Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bir server kurdum. Cafe içi çalıştırıyorum ip olarak 10.0.0.9 görüyor. sphere.ini den gerçek ip mi yazıyorum ama yinede ip olarak 10.0.0.9 dan açılıyor sphere. Serverı dışarıya nasıl açabilirim. Yardımcı olabilir misiniz?
Mesaj tarihi:
www.ipadresimne.com a gir orada senin ip yazıo

o ip i al

sphere.ini de ip adresi ayarlari bölümlerine yaz.

milletede o siteden aldıgın ip yi ver.[signature][hline]Ultima'yı Bıraktınız mı?
Sizi Yeniden Başlatacaz!!!!
Mesaj tarihi:
arkadaşdaki sorunun aynısı bendede oluyor ben cafedede değilim evimdeyim ve tek makina var zoom x3 modem kullanıyorum eternetli ip olarak ise lan ip alıyoruz 10.0.0.3 ve 14 arası... ip adresime baktığımda 81.213.200.38 bunu alıyorum fakat sphere bu ip görmüyor dışarıdan biri girmek istediğinde lan iple bağlanamıyor doğal olarak... lan ip yerine 81.xx.xx.xx şeklindeki ipi nasıl alabiliriz tek makinaya....

Zoom modemin sitesine girdiğimde şöyle bir cevap buldum

[li]Internet üzerinde oyun oynamak, Netmeeting kullanmak veya buna benzer portlarımı açmama gereken bir uygulama kullanmak istiyorsam ne yapmalıyım?

Zoom ADSL X3 , X4 ve X5 modemler firewall korumalıdır ve tüm portlar kapalıdır. Modem üzerinden dışarıdan erişim istiyorsanız(Online Oyun, NetMeeting, Uzaktan Erişim gibi..) modemin portlarını kullanacağınız uygulamaya göre açmalısınız. Bunu 3 şekilde yapabilirsiniz.

Virtual Server

ADVANCED SETUP ekranından, VIRTUAL SERVER ı seçin.

1. Public Port ve Private Port alanına port no'sunu girin( Mesela 80 no'lu port)

2. Port Type'ını seçin (TCP veya UDP)

3. Serverin IP adresini Host IP Address alanına girin (EX: 10.0.0.15)

4. Add This Setting e basın

5. Write Settings to Flash and Reboot a basın

6. Aynı zamanda Ethernet kartının IP sinede (EX:10.0.0.15) verin

7. Ağ geçidi ve DNS 'ede modemin IP(10.0.0.2) sini verin
IP Adres :10.0.0.15
Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0
Varsayılan Ağ Geçidi :10.0.0.2
DNS :10.0.0.2

DMZ

Bu fonksiyonu enable yaptığınız zaman tüm portlar açık olacağı için modeminiz ve bilgisayarınız tamamiyle korumasız olacaktır.
ADVANCED SETUP ekranından, DMZ yi seçin.

1. Gelen menüden Enable yapın

2. Serverin IP adresini Host IP Address alanına girin (EX: 10.0.0.15)

3. Save Changes e basın

4. Write Settings to Flash and Reboot a basın

5. Aynı zamanda Ethernet kartının IP sinede (EX:10.0.0.15) verin

6. Ağ geçidi ve DNS 'ede modemin IP(10.0.0.2) sini verin
IP Adres :10.0.0.15
Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0
Varsayılan Ağ Geçidi :10.0.0.2
DNS :10.0.0.2

Half Bridge

Bu fonksiyonu Enable yaptığınız zaman sadece bir bilgisayar Internete girebilir ADVANCED SETUP ekranından

1. Miscellaneous Configuration ekranından PPP Half Bridge' i Enable yapın,

2. LAN Settings bölümünde "User Mode: Single" yapın

3. Save Changes ve Write Settings to Flash and Reboot'a basın.

4. Confirm yapın

Aşağıdaki linkte portlarla ilgili bilgi var. Faydası olabilir. http://www.practicallynetworked.com/sharing/app_port_list.htm

Aşağıdaki link'den portlarınızın açık olup olmadığını test edebilirsiniz
http://www.securitymetrics.com/portscan.adp [/li]

bu işlemi yaptıkdan sonra 81.xx.xx.xx şeklinde ip alıyorum fakat 1 dakka sonra ip 81.xx.xx.xy gibisinden değişiyor ayrıntılara bakıyorum "kira alındı 2/23/2005 04:09:10" ve "kiranın sona ermesi 2/23/2005 04:10:10" şeklinde gösteriyor ama normal lan ipli hali var iken kira sona ermesi 33 sene gibi bir fark gösteriyor.... anlata bildimmi bilmem bu kira süresini nasıl uzata biliriz....
  • Yeni Oluştur...