helena Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 popüler bölümlerden biri. yüksek puanlı, karizmatik, kafa ve sıkı çalışma gerektiren bi bölüm. yani genel olarak bilinen bu. ama iş hangi dersleri görürler, neler yaparlar gibi derinleşmeye başlarsa cevaplar gittikçe yavanlaşmaya başlar. oysa bu işi detaylarına inerek öğrenmek gerekiyo ve açıkçası ne rehber hocaların ne kitapçıkların hiç bi faydası yok. bu yüzden buralarda endüstri müh. okuyan birileri vardır diye umuyorum. var mı?[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
aysegul Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ben tanıyorum şu an ne olacağını bilmiyo ama ben umutluyum bi çok mühendisliğin dersini alıyolar[signature][hline]aysegul
Narstil Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 valla endüstri okuyacagına makina falan oku daha iyi yada itü işleme müh yada imalat müh. falan açıldı onlara bak eelbetteher ünide yok endüstrinini iş alanları falan da kısıtlı ve yaptıkları ii makinacılarda rahatlıkla yapılabilir son senelerde popülerligide azaldı sanırsam bu arada klasik ilk seneler müh dersleri alırlar tarih-türkçe -yabancı dil-teknik resim-mat(genelde türev limit integral) fizik-...[signature][hline]:))) !!! ........................
helena Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 teşekkürler ama makineyle endüstrinin konu açısından baya farklı olduğunu olduğunu sanıyodum?[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Mezun bir endüstri mühendisi olarak seni biraz aydınlatmaya çalışayım Öncelikle,en kolay mühendislik sayılabilir,en azından severek okursun. -Okuluna bağlı olarak,diğer mühendisliklerin temel derslerini alırsın,yani elektroniktende,makinedende ,kimyadanda, bilgisayardanda temel dersleri alırsın. -itü işletme mühendisliğiyle arasında bir fark yoktur,sadece o bölümde daha fazla sosyal dersler vardır. -Bizler fabrikaların "verimlilik"lerini inceleriz ve maliyetlerle ,çıktılarla uğraşırız.Ürünün çıkış zamanlarından,hatalı ürün sayısı ve istatistiklere,orada çalışacak kişi sayısına,makinelerin sayısı ve yerleşiminden,çalışan kişilerin çalışma şartlarına,aldıkları ücretlere kadar birçok konu doğrudan sadece endüstri mühendisliği yaklaşımı gerektirir. -3.sınıfı bitiren bir endüstri mühendisi zaten neye yakın olduğunu anlamıştır ve yukarıda yazdıklarımla alakalı bilgiye sahiptir,hangisini seçebileceğini yada seçemeyeceğini -Gelişmekte olan ve gerçekten çok karmaşık olan günümüz sistemleri de endüstri mühendisliğinin alanındadır.(Supply chain,erp) -Çok geniş bir disiplin olduğu için çok çeşitli bir meslek yelpazesine sahiptir.İllaki üretimde çalışmayabilirsiniz,sizin kendinize eklediklerinizle bankacı da olabilirsiniz,satınalmacıda -Okul bittiği zaman eğer yönelmek istediğiniz başka bir bölüm varsa mesela bilgisayar,temelini aldığınız için master yaparken daha rahat olursunuz. -Tek kötü tarafı dünyada çok geliştirilmeye başlandığı halde ülkemizde endstri mühendisi elinde kronometreyle ölçüm yapan mühendis olarak görülmektedir,sektör ve firmalar yavaş yavaş alışmaktadır. -Son olarak diğer hiç bir mühendisliğin TEMÖB(türkiye end müh öğrencileri buluşması)'e sahip olduğunu sanmıyorum
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Soruların yada dersler hakkında bilgi istersen yardımcı olabilirim
helena Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 çok teşekkürler..bu mesaj tam da öğrenmek istediğim bilgileri içeriyo ama iki sorum daha var: 1-iş bulmak gerçekten çok zor mu? 2-rehber hocam "sadece matematik sayılır" tarzı bişeyler geveledi ama anladığım kadarıyla yok öyle bişey. peki çok ileri seviyede mi matematik görüyosunuz?[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Hmm,şimdi bilmeyen herkes matematik der,aslında bende seçerken matematik demiştim. Çok ileri derken abartı birşey görmüyorsun,mesela elektronik kadar çok değil.Normal üniversite matematiği calculus,ancak farklı olarak maliyet dersleri var ve en önemlisi problemleri modellemeye yarayan yöneylem dersimiz var.Zaten kurduğun modeller bazen o kadar karmaşık olabilir ki,insan için çözmesi nerdeyse imkansız,bu durumda yazılımlar devreye giriyor. Yalnız şöyle bir şey var,analitik zeka şart, en azından modelleyebilmek yada diğer derslerde de problemi analiz etmek gerekiyor. İş konusuna gelince; Bence piyasadaki en geniş meslek yelpazesine sahip mühendislik,eğer sabırlı ve akıllı olursan her türlü bu piyasada iş bulursun,unutmaman gerekn en önemli şey kendine neler kattığın ve mezun olunca ne yapmak istediğin,bu konuda kendini yetiştirmen gerekli iş için kendini sakın sıkma,anladığım kadarıyla daha yeni üniye gireceksin,daha gerçekten zamanın var,bunu değerlendir. !Ve benden sana tavsiye ne seçersen seç,hangi bölümde okursan oku,staj yap ve biraz olayları kişileri gör,iş hayatında tecrübe kazan
Narstil Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 iş bulmak aslında hermeslekte zor artık 1 den faazla yabancı dil bilmen iyi bir üniden iyi bir not ortalamasıyla mezun olmak kendini geliştirebilmen torpilin olması .. gibi durumlarda rahatlıkla bulabilirsin :)[signature][hline]:))) !!! ........................
helena Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 pek bi şey gerekmiyomuş :p saolun yine de, hala zamanım var ve bakalım ne olacak..[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 O da var ama şu şekilde: endüstriyi biraz daha daraltıp,belli bir sektöre yöneltiyorlar,mesela buna iyi bir örnek yurtdışında finans mühendisliği,tamamen iktisat ile mühendisliği birleştirmişler,üretim mühendisliği dediğimiz şeyde yakın tam olarak aynı olmasada... Ancak dediğim gibi türkiye tam olarak end. müh. kullanmayı bilmiyor,sadece üretim planlama yapar sanıyor...
helena Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 kendi alanlarında uzmanlaşmalarından bahsetmişsin, yani burdan yola çıkarsak, bi işletme müh. endüstriden daha avantajlı gibi bişey mi demek istiyosun?[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır [Bu mesaj faint tarafından 05 Şubat 2005 19:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 yok hayır,o bölümün tek avantajı var başındaki itü yazısı :) , end. müh. ile işletme müh. arasında fark yok,ders olarak da onların daha fazla sosyal dersi var,başka bir farkları yok. aslında gidip internet sitelerinden ders programlarına bakabilirsin,birde bu derslerin ne olduğunu anlatan kısa açıklamalar vardır,buralardan yola çıkarak aynı olduklarını görebilirsin. şimdi doğrudan bir konu üzerine eğitim almanın en büyük dezavantajı,sen henüz neyin ne olduğunu bilmiyorsun ya hoşuna gitmezse,yapamıyacağını anlarsan o konuyu,tamamen yazık olur. Not: Birde seçim aşamasındasın aklımdayken yazıyım,eğer gerçekten çalışkan azimli biri değilsen sakın elektronik müh. seçip kendini yakma...
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 endüstri mühendisligi=optimization :) yalnız benim bildigim hicbirseyde tam olarak uzmanlaşmıyorlar, cogu mühendisligin bir karısımı gibi birşey endsütri mühendisligi.. kötü yanını bu olarak biliyorum, ama yanlıs da olabilirim :)
helena Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 said: Agmahan, 06 Şubat 2005 00:03 tarihinde demiş ki: Not: Birde seçim aşamasındasın aklımdayken yazıyım,eğer gerçekten çalışkan azimli biri değilsen sakın elektronik müh. seçip kendini yakma... yok ztn mühendislik olursa ya işletme ya endüstri olacak[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
screamer Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: Agmahan, 06 Şubat 2005 00:03 tarihinde demiş ki: Not: Birde seçim aşamasındasın aklımdayken yazıyım,eğer gerçekten çalışkan azimli biri değilsen sakın elektronik müh. seçip kendini yakma... keşke bunu bana biri 2 yıl önce deseydi hayatımda hiç çalışmadığım kadar çalışıyorum ama sadece çalışmakta yetmiyor ... Neyse Endüstri hakkında pek bir şey diyemiyecem sadece arklar yatıp geçebilmek için girdiler[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq "Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 screamer üzgünüm,benim çok sevdiğim arkadaşım da o bölümde adamın 5. senesi 3 ten ders alıyor ve adam çalışıyor. Yatıp geçme olayı tamamen okul ve hocalara bağlı,ama yatıcam dıyenler ıkıncı sınıfa kadar elenırler,bu endustrıde de dıger muhendıslıklerde de aynıdır faint,soruların varsa sorabilirsin,yardımcı olmaya çalısırım
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Arkaadshlar ben elektronik ve haberlesme muhendisliginden yeni mezun oldum.okulum eylulde bitti yıldız teknik uni.deydm.Arkadasların dedikleri dogru kasmak gerek ama elektronige ilginiz varsa ve sınawlara calıshmayı son gune bırakmazsanız bitirirsiniz.Ha ben sınawları son gune bıraktım 5 senede bitti.Son donemim de benm de ucuncu sınıftan dersim vardı.Bizm mufredatta en zor donem ucuncu sınıf ikinci donemdi.Uc aydır calısıorum ve isimden cok memnunum.endustri muhendisligi de dedikleri gibi cok zor bir bolum degil strateji gelistirme istatistik matematik uzerine dayalı performans arttırma uzerne calıshmalar yapmaktalar agırlıklı die biliorm .Matematik derken de cok abartıya kacmıyorlar goz korkutmayın fazla.
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Endüstri Müh, Birinci sınıftayım ama söyleyecek pek bir şey bulamıyorum. Çünkü ilk sene bölüm dersi koymamışlar. Dersler konusunda bir fikir sahibi olman için sana bizim üniversitenin lisans eğitim programını vereyim: Bilkent Üniversitesi E.M. Lisans Eğitim Programı Bu arada ders çalışmayı sevmiyorsanız, fizik hayatınızda önemli bir yere sahip değilse asla ama asla elektronik okumayın.[signature][hline]With each kill I grow wiser With added wisdom I grow stronger / A.E.
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 wispy,ikinci sınıf ikinci döneme kadar zaten meslek derslerinden almıyacaksın yada esas dersler 3 ve 4 te, öncelikle mühendislik dersleri var 1-2de...
KanCHELsiS Mesaj tarihi: Şubat 12, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2005 said: CEDAY, 06 Şubat 2005 10:17 tarihinde demiş ki: endüstri mühendisligi=optimization :) aslında baya iyi özetlemişsin.. ben de 3. sınıftayım ve ayeni yeni almaya başladığımız bölüm derslerinin çoğunda bu kavram anlatılıyor.. "kıt kaynakları en verimli şekilde kullanarak ekonomik olarak karlılığı sağlamak" zamnınız ve yeterli ingilizceniz varsa "the goal" adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim (gerçi amaç adıyla türkçeye de çevrildi) iyi bi tanıtım kitabı... ve yukardaki -belki ve sizi tatmin etmeyen yavan- cümlelerin gerçek hayata nasıl yansıtılabileceğini anlatıyor... seçmek isteyenler gözünde çok büyütmesin bence.. makina müh. kadar zor diil :)[signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
neo777 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2005 bizi endüstr mühendisligi hakkında bilgiler verdiginiz icin tesekkür ederim iyi günler
Öne çıkan mesajlar