Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hamidon öldürüldü. Hami raid çılgınlığı..


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Justice'da haftalardır çılgınlığa dönüşmüş olan, tüm L50'lerin kendisini adadığı bu vazife diğer serverlarda da başarıldı.

infinity post

freedom 1

freedom 2

bunlar da resimler

Winter lord çılgınlığı bittiğinden beri L45+ heroların yemeden içmeden raidler düzenlediği hami raid çılgınlığı genellikle olumsuz sonuç veriyormuş. Sanırım Tunch gibi bir organizatöre ihtiyaçları var.

Bu oyunda ilk kez duyduğum bir terim RAID LEADER.

FF meydanda toplanan L50 kalabalığını görmüşsünüzdür. Ben henüz katılamadım genelde bizim saatimizle 3-4 gibi toplanıyorlar çünkü. Her biri 8 kişilik 3-5 grup kuruluyor. Tüm gruplar raid leader'in komutasına giriyor. En kısa sürede 1'i türk takım (pati) olmak üzere bu radilerde Tunch'un kumandasında savaşmak isterim.

Enteresan bir not:

L50 regen scraper accoladeleri varsa, integration, instant healing, health ve regeneration(ismi bumuydu? ilk poweri health yükselten hani) hepsi 6 slot 50++ health dolu ise RA ile tek başına tanklayabiliyormuş hamidonu. Ama hiç end reduction takmadığı için atak yapamamıyormuş pek. Her saldırısında 4-16 health kalıyormuş ve 2. saldırıdan önce full doluyormuş health bar. Başka da hiçbir AT tanklayamıyormuş bu pelte gibi canavarı.

Gene de sonuç heroların tamamının yerde yattığı bir enteresan hal alıyormuş.

Bilginize...[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L45
Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L34
TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hamidon hakkında biraz bilgi vereyim,

Hamidon nedir?

Hamidon etrafında 34 tane mitochondria bulunan bir amip'tir. Bu mitochondria'lar 3 çeşit. Sarılar blaster gibi, yani dmg veriyor. Maviler, stun ediyor ve az miktarda dmg veriyor. Yeşiller ise hem hamidonu hem de mitochondria'ları heal etmekle meşguller hero'lara ilişmiyorlar.

Hamidon nerededir?

Hive'dedir. Founders Falldan Eden'e oradan da hive'e geçiliyor. Min security level 45. Gidip bir gezeyim göreyim diyeneri uyarayım monster doludur(L48-50). Her tür monster etrafta yaygın bir şekilde dolanıyor. DİKKAT: Devouring Swarm'lar her yükseklikte duruyor ve - fly, -teleport vuruyor. Bildiğiniz swarmlardan değil yani. Max yüksekliğe yükselseniz bile oralarda da varlar. 3 boyutda da tehlike var yani.

Neden bu kadar cazip? Nedir bu çılgınlığın sebebi?

Hami O adlı 11 çeşit epic enhacement. İnanılmaz değerli 1 adet enh alıyorsunuz her öldürdüğünüzde, ve en az 2 etkili her biri. 2 etkililer her bir özelliğin base/temel etkisini %50 artırıyor, 3 etkililer ise her bir özelliği %30 - %33 arttırıyor. Sanırım çılgınlığın sebebi daha anlaşılır oldu :)

Epic enhancement'ler en kötü zamanında bile SO'lardan ÇOK DAHA etkilidir. Sarı epic, yeşil SO'dan daha iyidir bir başka deyişle.

Şimdi bir bakalım. Nelermiş bu epic enhancementler.

Nucleolus Exposure - Damage and Accuracy: hem dmg hem acc %50 artıyor. Alpha strike için ideal

Centriole Exposure - Damage and Range: Eğer snipe bununla 6 slotlanırsa görüş menzilinin (doğal olarak agro range'in) dışına çıkıyor. Pek çok hero bunu teleporta takıyor %50 daha fazla mesafe gidiyorsun çünkü :)

Peroxisome Exposure - Damage and Mez: Mez knockback ve knock down hariç tüm status effect'lere verilen isim (Hold, sleep, stun, disorient v.b.) Controlerlar'ın favorisi. Bu enh. Eden Trial sonrasında da kazanılıyordu, o L41'di yanlış anımsamıyorsam

Endoplasm Exposure - Accuracy and Mez: ismi açıklıyor, her birini %50 artırıyor. Aoe Hold powerları için ideal.

