Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedime HCM teşhisi kondu.


janis

Öne çıkan mesajlar

1 yaşında British Shorthair kedim var. 2 hafta önce kısırlaştırma yapıldı. Narkozun etkisiyle 1-2 gün çok halsizdi ama normal olduğu söylendi. Sonra ki günlerde kedim sürekli uyku halinde , iştahsız ve neşesiz şekilde duruyordu. Bende yaşadığı strese verdim durumu. 
 

iki gün  önce sabah uyandığımda nefes almakta sorlandığını , karnının hız hızlı şişip indiğini görünce hemen veterine götürdüm. Yapılan muayenede , kedimin doğuştan kalp hastası olduğu (kalp duvarında kalınlaşma) ve narkoz sebebiyle bu sinsi hastalığın ortaya çıktığını söylediler. 
 

Şuan iki gündür yoğun bakımda, nefesinin normale dönmesi ve pıhtı atma riskinden dolayı 3-5 gün gözetimde kalması ve ilaç taksiviyesi gerekiyormuş. Ayrıca evine sağlıklı dönse bile artık sürekli ilaç kullanmak zorunda kalacakmış. En kötüsüde bu hastalık için saatli bomba dedi doktor. Tekrar ne zaman , nasıl olacağı bilinmezmiş…

Böyle bir durumda yüzleşen oldumu hiç aranızda ? Tecrbülerinizden faydalanmak isterim.

janis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore, 7.08.2023 19:54 tarihinde dedi ki:

Gecmis olsun oncelikle,  kalp eko'su yapildi mi? Ve hangi sehirde yasiyorsun.

Ekg , biokimya , kan , idrar testleri yapıldı. Ultrason ile kalp ve iç organlara baktılar.Suadiye de Redemy Pet Tıp Merkezinde yapıldı. Gökhan Bey varmış orada özellikle kardio alanında çok iyimiş. İlgilendiler ve bilgilendirdiler bizi baya. Ben istanbul/beylikdüzün’de oturuyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Malesef belirtiler gösteriyor onu 😞 . Scottish geçmişinde olanlarda özellikle cıkıyormuş. Benim de british im var 7 yaşında.

Yapabileceğin en iyi sey baska bir doktora daha gostermek olabilir.Sarıyerde bir yer onerebilirim masterini kedi kopek kalbi üzerine yapmış bir uzman. ekg yapmasa bile  film , resim verilerden yorumlar.

İşin kotusu bu vetler bok gibi ilaç yazıyorlar. Benim bacanak ve bu vet olmasa yanlış kalp hapını vericeklerdi bizim kediye ve asıl o zaman hcm olabilirdi dedi. 

 

Bizimkinin kalp duvarında henüz kalınlaşma yok ama odacıgın biri büyümüş. Bunun sebebi aşırı kilo hareketsizlik tansiyon olabilir  ama ekg için gittiğim Vet HCM başlangıcı dedi direkt ve dayadı yanlış kalp ilacini.  1.5 ay sonra tekrar gidicem  ekg'ye o zaman belli olucak her şey.

Benimkinde  nefes nefese kalma , dil cıkarma ve hareketsizlik yoktu ama senin kedide bunlar olması birer belirti. 

  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok geçmiş olsun 😕

Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama arkadaşımın kedisinde hiçbir belirti yoktu, nefes almasında koşup oynamasında falan. 3 yaş civarı akşam evde kediyle oynarken tak diye gitti arkadaşımın kucağında. cpr falan da işe yaramamış 😕

Scottish british soyunun durması lazım artık

DRaGoN_SLaYeR tarafından düzenlendi
  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord, 8.08.2023 11:14 tarihinde dedi ki:

Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim 🙏

Bu arada belki denk gelmişsindir ama Ekşi'de benzer süreçten geçen birinin uzunca bir paylaşımı var: Ekşi Şeyler

Okudum evet. Hatta internet üzerinde yerli yabancı ne kadar yazı varsa , hepsini okudum sanırım 3 günde. Şuan hala yoğun bakımda ve eve gelse bile ben hep onun , heran ölebileceğini düşünürek seveceğim. En kötüsüde bu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...