Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warlock PVP - okumadan geçmeyin ^^

sQu

Öne çıkan mesajlar

şu anda bir warlock oynuyorum lvl45 ve lvl53-55 arası playerları bile kesebiliyorum. kısaca neler yaptığımı ve hangi yeteneklere sahp olduğumu yazayım.

1-DOTs
Corruption = 27sn içinde 500dmg (instant cast)
Immolation= önce 150dmg vurur sonra 15sn içinde 255dmg (1.5sn cast)

2-Warlockların özellikleri olan curse'ler. Her targetda sadece 1 curse aktif edebilirsiniz.
Curse of Agony = 30sn içinde 525dmg
Curse of Weakness = Rakibinizin vurduğu dmg'ı 22 düşürür
Curse of Elements = %40 Fire ve Frost resistance'ı düşürür
Curse of Tongue = Rakibinizin büyü yapma sürelerini %50 yavaşlatır ve konuşma dilini demon language olarak değiştirir.
Curse of Recklessnes = Rakibinizin armorunu 600 düşürür fakat attacğını 60 arttırır (şu an bendeki bu ilerledikçe gelişiyor tabi)
Curse of Shadows = -60 shadow and arcane resist

4-Sırada Direct dmglar var, yani direk rakibinize vuran büyüler
Shadowbolt = 213-240 dmg (2.5 saniye)
Searing Pain= 121-126 dmg (1.5 saniye)
Shadowburn = 272-304 dmg (instant cast, soulshard ister)
Deathcoil = 300dmg , size 300 healt verir. Instant cast.Cooldown yani tekrar kullanma süresi 10dakika

5- Diğer önemli speller
Fear: 15sn boyunca rakibiniz tüm kontrol yeteneklerini kaybeder ve deli gibi koşmaya başlar. Her yediği hasarda bozulma ihtimali var fearın
Life Tap: 210 healtinizi, 210 manaya çevirir. Instant cast ve cooldownu çok kısa. Üst üste kullanabiliyorsunuz
Drain Life: Rakibinizin healtini alıp size verir. 5 saniye boyunca, her saniye 45 healt verir.
Amplify Curse: Bu büyüyü aktive ettikten sonraki atacağınız Curse of Agony , Curse of Exhaust(en altta ne olduğu yazıyor) yada Curse of Weakness %50 daha etkili olur. yani verdiği dmg 1.5 katına çıkar yada eksilen dmg 33 olur
En önemli talent : Nightstance : corruption ve drain life kullanırken %2 night stance'e girme şansınız var. Peki nedir night stance, atacağınız ilk shadowbolt instant oluyor yani 2.5 sn beklemiyorsunuz. Peki %2 çok az değil mi? corruption 10kere vuruyor ve drainlife da 5 kere yani toplam 15 kere. oldukça fala şansınız oluyor yani. Benim hemen her mobda nightstance'im aktif oluyor.

6- Petler
Imp: Blooc pact aurası ile şu an staminamı 30 arttırıyo yani +300hp. Zaten warlocklar +int ve +stam kullandığı için 3000'e yakın bir hit pointiniz oluyor. Fire shield bana melee olarak vuran her playera, her seferinde 11dmg vuruyor. Kendisi ve dmg vermek için fireball atıyor.
Succubus: Tam bir damage dealer. Lash of Pain yeteneği ile şu anda 70dmg vuruyor. cooldown çok kısa. Seduce özelliği bir nevi sleep gibi, humanoidleri 15sn boyunca hiç birşey yapamayacak hale sokuyor. dmg vurursanız bozuluyor. Invisiblitysi var, rakibiniz saldırırsa invis yapıyorsunuz.
Felhound: Bu da güzel dmg vuruyor fakat özelliği büyüzülere karşı çok etkili. Spell lock büyüsü ile rakibinizin yaptığı büyüyü bozup bir sonraki 8sn boyunca bir daha yapamamasını sağlıyor.
Voidwalker:pve de tanklık yapmaktan başka bi olayı yok.çok az dmg vuruyor ve ölmek üzereyken sacrifice edip size gelen harası engelleyen bir shield oluşturuyorsunuz.

