Shadow Mesaj tarihi: Şubat 23, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 23, 2025 MSI X670E anakart buldum 2. elden, bunu nasıl test edebilirim? Hangi programlarla sorunu var mıdır yok mudur anlarım?
Pordakal Mesaj tarihi: Şubat 23, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 23, 2025 işlemci / ram / psu ve monitör ile gidip deneyip bakacaksın, boot'a giriyorsa çalışıyor demektir. onun dışında extra bir indikatör vs olacağını zannetmiyorum.
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 23, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2025 Sadece boot ediyor olması yeter mi ki? Lenovo laptopumda tüm herşeyi test eden program vardı, masaüstü için böyle bişey yok mu ya? Aida64 falan dediler ama bilemiyorum tam.
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Şubat 24, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2025 captain obvious here ; önce herşeyi takıp çalışıp çalışmadığına bakacaksın. (bütün portlarıda denemen lazım tabi sata olsun usb cart curt) bios girip basit fan ayarları ve ufak oc yapıp saveleyip tekrar boot edip öyle çalışıp çalışmadığına bakılır. sonra cpu stress test yaparsın vrmlerde sorun varmı yokmu anlaşılır. ramleri farklı slotlara takıp bakarsın orada sıkıntı varmı vs diye bakılır, xmp + expo farklı ayarlar denenir memtest yapılır. araya bir gpu testide patlatılır. benim bildiğim spesifik program yok anakart testi için ama bunları yapıp sıcaklıkları kontrol edip anormal birşey olmadığına karar verilebilir herhalde.
Öne çıkan mesajlar