Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun Geliştirme Üzerine Dert Yanıyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Giriş

Her şey Kutucuk oyunun 0 görüntülenme sayısı ile başladı. Hâyâllerim, gerçeklerle çarpınca bu işin böyle olmayacağını anladım. Üzülüyorum, o kadar emeğimin karşılığı bu diye. O günlerde cidden çöktüm, her ne kadar dışarıya çok yansıtmasam bile. O oyunun o sayıyı vermesi beni sarstığı kadar, hiçbir şey beni sarsamazdı. Belki de ben hatalıydım. ALLAH belki de bu kulun verdiği emeğin doğru yerde olmadığını gözleriyle görsün diye yüzleştirdi. Bilmiyorum, belki de ben gerçekten yanlış yerde doğru bildiğimi yapıyordum. İnan bilmiyorum. Tek bildiğim şey, şu mesleği aşırı seviyor olmam idi.

Kutucuk sonrası toparlanmam zaman aldı. O günlerden sonra düşündüm. Ya tamam diyecektim ya da gerçekten nişe girecektim. Aklıma TtalgiBit olarak iki oyun ürettiğim TIC-80 geldi. O oyunun sayılarını görünce iki kat yıkıldım. TIC-80 sitesinde, 200-800 arasında tık almış olması gerçeğine çarpınca, ben gerçekten yeteneksiz değilmişim diyerek sevinsem bile, tüm enerjimi gereksiz büyük şeylere harcadığım için mutlu olamadım. Yine de hayat devam ediyor diyerek TIC-80'i öğrenmeye karar verdim.

AyhanHUB'a Kesilen Fatura

Tabii önce canıma doyurduğu için ilk fatura AyhanHUB'a kesildi. O kadar Youtube reklamı ve site içeriği ürettim demek ki, karşılığı yokmuş. O kadar geliştirici günlüğü yazdım-çizdim-anlattım. Demek ki, boş duvara anlatmışım. O kadar çok koydu ki, ne yaptıysam elimde kaldı? Belki de elimde kalan tek şeyin doğru olmayan şeylerle uğraşmaktı. Para kazanmayı o kadar çok istedim ki, inan daha çok hayal kırıklığına uğradım. O kadar yazılan ve izletileştirilen her şey bir boş olduğunu düşünerek üzüldüm. Tek şey, zamanıma yanmak olsa idi. Keşke, yaş olmuş 31. Bu saatten sonra deneklerle zaman harcayamazdım.

Hexabee'ye Kesilen Fatura

Daha sonra fatura kısmen de olsa Hexabee Retro'ya da kesildi. Bunun değerleride çok iyi değildi. 0-10 arasıydı. Onda site yaşıyor. Renkleri ve yazıları değiştirildi. Admin paneline ve oyun sayfasına TIC-80 oynatması için sistem gömdüm. Eski oyunlar duruyor ama o oyunlardan beklentim yok. Maksimum alacağı değer 200 anca bile değil. TIC-80'de üretse idim o içerikleri şimdiden kitlem oluşmaya başlamıştı.

Bitirirken

Belki de acele edip bağlamı kaçırıyor bile olabilirim. Bilmiyorum, öğrenmeye çalışıyorum. Artık bir çok şey belli, bu Web işinde AAA'lar, paragözler ve kapitalistlerle savaşamayacağımı anladım. Bunu hem iliklerime kadar hem de acı yolla öğrendim. Bugüne kadar ürettiğim oyunlar kötü değildi, sadece hatalı platforma çıkartıp rakiplerin altında ezdirdim. Çünkü, rakiplerimde boş durmuyordu. Bundan sonra Construct 2 ve 3 hayatımda olmayacak. TIC-80 ile başladığım bu yolculukta, seveceğim ve yapmak istediğim oyunlara devam edeceğim.

Selametle.

• Yeni Oluştur...