Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mumcu'nun diğerlerinden hiçbir farkı yok, bir arkadaşın dediği gibi, vardır bir dümeni. Türban affını ve serbestliğini getirmek de yemez pek şu an için, zaten böyle birşey yaparlarsa Atatürk'ün Cumhuriyeti'nde yer yerinden oynar. Yani oynamalı. Tabi hep bunları diyip, sonra da TC nin 44% ünün bu adamlara oy verdiği aklıma geliyor, içim yanıyor.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: tunch, 16 Şubat 2005 02:20 tarihinde demiş ki: bi sürü şey yazdım ama sildim gerek yok diye. hreşeyide paylaşmak gerekmiyor. ancak şunu belirtmeden geçemiycem. AB de uygulanan yasak , "dinsel bütün sembolleri" kapsıyor. ancak işin garibi türbanın bir sembol değil , dini bir gereklilik olduğu. Elbette suistimal edenler var. ancak bunun tümden kapatılması , futbolda seyircisiz oynama cezasına benziyor. temizleyemiyorsan, toptan yoket Tartışma olsun istemiyorum, sadece karşıt görüşünün de ne olduğunu öğren, Türban sadece dini değil, aynı zamanda siyasi bir semboldür. Eğer bir sembolden ötesi olsa, vücudu saran Vakko kıyafetlerin üzerine giyilmez zaten, vücudu saran giysi de yasak bildiğim kadarıyla. Zaten tüm bu tartışmalar boşa. Türban ile müslüman olduğunu sanan kesim de, kuranın yanlış yorumlanması yüzünden bu durumda. Kafa örtme üzerine bir ayet yok. Şimdi o ayeti bana c/p etmeyin, çünkü ezberledim artık her tartışmada. Ve ben bile oradan türban olayını çıkartamadım.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 çözüm türban takanın kellesinin alınması da yapan yok...[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Werewolf Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Gün gelir o da olur be Sufi.[signature][hline]NTV'deki NBA Stüdyo programından bir diyalog: - Evet, Amerika'daki seyircilerimizden de bize sorular geliyor. Şimdi Middle East Technical University'den gelen soruyu sizinle paylaşacağım. - Ya, o bizim ODTÜ değil miydi? - O_o
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: Sufi, 16 Şubat 2005 20:25 tarihinde demiş ki: çözüm türban takanın kellesinin alınması da yapan yok... Türbanı dayatanlarınki de kafi (siyasi anlamda, yoksa aman diyim öldürmeyin beni)[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo [Bu mesaj Penthesilea tarafından 16 Şubat 2005 20:37 tarihinde değiştirilmiştir]
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Bu arada, AKP'nin meclisteki sandalye sayisi 367'den 366'ya dustu. Boylece anayasa degistirme yetkisini kaybetmis oldular.....
Slat Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: nedanko, 16 Şubat 2005 02:54 tarihinde demiş ki: Yanlız ben şeyi anlamıyorum ya helal olsun.. Düşüninki zamane Nedanko, Atatürk idama hiçbir zaman karşı çıkmazdı (insanlık hakları hede hödö my ass) ve gerektiğinde kullanmaktan hiçte çekinmezdi.. Eminim şimdi kafandaki soru işaretleri kalkmıştır.. Ve emin olun Atatürk halen yaşasaydı bu kadar pislik türemezdi ve ülkemiz daha güzel bir yer olurdu.. (Yanlış anlaşılmasın lafım türbanlılara değil, insanları yanlış yönlendiren, bu yola sürükleyen iğrenç yobazlaradır..Ayrıca hiçbir insanı türbanlı pis kaka diye tanımadan eleştirmemek lazım.. Onların elinden birşey gelmiyor çoğu zaman.. Ya bu şekilde yetiştiriliyorlar, yada sonradan beyinlerine sokuluyor bu fikirler..)[signature][hline]Touch of death is never gentle... demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: demirbilek2, 16 Şubat 2005 20:48 tarihinde demiş ki: Bu arada, AKP'nin meclisteki sandalye sayisi 367'den 366'ya dustu. Boylece anayasa degistirme yetkisini kaybetmis oldular..... Ha bi de yeni haber: Yasar Nuri Ozturk yeni parti kurmus.... Mecliste 1 sandalye sahibi oluyor boylece bu yeni parti. forgiver Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 ülkenin ekonomik yönden istikrarı tam anlamıyla sağlanınca türban sorunuda rahatcana çözülcektir, şu ortamda anayasa değişikliği vs. için pek durgun sayılmaz herhalde onun için bekliyo hülümet yakında unilere türbanlılarda girer bence[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Slat Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: forgiver, 16 Şubat 2005 20:58 tarihinde demiş ki: türban sorunuda rahatcana çözülcektir... onun için bekliyo hükümet... yakında unilere türbanlılarda girer bence Türban sorunun çözümü bu mudur? Sorun yaratan kesim, laikliği korumak isteyen kesim midir..? Komik olmayın..[signature][hline]Touch of death is never gentle... Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 pentciğim anlamadığım konu şu: etrafımda tanıdığım, samimi olduğum, akraba olduğum, iş ilişkisi içinde olduğum onlarca türbanlı insan var. bunların hiçbiri bu "türban forumlarında" bahsi geçen siyasi kimlikli, siyasi ard-niyetli insanlar değil. hatta hiçbiri örümcek kafalı insanlar da değil. tanıyınca herbirinde çok renkli kişilikler buluyorum; zaaflarıyla, artılarıyla... soruyorum şimdi nerede bu siyasi lüpletmeci türbanlılar? benim tanıdıklarım olmadığı kesin... ama bu kadar yaygarası yapıldığına göre var bir temeli diye geçiriyorum içimden. o zaman yine soruyorum: peki benim tek bir tanesine bile rastlayamadığım bu geri kafalı siyasi istismarcıların yaptıklarından dolayı onlarla zerre kadar ilgisi olmayan diğer birsürü insanın mahkum edilmesinin altında yatan ne? aklıma körüklene körüklene kıpkızıl olmuş bir düşmanlık ateşinden başka hiçbirşey gelmiyor. körük altında dura dura akkor haline gelmiş insanların bu forumlardaki yansımalarına gördükçe içim kan ağlıyor. çünkü karşıdakinin düşüncesine ve tercihine saygı anlamına gelebilecek herşeyi bu ateş yakıp kül etmiş durumda. böyle sonuçlara incir kabuğunu dolduracak sebeplerle varmadım. uzlaşı, birlikte yaşayabilme gibi konulardan bahsettikçe; forumun hatırı sayılır(!) kişilerinin "uzlaşı olmaz, bir taraf diğerini yok edene kadar bu savaş devam edecektir" tarzındaki ortaçağ anlayışları getirdi beni noktaya. bağnazlık, geri kafalılık bu tür konularda en büyük suçlama materyali. ama işin üzücü yanı, bu suçlamaları yapanların aynı tuzağın diğer ucunda kendilerinin bulunduğunu farkedemiyor olmaları. gelelim siyasi simge meselesine... ne kötü bişeymiş bu siyasi simge... partilerin amblemlerine köpekler işesin o halde. hepsi siyasi simge. kahrolsun simgeler. bu mudur yani? okula siyasi simgeyle girilmez diyeceksiniz şimdi. peki girilmesin. ama örtü meselesi siyasi simge olmadan önce 1400 yıl kadar başka birşeydi. şimdi 20 yıldır siyasi simge deniyor. neredeydi insanların 1400 senedir aklı? farkedemediler mi siyasi simge olduğunu, kaka olduğunu? türban olmasın, derdimiz türbanla, başka şeyle örtsünler kafalarını diyenleri görüyorum. cidden böyle mi? samimi misiniz bunda? dini inancı dolayısıyla türban haricinde başka bir biçimde başını örtenler için her türlü toplumsal hakkın aidiyetinden mi yanasınız? iran'da yapılanın diğer uçtaki şeklini savunduğunuzu farkedersiniz birgün diye umuyorum.