şimdi gelelim pvpye. bikere pet seçimi size kalmış ama yüksek levellara gelince soulshard bulmak zorlaşıyo. soulshard nedir hemen anlatiyim, size xp veren bir yaratığı en son drain soul ile öldürürseniz size bir shard veriyor. ama üzerinizde herzaman bulunsa bile hiç bir zaman yetmiyor çünkü imp hariç bütün petler ve çoğu büyünüz soulshard gerektiriyor. Bu yüzden ben melee classlara karşı hep imp kullanıyorum. Fireshield ve 300hp oldukça iyi. Casterlar karşı ise felhound tabi ki. Fear'a immune olabilecek bir kişi ile DUEL yapıyorsam succubus ile seduce kullanıyorum. Daha sonra rakibe corruption ile başlıyorsunuz. Nedeni hem instant cast, hem de night stance'e daha hızlı girme şansınız var. Daha sonra Curse of Agony atıyorsunuz. Bu iki büyü de instant olduğu için rakibiniz hala sizden uzakta olacak, hemen fear cast ediyorsunuz. Size yetişemeden yada 1-2 kere vurduktan sonra feari yiyor ve koşmaya başlıyor. Hemen immolation cast ediyorsunuz ve drain life'a başlıyoruz. Nightstance nezmn olursaniz hemen shadowbolt atın fakat asla 2.5sn harcayıp shadowbolt atmayın. Hep drain life tercih edin çünkü zaten 45life x5sn shadowboltdan daha iyi. Hem healt kazanıyorsunuz hem shadowbolt kadar hasar veriyorsunuz hem de instant shadowbolt kazanma şansınız var. Rakibinizin fear'ı bittiğinde ikinci bir kez daha fear deneyin, tutarsa tekrar aynı şekilde devam. Eğer ki tutmazsa Curse of weakness atıp hazırda bekleyen instant direct dmglarınıza abanın. Yani shadowburn ve deathcoil.

not : talentlarınızla aldığınız bir curse var, curse of exhaustion. Rakibinizin hızını 12saniye boyunca %90 a düşürüyor. Imroved curse of exh alınca ise %70 e düşüyor. Amplify curse ile kullanınca %50 daha yavaşlıyor ve kısaca sürünüyor.

umarım bukadar uzun bi yazıyı okuyup bitirdiğinize deymiştir, ama direk yazı uzun diye sona atlayan arkadaşlar varsa size tavsiye, warlock oynamasanız bile eğer pvp yapacaksanız
Sosyal ağlarda paylaş

evet genelde rouglar öldükten sonra hep öyle söylüyo hehe
ama ne yazıkki duel'de arkadan yakalamak diye bişey yok, hele guild wars yada raidlerde kısaca healer varken nereye bassan rouge ölüyo haha

+300 alchemy skillim var, invul potion , major healing potions (1500hp) , bandages (2000hp in 8sec) , stoneshield potion (1500armor for 1 min) , bi de warlockların kendi stoneları var, heal ve ressurect için yani ne biliim rogue ? hehe
pvp de üstüme çullanıp stun edebilirsen yenebilirsin kabul ama onun içinde dreamless sleep potion var, 12sn boyunca invul oluyorum dha dorusu sleep oluyorum ve 1200 hp ve manam doluyo ^^
Sosyal ağlarda paylaş

bi movie de vardı warlock bi paladin le kapısıyo habire fear falan kosturuyo ama sonunda dayanamayıp paladin inde az canı kalmısken ölüyodu, tam paladin cesedi basında dans ederken warlock kendini res ediyodu işte ben bu res i annamadım ekranda hiçbir spell e bastıgı görülmüyo çantayı açıp bişide kullanmıyo bu res i nassı yaptıgını biliyomusun ? Olayın devamına gelirsekde res lenen warlock tekrar fear la pal ı kostururken pal bi yere saklanıyo tam az canı kalmısken o süper heal büyüsünü kullanarak full health oluyo ve kaçmakta olan warlock u tekrar deactive ediyordu :)[signature][hline]Gerçek Oyuncunun Mekanı
http://www.gametogame.net
Sosyal ağlarda paylaş

Conjure Soulshard : öldüğünüz zaman sizi 1100hp ve 1700mana ile res eder.

Conjure Healtstone : 500hp lik mana potion gibi

Conjure Spellstone : arcane dmg absorb ediyo galiba tam hatirlamiyorum

Conjure Firestone : offhand, 60-90 fire dmg vurma şansı veriyor

bi kaç şey daha var da tam hatirlamiyom pek kullanilmiyo. Genelde en kullanılışlı olanları Soulstone ve Healtstone. Partyde priest yada paladini soulstone ile bindliyosunuz böylece ölürse tekrar res oluyo. Bir nevi 2 şansınız oluyo, tüm party ölse bile paladin canlanip herkezi resliyo. Healthstonu da tüm grup üyelerine verip grouplarin aranan elemani oluyorsunuz ^^
Sosyal ağlarda paylaş

walla bu yazı çok mantıklı geldi ilk başta warlock herkesi yener gibi gösterdi bana bir an warlock mu olsam die düşündüm.ama evde ki hesap çarşıda uymaz öyle şu curse atsam şöyle oluyor fln die bilmiorum yani rogue da armut toplamıo ki stealth çok iyi bir özellik yani rogue göremeden düşersen aşşağa seni hiç bi curse kurtaramaz[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

level kacsin arkadasim?

lvl 13 rogue'ken 17 warlock aldim ve canimin 50%'si hala duruyodu... olayda bi terslik var sanirim... undead'im, herhangi bi sekilde fear kullanamiyosun zaten. eger fear'a dayali oynuyosan tum taktiklerin altust oluyo.[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar

[Bu mesaj riglous tarafından 29 Kasım 2004 18:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

lvl46 yım şu anda, bu arada pvp lvl30 dan sonra başlar ve low levellardaki en kuvvetli class warlock. çünkü immune to fear çok zor bu levellarda. yazıyı dikkatli okuduysan orda "immune to fear olan oyunculara karşı succubus alıp seduce kullaniyorum" yazdım :) ayrıca senin UD olman immune to fear anlamina gelmiyo sanirim. Tam olarak bi açıklarsan onu sevinirim. Racial bir özellik olarak aktive edilebilir immune to fear etc var fakat onun cooldownu nekadar ? nekadar süre immune oluyosun falan bi söylersen sevinirim.

roguelarin stealth olayina gelince pek bi yorum yapmayacağım :) yani instant dot vs stealth. direk pvp olarak düşünüyor isen bana sadece 1 kere vurabileceksin sonra ya fear ya seduce olacaksin, bu 1 vuruşunda da beni stun edip öldürmen lazim yoksa sen öleceksin. bi stun da 3000dmg vurabileceksen tamam. High level rogularla hiç pvp yapmadım bişey diyemem. Hatta retailde ben warlock mu oynayacam? o da belli deil daha, lvl50+ oldunca bakacaz ona.
Sosyal ağlarda paylaş

rogue 3000 vurabilir mi bilmiyorum ama tek stun değil de lvl30 civarında roguelarda 2 adet 4snlik stun var arka arkaya yaptığında 6-7sn eder.bunlardan sonra kick(5sn büyü yapamazsın) yaparsa etti en az 10sn başka işe yarar talent veya skillerde vardır belki ama onları göremedim betada.

