Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Öncelikle selamlar. Askere gitmeden önce hep gti arabalara biniyodum 106,306 s16 gti vs, gibi fakat ben askerden döndükten sonra kötü bir surprizle karşılaştım.Babam çok sevdiğim 306 gti'mi satmış evin önünde duran sıfır kmde tdci ford fiestayı gösteriyordu bana. Neymiş ekonomikmiş.Abi inanamıyorum başımdan aşağı kaynar sular indi resmen.Ama napalım bi süreliğine kullanıcaz.Tabi şimdi bunlardan bize ne diyebilirsiniz.Haklısınızda ama sizden ricam tdci ford fiestanın gücünü artırma konusunda bana fikir vermeniz.Servisle konuştum.Artmaz dediler ancak enjektör ayarlarını değiştirmek gerektiğini soylediler.Aslında rabada duratorq motor var ve turbo olduğu için çekişi ve torku gayet guzel bir dizelden bu kadar çok şey beklemezdim aslında. Haliyle arabanın böyle çıkması beni modifiye etmem konusunda biraz heyecanlandırdı hatta oz cantlardan ve body kitten başladım bile.Ama önemli olan motor.Acaba benzinlilere kafa tutabilecek bir diesel yaratabilirmiyim?Bana yardımcı olun lütfen.Ama tabiiki de satılan 306 gti'm kadar olamayacağı kesin böyle birşey beklemiyorum.Ama en azından ilk kalkışdaki zayıflığını bertaraf etmek istiyorum.2'inci vitesten sonra yüksek torkdan dolayı çekiş hiç fena deil. Saygılarımla.[signature][hline]Ancient Sw from Nebula North Rifleman Of Huns Guild (Corbantis) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 ben derimki motorla fazla oynama çünkü araba sıfır ama klasik modifiyeleri yapabilirsin egzos hava filtresi filan?[signature][hline]Resistance is futile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 abi dizel arabada bunlar sence çalışırmı?Servis işe yaramaz dedi hava filtresi için.Eksozda anca görüntü olur dedi.Katalizör iptalinde de sensorlar hata verip yakıtı kesermiş.Ama tabi bu servisin dediği.Ben pek inanmıyorum bunlaın hiçbir işe yaramayacağına.Belki intercoolar olabilir.Hatta turbo basıncını artırmanın bir yolu yokmudur?[signature][hline]Ancient Sw from Nebula North Rifleman Of Huns Guild (Corbantis) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Evet bende Turbo Basıncını önerecektim ama Motorin benzine göre daha az yanıcı bi yakıt nekadar artış alınabilir bilemiyorum. Benzinli ve Turbolu bi araç olsaydı iş yapardı[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Özel kutular vardı dizel işletim sistemi olarak. Takınca %30 a varan güç veriyordu (dizellerde çip farkı çok iyi) çıkarınca fabrika verilerine dönüyordu... http://www.tuning-system.com/FR/fiche_pdt.php?id_produit=1280&categorie_def=22&soucategorie_def=144&motor_def=Diesel Fransa'dan getirtmezsen, RacerCorner diye bir bayi var Maslak'ta. Açıldıklarında oradan temin edebilirsin büyük ihtimal... [Bu mesaj Mino tarafından 17 Şubat 2005 19:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Dizelin maksadı az benzin yakmak baban cok yakıyordu diye gti i sattıysa ve sen dizeli modifiye etmeye kasıp zaten aynı zevki alamayacagını bildigin halde birde benzin tasarrufunu ortadan kaldırıcaksan hem daha fazla masraf yapmış olursun hemde gereksiz bir çaba içine girersin Çok geç değilse bunbu satıp tekrar gti düşünebilirsin zira zamanla bu arabaya harcayacagın para zaten 2 arabanın farkı kadar olacak. İleri yönlü düşünürsen böyle, ama seçim sana kalmış.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * G3NK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Abi modifiye etmek benim kanımda var.Fiat bis bile olsa gene modifiye ederim.Düşünsene hem pederin dediği oluyo hemde benim.