silencer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 said: Apache, 23 Şubat 2005 23:13 tarihinde demiş ki: tanriya küfür eden atatürkmü anlamadım? böyle sallama bir hadiseyi ilk senden duyduğum için merak ettim. sallama bir hadise? net bir önyargı, hmm.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98. "resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 said: demirbilek2, 23 Şubat 2005 23:10 tarihinde demiş ki: ''Goremiyorsun''? Zaten butun yazi boyunca bunu soyleyen benim. çarklarla kastettiğim şeyin avrupanın endüstriyel gücü olduğu ilüzyonuna ilk başta kapılan sensin, bir daha oku, normların döndürdüğü çark ile kastım sanayii değil. neyse, sen takma kafana.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98. "resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Avrupa'nın kölesi olmak başkadır, Avrupa'nın gelişimini takip etmek başkadır. Yapılması gereken 2.dir. AB de bu takibe dahildir. Atatürk'ün konuşmalarından parçalar kesmek yanlıştır. Söylenme amaçlarının tam yansıtılması için tüm konuşmaya bakılmalı ve onun her zaman dediği gibi, teknoloji ve medeniyetin beşiği olan Avrupa sadece bir hedef değil, geçilmesi gereken bir amaç olmalıdır.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Silencer bu tavirlarla nasil bir tartisma yurutmeyi dusunuyorsun? kendine gel ... Kisisel saldirilarla nereye varabilirsin? boyle mi susturacaksin farkli fikirleri? Benim sozde 'dusuk seviyeme' ragmen, senin hakkinda tek bir kisisel yorumum oldu mu? Saglam bir iddian varsa, olgun bir sekilde onu tartisalim, kavga etmek istedigim zaman World of Warcraft'te Pking yaparim. Yani herseyin yeri var, bu uslubun yeri bu forumlar degil ;) [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 23 Şubat 2005 23:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: demirbilek2, 23 Şubat 2005 23:24 tarihinde demiş ki: Silencer bu tavirlarla nasil bir tartisma yurutmeyi dusunuyorsun? [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 23 Şubat 2005 23:27 tarihinde değiştirilmiştir] bir tartışma yürüttüğümü kim iddia ediyor? penth haklısın.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98. "resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 [spo1=himaye]lol kimse kolesi olmak istemez ki. oyle dusunse bile bunu kabul etmez, kelimenin icerdigi iticilikten dolayi. manda'yi savunanlar TR'nin kotu olmasini mi istiyo, hyr, onlar da iyi olmasini istiyo ve bunun yolunun bu sekilde olacagini savunuyo. [/spo] bi sey sorucam, simdi 3 kesim olustu: bati, dogu, icedonuk kesim. biz doguya bakiyoduk, batirdik. sonra batiya donduk iyilestik. sonra icedonduk yine batirdik. neden bi daha bati'ya donmeyelim? (kimsenin kolesi degiliz, hicbi mandayi da kabul etmiyoruz, spekulasyon yaratmayin hemen)[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 yorumları okuadım soylendimi bilmiyorum ama tam su ana için soylenmiş gibi bi laf sunda insanlara yoneticilere bol bol gosterilmeli okutulmalı kesinlikle[signature][hline] [/url]benim moderator oldugum site su an cok bişi yok ama siz gelin kayıt olun buyutelim slash kotu solo yazmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 atatürk ilkeleri koyardı. şuna katılın, şunu yapın demezdi. o muassır medeniyetler seviyesinde, dimdik, onurlu, medeni, demokratik bir ülke hayal etti ve bunun için gerkenleri yaptı. bize bir cumhuriyet armağan/emanet etti, onun naciz vücudu elbetteki toprak olmuştur ancak türkiye cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. elbetteki gerisi bizim bileceğimiz iştir. 17 aralıkta neredeyse masadan kalkılacaktı ne oldu gene onlar tutuştu. bu bir oyun ve kuralları var ona göre oynamak gerekir. bir yanlış yaparlarsa gerekeni yaparız nedir yani.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 çok doğru!adam çok ilerigörüşlüydü ya o yönüne hayranım![signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: silencer, 24 Şubat 2005 12:49 tarihinde demiş ki: bir tartışma yürüttüğümü kim iddia ediyor? Neyse Fazla uzatmaya gerek yok. Verecek cevap bulamadin, dusunce seviyesinde tartisacak uslubu koruyamadin, isi kisisel saldirilara, kavgaya donusturmeye calistin. Bu uslupta bence de tartisma denmez, baska bir sey denir. Ha boyle tavirlarla benim dusuncelerimi, fikirlerimi bastiramazsin, susturamazsin. Ben susmam, 'aa tuh ne kotu laflar yedik' falan demem, hic bir seyden de korkmam, onu pesin olarak soyleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 atatürk'ün acaba günümüze uyarlanabilecek başka düşünceleri söz konusu mudur? emin olun, bir girişirsek allak bullak ederiz ortalığı. milletler cemiyeti için söylenmiş bir lafı şimdi ab'ye uyarlamamalıyız. biraz milletler cemiyeti'ni, ne olup ne olmadığını, olamadığını, o dönemdeki milletler cemiyetinin etkili olduğu iç meselelerimizi ve milletler cemiyetinin akıbetini falan araştırırsanız, sözün doğruluğunu ayrıca anlarsınız. kendisiyle tartıştığımı sanan muhterem b@b k3nk: fikirlerini değiştirmek için kim neden emek ve zaman harcasın ki? "bir devlet diğer bir devleti aslında o kadar da sevmez" diyerek, konuya olan yatkınlığını gösterdin. ben de her aklı selim ve belirli bir yaşın üstündeki mantıklı düşünebilen insanın yapacağı gibi ihtişamlı varlığını hürmetle selamlıyorum, bundan sonraki yazışmalarınızı aşağı kasımpaşa semtindeki (bazı arkadaşlarımız itiraz edebilirler şimdi, ama lütfen söyleyin, lower manhattan oluyor da, aşağı kasımpaşa neden olmuyor?) ikametgahıma yollayınız.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98. "resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın) [Bu mesaj silencer tarafından 24 Şubat 2005 17:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Peki seni de tanimis olduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: silencer, 24 Şubat 2005 17:28 tarihinde demiş ki: kendisiyle tartıştığımı sanan muhterem b@b k3nk: . bu ne demek ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: silencer, 23 Şubat 2005 22:56 tarihinde demiş ki: aslında o değil de, şu var ortada: bu eski paçavra imparatorluklar dediğin ülkelerin halklarının ortak bir geçmişi vardı. ortak normları vardı. ortak bir dinleri vardı. benzer kültürlere sahiptiler. benzer şekillerde yönetilip, gelişimin benzer evrelerinden geçmişlerdi. ortak geçmişlerine özendiler, eski yunan ve roma'ya öykündüler. bu öykünmenin sonucu olarak AB ortaya çıktı. ortak ekonomi, ortak pazar hep bu sonucun ardıllarıdırlar. Hikaye. AB projesinin baslangici nedense bu ulkelerin somurgelerini kaybetmesiyle ayni donemlere denk geliyor. Somurgelerini kaybetmemis olsalardi yeni bir formul arayisina girerlermiydi? . Ha antik Yunan'a oykunmus olabilirler, ne de olsa kolelilige dayali ekonomik duzen antik Yunan'da bol miktarda var. Bati ege kiyilarina kurduklari koloniler uzerinden yuzyillarca Anadolu insanini kole olarak Roma'ya ve Yunannistan'a kalyon kalyon tasidilar, sattilar. Evet Avrupa'da somurgecilik doneminde bunlari ornek almis olmali. Ortak bir kulturden geldikleri dogru, gecmiste pek cok ornegi var bu kulturun; mesela Almanlarin Auschwitz gibi toplama kamplari ile Belcika Krali Leopold'un Kongo'daki calisma kamplarindaki insanlarin katledilme metodlari da ayni kulturu yansitir. Fransa'nin Cezayir'in verimli sahil seridine kendi insanlarini yerlestirip, berberileri ve araplari ic bolgelere surmesi de muhakkak ayni kultur. Bu arada tabii en verimli oasisler uzerinde nukleer ''deneme''ler yapip, bu insanlarin gida acisindan kiyidaki Fransiz gocmenlere muhtac kalmasi da ayni kulturun, ayni dusunce yapisinin bir uzantisi olmali. Ingilizlerin Kenya isyanlari, Portekiz'in Angola'da yedigi naneler. Ispanya'nin butun bir kitanin dilini, dinini, butun kulturunu 50-100 sene de yok etmesi de ayni kultur degil mi? Bu katiller toplulugunun icraatlari daha sayfalarca surer, ama teshisin dogru hepsi ayni kulturu paylasiyorlar. Konuyu daha fazla dagitmadan, bugune bakalim; ABD, Rusya, Cin, gibi super gucler zaten cok genis topraklara sahipler. Ve bu topraklarda yeralti yerustu zenginlikler ascisindan hic de fakir sayilmaz. ABD'nin nufus ihtiyaci var, onu da 5'er 10'ar cocuk yapan evangelistler ve disardan gelen beyin gocu sayesinde bir sure sonra kapatacak. Cin'in nufusu cok fazla ama bunu avantajina kullanarak ucuz isgucu ile buyuk pazar payi kapiyor. Rusya ise cok genis topraklara ve hammadde zenginligine sahip. Kendine ceki duzen verdikten sonra gene yarisa katilacagi kesin. Simdi bu ulkelerin 1/10'u kadar boyuyla bir Fransa bunlarla nasil rekabet edebilir? Fransa zaten bu gun silah ticareti olmasi baya zor duruma duser. Adamlarin ihracat mallari top, tank, savas ucagi, roket sistemleri, vs. ha bir de parfum, sabun falan satiyorlar. Dunyanin 4ncu buyuk silah tuccari, her turlu kitle imha silahi da uretmis bir ulke. Gene de silah ticaretiyle gidebilecegi sinirlar belli, tikaniyor. Ingiltere'de boyle. Dunyada savaslar azaldikca silah ticareti zayiflayacak. Turkiye AB'ye girerse Fransa en yagli musterileri Yunanistan, Kibris gibi komsularimizin siparislerini iptal etmesiyle karsilacak. Bunu biliyorlar. Milyarlarca dolar demek bu, bir de zaten varolan issizlik problemlerinin patlamasi demek. Avrupa Birligine katilmadan once gumruk birligine dahil edilen kac ulke var? Cevap: Bir tek Turkiye. Baska hic bir ulkeye uygulanmadi bu. Yunanistan AB'ye katildiktan belki 4-5 sene sonra gumruk birligine kapilarini acti. Portekiz'de boyle. Turkiye'de ise tam tersi hemen gumruk birligine alindi, ama ABye bir turlu alinamiyor. Neden? Cunku Avrupa'nin satacagi mallari var elinde kalmis dunyayla rekabet edememis bunlar gumruk birligi avantajiyla Turkiyeye satiyor. Japon satici ayni avantaja sahip degil. Sonra bu referandum olayi nerden cikiyor? Hangi ulkeye uygulandi referandum bu gune kadar? Turkiyeyi engellemek amac. Uymamiz gereken normlar her gun degisiyor. Gecenlerde yilda 15bin ton kirmizi et ithal etmemiz gerekirmis, niye etmiyoruz diye uyariyorlar? Bu neyin normuymus bakalim? Hollanda inegi yiyince Avrupalimi oluyoruz? Hepsi dumen bunlarin. Asbestli gemiler kiyilarimizda, kimyasal atik maddeleri denizlerimize dokerler, tarihi eserlerimizin soyulmasi, dunyada nadir kalmis vahsi hayvan ve bitki ortumuzun, iki Alman eglenecek diye yok edilmesi. Bir hafta ziyaret icin bizim insanimiz haftalarca sokaklarda vize kuyrugunda bekliyor, adamlar ellerini kollarini sallaya sallaya gelip gidiyorlar, bunlar mi yani Avrupa normlari? Tabii bizim satilmis hukumetler serisi verdi bu imtiyazlari, o da dogru. Butun bunlarin olmamasi icin AB'ye tam uye olmak ve esit seviyede olmamiz lazim. Burada ne celiskisi var anlamiyorum? Yani o vizesiz giryorsa ben de vizesiz gireyim. Yani o gelip benim topragimi satin alip bana kira odettiriyorsa ben de gidip orada mal mulk edinme hakkina sahip olayim. Ama tek tarafli olmaz. Bu ulke bunu sonsuza kadar yutmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: Revenge, 22 Şubat 2005 19:52 tarihinde demiş ki: Bundan 83 yıl önce söylenmiş bir söz ve o günkü şartlar altında söylenmiş bir söz.Çok büyütüyorsunuz bence.. hahah 83 yil once soylenince yanlis mi oluyo? o zmn imzani kaldir Einstein de 60-70 yil onceydi? ne isi var sozunun imzanda[signature][hline]Su olsam , Ates olsam www.tev.gov.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar