Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk mamülü işletim sistemi

ReDDoG

Öne çıkan mesajlar

Windows'un en büyük rakibi Linux'tan yeni bir Türk işletim sistemi doğdu; Turkix. Linux taban alınarak hazırlanan Turkix, Emre Sokullu başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanan bir işletim sistemi. Bilgisayara kurmadan, CD üzerinden çalışabilme yeteneğine sahip Turkix'in, virüs ve çeşitli güvenlik sorunlarından muzdarip olmayacağını belirtiyor Sokullu.

Türkçe olması, Windows benzeri dosyalama sistemi, CD üzerinden çalışabilmesi ve Windows'la bilgisayardaş olabilmesi sayesinde Turkix başarılı bir sistem olacağa benziyor. Ayrıca ABD ve Fransa'dan bazı firmalar şimdiden bu Türk ürününe talip.
daha fazla bilgi için kaynak a[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu çok güzel bir haber , yakında Tübitak'tan gelicek haberleri bekliyorum , Onlarda E-devlet projesi için linux tabanı kullanıcaklar o manyak olucak ...[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
--------------------------------------------------------------
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
--------------------------------------------------------------
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|B_L
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Befounder, 24 Şubat 2005 09:56 tarihinde demiş ki:
Sifirdan yazilan enux ve istanbulX'a ilgi gosterin. Herhangi bir linux distrosu deil, sifirdan yazilmis bir cekirdek ve isletim sistemi.

+9999999999999999999999999999999999.................
türklerin işletim sistemi falan yazdığı yok zaten ipini koparan linuz dağıtımı çıkartıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

tam olarak yanlis degil aslinda, enux yeni bir cekirdek, istanbulx ve efsane de parcalari. hatta yeni bir file system filan yaziyorlardi. siteleri gocuk o baska :)

edit: (kaynak: bt turk)
- Tamamen sıfırdan tasarlanmıştır. Hiçbir dağıtım üzerine inşa edilmemiştir.
- Kurulabilen ve yürütülebilen bir işletim sistemidir, bir Live CD uygulaması değildir.
- Kendine özgü yönetim ve yapılandırma yazılımlarına sahiptir.
- Yalnızca oluşturulan yazılımlar değil, bütün yazılım geliştirme süreci de kamuya açıktır.
- 0.1.6-sinan versiyonunda Linux çekirdek kullanılmıştır. Önümüzdeki yıl için FreeBSD çekirdeğinin kullanılması planlanmaktadır.
- istanbuLX tam bir işletim sistemi olarak düşünülmüş ve Enux çekirdek projesi ile birlikte yürütülmektedir. Enux, yine sıfırdan yazılan Linux veya FreeBSD'den bağımsız bir işletim sistemi çekirdeğidir.
- istanbuLX projesi tamamen bilimsel değeri olan bilgi ve yazılımlar üretmek için başlatılmıştır. Üretilen ürünleri isteyen şahıs veya şirketler ticari amaçlarla bizden izinsiz ve kapalı kod olarak kullanabilir. Ancak istanbuLX organizasyonunun kendisi hiçbir ticari amaç gütmemektedir ve bütün yazılımlarını açık kod olarak geliştirmektedir.

[Bu mesaj Befounder tarafından 24 Şubat 2005 12:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...