ama bu şekilde kağıt üzerinde hesaplarla dövüş yapılmaz elbette deneyip görmek lazım çok fazla fark olabiliyor action sırasında.
Sosyal ağlarda paylaş

mosquito, evet haklısın 2x stun var ama ikisini yapinca üst üste zaten çok uzun bişey sürmüyo. casting timelarıda var yanılmıyorsam onların. bi de yani dediğim gibi stun ettikten sonra öldürdün öldürdün yoksa zor. Birazdan bir alchemy guide yazacağım, orada pvp için önemli bazı şeylre olduğunu göreceksiniz umarım yardımcı olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

low level pvp dedigin, lvl araliklarina gore degisiyo. lvl 10'ken herkesi aliyodum. daha sonra priest'lerde zorlanmaya basladim ve su an lvl 18'im; priest'ler dagatiyo ortaligi.

low level olunca HP'n oyle 3000 falan degil. koydugun dmg'i en sondaki haliyle dusunme. az dmg veriyosun ve karsindakinin de HP'si dusuk. warlock'san lvl 20'ye kadar HP yaklasik 500 falan olur.

racial ozellik olarak gelen fear immunity'i aktif hale getirirsen 15 saniye boyunca immune oluyosun. simdi soyle dusun. teke tek, ben stealth mode'dayim ve ilk vurusu sana yapmisim. -120. bundan sonra sen bana fear atmaya kalkiyosun ve ben o surede sana bi defa daha vuruyorum -70. buyunun suresi uzuyor ve sen bitirip diger buyuye gectigin zaman ben seni stun ediyorum -40 gibi bi dmg aliyosun, 4 saniye boyunca enerjim cogaliyo, backstab'le -120 vuruyorum. sen 2. buyune baslarken ben instant kick'le 5 saniye boyunca buyu yapmani engelliyorum ki su an kalan HP:150. bu arada panik olmamissan ne ala. cunku sirada evis var: biriktirdigim 3 combat point'le evis yaptigim zaman kalan HP'n ortalama 20 ila 30 arasinda. bir defa normal vurmam seni olduruyor zaten... olmemissen, stun acilacagi icin 2. bi stun yapip tek bir combat point'le evis yaparsam olursun.

arada ters gitmeler olur tabi, ama soz konusu rogue olunca -miss'ler +critical'lar ekleniyo. genelde ortalama bu sonuc cikiyo ki tum senaryoya gore senin bana vurabilecegin zamanlar max 1 ya da 2.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 29 Kasım 2004 19:47 tarihinde demiş ki:
low level pvp dedigin, lvl araliklarina gore degisiyo. lvl 10'ken herkesi aliyodum. daha sonra priest'lerde zorlanmaya basladim ve su an lvl 18'im; priest'ler dagatiyo ortaligi.

low level olunca HP'n oyle 3000 falan degil. koydugun dmg'i en sondaki haliyle dusunme. az dmg veriyosun ve karsindakinin de HP'si dusuk. warlock'san lvl 20'ye kadar HP yaklasik 500 falan olur.

racial ozellik olarak gelen fear immunity'i aktif hale getirirsen 15 saniye boyunca immune oluyosun. simdi soyle dusun. teke tek, ben stealth mode'dayim ve ilk vurusu sana yapmisim. -120. bundan sonra sen bana fear atmaya kalkiyosun ve ben o surede sana bi defa daha vuruyorum -70. buyunun suresi uzuyor ve sen bitirip diger buyuye gectigin zaman ben seni stun ediyorum -40 gibi bi dmg aliyosun, 4 saniye boyunca enerjim cogaliyo, backstab'le -120 vuruyorum. sen 2. buyune baslarken ben instant kick'le 5 saniye boyunca buyu yapmani engelliyorum ki su an kalan HP:150. bu arada panik olmamissan ne ala. cunku sirada evis var: biriktirdigim 3 combat point'le evis yaptigim zaman kalan HP'n ortalama 20 ila 30 arasinda. bir defa normal vurmam seni olduruyor zaten... olmemissen, stun acilacagi icin 2. bi stun yapip tek bir combat point'le evis yaparsam olursun.

arada ters gitmeler olur tabi, ama soz konusu rogue olunca -miss'ler +critical'lar ekleniyo. genelde ortalama bu sonuc cikiyo ki tum senaryoya gore senin bana vurabilecegin zamanlar max 1 ya da 2.

lol abi bu olayların zamana göre grafiğini çizebilir misin?

ps:sınav haftamdayım kafayı yedim. grafikler sinyaller havada uçuşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba arkadaşlar, sorularınıza şu şekilde cevap vereyim.

Q u o t e:
what is the maximum dmg you dealt with:
- ambush?
- backstab?
- 4 point evis?
- 5 point evis?
--------------------------------------------------------------------------------
I was level 58 during closed beta with not so great gear and I may not remember exactly so I'll only give estimates.

Ambush:2000
BackStab:1000
4 point Evis:1500
5 point Evis:2300

Bu yazıyı sürekli takip ettiğim wow rogue forumlarından alıp ekledim. Ama rakibinizin üzerindeki armor'ın yüksekliği bu hasarların etkisini azaltılır yine de eğer rupture vurursanız eviscerate kadar yüksek hasar vermese de(yakın hasar verir ama hasarı belli bir süreye yayarak health'den düşürür) armor önemsemeyen bir vuruş olduğu için etkilidir. Şimdi bir mage/priest/warlock veya hunter ile birebir kaldığınızı düşünelim ve stealth özelliğiniz ile rakibiniz sizi farketmeden ilk vuruşu yapacaksınız. Yapılabilecekleri kısaca sıralayım.

Cheap shot(rakip 4 sn'ye stun-3 combo point)+backstab(500 damage-critical değilse-2 combo point)+kidney shot(rakip 6 saniye stun)+backstab(500 damage-critical değilse-2 combo point)+vanish+cheap shot(rakip 4'sn'ye stun-3 combo point)+cold blood+eviscerate(2300 damage-bye bye).
Ters giden birşeyler oldu diyelim blind powder ile rakip 10 sn'ye kör edilebilir(bu sürede bandaj+potion ve vanish+ambush(1000 damage) veya cheap shot vurulabilir. Bu arada instant poison ile verilen damage'i arttırırsın veya cripping poison ile rakibinin hızını %50'ye indirirsin. Hiçbirini yapamazsan kick ile büyü yapmasını engellersin gouge ile tekrar stun edersin vs. vs.
Taktikler çoğaltılabilir zaten ben rogue charımla solo veya 4-5 kişilik grup savaşları için endişelenmiyorum benim merak ettiğim 25-25 veya daha yüksek savaşlarda ne yapabileceğim. Her ne kadar rakibin arasında stealth ile kolay dolaşabilsemde en arkalarındaki mage'i indirirken diğerlerinin farketmesi olası olacak ve bende rakibin arasında olacağım yani healerdan uzaklarda. Birini yatırdıktan sonra hemen kaçmam gerekecek bu da çok çalışarak deneyim kazanarak olabilecek sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

puhauhauahuahuauha

what is the maximum dmg you dealt with:
- ambush?
- backstab?
- 4 point evis?
- 5 point evis?

bu soruyu soran bendim :)

her sey gulluk gulistanlik degil evet, ama dedim ki sonunda -miss'ler oluyo, buna ragmen rogue'un agility'si cok fazla ve deli gibi crit. koyuyosun. arka arkaya 4 crit. koydugum oldu. evis.'le 240dmg koydum... ama tabii ki oraya yazmadim cunku sansti o... bakin, her class'in oldugu gibi, warlock'larin da yenilecegi yerler var ki undead rogue'lar bunlarin basinda geliyo. soylediklerim tamamen low level'lar icin gecerli, ilerisi icin konusamam daha level 20'yim. ama forumlarda da soylendigi uzre, spellcaster'larin rogue'lara karsi zaafi var. tamam warlock'lar guclu, eno catir catir aldi rakiplerini, ama bi noktaya kadar hepsi.

ayrica tekrar tekrar soyluyorum. low level'da dengeler cok cabuk degisiyo. bakin 13'ken 17 warlock aldim. 17yken priest'e yenildim. ama warrior'larin hepsini aliyodum. gecen gun bi duel izledim ki 20 warrior 22 rogue'u catir catir aldi. 2 level dahi olsa cok seyi degistiriyo ozellikle daha gelisme asamasindayken. ha bunlarin sonu lvl 60'a dayanacak... o zaman rogue'un koydugu dmg'lar 2000'i bulacak, karsi taraf buyuye baslayamicak bile... buna karsilik warrior'a zarar veremeyeceksiniz.

Mendoza (warrior)'yi pvp'de su an aliyorum, ama quest yaparken mesela adam resmen tank, herkes ona vuruyo bana misin demiyo adam. ama simdilik verdigi dmg dusuk adamin. ilerde bu artacak mesela, o zaman beni alacak. ha o zaman da buyuculer daaticak warrior'i.[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
Sosyal ağlarda paylaş

Gördüğüm kadarıyla cheap shot daha çok tercih ediliyor. Improved ambush+opportunity+critical vurursan 2000 civarı vuruyorsun ambush ile ve de initiative sayesinde %75 ihtimalle 2 combo point alıyorsun. Ama mage/priest/warlock/hunter'ın kaçmasına imkan veriyorsun ki bu da fear, scream,frost veya koyun olman için avantaj sağlıyor adamlara. Ama cheap shot ile rakibi stun edip vanish+ambush, çok güzel birde üstüne coldblood+eviscerate, off critical olmazsa ambush, 3300 damage olursa 4300 harika.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe şimdi bunlar biraz kağıt üstü olmuş
1. o dmgleri lvl60lar verir sen değil
2. o dmgler max dır yani yani ortalam olarak sen o dmglarin %65 ini verirsin
3. stealth olmak demek invisible olmak değildir. alchemist isen ve benim gibi human warlock açtiysan stealth oyuncuları görme şansın oldukça var, e sen zaten yavaş yavaş sürünerek gelicen ben de koşar kaçarim seni görene kadar beklerim. herzaman göremem evet ama şansım var
4. siz seduce görmediniz galiba hiç? 15sn sleep diyorum sen bana vurdun tamam güzel pet sans seduce atmicak mi ?
5. invul potion var, 1500hp potion var, armor +1500 potion var üstüne bi de healtstone ve soulstone kullaniyim yani nereye kadar :)

bunlar böyle ben onu yaptım ben bunu yaptımla olmaz, kaldı ki benim lvl60 da hitpointim heralde 4500 olur, hatta daha bile fazla olmasını umuyorum. son olarak söylemek istediğim, düşük levelda pvp olmaz boşuna tartışmayın. pvp 30 da başlar ki o bile düzgün değildir. mageler 30 hatta 40 olana kadar maymun olur pvp de ama sonra hayvan gibi iyi olurlar. oynadikca yavaş yavaş anlayacak herkez ne olduğunu. Ben toplasan 10 rouge ile pvp yapmışımdır ve hepsi de benden 1-2 level düşüktü kendimden yüksek levelli ile oynamadim. En zor landiğim adam bende imp varken kesti beni, sonra seduce ile yendim ama lvl38-39 civarlariydi ozmn
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrudur riglous bende çok yazmıştım rogue forumlarına ve inanılmaz bilgiler ediniyorsun ama şu anda eu'ya başlayacağım için sanki zamanında para bayılan ben değilmişim gibi girip 2 laf edemiyorum. Resmen para ver hak kazan ama süre dolduğu anda seni tanımam mantığı ki ben us rogue forumlarında birkaç arkadaş edinmiştim, lvl 60 rogue'lardan çok faydalı bilgiler alıyordum. Off blizzard'ın bu para düşkünlüğü çok sinir bozucu. Evet çok kaliteli bir oyun yapmışlar ama adamı soğutmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar, paramızla rezil oluyoruz yok Türkiye'ye göndermeyiz yok o paralı yok bu paralı. Benim korkum şimdi biz preorder yaptık da beta açılırken yükleyeceğimiz o 2gb mıdır nedir onun içinde bir site üyeliği ve ekstra para istemesinler bunlar. Olursa hiç şaşmam vallahi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...