Üstelik manyak gibi giden bir dizelin oluyo.Dergiye bile çıkartırım walla :)Tabi sağlam ayarlardan sonra.Arkadaşın teki link vermiş baktım ama site fransızca :)[signature][hline]Ancient Sw from Nebula North Rifleman Of Huns Guild /Yakınşehir (Corbantis) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Abi sattırmaz ya yeni almış zarar ederiz der bilmemne der birbirimize gireriz.Napıcam bilmiyorum çıldırmak üzereyim :([signature][hline]Ancient Sw from Nebula North Rifleman Of Huns Guild /Yakınşehir (Corbantis) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 said: Vulcan_Lionheart, 18 Şubat 2005 11:53 tarihinde demiş ki: Abi modifiye etmek benim kanımda var.Fiat bis bile olsa gene modifiye ederim.Düşünsene hem pederin dediği oluyo hemde benim.Üstelik manyak gibi giden bir dizelin oluyo.Dergiye bile çıkartırım walla :)Tabi sağlam ayarlardan sonra.Arkadaşın teki link vermiş baktım ama site fransızca :) Eğer arabada kararlıysan RacerCorner diye bir bayi açılacak Maslak'ta (açılmış da olabilir) O getirtecek o parçayı. 90 bg de 1.4 turbo dizel için hiç fena değil. Tork artışı da cabası. Yaksan yaksan 4 yerine 6 yakarsın. Ama satacağım diyorsan bulaşma bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 said: Vulcan_Lionheart, 18 Şubat 2005 11:53 tarihinde demiş ki: ...Arkadaşın teki link vermiş baktım ama site fransızca :) sağ üst köşede bayraklar var ingilizce yapabilirsin...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 abi dizelle ugraşma derim ben olurda sorun olursa canın bayaaa yanar çünkü dizelin herşeyi daha pahalı , neymiş daha az yakıyomuş diye herkes atlio dizele .. bakımı daha pahalı , motor parçasi daha pahali üstelik kendisi de daha pahali , benzinden aklı sıra 3-4 kuruş kazaniyim derken insanlar deli gibi zarar edio , baştan milyarlarca lira ekside başlio .... yazık olmüş güzelim GTI 'ya , gitti gider tabi ... sakin ol derin nefes al falan ne biliyim üzüldüm :( :([signature][hline]*Animelist.xls *Proud member of RELAXOLOGY *RELAXOLOGY @ GARAJ.ORG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 egsoz olabilir.turbo oldugu icin cok guzel bi ses cikartir.fakat sesden duramayabilirsin.sonra bodykit.hem ekonomik hem turbo zevki hem parca kolayligi. son zamanlarda ford fiesta vanlar cok hosuma gitmeye basladi.corsavan dusunuyodum fakat artik cilki cikti.ayrica dizel diye kotulememek lazim artik cogu dizel benzinliden daha iyi yuruyo[signature][hline]Xhearon UO Shard Xhearon Level ve irk sistemi ile aktiftir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genor Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 said: Vulcan_Lionheart, 17 Şubat 2005 12:00 tarihinde demiş ki: Öncelikle selamlar. Askere gitmeden önce hep gti arabalara biniyodum 106,306 s16 gti vs, gibi fakat ben askerden döndükten sonra kötü bir surprizle karşılaştım.Babam çok sevdiğim 306 gti'mi satmış evin önünde duran sıfır kmde tdci ford fiestayı gösteriyordu bana. Neymiş ekonomikmiş.Abi inanamıyorum başımdan aşağı kaynar sular indi resmen.Ama napalım bi süreliğine kullanıcaz.Tabi şimdi bunlardan bize ne diyebilirsiniz.Haklısınızda ama sizden ricam tdci ford fiestanın gücünü artırma konusunda bana fikir vermeniz.Servisle konuştum.Artmaz dediler ancak enjektör ayarlarını değiştirmek gerektiğini soylediler.Aslında rabada duratorq motor var ve turbo olduğu için çekişi ve torku gayet guzel bir dizelden bu kadar çok şey beklemezdim aslında. Haliyle arabanın böyle çıkması beni modifiye etmem konusunda biraz heyecanlandırdı hatta oz cantlardan ve body kitten başladım bile.Ama önemli olan motor.Acaba benzinlilere kafa tutabilecek bir diesel yaratabilirmiyim?Bana yardımcı olun lütfen.Ama tabiiki de satılan 306 gti'm kadar olamayacağı kesin böyle birşey beklemiyorum.Ama en azından ilk kalkışdaki zayıflığını bertaraf etmek istiyorum.2'inci vitesten sonra yüksek torkdan dolayı çekiş hiç fena deil. Saygılarımla. Merhaba, Benim ehliyetsiz iken kullandığım ilk