green_martian Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 huun bu kamusal alan vesaire neden cikti sence? basortusunu, turbani suistimal amacli kullananlar yuzunden cikti.etki tepkiyi dogurur. eger sen sinsice rejimin yapi taslarini degistirmeye calisirsan rejimde sana boyle engeller koyar bu kadar basit. "minareleri sungu" yapan zihniyet varoldukca bu tartismalar bitmeycek. yazdiklarimdan kisisel inanclara karsi oldugum cikmasin.[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Huun demişsin ki: sadece turban olsa hadi neyse basin kapali gir bakalim askeri tesisten iceri ya da cik bakalim reisicumhurumuzun yanina . basi ortulu birisini mi gordun tamam kac bööö seriat geliyor . Askeri Lojmanda oturuyorum.Ananem başörtüsü kullanıyor, sürekli olarak bizde kalıyor. Eski mahalleden komşularımız geliyor başları kapalı. Bizim gibi birsürü insana birsürü misafir geliyor. Ve kimse bööö şeriat geliyor ayaklarına yatmıyorlar. Askeri tesisten başın kapalı girme olayına gelince, ona bakarsan sakallı da giremiyorsun. Her sakal dini simge niteliği mi taşıyor. Askeriye'de temel disiplinde ve belirlenen kurallara uymakta yatar. Sen gelip direk askeriye türban'a takmış hede hödö ayaklarına yatıyorsun. Doğrudur, fazla sevilmez askeriyede türbanlılar. Hatta eşi başörtülü diye eşinin geçmişi araştırılanlar vardır, ve bunun sonucunda askeriye ile ilişkisi kesilenler vardır. Bazı şeylerin bedeli var, o bedeli ödemek zorundasın. Askeriyedir, orduevlerine ancak düğünlerde başörtülü girebilirsin, ve lojmanlara girebilirsin. Başka yere almazlar.Sen de kurallara uycaksın be kardeşim. Girmeyiver ordu evine hemen saldırmayın askeriyeye ya. huun demiş ki;: rejime aykiri faaliyeti olan varsa bulsun devlet cezalandirsin tamam ama kamusal alan diye sacmaliklar uydurmanin bir anlami yok bariz komik duruma dusuyoruz . suraya bak meclis baskaninin disisleri bakaninin basbakanin hanimlari cumhurbaskanin davetlerine katilamiyor . sebep ? bu adamlarin hanimlari rejim dusmani ya da inanclarini belli eden seyler giydikeri icin bize bunu dayatiyorlar ve bizde rahatsiz oluyoruz eheh lan dunya guluyor artik bize . bak abd ye isteyen istedigini giysin inansin ama devlete karsi bir suc var mi tepene binsin . Kamusal alanda türbanın yasaklanması saçmalık değil, gayet yerinde alınmış bir karardır.Sen galiba hala ayakta uyuyorsun. AKP lilerin geçmişlerini bi araştır, çok değiştiklerine kanaat getirebilirsin zaten diyecek birşeyim yok sana. Meclis başkanının , dışişleri bakanının hanımları davetlere katılamıyor. bence de bu bir rezalet. Neden dersen, çünkü dini siyasal simge haline getirmiş insanlar arasına giriyorlar. Sen bizim yurtdışındaki imajımızın ne hale geldiğinin farkındamısın hun? Republic of Turkey'in yerini bilmeyen insanlar, CNN'de Dışişleri bakanının ve Başbakanın eşini türbanlı görünce,direk insanların kafasında ''Türkiye= İran gibi bir ülke'' düşüncesi beliriyor.Peki sen bunun bize verdiği zararın farkındamısın? AKP 'nin kendisi yeterince tehtid unsuru zaten. Rahan demiş ki: üniversitelere gelirsek; siyasi simge yapılmasına izin vermeseydiniz türbanın? resmen laiklik karşıtı partilerin eline düşürmeyeydiniz? şimdi ben çıkıp "ben çiftçiyim çiftçiliği çok severim o yüzden kırmızı üzerine sarı çekiç oraklı tişört giyiyorum. bu benim için siyasi bir simge değil!" dediğim zaman ne olur? komik olur, gerçi bu harbiden aşırı uç bir örnek oldu ama demek istediğimi anlatabildim sanırım. başörtüsünün bu kadar sorun olmasının sebebi kanunların dini vecibelerden üstün olduğunun farkedilememesinde yatıyor. her başörtülü kişi, dinsel inançlarını kanunların üstünde görüyor diye bişi yok. Rahmetli Turgut Özal zamanından sonra ülke o kadar değişti ki, 90 lı yıllar boyunca Süleyman Demirel'in (yanlış hatırlamıyorsam) öncülüğünde imam hatipler çoğaltıldı. daha sonra Çiller, Mesut Yılmaz ve diğer gelenler oy niyetine İmam Hatiplerin sayısını arttırdılar. Başta sırf imam yetiştirmek için belki iyi niyetle, belki de oy toplama niyetiyle açılan okullar, şimdi mecliste 364 siyasi koltuğa sahip olan AKP'nin tabanını oluşturdular. Biraz önce anlattığım gibi, Türban bariz bir şekilde siyasi simge olayına dönüştü . Rahan'ın dediği gibi. Yok bu siyasi simge değil desen bayağı komik gelir kulağa. Vurgulamak istediğim son birşey var. Eğer bir insan gerçekten inancı için türban takıyorsa; Kanunlara uyar, kamusal alanda toplanıp örneğin üniversitelerde eylem yapmaz, paşalar gibi peruk mu giyecek artık ne giyecek onu giyerek üniversitesine girer. Ve dışarda gayet normal bir şekilde türbanlı dolaşır.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final final moment you say the words that I can't say... Birsürü online oyunu burdan oynayabilirsin! | K.A.L Mezunlarına özel site! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Rahmi Koç geçenlerde bir laf etmişti, "Türkiye'ye akıllı bir diktatör lazım" diye. ilk okuyunca insan kızacak gibi oluyor ama biraz da düşününce aslında... Demokrasi gerçekten bazen zararlı, çünkü kendi düşmanlarının elinde de bir silah olabiliyor. Bu insanlar devletin başına kadar da geçebiliyor. Akıllı, ilerici, laik bir diktatör olacak böyle insani hazları bir kenara bırakıp kendisini ülkesine adayacak. Böyle ütopik bir adam olsa keşke =) Söylediklerim şakayla karışık tabiki, hiçbir mutlakiyet yönetimi doğru değildir, ama şu anki de demokrasi değildir.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo [Bu mesaj Penthesilea tarafından 17 Şubat 2005 10:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 yonetenler demokrasiyi uygulayamadıkca yonetilenler de bulundukca demokrasi anlamını bulmayacaktır.Yonetilenler diyorum,cunku belirli sınırlar icinde halk hur iradesince koyun gibi gudulmeksizin hareket etmekte ozgurdur.Halkın kendi iradesinin elinden alındıgı bir devlet yonetimi demokrasi degildir bence. Anayasada devletin yonetim sekli demokrasidir der; ama bizimkiler kendini coban bellemis durumda halkın aklını nereye celerseniz oraya gitmekte koyun surusu seklinde.Bu cobanlık seklinde yonetimi goren kurtlar da ulkemize gizli kapaklı dolaylı saldırılar yapmakta. Bu yonetim seklinden kendine pay cıkarmaya calısan insanlarda kendi menfaatleri dogrultusuna partiden partiye bakanlıktan bakanlıga atlamakta ve hatta yeni parti bile acmaları soz konusu olmakta. Bayagı miletvekilinin de istifa edecegine kesin bakılıyor diyor haberler. Hatta bunların dısında yasar nuri ozturk dahi parti acmısh. Siyasetle ilgili deneyimi olmayanlar bile parti acıyor. Ben de parti actım ahanda: PATİCİK Partisi. Forum ahalisi oylarınızı bana verin bu devleti hep beraber yonetelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 o_O öehh yok öyle bişi penth, diktatör falan ne demek?? demokratikleşelim diye bir tarafımız çatlıyor, hadi öyle bir diktatör buldun, o adam ölünce ne olacak? cart devlet yıkıldı. başta benim olmadığım hiç bir diktatörlüğü kabul etmem neymiş öyle o (geyik yapıyorum tabi ki. kendimi bile o şekilde kabul edemeeye.. hmm bu imperial march melodisi nerden geliyor şimdi durup duruken???)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 17 Şubat 2005 10:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 ben açıkçası rahmi koç'un haberini okduğumda oh be bu adam bile böle düşünüyo demiştim.. açıkçası diktatörlüğü savunuyorum ben eğer başımızdaki adam tarif edildiği gibi akıllı ilerigörüşlü laik ve otoriter (ki bu olmadan diktatör zaten olamaz) türkiyenin DÜŞMANLARINI iyi bilen ve onları kökten yok eden birisi olması lazım ama amerikada keyif süren sırtını amerikaya dayamış türkiyedeki piyonlarıyla ülkemizi batıran hüküm süren adamlar amerika tarafından desteklenirken bu diktatör nasıl gelicek ya.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 hmmm yazık :/[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 neye yazık[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 said: John_Petrucci, 17 Şubat 2005 07:18 tarihinde demiş ki: bence türban insanın kendine yakışmayanı giymesidir [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nimloth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 AKP'yi geçmişin ANAP'ı olarak tanımlamak yanlış mı olur? Bence olmaz. ANAP'ın başına gelenlerin aynısı AKP'nin de başına gelecektir. Yani demem o ki bir seçim daha götürürse götürür AKP o kadar. Sağcısını da solcusunu da içinde bulunduran bir parti'nin sonu mutlak dağılma olacaktır. ANAP kaldı mı? Sadece kağıt üzerinde. Ha derseniz ki yanlış bir solcu sempatisiyle "Erkan Mumcu AKP'ye zaten yakışmıyodu. Sadece oklar AKP'yi gösterdiği için geçti" Yarı doğru yarı yanlıştır. Evet baktı AKP alacak seçimleri AKP'ye geçti fakat bu AKP ile düşüncelerinin farklı olduğunu göstermez. Türban konusunda AKP neyse Erkan Mumcu öyledir. İmam hatip, universite konuları da keza öyle. Erkan Mumcu ne mi olacak? Aynen İsmail Cem gibi nedeni bilinmeyen bir sempati topladı. Hürriyeti açın bakalım ne demiş. Liderlik istiyomuş beyefendi. İsmail Cem'e nooldu? Aldığı oy %0.2 miydi??[signature][hline]Sakın girmeyinn www.geocities.com/swg_screenshots/no.swf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Aydın Doğan süper zaten bu konuda.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar