ReDDoG Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Windows'un en büyük rakibi Linux'tan yeni bir Türk işletim sistemi doğdu; Turkix. Linux taban alınarak hazırlanan Turkix, Emre Sokullu başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanan bir işletim sistemi. Bilgisayara kurmadan, CD üzerinden çalışabilme yeteneğine sahip Turkix'in, virüs ve çeşitli güvenlik sorunlarından muzdarip olmayacağını belirtiyor Sokullu. Türkçe olması, Windows benzeri dosyalama sistemi, CD üzerinden çalışabilmesi ve Windows'la bilgisayardaş olabilmesi sayesinde Turkix başarılı bir sistem olacağa benziyor. Ayrıca ABD ve Fransa'dan bazı firmalar şimdiden bu Türk ürününe talip. daha fazla bilgi için kaynak a[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 sc leri fena değil ama indirip denemedim[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 vay be[signature][hline]Aliko the Animal Tamer -Paticik UO- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Bu çok güzel bir haber , yakında Tübitak'tan gelicek haberleri bekliyorum , Onlarda E-devlet projesi için linux tabanı kullanıcaklar o manyak olucak ...[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | -------------------------------------------------------------- Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim -------------------------------------------------------------- | Sahip olduğun gücü asla gösterme ! |B_L Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Sifirdan yazilan enux ve istanbulX'a ilgi gosterin. Herhangi bir linux distrosu deil, sifirdan yazilmis bir cekirdek ve isletim sistemi.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: Befounder, 24 Şubat 2005 09:56 tarihinde demiş ki: Sifirdan yazilan enux ve istanbulX'a ilgi gosterin. Herhangi bir linux distrosu deil, sifirdan yazilmis bir cekirdek ve isletim sistemi. +9999999999999999999999999999999999................. türklerin işletim sistemi falan yazdığı yok zaten ipini koparan linuz dağıtımı çıkartıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Crim'in dediğine kanıt isteyenler çanakkale 18 mart üni ftp sindeki haydar linux a göz atabilirler ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 tam olarak yanlis degil aslinda, enux yeni bir cekirdek, istanbulx ve efsane de parcalari. hatta yeni bir file system filan yaziyorlardi. siteleri gocuk o baska :) edit: (kaynak: bt turk) - Tamamen sıfırdan tasarlanmıştır. Hiçbir dağıtım üzerine inşa edilmemiştir. - Kurulabilen ve yürütülebilen bir işletim sistemidir, bir Live CD uygulaması değildir. - Kendine özgü yönetim ve yapılandırma yazılımlarına sahiptir. - Yalnızca oluşturulan yazılımlar değil, bütün yazılım geliştirme süreci de kamuya açıktır. - 0.1.6-sinan versiyonunda Linux çekirdek kullanılmıştır. Önümüzdeki yıl için FreeBSD çekirdeğinin kullanılması planlanmaktadır. - istanbuLX tam bir işletim sistemi olarak düşünülmüş ve Enux çekirdek projesi ile birlikte yürütülmektedir. Enux, yine sıfırdan yazılan Linux veya FreeBSD'den bağımsız bir işletim sistemi çekirdeğidir. - istanbuLX projesi tamamen bilimsel değeri olan bilgi ve yazılımlar üretmek için başlatılmıştır. Üretilen ürünleri isteyen şahıs veya şirketler ticari amaçlarla bizden izinsiz ve kapalı kod olarak kullanabilir. Ancak istanbuLX organizasyonunun kendisi hiçbir ticari amaç gütmemektedir ve bütün yazılımlarını açık kod olarak geliştirmektedir. [Bu mesaj Befounder tarafından 24 Şubat 2005 12:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 turkce linux dagitimi olarak Pardus var yeni yeni yapilan, Ulusal Dagitim Projesi'nin (www.uludag.org.tr) - tubitak'tan. daha denemedim, ama cdsini cektim, onumde duruyo hehe :)[signature][hline]wastiee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReBeL Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 bi de coook eskiden hatırlıyorum turkuaz diye bisi mi wardi ?[signature][hline]A METAL HEART IS HARD TO TEAR APART Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlizarD Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 turkix ismini duyunca dalga geçiyosun zannettim bukadar kopyalamasaydı yazık olucak isimi korsan işletim yapan türk firması gibi:D[signature][hline]In the name of desperation I call your name A lamentation I sigh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: ReBeL, 24 Şubat 2005 12:26 tarihinde demiş ki: bi de coook eskiden hatırlıyorum turkuaz diye bisi mi wardi ? vardı sonra aynı tayfa gelecek linux oldu işte..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 windowz dosya hiyeraşisini kullanıyormuş + birkaç iyi yönü de varmış ama 0dan yazılmamış bi linux tırtasyonu[signature][hline]kullar arasında en ayıbım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 İstanbul X in web sitesi açılmıyor...[signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Firefox Kullanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: nameless13, 24 Şubat 2005 16:29 tarihinde demiş ki: windowz dosya hiyeraşisini kullanıyormuş ayıp.. yakışmaz. rajona ters. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2005 İstanbulX aynı linux yapısını kullanıyor. Yapısı falan aynı file system ları . Çekirdekleri falan farklı. Ama İstanbulX de X kullanıo FSH kullanıo vs vs...[signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Firefox Kullanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar