Bleeding Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2004 Windows PvPGN Server Kurulumu Öncelikle PvPGN nin son versiyonunu download ediyoruz. Aşağıda anlatılanları uyguladıktan sonra PvPGN Serverında StarCraft ve BroodWar oyunlarını oynama imkanı bulacaksınız. 1- Yükleme - Exe dosyasını çalıştırın. - Installer'da söylenen adımları gerçekleştirin ve yükleme bittiğinde finish e basarak kapatın. Eğer Windows XP , 2000 , ME veya NT kullanıyorsanız PvPGN yi bir servis olarak yüklemek isteyebilirsiniz ( gerekliliği yoktur ) PvPGN yi servis olarak yüklemek istiyorsanız install programını "-s install" switch ini kullanarak çalıştırın Ör : c:pvpgn1.4.4.exe -s install Setup "Installing as a Service" yazacaktır PVPGN Servisini çalıştırmak için : Denetim Masasından Yönetimsel Araçlara gidiyoruz , oradan da Services klasörüne. Oradan da PvPGN servisini seçiyoruz. Eğer bazı sorunlar yaşıyorsanız , kullandığını servis exe sini PvPGNEliteService.exe olarak yeniden adlandırın. Eğer PvPGN servisini uninstall etmek istiyorsanız "-s uninstall" switch ini kullanarak installer programını çalıştırıyoruz. Ör: c:pvpgn1.4.4.exe -s uninstall 2- Ayarlar Evet şimdi PvPGN yi yükledik ; kullanmadan önce bir kaç ayar yapmamız gerekiyor. PvPGN yi yüklediğiniz klasöre gidin.Bütün ayar dosyalarınız bu klasörün alt-klasörlerinde mevcuttur. Defeault klasör : c:program filesthe player -vs- player gaming networkpvpgn pvpgnetc klasörüne giderek bnetd.conf dosyasını bir text editör ile açıyoruz.(Not Defteri yada Wordpad gibi) PvPGN nin çalışması için bu dosyada ayarlamamız gereken 3 şey var. Diğer ayarların şu anda bir önemi yok , onlar olmadan da sunucunuz çalışacaktır , şimdilik sadece aşağıdakileri ayarlayalım : bnetd.conf dosyasında "Storage Section" bölümünü bulun.storage_path i tercih edilen depolama türüne göre düzeltin : dosya türü ya da sql türü.İkisine de aşağıda örnek verilmiştir. -Dosya Türü : storage_path = file:c:program filesthe player -vs- player gaming networkpvpgnkullanicilar . Account dosyalarını pvpgnkullanicilar klasorunde saklar. Bu durumda sql veritabanı kullanılmaz. -Sql Türü : storage_path = sql:mode=mysql;host=127.0.0.1;name=PVPGN;user=pvpgn;pass=pvpgn1234 . Kullanıcı bilgilerini sql veritabanı kullanarak depolar. Daha fazla user ve canlı istatistik için daha ideal bir çözüm. İleride Windows içinde PVPGN için SQL desteği hakkındaki yazıyı okuyunuz. Aşağı inip "Message Logs" bölümünü buluyoruz. loglevel ı aşağıdaki gibi değiştiriyoruz : - loglevels = fatal,error,warn,info,trace,debug Bu ayar PvPGN nin loglayabildiği bütün hataları loglamasını sağlar ve bu da çabuk bir çözüm için ideal dir. Biraz daha aşağı inip "Server Network Info" bölümünü buluyoruz. servaddrs yi aşağıdaki gibi değiştiriyoruz : - servaddrs = "0.0.0.0:6112" Bu bilgisayarınızdaki bütün ip adresleri için PvPGN nin 6112 portunu kullanacağını belirtiyor. Şimdi değiştirtiğimiz ayarları save edip text editörü kapatıyoruz. Eğer bir firewall kullanıyorsanız 6112 portunu açın.Eğer bir routerın arkasındaysanız , 6112 portunu bilgisayarınıza ilerletin , yada içsel bir IP adresi register edin. Eğer Windows XP kullanıyorsanız ; default olarak bir firewall a sahipsiniz demektir. Gelen ve giden 6112 portuna izin verin , eğer firewall aktifse , yoksa PvPGN sunucusuna bağlanamazsınız. Artık PvPGN sunucumuzu açmaya hazırız. Bunun için Başlat Menü > Programs > Player -vs- Player Gaming Network > PvPGN yi çalıştırıyoruz. Herşey tamamdır ! Windows PVPGN için SQL Desteği yüklemek Öncelikle PVPGN çalışıyorsa kapatın. *pvpgnetc klasöründeki bnetd.conf dosyasını açın. "Storage Section" bölümünü bulun. storage_path = sql:mode=mysql;host=127.0.0.1;name=PVPGN;user=pvpgn;pass=pvpgnrocks bu komutun tek bir satırdan oluşmuş olmasına dikkat edin .. Ayarlar : - mode = mysql PvPGN nin bağlanmış olacağı sql veritabanı tipi.Seçenekler mysql,pgsql ve forth olabilir. - host = localhost Sql in yüklenmiş olduğu ve PvPGN veritabanının tutulacağı bilgisayar. %90 localhost doğru çalışacaktır. Bu komut PvPGN ye sql veritabanına bağlanmak için çalıştığı bilgisayara bağlanmasını söylemektedir.Eğer sql i PvPGN yi kurduğunuz bilgisayardan farklı bir bilgisayara kurduysanız o bilgisayarın IP adresini