MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Bir NAS yapayim istiyorum, ev icerisinde benim canim sikildikca kendime yeni bir oyuncak bulma sevdamin son halkasi bu arkadas. Iki tane 8TB HDD aldim, RAID 1 kuracagim, bir tane de 1TB M.2 cache icin kullanmak uzere... Hedef TrueNAS kurmak. Zira bir hayli fotograf vs de var, kolay ulasabileyim. Evde de kenarda yatan ufak tefek parcalar da var, onlari da kullanmis olurum hem. Evde aslinda kullanilmayan bir M1 Mac mini var ama TrueNAS mumkun degilmis, skipped. Dolayisiyla hikaye donup dolasip isindigi icin evde kullanamadigim GMKTec nucbox g9'e geliyor. Fakat bu arkadasin uzerinde sadece m.2 slotlari var 4 tane. Hadi bir tanesine SATA converter takayim oradan HDDlere baglayayim diyorum ama, nucboxun uzerinde guc cikisi yok. Dolayisiyla nucboxu farkli, HDDleri farkli kaynaktan elektrige baglamam gerekiyor (evde powersupply da var bu arada). Ne kadar efficient olacak, hatta calisacak mi emin bile degilim. Nucbox'a bir devasa heatsink almayi da dusunuyorum M.2 slota takmalik, isinma sorununu bitirsin. Nucbox'un şasisi baya berbat. O yuzden motherboardu icinden cikarip bir mini-ITX'e baglamak en mantiklisi gibi geliyor. Fakat iki tarafini da hava alacak sekilde yerlestirebilecegim bir mini-ITX lazim. Ozellikle M.2 slot tarafina hem sata baglantilari gelecek hem de heatsink oturacak. Bir de Arctic fan var, onu nasil baglayacagim daha hic arastiramadim. Aklima daha bir seyler geldikce yazarim.
Öne çıkan mesajlar