Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Futbolu


Spastik_Serce

Öne çıkan mesajlar

Dünya futbolunu takip ediyorum 7-8 aydan beri. Kafamda az çok kalitesiz ligleri topladım. Yunanistan, Belçika, Türkiye, Hollanda, İskoçya, Avusturya vs.

Neden bu ligler bu kadar kalitesiz. Hep 2 büyük takım olur. Onlar sürekli kazanır. Formunu koruyan şampiyon olur. Sezon sonunda avrupadan yada brezilayadan dinazor olmuş futbolclar alınır. Hep aynı döngü. Bu ligler cidden tat vermiyor. Yani şimdi kimse yanlış anlamasın. Fenerin önüne gelene 4-5 atması bana acaip sıkıcı geliyor. Yada iskoçyada abartısız her hafta Glasgow ve celtic in rakiplerine 3-4 civarında atmasıda acaip sıkıcı ve itici.


Bakıyorsun avrupa liglerine. Almanyada ilk 6 takım direk şampiyonluğa oynuyor. 1 incilik 3 puana bakıyor. yani sürekli çekişme heyecan var. Bizim ligimize baksan. Bu sene Fener mi şamp olur Gs mi? ( 2 takımlık lig) İtalya desen öyle. İngiltere aştı olayı zaten, ispanyayı söylemeye gerek yok. Fransa futboluda gelişiyor gittikçe. Geçen sene Marsilya uefa finalinde, Monaco şl finalinde. Bizim takımlara bakıyorsun. İtalyada küme düşmemek için kendini parçalayan takımı yenip gruptan cıkamıyorlar. Diğer gruba bakıyorsun. Almanya 2.ligi takımı Aachen AEK yı ezerek ikinci tura cıkıyor.

Her sene büyük transfer diye Avrupa ve brezilyadan dinazor olmuş topcuları topluyoruz. Hiç bir işe yaramıyor. Ne bilim adam Pr Ligi 10. su Anelkayı kadroya almıyor. Bizim türk takımları bunu yüzyılın transferi olarak görüyor.

Hollanda ve yunanistan ligi bile yükselişe geçti. Hem seyirci hemde futbol olarak. Bizde biraz kıpırdama var ama nafile.

Milli takım apayrı bir yer zaten. ŞL de 3 maçta 10 küsür gol yiyen defansı milli takım defansına koyan hocamız bile var. Uğur yıldırım çağırın türkiye milli takımına geleyim diyor. Kimseden ses seda yok. Adam gitti Hollanda Milli takımına. 2006 Almanya'ya kesinlikle gitmemiz gerek. Geçen sene euro 2004 te utanç içindeydim. Bulgaristan bile gitti, biz gidemedik. Almanyada ev sahibi gibi olucaz gidersek çünkü gurbetçiler büyük avantaj olucaktır. Ama nedendir bilinmez milli takım hocasının garip oyuncu seçimleri devam ediyor. Ya Daum çaresizlikten ümit ozatı sol kanada koyuyor. Ersun hoca sen neden koyuyorsun? adam mı kalmadı ya. Resmen hakaret gibi algılıyorum.

Şimdi türk futbolu sana mı kalmış diyiceksiniz. Bunlar sadece benim görüşüm. Avrupa ligleri gittikçe gelişiyor. Bizim ligimiz ve futbolumuz sürekli aynı sürekli banel. Galatasaray başarılar kazandı diyeceksiniz. Bence şansın yardımı çok oldu. Hagi birden büyük yıldız oldu, emre, okan yetişti, aynı şekilde ergün, popescu. Bunlar uyum sağladı. Yani 100 yılda bir olucak olay oldu. ( GS liyim) Sonuçta önümüzdeki yıllarda GS ve FB den böyle bir başarı beklemek hayal olur bence.

benim düşüncelerim bunlar sizinde fikirleriniz varsa paylaşalım.[signature][hline]Deli333
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle güzel Türkçen ve imla kurallarına dikkat ederek yazdığın için teşekkür ediyorum.

Yukarıdaki yazının altına düşünmeden imzamı atarım.Çok net bir şekilde şu anki durumumuzu anlatmışsın.kendi yorumlarıma gelince...

Benim asıl korkum önümüzdeki 2-3 yıl değil 5-10 hatta 20 yıl sonraki türk futbolu. Şöyle bir bakıyorum da... Genç yetenek diye adlandırdığımız çoğu yeteneği 3 büyüklerimiz arasındaki rekabet sebebiyle henüz olgunlaşmadan , futbol bilgileri henüz eyterli seviyeye gelmeden , bu büyük takımlarımızın as kadrosunda görüp kısa bir süre sonrasında da yıldızlarının söndüğüne tanık oluyoruz. Özellikle taraftarı olduğum Beşiktaş son 2-3 senedir bu hatayı oldukça sık tekrarlamakta ve hem kendi hem de Türk futbolu için büyük yanlışlar yapmakta.

