Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazı Okuyucu - Reader -

kutay_can

Öne çıkan mesajlar

beyler ya bi ara dergiler filan da veriyodu
sectiginiz yazıyı felan okuyor - ingilizce veya turkce ....
Su an bana acil ve cok lazım ... dedim paticikteki dostlar bilir ...
Acep bileniniz ve linkini verebileceginiz var mıdır ?
Turkce yada İngilizce fark etmes 2 side işime yarar ... simdiden saolun ...
Sosyal ağlarda paylaş

Yok Rahan, anladığım kadarı ile OCR değil arkadaşın aradığı. Text to speech arıyor.

Windows kurulumu ile narrator'un kullanımı için bir speech engine geliyor zaten. Kontrol Panelde ayarlarını bulabilirsin. Narrator ise accessibility options altından açılıyor.

Bende SB Live'ı aldığım zaman ses kartı ile beraber gelen assistant adlı program var, hem voice recognition hemde speech engine ihtiva ediyor. Ayrıca train edebildiğin parrody parrot adında bir yapay zekada beraberinde geliyor. Sonraki dağıtımlarda bu programları vermediler.

Macro kaydedip onlara ya da aktif programın kullandığı hotkeyler varsa onlara voice command atayıp sesle kontrol edebiliyorsunuz. Makrolarda keypressed ve mouse tracking yapabiliyorsunuz. Yani "make a smiley" diye bir sesli komut yapıp, paint açtırıp bir smiley resmi cizdirebiliyorsunuz.

Tıpkı Narrator gibi ekrandaki yazıları okutmakda mümkün assistant ile. Eğer read dersem ekrandaki tüm yazıları okuyor, belirli bir alanı seçip read dersem sadece o alandaki yazıları. Narratordan farkı benim sesli emrimi bekliyor olması ve illaki tüm ekranı okumaya çalışmaması.

İyi ayarlarsanız klavyeye hiç dokunmadan bilgisayarın pekçok özelliğini kullanabiliyorsunuz. Misal ben winamp'ı ve hertürlü playback fonksiyonunu sesli komutlara atamıştım. Tek sorun bazen parça içinde geçen net sesleri komut olarak algılayıp başa bela olması. Örnek vereyim, Britney Spears'ın "you drive me crazy" parçasının bir bölümünde STOP! diye bağırıyor, ve winamp o anda çalmayı kesiyor. :)

Aynı zamanda office 2003 ile birleştirince harkilar yaratabiliyorsunuz. Misal assistant ile MS Word'ü açıp, office'ın built-in voice recognitionu ile yazıyı yazıp, print edebilyorsunuz. İsterseniz save de edebiliyorsunuz ama dosya adı ataması konusunda sorunlar var, paso untitled.doclar oluşuyor. Bundan da anlaşılabileceği üzere MS Office 2003'de de voice recognition ve speech engine var. Ancak office dışında kullanıma kapalı.

İlginç ve çarpıcı programlar. Yaptıklarınızla etrafınızdakileri şaşırtabiliyorsunuz, ama ayarlayıncaya kadar insanı kanser ediyorlar. Parrody parrot'u train ederken az makinamı kapamadı salak papağan.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...