Golgi Exposure - Heal and Endurance Reduction: Regen scraperlar'ın instant heal için yana yakıla aradıkları enh. Tek slotta hem %50 end reduction hem %50 heal :) Healer def. ve contr. için de faydalı.

Ribosome Exposure - Increase Damage Resistance and Endurance Reduction: Tankerlerin favorisi

Microfilament Exposure - Travel Speed Increase (Run, Fly, and Jump) plus Endurance Reduction: Eh tarvel kısımı pek de çekici değil. benim elimde bu olsa sadece %50 end reduction gibi düşünür togle'larımdan birine koyardım.

Lysosome Exposure - Increase ToHit and Defense Debuffs, and Increases Accuracy: Adı üzerinde. Yorumuna bakarak söylüyorum, smoke grenade'de çok işe yarıyormuş...

Enzyme Exposure - Increase ToHit and Defense Debuffs, and Endurance Reduction: Bunun da adı üzerinde. radiation infection'da max. faydaya ulaşırmış...

Membrane Exposure - Increase ToHit and Defense Buffs, and Increase Attack Rate: bir başka buff/debuff enh'i ama anlamadığım en iyi sonuç Elude demiş rehber. anlamadım ben :/

Cytoskeleton Exposure - Increase ToHit and Defense Buffs, and Endurance Reduction: Super reflex scraper ve ice tanker gibi def. togle'ı olanlar için.

İşte bu kadar sevgili pati kahramanları. Bir küçük not: Hami O'lar tek etki için de kullanılabilir.
Örneğin; Centriole Exposure - Damage and Range normalde range enh almayan melee ataklara konabiliyor. Elbette sadece %50 dmg artışı alıyorsunuz ama range etkisinden vazgeçip daha faydalı olacağını düşündüğünüz bir power'a koyabilirsiniz elbette.

En kısa sürede kendi katıldığım hami raid ve sonuçlarında karşılaşmak üzere.[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L45
Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L34
TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18

[Bu mesaj sostizm tarafından 21 Şubat 2005 14:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özet tablo da budur:

İsim.............etki.............................oran

Nucleolus......DAM + ACC ...........%50+%50
Centriole.......DAM + Range ........%50+%50
Peroxisome....DAM + "Mez" .........%50+%50
Endoplasm.....ACC + "Mez" .........%50+%50
Golgi.............HEAL + END ..........%50+%50
Ribosome.......RES + END ............%50+%50
Microfilament..Travel + END .........%50+%50
Lysosome.......-ToHit + -Def + ACC.%33+%33+%33
Enzyme.........-ToHit + -Def + END ..%33+%33+%33 Membrane......ToHit + DEF + RCH.....%33+%33+%33
Cytoskeleton..ToHit + DEF + END ....%33+%33+%33

RCH veren bi 2 etkili de olsamış keşke. ACC + RCH %50+%50 veya DMG + RCH mesela. Full auto'ma pek de yakışırmış.

Millet sanırım bazı powerlarını 6 slot epic yapmak için kastırıyor bu dönemde. Eh L50'lere uğraş lazım :) Hep PvP Hazırlığı bunlar. Takımınızda (veya karşı takımda) bir L50 enerji blaster olduğunu ve novasının 6 slot epic yüklü olduğunu düşünsenize?

Fantastik olur sanırım blaster, controler ve defender tayfası tek atakta yatar yere. Veya bir tankerin hem resistte hem de defansta cap'li olduğunu... hmm haydi hayırlısı....[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L48
Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L37
TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ENHler inanılmaz gerçekten. sanki bu ENHler epic poolpowerlarda es geçilen scrapperlar için düşünülmüş. health+endurance recovery scrapperdan başka kimin işine yararki diyor insan.

bu arada postta bol bol "tunch" okumak ayrıca mutlu etti beni.

*!şımarır , o yüzden başka bişey yazmaz :D*[signature][hline] MSN : [email protected]
--
CoH: Hüsamettin Invul Tanker LvL 28 En üst düzey Türk tanker
--
Dwinz, 15 Şubat 2005 19:38 tarihinde demiş ki:
sadistmisiniz , egoistmisiniz be höyt.!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yahu,

said:
tunch, 21 Şubat 2005 21:00 tarihinde demiş ki:
health+endurance recovery scrapperdan başka kimin işine yararki diyor insan.


Listeye baksana bir sürü mez, buff, debuff var. Ayrıca health + end reduction o dediğin, recovery değil. Bir emphaty defender elinde de çok değerli olacaktır sanırım. bence çok dengeli olmuş dağıtım. BU listede benim işime yarar bişey yok diyecek hiçbir powerset yok....[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L48
Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L37
TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LvL 45 olduğum anda gitmiştim Hive'e ve hayal kırıklığına uğramıştım. Avlanacak yeni bir yer ararken, kalabalık gurupla gitmediğin taktirde başa çıkamayacağın tonla Monster'la karşılaşmak hoş olmamıştı. Ortada duran bu lolipop misali Hamidoların tadına bakıyım diye yanaşmamla beraber lvl 45'teki ilk debt'imide almıştım:).

Kısmet olursa herkes 50 olduğu vakit yoklarız şunları:D.[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eveeeetttt,

Her zaman oldugu gibi PATI toparlanincaya kadar gidip kendisiyle bir tanisalim dedim ve bugun erken saatlerde The Hive meydaninda kendisiyle bulustuk.

Cenk oncesi gozlemlerimi kisaca yazmam gerekirse ana hucre 47120 ve etrafindaki benekler ise 27000 health e sahip. E bunda ne var; bi sey yok sadece bu beneklerden 33 tane var. :)

Yaklastiginiz anda her yandan ustunuze yagmur gibi saldirilar gonderen bu beneklerin menzili de oldukca fazla. Soyleki oyunda benim gordugum en uzun menzilli silah gucu Fake Nemesisler idi. Bu benekler ise hemen hemen 2-3 kati daha uzak bir mesafeyi gorebiliyor ve isabetli olarak vurabiliyor.

Gelelim yok edilisine... Buyuk muharebe baslamadan hemen once The Hive icerisinde sadece Lvl 49 ve 50 lerden olusan 173 adet hero search ekraninda tespit edilmistir ki bu sayiyi normal zamanda bahsi gecen ekranda gormek mumkun olmuyor.

Her AT nin mutlak lazim oldugu ozellikle defender ve controller in cok onemli oldugunu farkettim. Saldiri butun gruplar hazir oluncaya kadar baslamiyor. Saldiri baslamasina yakin teamlerin hepsi bir tek kisiye tabi olarak saldiriya geciyor. Bahsi gecen hero kumandan edasiyla nereye gidilmesi hangi benegin vurulmasi yada hangi heronun hedefine ates edilmesi gibi komutlari Broadcast/Request yayini ile duyuruyor. Saldiriyi yapabilmek icin yeterince yaklasmak mumkun olmadigindan gecici olarak kazanilan Nemesis silahlari burda devreye giriyor. Blasterlerin snipe lari ise ancak 5-8 benek oldurulunce menzil icerisine giriyor ve ise yariyor. Bu arada Hamidon cok yavas bir sekilde hareket halinde ve tabi sizde ayni yavaslikla ve mutlak grup icerisinde kalarak hareket etmek zorundasiniz. Grupta surekli heal basan 8 defendera ragmen (4 yada 5 team vardi) yatanlarin sayisi oldukca fazla. Bir anda health barinizin sifir ve yeniden tam dolu oldugunu goruyorsunuz. Inanilmaz bir hizla hic sasmadan bu hucum devam ediyor ve elbette ilk hedefler hucreyi yenileyen yesil beneklere. Yesil benekler tamamen bittiginde sira mavi-yesil olanlara ve en sonda sarilara geliyor. Benekler tamamen kayboldugunda ise hucreye saldirmadan bir sure beklemek ve dinlenmek gerekiyor. Bu arada bu islemler maalesef hic kolay degil. Hele serde biraz yigitlik varsa defalarca dusuyorsunuz. Neden? Sadece yigitlik degil tabi bir anda tum defansiniz kapaniveriyor ve tam anlamiyla savunmasiz kaliyorsunuz. Bunun icindir ki buyuk gruptan ayrilmamak ve Controller larin buyuk bubble larinin icinden cikmamak sart. E tabi bu arada olusan lag ve gurultuyu tarif etmem de mumkun degil.

Hamidonun cekirdegini yok etmek ise benekleri yok etmekten cok daha zor. Neden mi; oncelikle hamidon arada bir kayboluyor. Oyleki tamamen hedefinizden siliniyor ve geri donusu cok kuvvetli. Scrapper ve Controller larin bu esnada hamidonu tutabilmeleri cok onemli. Yine bu esneda yuzlerce pet hamidonun son bulundugu noktanin etrafini sarmis beklemekteler. Petler ayrica bir onemli cunku Hamidonun ortaya cikisi ve kaybolmasi saniyeler ile olculuyor. Bu arada hedeflemeniz ve vurmaniz cok zor. Hatta grupta hami yi kaybettik vazgecelim gibi konusmalari da duyabiliyorsunuz. Bikmadan usanmadan bekleyenler ise Hamidonun cok yavas ama kararli bir sekilde yok edilmesini gorebilirler. Hamidon bildiniz gibi bir Devouring Earth -ki bu oyunda benim en sevmedigim mob- turudur. Yok olmasi ile birlikte etrafta onlarca gorunmeyen kucuk hamidonlar ortaya cikiyor. Iste bu noktada da petlerin saldirisini izlemek cok zevkli. Daha sonra mi?

Broadcast ten elde edilen enhancementlerin degis tokusu basliyor. Ben sahsen bu takasa girmedim. Elimde harika 2 adet Peroxisome Exposure bulunmakta. Sosti nin de yazdigi gibi Enhance Damage & Mez ozelligi bulunuyor. Nerede mi kullandim. Inanin karar veremedim hala dusunuyorum.

Genel itibari ile cok fazla sayida heronun bir ordu gibi hucum etmesi zevkli gibi gelsede sonuna dogru sadece Enhancement icin yapilan bir akinin icerisinde bulunmak o zevki kaybettiriyor. Hele cok yogun bir bicimde lag sorunu da yasarsaniz tuz biber oluyor. Ama hakkaten enhancementlar icin deger diye dusunmekten de kendinizi alamiyorsunuz...

Katilmak isteyenler: TR saati ile sabah 0400-0430 sularinda USA East saati ile 2030 da gruplar toplaniyor. Bilginize...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel anlatmışsın Yusuf. Teşekkürler...

Ben hamidoyu görünce, hele ki phase shift açıkken yaklaşmaya başladığımda inanılmaz bir mesafeden üzerime saldırı, ışın yağmuru başladığında bu yaratığın İMKANSIZ olduğunu düşünmeye başlamıştım. Tebrik ederim, enhancementlerın da hayırlı uğurlu olsun.

Sorularım:

1.Hive/çukur içindeki çevre monsterları öldürdünüz mü başladığınız zaman?
2.Enh. level kaç geldi sana? Ve neden 2 tane? Forumlarda 1'er tane diye okumuştum.
3.Toplam ne kadar sürede zaferi elde ettiniz?
4. Tanking mümkün olabildi mi?

Bu kalabalıkta buff almak da çok ilginç olsa gerek. kaç buble aldığını veya kaç AM, RA basıldığını bile sayamamış olmalısın.
Scraperlerin (regen) nasıl olup ta tüm instant healing ve integration slotlarını heal doldurup, end. reductionsuz açık tutabildiklerini de anlayabiliyorum şimdi.

Çok çekici görünüyor. PvP arenasında kimin üstün olcağıda hamido zafer sayısına bağlı olacağını düşünmekteyim desem.

Kutlarım...[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L48
Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L37
TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sostizm, 23 Şubat 2005 12:19 tarihinde demiş ki:
1.Hive/çukur içindeki çevre monsterları öldürdünüz mü başladığınız zaman?
2.Enh. level kaç geldi sana? Ve neden 2 tane? Forumlarda 1'er tane diye okumuştum.
3.Toplam ne kadar sürede zaferi elde ettiniz?
4. Tanking mümkün olabildi mi?


1. Cukur icerisindeki monsterlari elbette onceden oldurmek gerekiyor ve bu arada elbette Hamidon saldiriyor ve kayiplar oluyor ama onlari oldurmeden guvenli bicimde yaklasmak mumkun deil.
2. 2 tane Lvl 50 aldim. Neden 2 tane bilmiyorum. Ama bunun verilen zararla orantili olabilecegini dusunuyorum. Yani 4 kere olmemein sebebi iyice yaklasip snipe kullanma istegimdi. Defalarca da bunu yaptim. Tam olarak yaklastigimizda da full attack uyguladim. Burada belirtmem gerekiyor ki bazilarinin enh alamadigini duydum. Hatta gene alamadim diyorlardi. Bilmiyorum. :(
3. Acikcasi zamana cok dikkat edemedim ama 1,5-2 saat surdu sanirim. Yani toplanma ve tek tek hedeflere saldirma oldukca uzun bir surec.
4. Tanking kesinlikle cok basarili idi. Yalniz bizde mind controller lar bu anlamda cok calistilar. Scrapperlardan cok controller larin bulunmasi belki de beni yaniltmis olabilir ama ben o sekilde gordum.
5. Buble almadik zaten o kalabalikta buble basmak mumkun deil. Saldiri aninda dedigim gibi 8 defender inanilmaz bicimde instant healing uyguluyor. Healing almaktan powerlara basamiyorsun bile diyebilirim.

En kisa zaman da birlikte yapmak dilegiyle, tesekkurler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugun bir kez daha deneme ve gozlemleme firsatim oldu. Biraz gec kaldigim icin herhangi bir gruba giremedim ve grup disinda ikende enh alip alamayacagimi merak ettim. Grubun yapacagi hareketleri onceden bildigim icin onlardan biri gibi hareket ettim ve son asamada yani Haminin kaybolma asmasinda yeni bir seyi de ogrenmis oldum. Hamidonun tanklanmasi esnasinda eger Hamidonun buble nin icine herhangi bir blaster girerse yada hold disinda baska bir power ile saldirilirsa Hamidon kendini tamamen yeniliyor. Bu nedenle broadcasttan bir kac dilden birden yayin yapiliyor. Turkcesini de farkli bir bicimde ben dile getirdim ama sanirim benden baska Turk olmadigindan anladiklarina dair bir mesaj da gelmedi. :lol: Anlayacaginiz cidden organize bir olay. Sanirim issue 4 de gelecegi soylenen 2 teamin birlesmesi olayi bu raid olayini iyice abartacak.

Evet merakima gelince; bugun farkli bir enh elde ettim ama sadece 1 tane idi. Daha sonra da dun elde ettiklerimin birini de degistirdim. Simdi elimde 3 tane harika Lvl 50 epic enhancement lar bulunmakta ve hala bir yere kullanamadim. :) Elimdekiler;
Peroxisome Exposure-Dam&Mez
Centriole Exposure-Dam&Range
Nucleus Exposure-Dam&Acc
(Blaster arkadaslardan epic enh ler icin neresinin uygun olabilecegine dair fikirlerini bekliyorum)

Bu arada Hamidonu oldurmeye gelenler arasinda 47 lerde vardi ve onlarinda kendi level larinda epic enh aldigini degis tokus esnasinda gormus oldum.

Yarin tekrar denemeyi dusunuyorum. Gruplar TR saati ile 03:20 gibi The Hive de toplaniyorlar. 50 lere duyurulur.

[Bu mesaj Zorba tarafından 24 Şubat 2005 10:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ben ve pitx'de "ami O"sahiplerinin arasında katıldık...
Yusufa ve Pitx'e 2şer bana 1 adet Hami O düştü. (L50 Dmg and Mez)

Çok enteresan bi geceydi ama öyle de onlarca kez yapılacak bir şey değil sanki.[signature][hline]COH:
AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L48
Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L37
TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya isin ucunda PvP olmasa bende sanmiyorum. Nitekim aylardir duran Hamidona saldiri su aralar moda oldu. Eh HO lara da deger yani...

Aslinda sanirim insanlar birlikte ortak birseyi yapmaktan ve bunu eski takim arkadaslariyla/SG grubuyla yapmaktan mutluluk duyuyorlar. Bence yani...

Mesela; Keyzar gelse team lideri olsa, Husamettin broadcasttan AdaSu'nun hedefini alin dese felan nasil olur?[signature][hline]Bosh degilim, bosh ta degilim, bosh tada degilim
CoH;
YILDIRIM - AR Blaster - Hero of the City
Zalim - Lvl 42 - Peacebringer
Top - Rock - Lvl 8 - Earth Controller
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...