Türk Futbolu için bir diğer sıkıntı ise A milli takımımızın gençlere kapalı olması. Ümit milli takımımız o kadar çok önemseniyorki , üst düzeyde bir futbolcu bile olsa , ümit milli takım yaş sınırını geçene kadar A milli takımda oynama şansını bulamıyor. Bugün Rooney diye bir yıldız varsa ve onu 17 yaşında dünya tanıyorsa bu Everton sayesinde değil İngiltere A milli takımı sayesinde olmuştur. Bu oyuncuya duyulan görevi -ki ben ondan daha üstün futbolcular olduğuna inanıyorum- Tuncay , İbrahim Akın , Faruk gibi futbolculara neden vermeyiz anlamıyorum.

daha çoook söylenicek şey var aslında ama , karnım acıktı kahvalt ıedicem siz devsam edin ben yetişirim size arkadan :D[signature][hline] MSN : [email protected]
--
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 26

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilhan cavcavin ben takimi bozduguna inanmiyorum. teknik direktore bi suru teklif vardi. iyi oyuncularina bi suru teklif vardi.
ve isteyen takimlar buyuk klupler, bu durumda istesende tutamazsin. saniyosunuz ki sozlesme imzalaninca butun kozlar klubun elinde, yok ole bisi. hic bir turlu isteyen klupler gibi memnun edemez genclerbirligi o adamlari. yani ilhan cavcav sorumlu degil.

turk futbolu hakkinda da fizbana katiliyorum. (gerci buna benzer bi yaziyi yazmistim daha onceki topiclerde :p)

ayriyetten yine baska konularda belirttigim kalitenin yukselmemesinin sebeplerinden biri yabanci kontejyani. avrupa birligi takimlari gibi olmadigi surece avrupada basari icin hagi,emre lazim.
turk oyunculardan daha iyi olan bi suru yabancida turklerden daha ucuz hem bonservis hem yillik ucret olarak.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ligdeki kalitenin yükselmesi için yapılması gereken bişeyde havuz sistemindeki gelir paylaşımının tekrar gözden geçirilmesi.

gelen paranın %60 ı 3 büyükler ve trabzonspor geri kalanı ise anadoludaki diğer takımlara gidiyor. ama unutulan bişey varki lig 18 takımdan olşuyor ve 4 takımın kendi arasında rekabet ettiği bir ligin izlenme oranıda artık düşecektir. neden için (bkz. premier lig)[signature][hline] MSN : [email protected]
--
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 26

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bence 4-5 yıl gerisine gidersek lig daha zewkliydi Kimin şampiyon kimin küme düştüğünü tahmin etmek zordu. Para kazanmak için daha büyük kluplere transferler olmasa daha zewkli bir lig olur.[signature][hline]"Reha acı var mı acı" Erman Toroğlu
"Ermancığım hava sıcak oralar nası?" Rehanın cevabı

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 24 Ocak 2005 16:16 tarihinde demiş ki:
türk futbolundaki temel eksiklik, anadoludaki insanın, fenerbahçe, galatasaray ve beşiktaş taraftarı olmasıdır. herkes kendi şehir takımını desteklese, ingilteredeki gibi, italyadaki gibi, gaziantep - diyarbakır maçında tribünler tıkabasa dolsa, hem gaziantep gelişir, hem gaziantep fenerbahçeyi galatasarayı zorlayacağından türkiyenin büyük takımları daha da büyür, hem de milli takım yeni başarılara imza atar.


tamamen budur türk futbolunun en kötü ve düzelmesi çok zor olan yanı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gençlerin iyi olduğu sene paso gençler maçlarına giderdik. bi ara 15 kişiyi filn bulmuştuk topluca giderek. ama türkiyenin en centilmen takımlarından denen gençlerbirliği taraftarı her maç gs fb veya bjkye küfrettiği için sonraki sene en önemli maç olan valenciaya sadece 2 kişi gitmiştik. kime sorsak adamlar bana küfrediyor niye gideyim diyor.

herkes şehrinin takımını tutsun demek kolay. önce o şehir takımıyla taraftarıyla birşeyleri hakedecek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
3 büyüklerin açlığı yüzünden bu haldeyiz.Anadolu takımlarından çıkan tüm yetenekli oyuncuları transfer etmek istiyorlar.Ee napsın tabi paraları yok gariplerimin,satıyorlar.Böyle olunca da 2.sınıf oyuncular oluyor hep Anadolu takımlarında.[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim...
Albert Einstein
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teknik direktörler bakımından da bence çok yetersiz durumdayız.alttan yetişmekte olan yüzlerce genç ve modern zihin yapısına sahip adam varken kulüplerimiz hala erdoğan arıca-hikmet karaman-sakıp özberk.. gibi adamların elinde dönüp duruyor
mehmet özdilek-aykut kocaman-rıza çalımbay-şaban parlayan.. gibi insanların önü açılmalı.başarıları ön planda tutulmalı.ersun yanal gibi bir kulüp teknik adamıda milli takıma gitmese çok başarılı olacaktı ama onuda eritiyoruz ne yazıkki.[signature][hline]***ultrAslan***
HERYERDEYİZ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...