Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrıya inancım kayboluyor sanırım...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

olabılır ama dyanlıs bır ıfade kullanmıssın kımse fıkırlerınden dolayı asagılanmamalı.[signature][hline]every step that i take is another mistake to you. i've become so numb i can't feel you there.i want to be more like me and be less like you but i know you where just like me and it's so dissapointing.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bence önce açıp kutsal kitapları okuyun. burda ilahi kitaplardan bahsediyorum. bi konu üstünde yorum yapmadan önce (mesela;Tanrı var mıdır, niye birinden hayatimi nasil yöneteceğimi öğreneyim gibi.) o konuda yeterince bilgi sahibi olmak lazım. bu arada ayrıca o kitapları okuyunca görüş açınızın deişeceğinden emin olun. ama kesinlikle ön yargılı yaklaşmayın...[signature][hline]Tuna nehri akmam diyor
Etrafımı yıkmam diyor
Şanı büyük Osman Paşa
Plevne'den çıkmam diyor...
-----------------------------------------
Eclipse: Khas'bin Qebex-->Novice Bounty Hunter
Sosyal ağlarda paylaş

said:
navyamphs, 18 Şubat 2005 10:37 tarihinde demiş ki:
Ya abiler, nası dinsiz, imansız olunuyo ? Banada öğretin noolur. Siz çok karizmatik görünüyosunuz. Bende böyle olmak istiyorum. Bende sizin gibi müslümanlara yobaz deyip cool olmak istiyorum. Bi yol gösterin noolur.

Budur abi!!... İnançlı biri değilim ama senin gibileri görünce inanmak ve "Allah akıl fikir versin" demek istiyorum. Bu kadar acı manzaralar beni gerçekten çok ama çok etkiliyo.[signature][hline]Sakın girmeyinn www.geocities.com/swg_screenshots/no.swf
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Abandoned, 18 Şubat 2005 21:54 tarihinde demiş ki:
said:
Ya abiler, nası dinsiz, imansız olunuyo ? Banada öğretin noolur. Siz çok karizmatik görünüyosunuz. Bende böyle olmak istiyorum. Bende sizin gibi müslümanlara yobaz deyip cool olmak istiyorum. Bi yol gösterin noolur.

Budur abi!!... İnançlı biri değilim ama senin gibileri görünce inanmak ve "Allah akıl fikir versin" demek istiyorum. Bu kadar acı manzaralar beni gerçekten çok ama çok etkiliyo.

Ben inancliyim. Senin icin "allah akil fikir versin" derim... merak etme ;)[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

said:

yobazlık dinin değil, kişilerin bozuk kafa yapısının bir ürünüdür[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Sosyal ağlarda paylaş

kardes bole bir konu acarsınız bole olur...

herkes döktürmüş azına geleni yazmış...

gercek alemde itibar edilmeyecek adamlar yazmış yazmış yazmış...sanal alem ya nassolsa atmak serbest...

hic ben sunu kırarmıyım sole dusuneni asagilarmıyım diye dusunmemisler...yazmışlar sadece...

ama artık yeter birbirimize zarar veriyoruz.kavgalar cıkıyor, sözler sarf ediliyor nereye gittigi dusunulmeden.
birbirimizin inanclarına saygılı olalım.bundan sonra da artık inancları-ma(mıza) saygısızlık ya da kucuk gorme yapılırsa tartışmalar uzar ve yine hic bir yere varamadan biribirimizi kotu bir sekilde kırarız...geregi yok[signature][hline]Look at my cat, why can't I live like that, all of the animals except a few, do nothing else but eat and shit, yesterday was not the time, in my belt , in my mind, Im lazy.F*ck you.
Lagwagon-Lazy
Sosyal ağlarda paylaş

yani şu sanal alemde birine inancını kaybetme ya da gel sen dinsiz ol demek o insanı ne kadar etkiler ki.Sonuçta bizi etkileyen çevremizdir.Çevremde sürekli ibadet eden , din hakkında konuşan/tavsiyeler veren birileri varsa doğal
olarak eğilimim öyle olur ya da aynısı zıttı için de geçerli.[signature][hline]Image is everything, so play with it.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Daniel_Xavie, 19 Şubat 2005 11:50 tarihinde demiş ki:
ben inanıyorum ancak içimden alllaha küfür etmek geliyo ulan acaba etsem nolur fln diye düşünüyorum ve kendimi tutamıyorum söylüyorum küfürü ezan okurken fln bu neden oluyo bilmiyorum

hehe sınırları deniyorsun[signature][hline]Beş Hececiler
''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lagwagon, 18 Şubat 2005 22:38 tarihinde demiş ki:
kardes bole bir konu acarsınız bole olur...