arabadır 306 gtı.Hala kullanıyorum ve inanılmaz zevk alıyorum.Ailemizin geniş olması sebebi ile çeşit çeşit araba olmasına rağmen ve lüks arabaların olmasına rağmen ben canım sıkıldığında o arabay sığınırım.Bizim arkadaşlarımızla ilk anılarımız hep bu arabada geçmiştir.1.8 Motor ve 110 bg gücündedir.Ama inanın harikaları yaratıyor.Belki içeri sarsıntıyı fazla veriyor,belki 240 katranda 240 vurmuyor 220 vuruyor ama gaza full bastığımda arkasındaki düğmeye dokunmasıyla şahlanan bu araba bana çok fazla heyecan yaşatıyor.Hız tutkunuyumdur,çok hızlı giden çok lüks arabalarımızda var Allaha şükür,ama şunu biliyorumki 306 bir başka. Eksi olarak söyleyebileceğim tek şey,bu arabayla şehir içinde sakın 5-6 dk dan fazla gezmeyin,şehir dışındada 100 km üstüne çıkmayın.Aksi takdirde durumu pek parlak olmayan arkadaşlarımız için cebinizde akrep hissi vericektir emin olun.Arabanın deposu ortalama 140 milyona doluyor.Ve şehir içinde 10-15 dk gezdiğinizde en az 20-25 milyonunuz gidiyor.Bilginize.Ayrıntılı bilgi almak isteyen varsa özelime ulaşabilir.Bu arada eğer 306 almak istiyorsanız mutlaka 1.6 alın 4 kapı alın normal vites alın.Ha siz uçak istiyorsanız 1.8 otomatik vites iki kapı alın ve tek rakibiniz THY olsun ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 said: Genor, 19 Şubat 2005 20:12 tarihinde demiş ki: ... uçak istiyorsanız 1.8 otomatik vites iki kapı alın ve tek rakibiniz THY olsun ;) iide nie manual vites deil?? [Bu mesaj ReD_DoG tarafından 19 Şubat 2005 23:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Dizelden çıkan egsoz sesi kullanıcıya estetik gelir mi değişir herhalde. Şimdi düşündüm de o aracı 25-26 ya satsan... 98-99 model 200 SX bulabilirsin... 2.0 Litre Turbo 200 bg gücü, 265 nm torku ve 155 bg/ ton oranıyla 306 GTI dan daha çok keyif alırsın... 0.6 bar turboyla 200 bg. Bir Blow/off valve ve 0.9 bara çıksan 230 bg gibi bir rakamla eğlenirsin. Standartta şehir içi 12.9 litre yiyor. Sen ona 13-14 de. Kombine tüketim 10 litre. içi de koyalım *!gaz verir* Baban dumur olur ayrı :-)[Bu mesaj Mino tarafından 19 Şubat 2005 23:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 said: hired_gun, 18 Şubat 2005 18:53 tarihinde demiş ki: abi dizelle ugraşma derim ben olurda sorun olursa canın bayaaa yanar çünkü dizelin herşeyi daha pahalı , neymiş daha az yakıyomuş diye herkes atlio dizele .. bakımı daha pahalı , motor parçasi daha pahali üstelik kendisi de daha pahali , benzinden aklı sıra 3-4 kuruş kazaniyim derken insanlar deli gibi zarar edio , baştan milyarlarca lira ekside başlio .... yazık olmüş güzelim GTI 'ya , gitti gider tabi ... sakin ol derin nefes al falan ne biliyim üzüldüm :( :( Kesinlikle haklisin hocam ama bunu anlatamiyorum işte neyapayim..[signature][hline]Ancient Sw from Nebula North Rifleman Of Huns Guild /Yakınşehir (Corbantis) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 said: Genor, 19 Şubat 2005 20:12 tarihinde demiş ki: said: Vulcan_Lionheart, 17 Şubat 2005 12:00 tarihinde demiş ki: Öncelikle selamlar. Askere gitmeden önce hep gti arabalara biniyodum 106,306 s16 gti vs, gibi fakat ben askerden döndükten sonra kötü bir surprizle karşılaştım.Babam çok sevdiğim 306 gti'mi satmış evin önünde duran sıfır kmde tdci ford fiestayı gösteriyordu bana. Neymiş ekonomikmiş.Abi inanamıyorum başımdan aşağı kaynar sular indi resmen.Ama napalım bi süreliğine kullanıcaz.Tabi şimdi bunlardan bize ne diyebilirsiniz.Haklısınızda ama sizden ricam tdci ford fiestanın gücünü artırma konusunda bana fikir vermeniz.Servisle konuştum.Artmaz dediler ancak enjektör ayarlarını değiştirmek gerektiğini soylediler.Aslında rabada duratorq motor var ve turbo olduğu için çekişi ve torku gayet guzel bir dizelden bu kadar çok şey