Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Visual Basci bilenler...

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

VB de bir projeme eklenti olarak (winamp kadar profesyonel olması gerekmez) ses dosyası çalıcısı yapmak istiyorum fakat nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok :) Bir de Mic ve Çalınan parça arasındaki ses dengesi ne ile ayarlanıyor yani şöyle anlatayım ben konuşacağım zaman müziğin sesini istediğim volume e çekeceğin ve arkada çalacak... işte bu :)

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...[signature][hline]Amor omnia vincit.
Cogito, ergo sum.
Dabit deus his quoque finem.
Damnant quod non intelligunt.

Firefox Kullanın
Sosyal ağlarda paylaş

.net demediğin için VB6 kullandığını varsayıyorum, düğmeleri seçtiğin yere (Toolbox) sağ tıklayıp "Componentsi" seçiyorsun. çıkan listeden bakıyorsun, işine yarayacak componentlere.

o listedekiler bilgisayarında yüklü activexler oluyor, activexler de özelleşmiş COM nesneleridir. bu nesneler diğer programlarla ortak kullanılabilen derlenmiş küçük kod parçalarıdır. {123123-123-123-123-123} gibi bir id leri vardır (registry de bol bol yazar bunlardan).

hah şindi playlist için nerdeyse her bilgisayarda yüklü Microsoft Flexy Grid i kullanabilirsin. excel vari bi tablo koyar önüne (SetRow(1), SetCol(1), SetText("1.satır 1.sütun") gibi 3 tane basit fonksiyonla tabloyu doldurabilirsin.)

az önce baktım, mp3 çalmak için de sanırım Media Player componentini kullanabilirsin. ancak orda yazan her component her bilgisayarda yüklü olmayabilir. (sonuçta program bunlarda). programını başka bir yere taşırken o componenti de taşıman gerekli ve programının kurulumu sırasında sisteme register etmen lazım (rundll32.exe xxx.dll regservice miydi neydi öyle bişeyler çağırıyordun unuttum şimdi : )

ayrıca internetten de bu komponentlerden tonla bulabilirsin, ama bir çoğu derlenmiş olmanın da getirdiği rahatlıkla para istiyoor :) google dan mp3 player activex diyince tonla şey çıkıyor arasından freeware bi tanesini bulup kullan bence.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

www.planetsourcode.com adresinden çok güzel kaynak kodlarına erişebilirsin.[signature][hline]Faust - MSN: [email protected]
www.noir.gen.tr
www.yavuzcetin.com
Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...