Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 (düzenlendi) alt kat: 1 Uydunet Modem => 100mbit powerline adaptör => TV + 2nd gen appletv üst kat: 100mbit powerline adaptör (2 ethernet) => wifi 5 openwrt 1000mbit + mi-router (OPENVPN client) 90 puanlık uzman sorusu, 3 6 (six-pack) BUD bira ödüllü: * PC; üst kat router'a bağlı ve PC'den VPN'e bağlıyken; TV (bu hiç vpn'li değil) ve PC'yi aynı network'de buluşturmak için nasıl bir network kurgulamalıyım? routing lazım aradaki bağlantı tabii ki local network'den olucak VPN açık değilken her cihazın arayüzüne ulaşabiliyorum, VPN açıkken de ulaşmak istiyorum. routing'le mümkün olduğunu biliyorum... *** modem üst katta olmalı biliyorum ama şu an routing'i çözmem lazım. **** 1000 mbit aygıtı uydunet'in önüne koyamıyorum. gigabit uydunet modemi amazon.com'dan alıp, gelmesini bekleyip sonra dilekçe ile fln MAC adresini kaydettirmekle uğraşmayacağım. ___ (5 tane de wifi kullanıyorum) router+modem hepsinde halihazırda DHCP açık, powerline'larda bile açık DHCP: uydunet modem gateway: 192.168.100.1 wifi 5 openwrt gateway: 192.168.1.1 mi-router openwrt gateway: 192.168.10.1 Kasım 17, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 (düzenlendi) benim sirkette benzer bir setupım var. - superonline superbox + sophos utm - A - server + ofis pclerinin oldugu network - B - kamera ve nvr'ların oldugu network - C - vpn clientlar - D WAN | superbox (A) | WAN + VPN bacağı sophos utm (A) | | (B) (C) B ile C arasındaki routingi sophos utm uzerinden yapıyorum. Ek olarak sophos dısarıya giden trafigi filtreleyip, dısarıdan baglanan vpn clientları da B networke routeluyor. tabi senın mevzu ev icin, eve utm alıp yıllık subscription odemek pahalıya patlar. aynı setupi evde ucuza kuracak olsaydım ya eski bir pcye ya da raspberry pi'ye pfsense filan atar oradan cozerdım routingi. update: tabi sen de soyle bi durum da var, sen icerideki pcnin default interfacei vpnleyip, networkden ayırmıs oluyorsun, orada vpn'ine de custom config gerekecek. wireguard fln cozer ama o işi şu şekilde: https://techjourney.net/how-to-allow-local-network-when-using-wireguard-vpn-tunnel-in-windows-10/. openvpn içinde şuna bir bak: https://openvpn.net/community-resources/how-to/#scope Kasım 17, 2020 -Bonesoul- tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 (düzenlendi) tenks, ben de şirket dedin şirket gibi yazayım: PATİCİK A.Ş. Merhaba, 1) anladım, 2 ethernet'le pc üzerinden çözme alternatifi olur mu? (windowZ only) 2) raspberry pi de PARA oldu artık, zaman harcamasına acıyorum ve görüntüsü kötü + illa kablolıycam, sonra onları "kaybetmeye" çalışıcam. IT'ci değilim, 35 yaşında FAR document yazdım. sırtım yere gelmez. İ.Ç. Saygılar, Göring Kasım 17, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 (düzenlendi) benim vpn client dediğim de şu: GITHUB simple-openvpn-server on google cloud. edit: bu PC'den almanya'ya bağlandığım "nordvpn" tarzı bağlantı bağlantı. bu VPN'e bağlıyken TV'den PC'yi görebilmek için pi-hole gibi HW gerektiren bir çözüm olmadan manuel routingle çözülür sanki Kasım 17, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 aslında düşündüm de pc'nde static routela da çözülebilir bu olay işi hiç karıştırmadan. tek istediğimiz pc'nin vpn açıkken de 192.168.1.x'e erişebilmesi yanlış anlamadı isem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 evet, 192.168.1.x'e ulaşırsa bütün network'e girebiliyıııır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 (düzenlendi) su tarz bi openvpn config lazım sana https://forums.openvpn.net/viewtopic.php?p=53325#p53325 Alıntı push "route 192.168.1.0 255.255.255.0 192.168.1.1" sonucta pc'n ve tv vs butun cihazların 192.168.1.x networkde. bu configle, 192.168.1.x'e giden butun trafigi 192.168.1.1 openwrt'ye gonderiyoruz, o da LANa dağıtacak. Kasım 17, 2020 -Bonesoul- tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 ya aslında sormamın nedeni, https://openwrt.org/docs/guide-user/services/vpn/openvpn/client-luci böyle bir şeye geçtiler, route etmek baya kolay SSH/telnet falan gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 suraya yaz abi verdıgım push komutunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar