Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kickbox hakkındakı yorumlarınız


se7en

Öne çıkan mesajlar

evet arkadaslar kıckbox yapanlara soruorm nasıl bır spor sızce kac ayda haftada uc defa saglam calısarak ıyı bır vucuda sahıp olurumm ( fıght clubtakı brad pitt) :P gibi sanırım bıraz uctum ama yıne de merak ettım ve de bu sporda buruna cok darbe alınıyor mu boksdakı gıbı[signature][hline]kaybetcek birşeyi olmayan insandan korkacaksın..!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yemiyorsun kendimden biliyorum.Gerçi ben iri sayılırım belki ondandır:) Antremanları anlatayım.3e ayrılır genelde
Dayanıklık antremanı: Direk fitness gibi çalışıyorsun.Koşu ve değişik egzersizler.Kum torbasında çalışma,gölge boksu gibi...
Teknik Antremanı:Bu kısımda hoca belirli teknikler gösterir ve siz onu yalnız ya da rakibinizle karşılıklı olarak uygularsınız.Burda minmum temas vardır önemli olan tekniktir
Ring yani Karşılıklı dövüş:(En sevdiğim)Burda adından da anlaşılacağı gibi karşılıklı dövüşürsünüz.Genelde öğrendiğiniz teknikleri uygular ve eksikleri görürsünüz.KArşı taraf size zarar vermek istemediği sürece ya da ayı olmadığı sürece hasar almazsınız.Sonuçta koruyucu şeyler takacaksınız.
İstemeyenler son antremana katılmak zorunda değildir.Zaten ilk ay hoca genelde almaz o tip antremana.Bilir ki tekniklere ve vucudunda hakim değilsen sakatlanabilir veya rakibini sakatlayabilirsin.Bunun dışında profesyonel olarak yapmadığınız sürece dayak yemekten korkmayın.
Müsabakaya çıkacaksanız da full kontactolanından uzak durun.Orda sınır yoktur.Allah ne verdiyse vururlar.
Light kontact iyidir.Rakibiniz size sert vuramaz.Vurursa uyarı alır ve sizi nakavt ederse maçı kaybeder.Light kontact olayı budur.
Bir de semi contact var o hepten beter bi şey.Orda puanlama saldırı tekniğine ve dokunuşa göre yapılır.Yani adama vuramasanız ama güzel bir teknikle saldırısanız bile puan alırlar.Ringin çevresinde iplerin yanında 4 tane hakem izeler ve puanlama hemen yapılır.Diğerlerinde ise maç sonu belli olur kimin kazandığı

[Bu mesaj Odrin tarafından 25 Şubat 2005 04:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
Topak up.

Yeni üye olduğum spor salonundaki kickbox antremanına katıldım ilk defa. Toplam 1,5 saat falan sürdü, ilk yarım saati falan ısınma. Sonra teknik antremanı vardı. Bir eşle sırayla teknik çalışıyorsun. Biri eldiverleri yukarda tutuyor öbürü vuruyor falan. Baya sürdü. Ondan sonra da tecrübeliler ring'de değişimli çalışırken biz çömezler kum torbalarını hırpaladık. Daha doğrusu onlar bizi hırpaladı.

Benle birlikte 2 kişi daha vardı ilk defa katılan. Daha önce pek spor yapmıyorlarmış. Yarım saat sonra ellerini yukarda tutamıyorlardı. Ben bi yıldır falan spor salonuna gitmenin yararını gördüm. Pek yormadı teknik antremanları. Sadece 1,5 saat yalın ayak zıplayıp durmaktan ayaklarım su topladı. Adam gibi yürüyemiyorum şu anda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...