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Sufi, anlıyorum demek istediklerini. Benim babaannem de kullanıyor bazen, alışkanlık ve saçı oraya buraya dökülmesin diye. Bu insanları kastetmiyorum ben türbanlılar diye. Çok saçma gibi geliyor kulağa ama değil, yaşmak ile türban farklı şey. Benim babaannem yaşmak bağlıyor, benim ve her Atatürk devrimlerine bağlık insanın karşı olduğu şeyse türban. Farklarını da bildiğini, bildiğinizi umuyorum. 1400 yıl önceki insanla, Arabistan'daki yaşam şartlarıyla vs. şimdiki hayat çok farklı. O güneş ortamında değil kafanı örtmek, bi gözler açıkta kalacak şekilde örtünürsün güneşten korunmak için. Ama bizde hala böyle karafatmalar dolaşıyor, geri kalmış tüm toplumlarda da görülüyor bu. Akıl, mantık kullanılsa biraz, üstesinden gelinir bu olayın. Diş fırçası yerine mispah mıdır nedir, onu kullanmaktan hiçbir farkı yok türban takmanın.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 penth insanların tercihlerine ben sen karar veremeyiz. ben o şekilde yorumlamış insanlar gibi yorumlamıyor olabilirim ama onun yorumlayış biçimine de saygılı olmam lazım. hala çatal kullanmayıp eliyle yemek yiyen insanlar da var. onaylamıyorum ama kendileri bilirler, benden uzak olsunlar derim sadece. ta ki benim yemeğimi de ellerimle yememi isteyene kadar. o zaman dur derim işte. dur dememiz gereken mesele bu. türbanı bugünkendisi takan yarın bana taktıracak anlayışındaki gibi ihtimallerle hareket edecek olursak gözü üstünde kaşı olanın başını ezebilmek için baheneler üretebilecek hale geliriz. birilerine de bu yetkiyi vermeye razı olmuşsak hele ki; bıçağın birgün dönüp de bizim boynumuz üzerinde gezebileceğini de bilip hazır olmamız gerekir.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Neyse, uzayacak yine aynı tartışma. Dediklerinin yanlış olduğunu söylemiyorum, ama buna da göz yumulmamalı diyorum ben. İlkokulda and içmişsindir sen de her sabah. Orada Atatürk ilke ve inkılapları hakkında söylenenleri bir düşün, bir de açık açık Atatürk'ün Kılık Kıyafet İnkılabına karşı gelen bu insanları düşün.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 kılık kıyafet inkılabında peçe yasak, sarık yasak. edit: ilave olarak şapka zorunlu.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 [Bu mesaj Sufi tarafından 16 Şubat 2005 21:48 tarihinde değiştirilmiştir] Rahan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 @sufi: "şapka taksınlar girsinler" deki samimiyeti sormuşsun. şöyle söyliyim kanuna yönetmeliğe uygun olduğu sürece istediğinizi yapın beni ırgalamaz. açıkça "zerre umrum değil". sorun olan türbanı takan kişinin görüşleri /inançları değil, sembol haline getirilen politka mezesi edilen bir bez.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! huun Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 eheh bezle ugrasmaya devam siz millet marsa gidiyor alo eheh[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 çıkarsak biz de gidicez[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 evet bizim bazi buyuklerimizde takardi ama turban degildi bu, turk usulu basortusu kullanirlardi. Bu turban sonradan cikti zaten, Iran usulu mu neyse artik. Bos sacma islerle kaybettigimiz vakit ve enerjinin haddi hesabi yok zaten.... [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 16 Şubat 2005 22:24 tarihinde değiştirilmiştir] Rahan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 ohoo onlar marsa insansız gidiyorlar, bizim süfer teknolojimiz öbür dünyaya aynı anda onlarca insanı yolluyor, hem de maliyeti de aşırı düşük, bi kutu kibrit belki biraz da benzin. hatta hatırlıyorum da ilk deneyler 2 Temmuz 1993 de yapılmıştı. (yeterince açıktır umarım o bez parçasıyla uğraşma sebebi)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! green_martian Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 1 - ceza hala uygulamadaysa onun affi olmaz, sacma. 2 - ozgurluk suistimal edilip birilerinin cikarlarina calistirilmaya basladiysa bu konuda onlem almakta gereklidir. herkes biliyo kimin hangi niyetle basortusunu, turbani kullandigini.[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah huun Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 sorun asiri tepki verme isteginden baska bir sey degil . bilerek isteyerek karsidakini yok sayma istegi topyekun herkesi rejim dusmani ilan ederek isin kolayina kacmak v vs vs . sadece turban olsa hadi neyse basin kapali gir bakalim askeri tesisten iceri ya da cik bakalim reisicumhurumuzun yanina . basi ortulu birisini mi gordun tamam kac bööö seriat geliyor . rejime aykiri faaliyeti olan varsa bulsun devlet cezalandirsin tamam ama kamusal alan diye sacmaliklar uydurmanin bir anlami yok bariz komik duruma dusuyoruz . suraya bak meclis baskaninin disisleri bakaninin basbakanin hanimlari cumhurbaskanin davetlerine katilamiyor . sebep ? bu adamlarin hanimlari rejim dusmani ya da inanclarini belli eden seyler giydikeri icin bize bunu dayatiyorlar ve bizde rahatsiz oluyoruz eheh lan dunya guluyor artik bize . bak abd ye isteyen istedigini giysin inansin ama devlete karsi bir suc var mi tepene binsin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 bence türban insanın kendine yakışmayanı giymesidir[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... Haydi kafalar Telekoma Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 orduyu tartışmak manasız, orduda mantık falan yok zaten, onu salla. kamusal alan geyiğiyle ilgili şimdilik tartışacak bir bilgim yok. bana da bir garip geliyor o. üniversitelere gelirsek; siyasi simge yapılmasına izin vermeseydiniz türbanın? resmen laiklik karşıtı partilerin eline düşürmeyeydiniz? şimdi ben çıkıp "ben çiftçiyim çiftçiliği çok severim o yüzden kırmızı üzerine sarı çekiç oraklı tişört giyiyorum. bu benim için siyasi bir simge değil!" dediğim zaman ne olur? komik olur, gerçi bu harbiden aşırı uç bir örnek oldu ama demek istediğimi anlatabildim sanırım. başörtüsünün bu kadar sorun olmasının sebebi kanunların dini vecibelerden üstün olduğunun farkedilememesinde yatıyor. her başörtülü kişi, dinsel inançlarını kanunların üstünde görüyor diye bişi yok. gerçi şu da var direkt bana sorsalar "rahan ne yapalım ne edelim" diye, izin verin derdim, ben de giyerdim üstünde "Din kitlelerin afyonudur!" basılı tişörtü, kendimi ifade etmenin en bir güzel en bi rahat yolu. sonra 3 yıla mecburen yasaklanırdı o politik/siyasi simgeler biz de bu saçma sapan tartışmadan kurtulurduk.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Atatürk şu zamanda yaşasaydı ve biz halen fes taksaydık. Avrupa'ya gidip fesli insanların alaya alındığı şapkalı insanların saygı gördüğü bir ortamda, Atatürk gelip şapka kanunu çıkarsaydı, AB özentisi diye ipe gererdik... Bizim değerlerimiz onlar diye ipe gererdik. Şimdi sebepler farklı ama konu genel anlamı ile aynı..[signature][hline]lölö mustafa.. Member of AAL'05 Önceki 1 2 3 4 Sonraki 3.sayfa (Toplam 4 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/896392-erkan-mumcudan-hukumete-tepki/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: demirbilek2, 16 Şubat 2005 20:48 tarihinde demiş ki: Bu arada, AKP'nin meclisteki sandalye sayisi 367'den 366'ya dustu. Boylece anayasa degistirme yetkisini kaybetmis oldular..... Ha bi de yeni haber: Yasar Nuri Ozturk yeni parti kurmus.... Mecliste 1 sandalye sahibi oluyor boylece bu yeni parti.
