ShadowFax Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 Selam, internette nasıl arayacağımı bilemedim. Sanırım çok bariz bir şey, o yüzden bi şey bulamadığımı düşünüyorum. Powershell'de kullanılan komutların geçmişinde CTRL + R'yi kullanarak arama yapabiliyorum. Fakat bana sadece bir komut gösteriyor. TAB'i falan denedim, yok olmadı. Örneğin geçmişim şu olsun: "Komut geçmişi" said: Get-Help ls cd folder cd folder2 cd folder3 CTRL R yapıp folder yazarsam bunlardan sadece birini bulup duruyor. Diğer 2 sonuç arasında nasıl gezerim? Tüm geçmişe şuradan erişiyorum ama pek kullanışlı olmuyor. path said: %APPDATA%MicrosoftWindowsPowerShellPSReadlineConsoleHost_history.txt
sardalya Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 kendine bi komutcuk yaz history dosyasini catleyip aradigin keyword ile greplesin
ShadowFax Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 öeh. çok basit bişi, built-in gelmeliydi ya. Teşekkürler.
WaNTeD Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 tekrar ctrl r yaparsan diger sonuca gecer
ShadowFax Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2018 ahahahah bi onu denemedim ya. tab, shift-tab pg up, pg dw falan. Çok saol.
Öne çıkan mesajlar