Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrıya inancım kayboluyor sanırım...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

inanç mantikli olmamaladiri.... biraz absürd kacicak ama enter the matrix oyununda ghost karakteriyle oynarsaniz bir yerde bu konuyla ilgili cok guzel bir diyalog var...
Trinity(artik trin diye bahsedecegim)- do you believe neo?
Ghost(ki gho diyecegim artik)- yes i believe
trin-why? isn it unbleivibla or nonsense?
gho-i believe cuz itis absurd. cuz to believe is not smthin sense or logical. u believe it cuz u felt like it.

(tam dogru olmayabilir ama sanirim hepiniz dusunceyi anladiniz)[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti)
Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir.
Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!"
ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 17 Şubat 2005 22:05 tarihinde demiş ki:
ben diyorum ki somut olmayan şeye kolay kolay inanmam.
sen hayatı bir sınav ve amacını da bu sınavı geçmek olarak görüyorsun. bense tamamen farklı bir şey olarak görüyorum. ben kendi hedeflerimi, kendime göre doğru olanı yaşıyorum. inananlar ise inançlarına göre doğru olanı. bunu yapanlara saygım da var.

bir şey daha eklemek istiyorum, eğer tanrı varsa ve dedikleri kadar üstünse, onun amacının insanları kendinin varlığına inandırmak olduğunu, insanları sınavdan geçirmek olduğunu düşünmek de bana saçma geliyor. tanrı, allah varsa bu evrensel boyutta bir güçtür. ve insanların günahları bu evrensel boyutta o kadar ufak ve gereksiz ki..

bilmiyorum, bilemiyorum, kimse de bilemez. doğa üstü bir olay bana kendini gösterene kadar da çok büyük ihtimalle bu fikirlerimi savunmaya devam edicem.

Bence senın yanlısa dustugun nokta acık acık bır emare beklemek yanı anlayana kucuk ama cok etkılı emareler var ama senın ıstedıgın kadar buyuk emarelerı gorenlerın pek ınanacak vakıtlerı kalmamıs.
P.S:Satıldım :)
Sosyal ağlarda paylaş

benim için inanç bilinmeyen değil. benim için bilinmeyenler ihtimal. inanç ise ortada olan.

başta dediğim gibi, bunlar benim görüşlerim ve bende olduğu gibi bir çok insanın din hakkındaki görüşleri oturmuş bile, ve değiştirmek son derece zor. bu tartışma bir sonuca varmaz. cevap, ardından bir cevap daha, öyle öyle gider. çünkü burada bildiklerimiz değil, düşünce tarzlarımız farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sen hayatı bir sınav ve amacını da bu sınavı geçmek olarak görüyorsun. bense tamamen farklı bir şey olarak görüyorum. ben kendi hedeflerimi, kendime göre doğru olanı yaşıyorum. inananlar ise inançlarına göre doğru olanı. bunu yapanlara saygım da var.

(Yanlis anlasilmaz umarim) Bir Terörist'de kendi dogrularini yasiyor. Veya bir Katil, öldürecegi kisinin yok edilmesi ile Dünyanin bir pislikten daha kurtulacagini düsünebilir. Herkes kendi dogrularini yasasaydi Dünyada Kaos olusurdu. Kendi dorularimizin gercekten'de dogru oldugundan emin olamayiz...[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Multani, 17 Şubat 2005 22:17 tarihinde demiş ki:
said:

(Yanlis anlasilmaz umarim) Bir Terörist'de kendi dogrularini yasiyor. Veya bir Katil, öldürecegi kisinin yok edilmesi ile Dünyanin bir pislikten daha kurtulacagini düsünebilir. Herkes kendi dogrularini yasasaydi Dünyada Kaos olusurdu. Kendi dorularimizin gercekten'de dogru oldugundan emin olamayiz...

+1
Sosyal ağlarda paylaş

bir şey daha eklemek istiyorum, eğer tanrı varsa kadar üstünse, onun amacının insanları kendinin varlığına inandırmak]
somut seylere inaniyorum diyorsun peki hislerine nasil inaniyorsun
onlar somut mu?yapma gerçekçi ol sen bence kafan1 çal1st1rmay1 zor göruyorsun[signature][hline]sensizlik zor be :(
Sosyal ağlarda paylaş

somutu yanlış kullandım.
hislerime inanıyorum çünkü hislerimden eminim, hislerimi biliyorum.

said:
Multani, 17 Şubat 2005 22:17 tarihinde demiş ki:
said:

(Yanlis anlasilmaz umarim) Bir Terörist'de kendi dogrularini yasiyor. Veya bir Katil, öldürecegi kisinin yok edilmesi ile Dünyanin bir pislikten daha kurtulacagini düsünebilir. Herkes kendi dogrularini yasasaydi Dünyada Kaos olusurdu. Kendi dorularimizin gercekten'de dogru oldugundan emin olamayiz...

haklısın. hem de çok haklısın..
ama yine de dediğin farklı bir kategoriye düşüyor gibi geliyor.. "doğrular" demekle hata ettim. çünkü ben açıkçası evrensel bazı "doğrular" olduğunu düşünüyorum. ve teröristlerin yaptıkları da buna aykırı geliyor. benim bunu söylerken aklımdan geçenler daha küçük çaplı şeyler. güzel örnek bulunca yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben "dogru" konusunu ozetliyim "dogru" gorecelidir... benim icin dogru olan bir mayfer icin dogru olmayabilir o yuzden bu konuya girmeyelim cunku gercekten cok derin ve isinde cıkılmaz bir konudur...[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir.
Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!"
ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir."
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, ikisini ayirmali. (Yani tanri inanci ve Din'i)
Birde: Kurani veya Incili (veya baska kutsal bir kitabi) okuyunca pek birsey anlasilmiyor (mealini kast ediyorum). Tefsir ve yorumlari okumali anlamak icin. Ayrica sadece bir Dinin kitabi üzerinde durmamali. Hepsini arastirip, sonunda biri üzerine karar kilmali...[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