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 ülkenin ekonomik yönden istikrarı tam anlamıyla sağlanınca türban sorunuda rahatcana çözülcektir, şu ortamda anayasa değişikliği vs. için pek durgun sayılmaz herhalde onun için bekliyo hülümet yakında unilere türbanlılarda girer bence[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Slat Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: forgiver, 16 Şubat 2005 20:58 tarihinde demiş ki: türban sorunuda rahatcana çözülcektir... onun için bekliyo hükümet... yakında unilere türbanlılarda girer bence Türban sorunun çözümü bu mudur? Sorun yaratan kesim, laikliği korumak isteyen kesim midir..? Komik olmayın..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 pentciğim anlamadığım konu şu: etrafımda tanıdığım, samimi olduğum, akraba olduğum, iş ilişkisi içinde olduğum onlarca türbanlı insan var. bunların hiçbiri bu "türban forumlarında" bahsi geçen siyasi kimlikli, siyasi ard-niyetli insanlar değil. hatta hiçbiri örümcek kafalı insanlar da değil. tanıyınca herbirinde çok renkli kişilikler buluyorum; zaaflarıyla, artılarıyla... soruyorum şimdi nerede bu siyasi lüpletmeci türbanlılar? benim tanıdıklarım olmadığı kesin... ama bu kadar yaygarası yapıldığına göre var bir temeli diye geçiriyorum içimden. o zaman yine soruyorum: peki benim tek bir tanesine bile rastlayamadığım bu geri kafalı siyasi istismarcıların yaptıklarından dolayı onlarla zerre kadar ilgisi olmayan diğer birsürü insanın mahkum edilmesinin altında yatan ne? aklıma körüklene körüklene kıpkızıl olmuş bir düşmanlık ateşinden başka hiçbirşey gelmiyor. körük altında dura dura akkor haline gelmiş insanların bu forumlardaki yansımalarına gördükçe içim kan ağlıyor. çünkü karşıdakinin düşüncesine ve tercihine saygı anlamına gelebilecek herşeyi bu ateş yakıp kül etmiş durumda. böyle sonuçlara incir kabuğunu dolduracak sebeplerle varmadım. uzlaşı, birlikte yaşayabilme gibi konulardan bahsettikçe; forumun hatırı sayılır(!) kişilerinin "uzlaşı olmaz, bir taraf diğerini yok edene kadar bu savaş devam edecektir" tarzındaki ortaçağ anlayışları getirdi beni noktaya. bağnazlık, geri kafalılık bu tür konularda en büyük suçlama materyali. ama işin üzücü yanı, bu suçlamaları yapanların aynı tuzağın diğer ucunda kendilerinin bulunduğunu farkedemiyor olmaları. gelelim siyasi simge meselesine... ne kötü bişeymiş bu siyasi simge... partilerin amblemlerine köpekler işesin o halde. hepsi siyasi simge. kahrolsun simgeler. bu mudur yani? okula siyasi simgeyle girilmez diyeceksiniz şimdi. peki girilmesin. ama örtü meselesi siyasi simge olmadan önce 1400 yıl kadar başka birşeydi. şimdi 20 yıldır siyasi simge deniyor. neredeydi insanların 1400 senedir aklı? farkedemediler mi siyasi simge olduğunu, kaka olduğunu? türban olmasın, derdimiz türbanla, başka şeyle örtsünler kafalarını diyenleri görüyorum. cidden böyle mi? samimi misiniz bunda? dini inancı dolayısıyla türban haricinde başka bir biçimde başını örtenler için her türlü toplumsal hakkın aidiyetinden mi yanasınız? iran'da yapılanın diğer uçtaki şeklini savunduğunuzu farkedersiniz birgün diye umuyorum.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Sufi, anlıyorum demek istediklerini. Benim babaannem de kullanıyor bazen, alışkanlık ve saçı oraya buraya dökülmesin diye. Bu insanları kastetmiyorum ben türbanlılar diye. Çok saçma gibi geliyor kulağa ama değil, yaşmak ile türban farklı şey. Benim babaannem yaşmak bağlıyor, benim ve her Atatürk devrimlerine bağlık insanın karşı olduğu şeyse türban. Farklarını da bildiğini, bildiğinizi umuyorum. 1400 yıl önceki insanla, Arabistan'daki yaşam şartlarıyla vs. şimdiki hayat çok farklı. O güneş ortamında değil kafanı örtmek, bi gözler açıkta kalacak şekilde örtünürsün güneşten korunmak için. Ama bizde hala böyle karafatmalar dolaşıyor, geri kalmış tüm toplumlarda da görülüyor bu. Akıl, mantık kullanılsa biraz, üstesinden gelinir bu olayın. Diş fırçası yerine mispah mıdır nedir, onu kullanmaktan hiçbir farkı yok türban takmanın.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 penth insanların tercihlerine ben sen karar veremeyiz. ben o şekilde yorumlamış insanlar gibi yorumlamıyor olabilirim ama onun yorumlayış biçimine de saygılı olmam lazım. hala çatal kullanmayıp eliyle yemek yiyen insanlar da var. onaylamıyorum ama kendileri bilirler, benden uzak olsunlar derim sadece. ta ki benim yemeğimi de ellerimle yememi isteyene kadar. o zaman dur derim işte. dur dememiz gereken mesele bu. türbanı bugünkendisi takan yarın bana taktıracak anlayışındaki gibi ihtimallerle hareket edecek olursak gözü üstünde kaşı olanın başını ezebilmek için baheneler üretebilecek hale geliriz. birilerine de bu yetkiyi vermeye razı olmuşsak hele ki; bıçağın birgün dönüp de bizim boynumuz üzerinde gezebileceğini de bilip hazır olmamız gerekir.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Neyse, uzayacak yine aynı tartışma. Dediklerinin yanlış olduğunu söylemiyorum, ama buna da göz yumulmamalı diyorum ben. İlkokulda and içmişsindir sen de her sabah. Orada Atatürk ilke ve inkılapları hakkında söylenenleri bir düşün, bir de açık açık Atatürk'ün Kılık Kıyafet İnkılabına karşı gelen bu insanları düşün.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise Xaer_Aloneheart (MSN) Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 kılık kıyafet inkılabında peçe yasak, sarık yasak. edit: ilave olarak şapka zorunlu.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 [Bu mesaj Sufi tarafından 16 Şubat 2005 21:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 @sufi: "şapka taksınlar girsinler" deki samimiyeti sormuşsun. şöyle söyliyim kanuna yönetmeliğe uygun olduğu sürece istediğinizi yapın beni ırgalamaz. açıkça "zerre umrum değil". sorun olan türbanı takan kişinin görüşleri /inançları değil, sembol haline getirilen politka mezesi edilen bir bez.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
huun Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 eheh bezle ugrasmaya devam siz millet marsa gidiyor alo eheh[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 çıkarsak biz de gidicez[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 evet bizim bazi buyuklerimizde takardi ama turban degildi bu, turk usulu basortusu kullanirlardi. Bu turban sonradan cikti zaten, Iran usulu mu neyse artik. Bos sacma islerle kaybettigimiz vakit ve enerjinin haddi hesabi yok zaten.... [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 16 Şubat 2005 22:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 ohoo onlar marsa insansız gidiyorlar, bizim süfer teknolojimiz öbür dünyaya aynı anda onlarca insanı yolluyor, hem de maliyeti de aşırı düşük, bi kutu kibrit belki biraz da benzin. hatta hatırlıyorum da ilk deneyler 2 Temmuz 1993 de yapılmıştı. (yeterince açıktır umarım o bez parçasıyla uğraşma sebebi)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
