Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika'dan Odeme Alma - Vergi Formlari


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Elsevier'e bir kitap icin reviewer oldum, odeme alacagim ama bir suru vergi formu geldi. Yanlis bir sey yapmiyim dedim. Daha once ABD ile parali is yapmamistim.

Elsevier'in kendi formunun yaninda W8-BEN ve W-9 yollamislar. W8'de foreign taxpayer identification number istiyor, buna tc kimlik no girmek yeterli oluyormus sanirim. Ancak, W9'u doldurmam gerekip gerekmedigini tam olarak anlamadim. Vergi numarasi almak icin gerekli sanirim o form. 

Adamin yazdigi mail pek aciklayici degildi. Guideline falan var ama ilk elden tecrubesi olan birisinin yardimi daha iyi olur diye dusundum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

w8-ben yolla gonder bu formun amaci da gardas benim amerikayla bir alakam yok parami verin gideyim, cok kolay bir form. sirket olursan w8-ben-e lazim o biraz daha komplike ama individualsin diye tahmin ediyorum.

w-9 sen amerikadaysan gerekir.

 

senin yaptigin is US-sourced income degil (ne kadar kulaga oyle gelse de degil), o yuzden orada vergi numaran falan olmasina da gerek yok.

 

sadece IBAN gondereceksin. tek sorunun TR'de bu gelen parayi bildirmek/vergilendirmek olabilir (bunda da KDV'den muhafsin sadece gelir vergisi) ama aylik 10 bin dolarin altindaysa veya surekli degilse (1+ yil) cok sikmana gerek yok kendini para almaya basla sonra halledersin

 

bi de odeme basina bi 30-50 dolar masraf olacak.. amerikada aylik yerine 2 haftada odeme yapmak yaygin, sen daha az masraf olsun diye aylik isteyebilirsin veya paraya sikisiksan 2 haftalik talep edebilirsin vs vs

 

son olarak da hayirli olsun ?

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkurler, tek seferlikti bu. Hatta para teklif etmelerine de sasirdim, cunku senede 4 5 tane review yapiyorum scientific journal ya da kitaplar icin ve ilk kez boyle bir teklif geldi.

İsin guzel yani chief editorleriyle irtibat kurabilmek oldu, normalde proje teklifi yollayinca geri bile donmeyebiliyorlar, bu sefer adam bana kendisi sordu kitap projeniz varsa ilgileniyoruz, mutlaka goruselim diye.

Bu arada %10 vergi kesiyorlarmis, 15 dolar civari araci banka ve 20 lira da enpara aliyormus son kalemde sanirim. Nasip artik, tekrardan tesekkur ettim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...