Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

md5 şifre çözücü


Diee

Öne çıkan mesajlar

Md5 şifre koruma sistemini normal harflere (karakterlere) dönüştürebilecek bir program yada iligili emulator nerden bulabilirim.

Konu hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum.

Şimdiden herkese tşk ler.[signature][hline]En Keskin Bıçak Dil'dir.Kullandıkça Dahada Keskinleşir.
***********************************
Uo | Dictionary | Avalanche
***********************************
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kisacasi istedigin sey md5'leri decrypt edebilmek mi? Eger oysa, md5'ler tek tarafli encrypt edilir, yani onlari tekrar decrypt etme sansin yoktur.[signature][hline]Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world carrying their own light to brighten both day and night.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Md5 bir encryption algoritması değil hashing algoritmasıdır. Tek taraflıdır ve decrypt edilemez.

Ha edilir nasıl edilir, brute force ile edilir. Yazarsın ufak bir programcık 1 karakterden başlayıp tüm kombinasyonların md5 hash kodlarını alır senin verdiğin kodla karşılaştırır. Tutturabilirse aha bu der. Başka bir yolu yok.

[Bu mesaj zebany tarafından 07 Şubat 2005 14:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle ki;

diyelim abc yi md5 (Message-Digest Algorithm 5, 2 ve 4'ü de mevcuttur, yakın zamana kadar 4 kullanılmaktaydı) ile encypt edicez, atıyorum a harfi 1 rakamına, b harfi 2 ve c harfi 3 rakamına denk gelsin.

bu 123 eder bunu md5 algoritmasından geçiriyoruz (çarptı böldü bişiler yaptı detay için md5 i araştırabilirsiniz mantık bazlı anlatıyorum) ve 587 sayısını elde etti bu da "ehg" harf dizisine denk geldi, md5 le encrypt edilen stringlerin saçma sapan olmasının sebebi bu, bunu açmanız için tek yol tüm olasılıkları tek tek denemeniz, yani yukarda denildiği gibi brute force, rastgele bi stringi 128 bit md5 ile encypt ettiğinizde normal bir ev bilgisayarının brute force kullanarak onu decypt etmesi yıllar sürer (16 yıldı sanırım). md5 algoritmasından hangi harf dizisini geçirdiğinizde "ehg" çıktığını öyle bulursunuz ki şöyle bi olay daha var tek harfi bile encypt etseniz md5 sonucu hep 32 hane çıkar (128bit için, 32 hanelik 16lık sayı düzeninde bir rakam veya 16 hane binary) ilk stringin uzunluğu da anlayamazsınız yani.

ps: alternatifi sha1[signature][hline]*2Corbeau
guess you don't like my shit, eh? sue me.


[Bu mesaj Bronx tarafından 07 Şubat 2005 15:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dahası,
hane başına 16 olasılık (16lık sayı düzeni ya) ve 32 hane olduğunu düşünürsek, toplamda dm5 le encypt edilmiş bi stringi çözmek için 1,208,925,819,614,629,174,706,176 olasılık mevcut. e denediğimiz her olasılığı bi yerde tuttuğumuzu da düşünürsek, 32 bytelık her olasılık toplamda 35,184,372,088,832 terrabyte yer kaplayacaktır. dünyanın en büyük hardiskinin 500gb olduğunu da hesaba katarsak (formatlanmış halde 465gb mış) bu harddiskten 77,377,282,188,379 adete ihtiyacımız olacaktır.

+ md5'in bozuk olduğu kanıtlanmıştır, farklı stringler için aynı sonuçları üretebilmekte ve sonuçları bize pahalıya patlayabilmektedir (buna rağmen çok yaygın kullanımdadır) sha1 (US Secure Hashing Algorithm) ise sağlamdır. (95'ten beri pentagon gibi yerlerin günümüzde kullandığı algoritmadır ondan önce sha-0 idi)[signature][hline]*2Corbeau
guess you don't like my shit, eh? sue me.


[Bu mesaj Bronx tarafından 07 Şubat 2005 16:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün legbra sölemişti bana nette bi md5database sitesi varmış. sitede bi generator var. şey yazıyo "herkes sadece bir kelime girip md5 haline baksın" her md5 olan kelime database e gidiyo. sonra md5 decrypt edilebilecek bi site :) database ne kadar dayandır bilinmez tabi ama ufak şeylerinkini ordan bulabilirsiniz. bu arada siteyi bilmiyorum bakmadım araştırıp bulursunuz herhalde ;)[signature][hline]Boo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:

+ md5'in bozuk olduğu kanıtlanmıştır, farklı stringler için aynı sonuçları üretebilmekte ve sonuçları bize pahalıya patlayabilmektedir (buna rağmen çok yaygın kullanımdadır) sha1 (US Secure Hashing Algorithm) ise sağlamdır. (95'ten beri pentagon gibi yerlerin günümüzde kullandığı algoritmadır ondan önce sha-0 idi)


Bu md5'in suçu değildir.
md5'in strlen sınırlaması yoktur ve sonuçta 32 bytelık bir stringin kaç kombinasyonu olabilecekse o kadar kombinasyon üretecektir. Bu durumda siz 64 byte boyutundaki tüm kombinasyonları md5 ile hashlerseniz ortaya mükerrer sonuçlar çıkar. md5'in elindeki 256 tane byte tan mucizeler yaratmasını beklememek gerekir.

Benzer bir durum ve örneği SHA-0 için buradan bulunabilir:
http://www.mail-archive.com/cryptography%40metzdowd.com/msg02554.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz da ben bir şeyler yazayım bu konuda.
Gizlilik Yöntemleri 2 türlüdür;
1-Crypt
2-Hash

1:Crypt:: Geri dönüşümü vardır.Örneğin: Algoritmamızın mantığı şu olsun: Her A harfini -B34Gsd6GgB- string'ine çevirmek.Yani siz şifre bölümüne A yazdığınızda bu veritabanına yazılırken B34Gsd6GgB olarak kaydedilir, ancak şifreniz kontrol edilirken database den alınan bu string tekrar geri dönüştürülür ve A'ya çevrilir ve bu aşamadan sonra kontrol eder.

2:Hash:: Geri dönüşümü olmayan bir algoritmadır.Eğer kaynak kodlarını incelerseniz zaten decrypt diye bir fonksiyon bulunmadığını görürsünüz.Örneğin A harfi rasgele asf43gsgwe4eveg43wg string'ine dönüştürülür, ancak bu dönüşüm statik değil dinamiktir, yani belirli bir düzene göre string üretilir, bu düzene algoritma denir.Her A girişinizde Md5 kodu değişir ancak o string'în elde ediliş tarzı hep aynıdır.Veritabanına bu string yazılır, kontrol edilirken de, şifreniz değil, bu string'in algoritmayı sağlayıp sağlamadığı kontrol edilir.

Sanırım açıklayıcı olmuştur.Biraz Yabancı döküman okursanız ve kodları incelerseniz daha iyi anlayabilirsiniz sanırım.




not: thecoder bide şu isimleri dogru yazsan =))[signature][hline]Time for lust time for lie
Time to kiss your life goodbye
Send me money send me green
Heaven you will meet
Make a contributiona nd you'll get the better seat
Bow to leper messiah


[Bu mesaj avp tarafından 11 Şubat 2005 16:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani avp 2-hash kısmında şunu demiş.

String şifrelenir fakat geri çevrilemez. Fakat hep aynı şekilde hashlenir.
Mesala 'a' her zaman '72f' olur.
PHP scriptlerinde girilen şifre md5'e çevrilir.
Girilen şifre hashlenir ve veritabanı ile karşılaştırılır.

falan filan.[signature][hline]Faust - MSN: [email protected]
www.noir.gen.tr
www.yavuzcetin.com
Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıs'ta bilgisayar bölümünde okuyan ve şu anda işletim sistemi kasmakta olan bir tanıdığım var 'md5'te bütün olasılıkları deniyen bir program geliştirmiş yada bana öyle dedi, programı çift xeon işlemcili sunucuda denedik olumlu cevaplar verdi yanlız a=nın md5 açılımını 1 dk içinde buldu b=md5 açılımını 2 dk içerisinde buldu deneme123= Baya bir uzun zaman istiyor birde o makinada :).Kendisinden izin alırsam yayınlıyabiliirm programı....[signature][hline]«³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Yokluk içinde varlık çeksemde ben tozlu laflarımda kaybolup gideceğim, bu tarihi bir imzaya ihtiyacım varsa oda;rap'imdir!!!!!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

'bütün olasılıkları deniyen bir program' demişsin. Bu bruteforce oluyor veya wordlist.[signature][hline]Faust - MSN: [email protected]
www.noir.gen.tr
www.yavuzcetin.com
Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...