lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 (düzenlendi) Ya bir türlü çözemedim, var mıdır buradan yarım edebilecek; firebase storage a node.js kullanarak image upload function yapıyorum, BusBoy yükledim, bir hata veriyor çözemedim, kod: Alıntı exports.uploadImage = (req, res) => { const BusBoy = require('busboy'); const path = require('path'); const os = require('os'); const fs = require('fs'); const busboy = new BusBoy({ headers: req.headers }); let imageToBeUploaded = {}; let imageFileName; busboy.on('file', (fieldname, file, filename, encoding, mimetype) => { console.log(fieldname, file, filename, encoding, mimetype); if (mimetype !== 'image/jpeg' && mimetype !== 'image/png') { return res.status(400).json({ error: 'Wrong file type submitted' }); } // my.image.png => ['my', 'image', 'png'] const imageExtension = filename.split('.')[filename.split('.').length - 1]; // 32756238461724837.png imageFileName = `${Math.round( Math.random() * 1000000000000 ).toString()}.${imageExtension}`; const filepath = path.join(os.tmpdir(), imageFileName); imageToBeUploaded = { filepath, mimetype }; file.pipe(fs.createWriteStream(filepath)); }); busboy.on('finish', () => { admin .storage() .bucket() .upload(imageToBeUploaded.filepath, { resumable: false, metadata: { metadata: { contentType: imageToBeUploaded.mimetype } } }) .then(() => { const imageUrl = `https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/${ config.storageBucket }/o/${imageFileName}?alt=media`; return db.doc(`/users/${req.user.handle}`).update({ imageUrl }); }) .then(() => { return res.json({ message: 'image uploaded successfully' }); }) .catch((err) => { console.error(err); return res.status(500).json({ error: 'something went wrong' }); }); }); busboy.end(req.rawBody); }; firebase serve yapınca şu hatayı veriyor: Alıntı TypeError [ERR_INVALID_ARG_TYPE]: The "path" argument must be of type string. Received type undefined > at validateString (internal/validators.js:125:11) Eylül 4, 2019 lovecraft0Z tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Bu arada postları Postman'den yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 pathin dogru geldiginden emin misin? bas oraya bi echo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 aynen sunu bi dumpla; const filepath = path.join(os.tmpdir(), imageFileName); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 hacı o dediğinizi nasıl yapıyorum Console.log ları basmadı, ya ilk defa girdim şu node işine noobum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 local emulator kullaniyosan zaten console da cikiyo. firebase e direk push ediyosan, o zaman orda bi tab var logs diye. ama bu sekilde cok vakit harcarsin, local emulatorde console.log direk cikiyo ztn ekranda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 ya şimdi postları postman den yapıyorum, daha önyüz yok. Postman'inde kendi consolu var ama console.log print etmemiş. Oradan chrome devtools'u da açabiliyorum fakat ordaki consoleda da yok. emulator started at Localhost:5001 diyor, oradan bakıyorum chrome dan orada da yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 o zaman oradan response dondur dummy, adim adim ilerlersin o satirdan sonra return response({'path': hespladigin path }) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 emulator started at Localhost:5001 diyorsa tamamdir zaten, her turlu console.log un gorunmesi lazim o terminalde. eger gorunmuyosa o zaman senin request oraya gelmiyodur bile. app in basina bir tane koy, print ettiginden emin ol, daha sonra step by step gidersin. aslinda postman le falan ugrasacagina, direkt test yazip mocha fln ile onunla debug etsene, boylece debugger da attach edebilirsin, bu sekilde post-log-debug kurde$an dokturur uzun vadede asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Yalnız get metodum var bir tane, tüm önceki girişleri ekrana basıyor, düzgün çalışıyor problem yok, ona console.log lar ekledim onları da hiç bir yerde göremiyorum, kafayı çizicem. 5001 status alive diyor inspect ten consola bakıyorum hiçbişey basmıyor, metod düzgün çalışıyor oysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 daha mocha falan ögrenemedim bi şu apiyi bitirsem bir kaç metodu daha var, tutorial dan takip ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 musait olsam google hangouts tan cozmeye calisirdik ama degilim malesef. sen bir video session fln cekmeye calisip bi yere yukle bence, daha anlasilir olur, ordaki konsol olayinda bi anlasmaslik var. benim local firebase de tum console log lar basiyo terminale anlamadim o kismi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Get de bastım log u tamam şimdi post da çözmeye çalışıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2019 5 dakika önce, reyou dedi ki: musait olsam google hangouts tan cozmeye calisirdik ama degilim malesef. sen bir video session fln cekmeye calisip bi yere yukle bence, daha anlasilir olur, ordaki konsol olayinda bi anlasmaslik var. benim local firebase de tum console log lar basiyo terminale anlamadim o kismi. Tamam hocam terminalde basıyomuş doğru, şimdi function ın başında da basıyor ama busboy.on dan itibaren basmıyor, error catch yapıyor, sorun busboy da - ben biraz uğraşayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar