer sonra gerekli buffları yapar ve döner.Ertesi gün sorcerer meftaaa.Hep aynı büyüleri atcaksam büyücü olmanın ne zevki var:D
Hamatula Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Wizard daha karizmatik daha ağır demişler ama yani wizard bir tavernaya geldiğinde tiksinen bakışlarla karşılaşırken socererlar hayran dolu bakışlarlarla karşılaşırlar...Wizardlar okulda ki inek tipler gibidirler...sosyal hayatları pek iyi değildir ama yaptıkları işi iyi yaparlar...socererlar ise hani hiç derslerine çalışmayıp hocalarla iyi iletişim kurup dersleri geçen haşere tiplere benzerler..bence ikisininde yeri çoooook farklı...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 hah. ne güzel söyleidn hamatula :)[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 yani wizard daha iyi demenin mantığını anlamak güç. i rule multiverse demek için oynuyorsak oyunları, wizard da hikaye. ao'yu oynamak rulaz b@blar.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
B0nzi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: Bonecrusher, 15 Şubat 2005 16:28 tarihinde demiş ki: wizard scroll ve kitaplar içine gömülür çok çalışır. sorcerer ise bir rivayete göre içinde ejder kanı taşır, büyü gücü burdan gelmektedir. Peki Sorcerer level atladığında yapabileceği yeni büyülerin farkına nasıl varıyo ? Hadi wizard gider kitabına bakar "Aha ben bu seviyeye gelmişim bakalım bu büyüyü yapabiliyo muyum ?" diye deneyerek anlayabilir ama sorcerer daki mantığı kavrayabilmiş deilim :([signature][hline][Bonzi] Power Word; Eşek !!!
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 ilk olarak sorcarer ilk büyülerini kontrolsuz olarak kullanıyor sonra bunları nasıl kontrol edeceğini ve kullanıcağını kendisi öğreniyor.Benim bildiğim adam büyülerini seçmiyor kendileri ortaya çıkıyor yada ihtiyacı olduğunda ortaya çıkarıyor olabilir[signature][hline][b]God! Cover my back![u]
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 aslında level atlama denen olay, karakterin yanında kendini train edebilecek bir usta ve yeterli zaman (birkaç hafta gibi) olmadan gerçekleşemez. ama genelde macera içinde soluk almaya bile fırsatı olmayan karakterlerimiz için bu önemli detayı atlıyoruz. bunu uygulamaya çalışırsak büyük ihtimalle karakterlerimiz maceradan girdikleri level ve eşek yükü exp ile çıkarlar.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
B0nzi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 lord_gorthaur; Çanakkale'ye dönmemi bekleyin. Anladın sen anladın :-p[signature][hline][Bonzi] Power Word; Eşek !!!
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 en güzeli multiclass olup ikinci classını monk olarak alanlar :D[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Odrin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 complate arcane'de tam sana göre bir class var horace monk-wizard kırması
Odrin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: Bonzi_Buddy, 16 Şubat 2005 14:01 tarihinde demiş ki: said: Bonecrusher, 15 Şubat 2005 16:28 tarihinde demiş ki: wizard scroll ve kitaplar içine gömülür çok çalışır. sorcerer ise bir rivayete göre içinde ejder kanı taşır, büyü gücü burdan gelmektedir. Peki Sorcerer level atladığında yapabileceği yeni büyülerin farkına nasıl varıyo ? Hadi wizard gider kitabına bakar "Aha ben bu seviyeye gelmişim bakalım bu büyüyü yapabiliyo muyum ?" diye deneyerek anlayabilir ama sorcerer daki mantığı kavrayabilmiş deilim :( Öncelikle level up (aklıma order of the stick geldi:) ) için bir sürü değişik varyasyon var.Wizard level atladığında bir kere 2 büyü seçer ve bunları kitabına yazabilir.Yani hmm ben bu büyüyü yapabiliyorum level mı atadım acaba geyiği olmaz.Çünkü wizard'ın kendi kitabı ise zaten orda yapabildiği büyüler mevcuttur sadece.Sorcerer durumu farklı olduğu için DM'e şöyle bir opsiyon sunulmuştur.Dragon kanı üzerinde duruyorsa level up olunca specifik bir dragon için bir görev falan yaparsın ve dragon sana bu yolu açabilir.Bu tabi sadece bir öneridir ve DM isterse kullanabilir.Bunun dışında uyandığında zaten yeni büyü biliyordur.Ayrıyetten kasmaya gerek yok da diyebilirsiniz
Grudge Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 wizard daha avantajlı diyerek gireyim efenim konuya. nedenleri ilişiktedir. 1- varyasyon şansı: ben bi miktar ilerledikten sonra büyü kitabında 123779834 tane büyü olmayan wizard görmedim. sorcerer bir nevi turrettir (6. lvla geldiğinde 3. seviye büyü yapabilir denmiş ama 6. seviyeyede sorcerer sadece 1 büyüyü defalarca kere yapabilir. fireball mu lightning bolt mu dispel magic mi displacement mi yoksa protection from elements mi hadi bakalım? :D). wizard ise utility büyülerini kitabının bi köşesinde tutup lazım olduğunda ezberlemek suretiyle çok daha faydalı olabilir. 2- intelligence: wizard zekidir, kurnazdır. abuk sabuk büyüleri görülmedik şekillerde kullanma lüksü vardır. iyi wizard oynayanları izleyin, ne demek istediğimi anlarsınız. ayrıca süsper combolar yaparla :) 3- item creation. wizard daha fazla büyü bildiği için istediği zaman bi wand of fireball yapıp ondan sonra 3. lvl slotlarını daha utilitye yönelik büyülerle doldurup sorcererdan günde 50 fazla büyü yapıp sonra üzerine dispelmagic ya da herneyse de atabilir. bonus featleri de buna yardımcı olur. 4- ve en önemlisi bence, metamagic. evet efenim sorcererın en büyük dezavantajı ve kimseinin söylemediği şey bu. bikere zaten yüksek seviyelere geç eriştiği için wizard kadar rahat metamagic kullanamıyo. ikinci olarak metamagicleri fullroundda kullanmak zorunda olduğu için quicken spell yapmaktan bile aciz. bu yüzden 10. seviye wizardımız sorcererın kafasına empovered (15d6) fireballun üzerine quicken magic missile atıp (evet bonus featleriyle de auicken spell ve empower spell almış) artıkları toplarken, akabinde de move actionunda üzerinde bulundukları çatıdan aşağıya atlayıp feather fallu aktive ederken aynı seviye sorcerer boş boş bakar... olay bundan ibarettir.[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me -The Legend of Selim Wormrider [Bu mesaj Grudge tarafından 16 Şubat 2005 15:37 tarihinde değiştirilmiştir]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: Odrin, 16 Şubat 2005 15:07 tarihinde demiş ki: complate arcane'de tam sana göre bir class var horace monk-wizard kırması en saçması manasında demiştim onu. birdenbire bi tapınağa gidip yıllarca kendini terbiye ediyo gibi bişi. :P said: Grudge, 16 Şubat 2005 15:32 tarihinde demiş ki: 4- ve en önemlisi bence, metamagic. evet efenim sorcererın en büyük dezavantajı ve kimseinin söylemediği şey bu. ben söylemişim: said: horacegoesskiing, 16 Şubat 2005 12:08 tarihinde demiş ki: aklıma gelmişken, metamagic ekleme olayı nşa da emiyor sorcererlarda. :) [signature][hline]Ars longa, vita brevis.
B0nzi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Ehehe Odrin sorduğum soruda eksiklik olmuş kusura bakma. Kitabında bir üst leveldan yapamadığı büyü olması durmunu kastetmiştim orda. Ne biliim sağdan soldan parşömen olarak bulup kitabına eklemiştir misali [Tabi böle bişi oluyosa hiç denk gelmedi de :D][signature][hline][Bonzi] Power Word; Eşek !!!
Odrin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Anladım senin değini bu yüzden kendi kitabı derken 'kendi' kısmında vurgu yaptım.Yani senin değin gibi de olabilir ama pek mümkün değil.Yani kendinden üst seviye wizardın kitabını ele geçirmek oldukça zordur Metamagic konusunda spirit shamanın üzerine de tanımam.Druid spell listiyle sorcerer gibi büyü yapıp biliyor fakat metamagic kullanırken normal action olarak kullanıyor.Yani full round action olayı yok onda
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 bu arada metamagicler nşa da emiyor diyorum. çünkü "Arcane Preperation" diye güzel bi feat var. farklılar gerçekten tabii de, ben sorcererı daha çok seviyorum. çok gerekirse scrolldan filan okur yaparım.[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 warlock rulez :D[signature][hline]Hani karilar yapio ya pijamali parti bizde donlu anime partisi yapalim...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 senin autohypnosis de kaç rankin var :P[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
OneWayStreet Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 sorc lar en başta gruba büyük güç sagliyorlar ama oyun ilerledikçe wizardlar yildiz gibin parliyor
Hamatula Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Socererin büyüleri kazanması şöyle oluyor :Adam doğuştan ileride alacağı tüm büyülere doğuştan sahip ama büyü güçlerini kontrol etmeyi öğrenip tecrübe kazandıkça bunları kontrol etmeye ve doğru bir şekilde ortaya çıkarmayı öğreniyor...bence budur!
Grudge Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 budur diye bişey yok. tip güçlerini biyerlerden de çekiyo olabilir. tamamen settinge/karakterin backgrounduna bakar.[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me -The Legend of Selim Wormrider
Hamatula Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 tabii ki grudge :) ben sadece bana en güzel fantaziyi söyledim..önüne bence diye ekledim biliyorsun :)
Öne çıkan mesajlar