beklemezdim aslında. Haliyle arabanın böyle çıkması beni modifiye etmem konusunda biraz heyecanlandırdı hatta oz cantlardan ve body kitten başladım bile.Ama önemli olan motor.Acaba benzinlilere kafa tutabilecek bir diesel yaratabilirmiyim?Bana yardımcı olun lütfen.Ama tabiiki de satılan 306 gti'm kadar olamayacağı kesin böyle birşey beklemiyorum.Ama en azından ilk kalkışdaki zayıflığını bertaraf etmek istiyorum.2'inci vitesten sonra yüksek torkdan dolayı çekiş hiç fena deil. Saygılarımla. Merhaba, Benim ehliyetsiz iken kullandığım ilk arabadır 306 gtı.Hala kullanıyorum ve inanılmaz zevk alıyorum.Ailemizin geniş olması sebebi ile çeşit çeşit araba olmasına rağmen ve lüks arabaların olmasına rağmen ben canım sıkıldığında o arabay sığınırım.Bizim arkadaşlarımızla ilk anılarımız hep bu arabada geçmiştir.1.8 Motor ve 110 bg gücündedir.Ama inanın harikaları yaratıyor.Belki içeri sarsıntıyı fazla veriyor,belki 240 katranda 240 vurmuyor 220 vuruyor ama gaza full bastığımda arkasındaki düğmeye dokunmasıyla şahlanan bu araba bana çok fazla heyecan yaşatıyor.Hız tutkunuyumdur,çok hızlı giden çok lüks arabalarımızda var Allaha şükür,ama şunu biliyorumki 306 bir başka. Eksi olarak söyleyebileceğim tek şey,bu arabayla şehir içinde sakın 5-6 dk dan fazla gezmeyin,şehir dışındada 100 km üstüne çıkmayın.Aksi takdirde durumu pek parlak olmayan arkadaşlarımız için cebinizde akrep hissi vericektir emin olun.Arabanın deposu ortalama 140 milyona doluyor.Ve şehir içinde 10-15 dk gezdiğinizde en az 20-25 milyonunuz gidiyor.Bilginize.Ayrıntılı bilgi almak isteyen varsa özelime ulaşabilir.Bu arada eğer 306 almak istiyorsanız mutlaka 1.6 alın 4 kapı alın normal vites alın.Ha siz uçak istiyorsanız 1.8 otomatik vites iki kapı alın ve tek rakibiniz THY olsun ;) Abi 306 gti'in iki modeli vardir : birisi s16 olan daha eski model 150 bglik.. Dieri de 167 bg 6 ileri vites olan gerçek 306 gti dir. ki bu benimkiydi işte. Bu iki modelde 2.0 litrelik motora sahiptir 1.8 lik gti veya s16 olmaz.Senin kullandiğin 306 cabriolarda da olan 1.8 litrelik motora sahip 110bg gücünde, gti veya s16 nin bir alt modeli olan araçtır.Sen bu aracı bile bu kadar sevdiysen 167 bg 6 ileri vitesli 306 gti a taparsin herhalde eheh.Bu arada ben çıldırmak üzereyim tabi o başka...:([signature][hline]Ancient Sw from Nebula North Rifleman Of Huns Guild /Yakınşehir (Corbantis) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 said: Mino, 19 Şubat 2005 23:44 tarihinde demiş ki: Dizelden çıkan egsoz sesi kullanıcıya estetik gelir mi değişir herhalde. Şimdi düşündüm de o aracı 25-26 ya satsan... 98-99 model 200 SX bulabilirsin... 2.0 Litre Turbo 200 bg gücü, 265 nm torku ve 155 bg/ ton oranıyla 306 GTI dan daha çok keyif alırsın... 0.6 bar turboyla 200 bg. Bir Blow/off valve ve 0.9 bara çıksan 230 bg gibi bir rakamla eğlenirsin. Standartta şehir içi 12.9 litre yiyor. Sen ona 13-14 de. Kombine tüketim 10 litre. içi de koyalım *!gaz verir* Baban dumur olur ayrı :-)[Bu mesaj Mino tarafından 19 Şubat 2005 23:47 tarihinde değiştirilmiştir] Abi bu araba bana gelmez şu anda yani gelirde gelemez uhuhuh.:([signature][hline]Ancient Sw from Nebula North Rifleman Of Huns Guild /Yakınşehir (Corbantis) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arden Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Abi ben çocuklugumdan beri araba delisymdr ve sizleri gördükçe daha da bir araba kullanamsım geldi ayrica mino o arabaya hasta oldum eski meski ama çok iyi modifie edilir o araba lütfen güzel arabalar koymayın yoksa 18'e girdigimde bir trafik canavari yaratirsinz :)[signature][hline]Bunu yazan tosun güç seninle olsun [Bu mesaj Arden tarafından 23 Şubat 2005 17:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar