Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harakis Günlüğü - Bölüm 1


White_Rakkad

Öne çıkan mesajlar

Harakis Günlüğü -Bölüm 1
Harakis diye bulutların yukarısında bir diyar varmış..Bu diyarda sadece ama sadece Hanres denilen mavi tenli beyaz saçlı ve beyaz gözlü bir ırk yaşarmış.Bu diyarda bir sürü kaleler , şatolar vede köşe bucaklarda fakir ailelerin yaşadığı fasulye ağacından yapılma evler varmış.. Bu şehirde insanlar en zengin aile olmak için didinip dururlarmış.. Akşama kadar tüm çocuklar ormanlarda madenlerde ve nehirlerde para kazanmak için çalışırlarmış..Tanrıları Jelath gözünün tuttuğu evlere yardım edermiş ve çabuk para kazanmalarını sağlarmış.. Jaleth sadece çalışan evleri severmiş fasulye ağaçlarınından oluşan evde yaşayanlarada sadece acır ama yardım etmezmiş..Yüzyıllardan beri iki ev birbirine düşman ve dolayısıyla rakipmiş.. Bi biri bi diğeri en zengin ev olurmuş.. Bu evlerden biri Zineaden ailesine ait ve diğeri ise Uth Xare ailesine aitmiş..Bu ailelerden Zineaden olanı sevecen 3 kız vede 9 erkekden oluşan , çok çalışan bir aileymiş.. Babaları Laure Zineaden nehirde balık tutarken Uth Xare ailesinin bir üyesi tarafından nehre itilmişti ve şelaleden düşmüştü.. 2000 yıl yaşayan Hanres ırkında babalarının yaşı 800 dü ve bu onu genç yapardı ama ne yazıkkı bu nasıl olduğu sadece UTh Xare ailesi tarafından bilinen olayda Laore Zineaden ölmüştü..Zineaden ailesi Laore Zineaden in kendisi düşerek öldüğünü zannediyorlardı... Bu olayda çok etkilenmişlerdi fakat üzerinden 120 sene geçtiği için artık önemsemiyorlardı...Laoure Zineaden öldüğünde anne Monar yeni doğacak çocukları yani şimdiki 9. erkek çocuğa hamile idi.. Laore nin ölümünden çok etkilendiği için ve kendini ve karnında taşıdığı herşeyden habersiz çocuğa bakmadığı için.. 9. çocuk Scrash bir garip doğmuştu ve gittikçe kötü oluyordu 119 senede çok çok çok kötü old.. Diğer Hanres'li yaşıtları bu yaşta çok güzel ve genç olurlarki bu güzellik ve gençliklerini 1200 yaşına kadar devam ettirirler..Scrash ise kambur, bir gözünün olması gereken yerde değil fakat alnında olan mavi-siyah saçlı bir çocuktu fakat oda çalışıyor ailesi için didiniyordu.. Kendini toplumdan soyutlamıyordu ki Harakis de ne olursa olsun herkesin birbirine saygısı vardı.Hiç kimse onunla dalga geçmemiş ona kötü sözler aşağılayıcı sözler söylememişti Uth Xare ailesi bile çünkü biliyorlardıki saygısızlıki sadakatsizlik Jelath ın gözünden tamamen düşmeleri için başlıbaşına bir sebepdi..
****
Uth Xare ailesi ise sinsi, kolay yollardan para kazanan, katı kuralları olan ve diğer hanresler tarafından sevilmeyen bir aile idi..6 kız ve 10 erkek çocukları vardı, hamilelik süresi uzun olduğundan bu kadar çocuk yapmak bir annedin imkanı değildi dolayısıyla 2 anneleri vardı ve birde babaları vardı fakat iki anne olmasına rağmen Janeth in çocukları hem kendi anneleri hemde diğer çocukların annesi olan Stomra yı sevip sayarlardı aynı şey Stomranın çocukları içinde geçerliydi..Biri hariç, adı minoset olan bu kız sadece kendi annesini sevip sayardı ve Janeth den nefret ederki tabii ki bu içinde gizli bir nefretti ama davranışlarına dikkat edilirse farkedilebilirdi..
----------------------------------------------------
Sevilirse devam etmeyi düşünüyorum.. Değerli yorumlarınızı bekliyorum..[hline] 3 günde 184 kullanıcıya ulaşan forumumuzu daha da renkli yapmak için sizleri davet ediyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...