herkes döktürmüş azına geleni yazmış...

gercek alemde itibar edilmeyecek adamlar yazmış yazmış yazmış...sanal alem ya nassolsa atmak serbest...

hic ben sunu kırarmıyım sole dusuneni asagilarmıyım diye dusunmemisler...yazmışlar sadece...

ama artık yeter birbirimize zarar veriyoruz.kavgalar cıkıyor, sözler sarf ediliyor nereye gittigi dusunulmeden.
birbirimizin inanclarına saygılı olalım.bundan sonra da artık inancları-ma(mıza) saygısızlık ya da kucuk gorme yapılırsa tartışmalar uzar ve yine hic bir yere varamadan biribirimizi kotu bir sekilde kırarız...geregi yok

Son derece seviyeli ve düzgün bir şekilde düşüncelerimizi ortaya koyup tartışıyoruz. Kimsenin inancına saygısızlık da yapılmıyor. Kavga etmiyoruz ki? Açıkçası ben hiç bir şekilde gerilmedim ve ya sinirlenmedim buna sebep olabilecek mesajlar da görmedim nerden çıktı ki bu şimdi?[signature][hline]Sakın girmeyinn www.geocities.com/swg_screenshots/no.swf
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Daniel_Xavie, 19 Şubat 2005 11:50 tarihinde demiş ki:
ben inanıyorum ancak içimden alllaha küfür etmek geliyo ulan acaba etsem nolur fln diye düşünüyorum ve kendimi tutamıyorum söylüyorum küfürü ezan okurken fln bu neden oluyo bilmiyorum

Evet abi ya, bende küfür ediyom. Hem Allah'a küfür edince kızlar bana bayılıyo, böyle daha karizmatik, cool oluyosun diolar. Mesela ben ezan okunurken camdan kafamı çıkarıp küfür ediyom, o zaman zaten karizmam tavan yapıyo. Yada abi işte böyle internette forumlara yazıyom, ben satanistim, Allah'a inanmıyorum, siz müslümanlar nası diosunuz felam die. O zaman işte forumdaki diğer arkadaşlar beni takdir ediyor. Bende mutlu oluyorum. Çünkü mesela bakıyorum işte birisi "ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, Kuran-ı Kerim okuyorum" dediği zaman o popüler olamıyo. Ama işte mesela birisi çıkıpta Allah'a küfür ettiği zaman yada işte Allah yok dediği zaman, ben satanistim dediği zaman, yada işte hane böööle inananları küçümser tavırlara girdiği zaman toplumda pirim yapıyo. Yane anladım ki yaptığım, ürettiğim bi şeylerden ötürü popüler olamıcam, doğru, düzgün, ahlaklı adam olmakla ilgi çekilmiyo bende sizin gibi farklı görünerek ilgi çekicem. Mesela başlangıç olarak kıçıma kocaman "Birilerinin tanrıya diyalektik öööretmesi felam" yazdırdım. işte üye olduğum forumlarda da bööle sağa sola havlayarak, inanan insanlara çemkirerek cool olmaya çalışıyorum.
Yolunuzdan gidiyorum abilerim.
Hörmetlerimle.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Sosyal ağlarda paylaş

en basından berı bu konuda goruslerımı belırttım ve dıne ınanmadıgını soyleyen bir arkadasın kuran okumaya heveslenmesını bıle sagladıgımı dusunuyorum.Ama kucultucu konusmalarla olmaz ıslamı artık kılıcla dogmatızmle yayamazsınız anlatmalısınız.
Islam hosgoru dınıdır ve dıger dınlerden en buyuk farkıda budur.Sız baskasına karsı hosgoru gostermezsenız neden Allah tan hosgoru beklıceksınız?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi kimin söylediğini unuttum ama şöyle birşeydi: "eğer Allah yoksa ben hayatım boyunca olmayan bir şeye inanmış oluyorum, sen ise inanmamış oluyorsun ikimiz de gübre oluyoruz kaybımız olmuyor. ama eğer varsa sen sonsuz acıya mahkum olacaksın ben belki cennete bile gideceğim."
şimdi bu durumda inanmak daha karlı. ama bu yüzden inanınrsan da sırf barbekü olmamak için inanmış oluyorsun ki bu da pek yardımcı olmuyor. garip bir paradox yani.
ama kesinlikle Tanrı var, ne yapıyor niye yarattı derdi neydi bizden ne istiyor gibi soruların farklı farklı ve doğru olma lüksüne sahip olmayan cevapları var(kanıtlaması imkansız çünkü). niye var, çünkü içinde bulunduğumuz fiziksel dünyanın bir şekilde yoktan varolması lazım. bir anda "puff" alın size evren diye kendiliğinden olduğu mantıksız. sonrasında kurulan o düzen içerisinde olmuş birşeyler insalar ortaya çıkmış falan filan.
özet olarak kendileri var. kalanı size kalmış[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
L@m3rl3re cevap yok!
beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir
AAL'05 Üyesi
Sosyal ağlarda paylaş

@borbag:
hoş bi düşünce tarzı hakkaten. özellikle barbekü olmamak için inanmak hakkında dediğin hoşuma gitti.
benim de dediğim biraz seninkine benziyor. başlangıçta bir şeyler olmuş. isteyen tanrı der, isteyen enerji der, isteyen başka bir boyut der. fakat şu an var mı yok mu derseniz eğer, kimse varlığını da yokluğunu da kanıtlayamaz. bu da insanların kendi yorumlarına kalmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 19 Şubat 2005 17:25 tarihinde demiş ki:
@borbag:
hoş bi düşünce tarzı hakkaten. özellikle barbekü olmamak için inanmak hakkında dediğin hoşuma gitti.
benim de dediğim biraz seninkine benziyor. başlangıçta bir şeyler olmuş. isteyen tanrı der, isteyen enerji der, isteyen başka bir boyut der. fakat şu an var mı yok mu derseniz eğer, kimse varlığını da yokluğunu da kanıtlayamaz. bu da insanların kendi yorumlarına kalmıştır.

mayferi dinledikce konusasim geliyor. Mantikli bir tartisma yapacak elemani bulmak hakikaten zor bak... ;)

bu söyledigini daha önce yazdigim bir post ile desteklemek istiyorum...

said:
Multani, 15 Şubat 2005 00:47 tarihinde demiş ki:
Ateist'ligin bir anlami yok. Tanimi: Tanrinin varligi ispat edilemedigi icin varligini inkar etme (yaklasik olarak).
Sununla karsilastirin:
Agnosticism: Ateistlige benzer bir tanim, yanliz ufak (ve önemli) bir farki var. Tanrinin varligi ispat edilemedigi icin, ona inanmiyorlar. Fakat yoklugu'da ispat edilemedigi icin, komple inkar etmiyorlar.
Tamam, Ateist birinin "Tanrinin varligini ispat edemiyorsun" argümanini kabul ediyorum. ok. Fakat yoklugunu'da ispat edemedigini kabul et, derim ben... Bu durumda Agnosticer'lere daha cok anlayis gösteririm, hatta evrim gecirmis hali filan derim...
[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

Varlığını ve yokluğunu kimse ispatlayamazken ona inanmanın onu tümden inkar etmekten pek bir farkı yok.
Allah'a inanan ama var olduğu ispatlanmadığı için olduğundan olmadığını inkar edenin de agnostikten farkı yok.[signature][hline]NTV'deki NBA Stüdyo programından bir diyalog:
- Evet, Amerika'daki seyircilerimizden de bize sorular geliyor. Şimdi Middle East Technical University'den gelen soruyu sizinle paylaşacağım.
- Ya, o bizim ODTÜ değil miydi?
- O_o
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 19 Şubat 2005 17:25 tarihinde demiş ki:
@borbag:
başlangıçta bir şeyler olmuş. isteyen tanrı der, isteyen enerji der, isteyen başka bir boyut der. fakat şu an var mı yok mu derseniz eğer, kimse varlığını da yokluğunu da kanıtlayamaz. bu da insanların kendi yorumlarına kalmıştır.

yani kişisel tercih meselesi ve bu tercihlere saygı..

saygılı olduğun için, sana daha çok saygı duyuyorum[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Sosyal ağlarda paylaş

said:
W3r3wolf, 19 Şubat 2005 20:59 tarihinde demiş ki:
Varlığını ve yokluğunu kimse ispatlayamazken ona inanmanın onu tümden inkar etmekten pek bir farkı yok.
Allah'a inanan ama var olduğu ispatlanmadığı için olduğundan olmadığını inkar edenin de agnostikten farkı yok.

Inananlar icin, kendi varligimizi, varligimizin amacinin, uzay ve maddenin olusumu, v.s. seklindeki sorulari yanitlayan en mantikli secenek oldugu icin inaniyoruz. Ve de aksi ispatlanamadigi icin'de. Hatta daha ileri gidip, bunun Bilimsel bir gercek oldugunu söyleyebilirim. Sebep: Bilim'de bir Tez ortaya atilir. Aksi ispatlanamadikca o Tez dogru kabul edilir. Burdaki durum'da budur. Tanrinin varligi ortaya atiliyor, ve cevap'lanamayan sorular acikliga kavusturuluyor. Ve tüm bunlarin aksi ispatlanamiyor.
Bu biraz'da Matematikteki "Tümevarim" yöntemine benziyor. Bir sonuca varmak icin Bilinmeyen bilinir kabul edilir. Sonuc eger dogru cikarsa, Bilinmeyen, gercektende dogru bilinmis demektir...[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song

[Bu mesaj Multani tarafından 19 Şubat 2005 21:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Borbag, 19 Şubat 2005 17:21 tarihinde demiş ki:
şimdi kimin söylediğini unuttum ama şöyle birşeydi: "eğer Allah yoksa ben hayatım boyunca olmayan bir şeye inanmış oluyorum, sen ise inanmamış oluyorsun ikimiz de gübre oluyoruz kaybımız olmuyor. ama eğer varsa sen sonsuz acıya mahkum olacaksın ben belki cennete bile gideceğim."
şimdi bu durumda inanmak daha karlı. ama bu yüzden inanınrsan da sırf barbekü olmamak için inanmış oluyorsun ki bu da pek yardımcı olmuyor. garip bir paradox yani.
ama kesinlikle Tanrı var, ne yapıyor niye yarattı derdi neydi bizden ne istiyor gibi soruların farklı farklı ve doğru olma lüksüne sahip olmayan cevapları var(kanıtlaması imkansız çünkü). niye var, çünkü içinde bulunduğumuz fiziksel dünyanın bir şekilde yoktan varolması lazım. bir anda "puff" alın size evren diye kendiliğinden olduğu mantıksız. sonrasında kurulan o düzen içerisinde olmuş birşeyler insalar ortaya çıkmış falan filan.
özet olarak kendileri var. kalanı size kalmış

Birincisi, eğer Allah varsa ve "ya Allah varsa" diyip her ihtimale karşı ona sığınanıcsennete atıyorsa, varsın beni cehennemine atsın. Zaten öyle bir Tanrı'nın yarattığı cennet'de durmak istemem..

İkincisi, demişsinki içinde bulunduğumuz Dünya bir şekilde var olacak. O zaman bende sana çok klişe bir cevap vereceğim. O zaman Tanrıyı kim yarattı ? Yani, olan birşeyi, varlığı kanıtlanamayan birinin yarattığını söylüyorsun, ve bu varlığı kanıtlanamayan birisininde yoktan varolduğuna inanıyorsun.

Hocanın kazan meselesine benziyor bir bakıma..[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko kimsenin Tanrıyı yargılamayı ne akıl gucu ne de fiziksel gucu yeter.Zaten ınanan ınsan yargılamaz.Ama sen rest ceker gıbı oyle cennet olmaz olsun dıyosun.Yolun acık olsun.[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...