green_martian Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 1 - ceza hala uygulamadaysa onun affi olmaz, sacma. 2 - ozgurluk suistimal edilip birilerinin cikarlarina calistirilmaya basladiysa bu konuda onlem almakta gereklidir. herkes biliyo kimin hangi niyetle basortusunu, turbani kullandigini.[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
huun Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 sorun asiri tepki verme isteginden baska bir sey degil . bilerek isteyerek karsidakini yok sayma istegi topyekun herkesi rejim dusmani ilan ederek isin kolayina kacmak v vs vs . sadece turban olsa hadi neyse basin kapali gir bakalim askeri tesisten iceri ya da cik bakalim reisicumhurumuzun yanina . basi ortulu birisini mi gordun tamam kac bööö seriat geliyor . rejime aykiri faaliyeti olan varsa bulsun devlet cezalandirsin tamam ama kamusal alan diye sacmaliklar uydurmanin bir anlami yok bariz komik duruma dusuyoruz . suraya bak meclis baskaninin disisleri bakaninin basbakanin hanimlari cumhurbaskanin davetlerine katilamiyor . sebep ? bu adamlarin hanimlari rejim dusmani ya da inanclarini belli eden seyler giydikeri icin bize bunu dayatiyorlar ve bizde rahatsiz oluyoruz eheh lan dunya guluyor artik bize . bak abd ye isteyen istedigini giysin inansin ama devlete karsi bir suc var mi tepene binsin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 bence türban insanın kendine yakışmayanı giymesidir[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... Haydi kafalar Telekoma
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 orduyu tartışmak manasız, orduda mantık falan yok zaten, onu salla. kamusal alan geyiğiyle ilgili şimdilik tartışacak bir bilgim yok. bana da bir garip geliyor o. üniversitelere gelirsek; siyasi simge yapılmasına izin vermeseydiniz türbanın? resmen laiklik karşıtı partilerin eline düşürmeyeydiniz? şimdi ben çıkıp "ben çiftçiyim çiftçiliği çok severim o yüzden kırmızı üzerine sarı çekiç oraklı tişört giyiyorum. bu benim için siyasi bir simge değil!" dediğim zaman ne olur? komik olur, gerçi bu harbiden aşırı uç bir örnek oldu ama demek istediğimi anlatabildim sanırım. başörtüsünün bu kadar sorun olmasının sebebi kanunların dini vecibelerden üstün olduğunun farkedilememesinde yatıyor. her başörtülü kişi, dinsel inançlarını kanunların üstünde görüyor diye bişi yok. gerçi şu da var direkt bana sorsalar "rahan ne yapalım ne edelim" diye, izin verin derdim, ben de giyerdim üstünde "Din kitlelerin afyonudur!" basılı tişörtü, kendimi ifade etmenin en bir güzel en bi rahat yolu. sonra 3 yıla mecburen yasaklanırdı o politik/siyasi simgeler biz de bu saçma sapan tartışmadan kurtulurduk.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Atatürk şu zamanda yaşasaydı ve biz halen fes taksaydık. Avrupa'ya gidip fesli insanların alaya alındığı şapkalı insanların saygı gördüğü bir ortamda, Atatürk gelip şapka kanunu çıkarsaydı, AB özentisi diye ipe gererdik... Bizim değerlerimiz onlar diye ipe gererdik. Şimdi sebepler farklı ama konu genel anlamı ile aynı..[signature][hline]lölö mustafa.. Member of AAL'05
Öne çıkan mesajlar