Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendi Kendine Değişen Primary DNS Suffix (Birincil DNS Soneki)


Elan_Morin

Öne çıkan mesajlar

Bu sabah PC'yi açtığımda Avast bir uyarı verdi, "bilgisayarınız yeni bir ağa bağlanmıştır" altında da "home". Bu nedir diye bir bakındım, Windows 10 arayüzünün Ağ bölümüne gittiğimde DNS ayarlarımda Primary DNS Suffix (Birincil DNS Soneki) ayarımın "home" yazdığını gördüm. Ama Denetim Masası-->Sistem-->Ayarları Değiştir bölümünden gidip bu suffix'i elle değiştirmeye girdiğimde kutucuğun boş olduğunu gördüm. cmd'den "ipconfig /all" yaptığımda Primary DNS Suffix'in boş, Connection-Specific DNS Suffix'de "home" yazdığını görüyorum.

Google DNS kullanıyordum, OpenDNS'e çevirdim, herhangi bir değişiklik olmadı.

Bu endişelenmem gereken bir şey mi? Bu suffix'in web sitesi adı yazarken otomatik tamamlamalar yapabildiğini, belli sitelere yönlendirmede kullanılabildiğini okudum, biraz kıllandım.

Help

 

edit:

şöyle düzgün anlatımlı bir açıklamasını buldum

Spoiler

The primary DNS suffix is used when you are working in a domain and when your computer registers itself in a compatible DNS server. Also, the suffix is tried when you refer to a host by its short name. A la if you want to access "turkey", then "turkey.primary.suffix" is tried.

NetBIOS computer name is another naming scheme that lets you use short names to refer to other computers and doesn't necessarily rely on a central name server like DNS. Basically, this is the name that you can access this computer from other machines on the local network.

When Windows resolves a name, then it tries both of these methods. A la if you try to browse \\chicken, then Windows first checks its local configuration files (hosts and lmhosts) for a "chicken" entry. if there is none, then it looks at DNS and NetBIOS caches. Then it tries the NetBIOS name "chicken" and then it tries the DNS name chicken.primary.suffix and after that any additional suffixes you have specified.

Bazı ISP'lerin modemleri otomatik olarak "home" atarlarmış; normalde boş olması daha uygunmuş; bazılarında kaldırılabilirmiş, bazılarında kaldırılamıyormuş

https://community.spiceworks.com/topic/2278861-dns-suffix-suddenly-appending-with-home-for-vpn-users

bir de multicast DNS standartlarında network trafiğini azaltmak adına, eğer boş bırakılmayacaksa, DNS suffix olarak verilmesi önerilen adlardan biriymiş:

https://tools.ietf.org/html/rfc6762#appendix-G

 

ipconfig /flushdns /release /renew da yaptım sırasıyla, tekrar "home" atadı.

kaçarı yok herhalde durumun ama zararlı birşey de değil anladığım kadarıyla.

Elan_Morin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...