Ben allahın olmadıgını ve ona ihtiyacı olamdıgını dusunen kişilere bisey diemiorum artık yani yazık acınıcak haldeler dunyaya booos gelmis boooos gideckler ne diim allah akıl fikir versin boyle dusunen insanlara obur dunyada olucakları durum gelince bende uzuluorum gercekten yazık coooook yazık...[signature][hline]|Sözum Amerikan sinemasına;yıllardır uzaylıyı bir öcu gibi gösterdin... Uzaylıda olsa insan insandır! |
E-Mail: [email protected] | ICQ: Yok
Sosyal ağlarda paylaş

bence allaha inanin inanamayin iyi bir insan olmak i,cin butun kutsal kitaplar okunmalidir... inanamak icin deil kendini gelistirmek icin... (umarim bu tavsiyem yuzunden adi,m dinciye cikmaz)[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Solinari, 17 Şubat 2005 22:53 tarihinde demiş ki:
Ben allahın olmadıgını ve ona ihtiyacı olamdıgını dusunen kişilere bisey diemiorum artık yani yazık acınıcak haldeler dunyaya booos gelmis boooos gideckler ne diim allah akıl fikir versin boyle dusunen insanlara obur dunyada olucakları durum gelince bende uzuluorum gercekten yazık coooook yazık...

Bende senin gibi bir argümani olmayanlara aciyorum... Yazik, cok yazik... (Bende inaniyorum fakat Düsüncelerini bir argüman ile desteklemessen, söylediklerinin hicbir anlami olmuyor. Kimsenin merhametine ihtiyaci yok...)[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song

[Bu mesaj Multani tarafından 17 Şubat 2005 23:00 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Multani tarafından 17 Şubat 2005 23:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kutsal kitap okumadım. siz söyleyince merak ettim cidden. fakat yine de fikrimin çok değişeceğini sanmıyorum.

inanmayanların boş gelip boş gitmeleri yorumu da bayağı ilginç oldu bu arada. öyle laf atıp tutacağımıza diğer arkadaşlarla olduğu gibi tartışsak ne güzel olur..
Sosyal ağlarda paylaş

merhamet en buyuk cezadir düşmana....[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Raistin, 17 Şubat 2005 22:55 tarihinde demiş ki:
bence allaha inanin inanamayin iyi bir insan olmak i,cin butun kutsal kitaplar okunmalidir... inanamak icin deil kendini gelistirmek icin... (umarim bu tavsiyem yuzunden adi,m dinciye cikmaz)

Yok canim, adin dinciye cikmaz. Hatta gayet objektif bir hareket. Fanatik'ler gibi israrla, diger dinler hakkinda hicbir bilgiye sahip olmadan yorum yapmaktansa, diger dinleri arastirmaya biraz vakit ayirmali... ;) Sonucta yorum/elestiri yapabilmek icin yorum/elestiri yapilacak konu hakkinda bilgi sahibi olmali...[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ben allahın olmadıgını ve ona ihtiyacı olamdıgını dusunen kişilere bisey diemiorum artık yani yazık acınıcak haldeler dunyaya booos gelmis boooos gideckler ne diim allah akıl fikir versin boyle dusunen insanlara obur dunyada olucakları durum gelince bende uzuluorum gercekten yazık coooook yazık...

cok talıhsız bir yazı olmus bence burda dogmatık dusuncelerle tartısmıyoruz herkes ortaya fıkrını koyuyor sende fıkrını koysaydın keske ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 17 Şubat 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
kutsal kitap okumadım. siz söyleyince merak ettim cidden. fakat yine de fikrimin çok değişeceğini sanmıyorum.

inanmayanların boş gelip boş gitmeleri yorumu da bayağı ilginç oldu bu arada. öyle laf atıp tutacağımıza diğer arkadaşlarla olduğu gibi tartışsak ne güzel olur..

Bu benım ıcın buyuk sevınc okurken takıldıgın bır yer olursa ben yardım ederım.[signature][hline]Siyahla Beyaz Ortak olmus!!!
KARTALIN askı boyle dogmus!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abiler, nası dinsiz, imansız olunuyo ? Banada öğretin noolur. Siz çok karizmatik görünüyosunuz. Bende böyle olmak istiyorum. Bende sizin gibi müslümanlara yobaz deyip cool olmak istiyorum. Bi yol gösterin noolur.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
navyamphs, 18 Şubat 2005 10:37 tarihinde demiş ki:
Ya abiler, nası dinsiz, imansız olunuyo ? Banada öğretin noolur. Siz çok karizmatik görünüyosunuz. Bende böyle olmak istiyorum. Bende sizin gibi müslümanlara yobaz deyip cool olmak istiyorum. Bi yol gösterin noolur.

Müslümanlara yobaz diyen biri varsa yanitlasin... (Cok beklersin... lol).
Önceki post'lari okuduguna eminmisin?[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Passanger, 18 Şubat 2005 10:30 tarihinde demiş ki:
said:

cok talıhsız bir yazı olmus bence burda dogmatık dusuncelerle tartısmıyoruz herkes ortaya fıkrını koyuyor sende fıkrını koysaydın keske ortaya.

Abartmıs olabilirm ama bazı kişiler allaha kimin ihtiyacı var turunden yazılar yazmıslar bende ona karıslık olarak yazdım [signature][hline][b][small

[Bu mesaj Solinari tarafından 18 Şubat 2005 16:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...