yazın. - name = PVPGN PvPGN nin kullanacağı veritabanı ismi. Böyle kalmasında bir sakınca yok. - user = pvpgn PvPGN nin veritabanına ulaşması için kullanacağı kullanıcı adı. Böyle kalmasında bir sakınca yok. -pass = pvpgn PvPGN nin veritabanına erişmesi için kullanacağı şifrei. Böyle kalmasında bir sakınca yok. Ayarlarımızı save edip text editörümüzü kapatıyoruz ve tekrar PVPGN yi çalıştırıyoruz. Kullanıcı Adına Admin yetkisi vermek 1. Eğer PvPGN yi MySql desteği olmadan yüklediyseniz : - PvPGN yi kapatıyoruz. - *varusers klasöründen yetkiyi vermek istediğiniz kullanıcı adını buluyoruz. - Bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2004 Ayrıca otomatik account creation yerine web üzerinden Account Registration Sistemini buradan çekebilir , demosunu ise buradan görebilirsiniz.(User:Admin Şifre:pvpgn Genel Özellikleri -Kolay kullanım -Email activation -Admin paneli -Mysql kullanır[signature][hline]Patick Uo Emulatörleri: 7/24 İnsanların birbirini yediği savaş meydanı In RunUO We Trust KrynnOnline Owner & Core Developer Contact: [email protected] (MSN ve Mail) Dalamar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SolidSnake Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 ya biz ( türkler) hangi serverda takılıyoruz ?Bu takıldıgımız serverın bi registry dosyasını alabilirmiyim bende gelmek istiyorum :)[signature][hline]Everyman lives , not everyman truly dies... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Sylveria da takılıyoruz , www.scuniverse.com da dosyalar bölümünde Bnet config gibi bir program var . onu download edin orada sylveria nın ip adresi yazıyor , onu bnet config e ekleyip save edin , tamamdır.[signature][hline]a.k.a. [SofD]ZeBeLLaH (eski) ZeBeLLaH(yeni) Paticik StarCraft Forumları BonePART, 01 Eylül 2004 04:16 tarihinde demiş ki: benim bi kusum war sapasaglam hemde kocaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ARaCHNoPHoBiA Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 HerenIstiaron, ya abi werdigin linke tikladik da, neyi dl edicez onu da bi zahmet aciklarsan sevinirim. 12452354236 tane dosya war sitede ve daha once ilgilenmedigim icin de anlayamiyorum ne nedir ? Lutfen bi zahmet...[signature][hline]Sometimes smartness is a weapon, sometimes a weakness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2004 pvpgn-1.6.6-1-win32.zip - win32 için pvpgn-1.6.6.tar.gz - linux için[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ARaCHNoPHoBiA Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 ben mi cok gerizekaliyim acaba ? dediklerini yaptim ama gerekli dosyalar bulunamiyor gibi 2-3 tane hata mesaji verdi. Nasi olcak bu is yaw ?[signature][hline]Sometimes smartness is a weapon, sometimes a weakness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 bana birisi bu sylveriadan nasıl suer name alınacağı hakkında bi bilgi verebilirmi ? ne denediuysem kabul etmiyoda bu aynısından var tekrar dene diyo herşeyi denememe rağmen ...[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them [i]Franklin D. Roosevelt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 link falan mı bozuk, wşn32 icin olan inmiyo; dl pencersi acılıo ama öle kalıo daha sonra bi error...[signature][hline]Bahçelerde Maydonoz; Gel Bize Bazı Bazı... Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Orda "support" dosyaları da var. Onlarıda PvPGN klasorundeki "files" klasörüne koymak gerekiyor. En azından ben öyle yaptım. pvpgn-1.7.4-1-Win32-GUI.zip pvpgn-1.7.4-1-Win32-Console.zip pvpgn-support-1.0.zip[signature][hline]pff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 heren tebrik ediyorum güzel bir calısma olmus ama pek acıklayıcı deil sanırım yani 0 dan baslayanlara yonelik deilde daha once bu konuda fikri olupta yapamayanlara yonelik olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuolemanN Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 hic kasmayın orj cdkey bulun bnet europe ta takilin west daha ii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Daha ayrıntılı bir anltımı yok mu? Yada bu serverı ben şu fiyata kurarım diyenler varmıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Iccup varken, server falan kurmaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar